تاریخ انتشار: ۱۲:۵۷ ۱۴۰۳/۹/۲۶ | کد خبر: 176454 | منبع: | پرینت |
دولت بشار اسد؛ رییس جمهوری سوریه پس از ۲۴ سال حکمرانی در نهایت سقوط کرد و تروریستهای تحریرالشام بر سرنوشت سوریه مسلط شدند. در پی این رویداد، هاکان فیدان؛ وزیر امور خارجه و ابراهیم کالین؛ رئیس سازمان جاسوسی ترکیه در سفری غیر رسمی وارد دمشق شدند و بر اساس تصاویر منتشر شده در حالی که احمد الشرع موسوم به ابومحمد الجولانی؛ فرمانده نیروهای تروریستی تحریرالشام در حال رانندگی است این دو مقام ارشد ترک نیز در موتر حامل این فرمانده تروریست حضور دارند.
به دنبال آن، هاکان فیدان و ابراهیم کالین در حال نوشیدن چای یا قهوه در بلندیهای جولان مشاهده شدند و تصویر آنها که آکنده از حس غرور، افتخار و پیروزی بود در رسانههای جمعی و شبکههای اجتماعی منتشر گردید.
انتشار این تصویر اما یادآور تصویری مشابه از جنرال فیض حمید؛ رییس اسبق سازمان جاسوسی پاکستان در نخستین روزهای تسلط طالبان بر کابل بود. آقای حمید در حالی که در هوتل کابل سرینا گیلاس چای در دست داشت، خطاب به خبرنگاران حاضر در محل ادعا کرد که وضعیت به سرعت بهبود خواهد یافت.
به نظر میرسد که جنرال فیض حمید، نخستین مقام خارجی بود که پس از سلطه طالبان بر کابل وارد افغانستان میشد و نقش مهمی در سازماندهی و مهندسی رژیم طالبان و ساختار قدرت این گروه ایفا کرد.
به دنبال این سفر همچنین طالبان توانستند جبهه پنجشیر را درهم بشکنند و برای نخستین بار در تاریخ تشکیل خود، وارد پایگاه افسانهای مقاومت در شمال افغانستان شوند؛ اتفاقی که به باور بسیاری از آگاهان امنیتی با دخالت مستقیم پاکستان، بمبارانهای هوایی، حملات هدفمند و البته مشارکت جنرالها و مشاوران پاکستانی در جنگ علیه نیروهای مقاومت حاصل شد.
کاملا واضح بود که پاکستان از اشغال افغانستان توسط نیروهای نیابتی خود یعنی طالبان عمیقاً خوشحال است و تصور میکند که به عمق استراتژیک رویایی خود دست پیدا کرده؛ چیزی که در آن زمان عمران خان؛ نخست وزیر وقت پاکستان از آن به عنوان «پاره کردن زنجیرهای بردگی» یاد کرد و به طور تمام قامت به دفاع از رژیم طالبان، ایدیولوژی گروه و حتی قوانین ضد انسانی و زن ستیزانه آنان برخاست.
با این حال، در نهایت مشخص شد که طالبان هرگز از عقبه تروریستی خود فاصله نگرفته اند، اتحاد خود با گروههای تروریستی منطقه ای را قطع نکردهاند و حتی اگر لازم باشد منافع استراتژیک خود در ارتباط با کشورهای دیگر را قربانی تعهد، «برادری و اخوت» مستحکم خود با سایر گروههای تروریستی حامی و متحدشان در زمان جنگ میکنند؛ چیزی که با حفظ روابط و حمایتهای بیدریغ رژیم طالبان از تروریستهای تی تی پی یا طالبان پاکستانی، موجب بروز تنش میان طالبان با ولی نعمت و حامی بلامنازع این گروه یعنی دولت پاکستان شد و قهوه پیروزی جنرال فیض حمید در هوتل کابل سارینا را تبدیل به شرنگ شکست کرد.
به باور بسیاری از آگاهان، این همان چیزی است که اکنون در سوریه در مورد ترکیه رخ میدهد. از همان نخستین روزهای سقوط دولت بشار اسد و تسلط تروریستهای تحریرالشام بر سوریه، ترکیه یکی از نخستین کشورهای خارجی بود که به حمایت از تروریستها پرداخت و برای مشروعیت بخشیدن به حاکمیت آنها بر سرنوشت مردم سوریه اقدام به لابیگری با قدرتهای منطقهای و بینالمللی کرد.
سفر غیر رسمی هاکان فیدان و ابراهیم کالین به دمشق و نوشیدن قهوه یا چای پیروزی در بلندیهای جولان، تازهترین سکانس از نمایش پیروزی رژیم حامی تروریزم اردوغان در قبال تحولات سوریه بود.
افزون بر این، موارد مشترک زیادی میان طالبان و تحریرالشام وجود دارد که از نظر کارشناسان، قابل مقایسه است؛ از تشابه کامل پرچمهای این دو گروه تروریستی تا روند تسلط شان بر سرزمینهای تحت اشغال و سقوط دولتهای ملی، بهرهمندی از کمکهای مالی، تسلیحاتی و جاسوسی کشورها، رژیمها و سازمانهای خارجی و در عین حال، پیوندهای وثیق و مستحکم شان با گروههای مخوف تروریستی از جمله داعش و القاعده. درست به همین دلایل بود که هم تحریرالشام، پیروزی طالبان در افغانستان را جشن گرفت و آن را تبریک گفت و هم طالبان پیروزی تحریرالشام در سوریه را رسماً تبریک گفتند.
این در حالی است که از دید بسیاری از کارشناسان، ترکیه نیز درست همانند پاکستان پا در میدان مملو از ماین گذاشته و با نقض منافع مشروع بسیاری از بازیگران منطقهای در سوریه و حمایت همه جانبه از تروریستهای وحشی و آشتی ناپذیر تحریرالشام که عقبه وابستگی به داعش و القاعده را دارند به زودی هزینههای حمایت از تروریزم را خواهد پرداخت و انتظار میرود که همانگونه که به گفته مقامات پاکستانی با تسلط طالبان بر افغانستان، ناامنی در پاکستان ۷۰ درصد افزایش یافت، پیش بینی میشود که دامنه ناامنیها و بیثباتیهای جاری در سوریه نیز به زودی در ترکیه توسعه پیدا کند و رژیم اردوغان را درگیر نبردهای طولانی با تروریستهای دست آموز خود و متحدان تروریست پرورش از جمله رژیم اسرائیل و امریکا و قدرتهای غربی کند.
از جانب دیگر، سوریه فقط تحریرالشام نیست و ترکیه تنها بازیگر منطقهای محسوب نمیشود. سوریه اساساً یک کشور عربی است و اشغال آن توسط ترکیه یا تروریستهای مورد حمایت ترکیه از نظر بسیاری از رژیمهای عربی غیر قابل قبول خواهد بود و آنان دیر یا زود برای تغییر وضعیت و اخراج ترکیه و تروریستهای متحد آن وارد عمل خواهند شد.
با توجه به این واقعیتها رژیم اردوغان که با خیانت به نزدیکترین متحدان خود از جمله ایران و روسیه اکنون تصور میکند که در معادلات سوریه به پیروزی تاریخی دست پیدا کرده، درست مانند عمران خان در پاکستان هزینههای حمایت از تروریزم و بازی دوگانه و خیانتکارانه اش را خواهد پرداخت و آن ممکن است توسعه ناامنی به ترکیه و ظهور گروههای قدرتمندتر در عرصه جنگ میدانی در سوریه باشد.
محمدرضا امینی - جمهور
>>> تحریروشام زاییده استخبارات ترکای عثمانی متبهم هستن که خیال خلافت عثمانی ویاحداقل برگرداندن بخش هایی ازخلافت عثمانی نامبارکشان راکه درجنگهای جهانی ازدست دادن درسرمی پرورانن واین قمارترکاهاکه همیشه ازعقلانیت بی بهره اند باخت سنگینی برایشان به بارخواهداورد وطالبان که مادرگروهای تروریستی بوده واین گروههارادردامن وزیربالو پرخودگرفته است بزودی نتیجه زینبارش راخواهددیدوبه زباله دان تاریخ فروخواهندرفت
>>> با تشکر از نویسنده محترم
تحلیل درست و به جایی است. امیدوارم که حاکمان مثلا کشور های مسلمان به این حد از درک و شعور برسند تا منافع مسلمانان را فدای منافع صهیونیست ها کافر نکندد. در شرایط فعلی اردوغان منافق همسو با منافع صهیونیست ها و تروریست بزرگ بین المللی یا همان آمریکا عمل می کند.
>>> طالبان پاکستان را اشغالگر ایالت پشتون زبان افغان می داند و پاکستان به دنبال تشکیل کنفدراسیون است.
سوریه هم ترکیه اشغالگر ایالت کیلیکیا می داند و ترکیه هم به دنبال پس گرفتن تمام سوریه است که در جنگ جهانی از دست رفته.
تمام ۱ ملیارد عرب زبان دنیا معتقدند ترکیه نیمی از خاک سوریه را اشغال کرده و شام تاریخی مشتمل بر ایالت کیلیکیا می باشد که توسط ایتالیایی ها اشغال شد و ضمیمه جمهوری جدیدالتاسیس ترکیه گردید.
حدود یک سوم عرب زبان های دنیا در تمام کشورهای عربی ریشه ترک عثمانی دارند و ترکیه امیدوار است آن ها را به ریشه اجدادی خود برگرداند.
>>> محترم محمد رضا امینی!!!
برای سقوط اسد کشور های عربی بخصوص اردن در همکاری نزدیک با استخبارات اسراییل و امریکا نقش داشتند. تماسهای مخفی و جدی بین انقره اردن و دگر کشورهای علاقمند تجزیه سوریه وجود داشت. هیچ کشور عربی ، مخالف چنین تغییر نبودند زیرا امریکا کار اساسی خود را انجام داده بود.پنج کشور در لیست استخبارات پنتاگون بود که آنها تغییرات رهبری و تجزیه ای آنها را در پلان داشتند : . لیبیا ، افغانستان ، سوریه ، عراق و ایران. چهار کشور اماج تخریبات قرار گرفتند و اکنون ایران در معرض خطر قرار دارد.
شما چگونه بر لیدران و رهبران عیاش کشور های عربی اعتماد میکنید. انها اسلام را فروختند و آنها بوسه بر رکاب امریکا از تقریبا یک قرن بدینسو میزنند.سوریه مثل افغانستان تمامیت ارضی خود را از دست داد. یک کشور که اردو و قوای مسلح نداشته باشد نمیتواند از حاکمیت خود نیز دفاع کند.شما شاید شاهد آن بوده اید زمانی که شهید نجیب الله سقوط کرد اولین دستور پاکستان به سران جهادی محو قوای مسلح ( خاد اردو و پولیس ) بود و جهادی ها در محو قوای مسلح با هم رقابت داشتند . با استقرار جهادی های دزد افغانستان یک فروند جت جنگی نداشت که از حریم فضایی خود دفاع کند ....داشتن قوای مسلح مجهز
یکی از بنیادی ترین اجزای حاکمیت یک دولت است به همین خاطر ج.د.ا. قوای منظم داشت که توانست از خاک و حرم خود در جنگ جلال آباد در سال ۱۹۸۹ به تنهایی دفاع کند و پاکستانی ها و اراذل و اوباش جهادی داخلی و خارجی را مهار کند.
سوریه به مناطق کوچک تقسیم میشود و بیشترین حصه را ترکیه و اسراییل در دست خواهند داشت باقی برای اقلیتها ی شیعه ، علوی ،عیسوی و کرد ها و یک بخش کوچک هم برای اهل تسنن...این جهادی های سنی ، بهترین وسیله برای تطبیق اهداف استرتیژیک امپریالیزم در آسیای غربی و آسیای مرکزی است...با زاغ بودنه را نمیتوان شکار کرد....
در مورد ترکیه خدمت تان عرض کنم که ترک از الف تا ی مردمان مغرور ، و هنوز هم در هوای امپراتوری عثمانی اند.اینها سه ملیون انسان ارمنی را از ترکیه اخراج کردند. اصلا هلوکاست در حق همین مردم توسط ترکهای مسلح صورت گرفته است و تا به امروز رسما از این جنایت خود در برابر ارمنی ها عذر خواهی نکرده اند. سوریه برای آنها معنی خاکهای از دستر رفته ای افغانستان بر اساس معاهدات گندمک و دیورند را دارد که تر کیه بعد از شکست در جنگ اول جهانی بسیاری از مناطق منجمله منطقه ای کنونی که سوریه نامگذاری شد از دست داد. همین اکنون در داخل ترکیه بسیاری از ترکها اتاترک را انتقاد میکنند که چرا ترکیه را با جغرافیای کنونی محدود ساخت...گذشته از آن شما هلوکاست در نوار غزه را از یک سال و چند بدینسو شاهد استید.ترکیه برای مقاومت در فلسطین حتی یک مرمی هم ارسال نکرده است. اردوغان ، تمام روغنیات مورد ضرورت اسراییل را از آذربایجان ، از طریق ترکیه به اسراییل انتقال میدهد.اردوغان عوام فریب است و به همین ترتیب. مجموع ترکها.در سراسر جهان دکانهای قهوه فروشی Star Bucks که برای IDF کمک مالی میکند و در لیست بایکات بخاطر حمایت از داعیه ای فلسطین قرار دارد ، در استانبول اصلا یک چوکی خالی در محلات قهوه فروشی آن پیدا نمیتوانید.این چه نوع همبستگی ترکها با فلسطینی ها است. مردم کرد هیچ ارزش انسانی در ترکیه ندارند...
به این خاطر دست از کشورهای اسلامی بشویید. آنها غیرت و همت مقابله با اسراییل و امریکا اا ندارند.
من از تمام افراد غیر مسلمان ، محصلین غیر مسلمان امریکا ، اروپا و از کشور آفریقای جنوبی ، ایرلند ممنو نم که آنها برای دفاع از فلسطین شب و روز در مخالفت قرار دارند زیرا آنها دارای اصول و پرنسیپ های انسانی اند .
حنظله
>>> یک نکته ای مهم را بدنبال تبصره ای قبلی میخواهم اضافه کنم و آن اینکه
ترکها همواره در پی منافع خود بوده آن نه در دی مراعات و احترام به حقوق بین الدول.ترکها با طالبان نیز همکار اند ...
نکته ای مهم برای ترکها در راستای سقوط اسد خان پروژه مشهور قطر -ترکیه (( عربستان سعودی ، اردن ، سوریه )) ترکیه و از ترکیه صدور آن به تمام اروپا.
قطر 14% ذخیره گاز طبیعی را در جهان دارد یعنی بعد از روسیه و ایران در مقام سوم است. اسد مانع این پروژه بود . معامله ای اسد با روسیه چنین بود که سوریه انتقال انرا از راه سوریه مانع شود تا وابستگی اروپا به گاز روسیه همچنان ادامه یابد. روسیه در شرایط جنگ و تعزیرات اقتصادی به عواید گاز سخت ضرورت دارد و موضعگیری اید به نفع روسیه منافع ترکیه را به حاشیه کشانده بود. حالا وزیر انرژی ترکیه در تکاپوی از سر گیری پروژه ده هزار ملیونی با قطری ها است ، طبیعی است که امریکایی ها که حیثیت دزدان دریایی را در منطقه دارند قسمتی از عواید را نصیب خود میکنند.
ترکها از این معامله اردوغان حمایت میکنند ....
ولی این ما استیم که نه منافع ملی خود را ،نه حاکمیت ملی خود را و نه. حیثیت ملی خود را در طول تاریخ ارزش داده ایم .
و اکنون هم به بهانه ای مختلف در شرایطی کنونی بنام زبان و قوم در فکر سرکوب یکدگر استیم.
حنظله