تاریخ انتشار: ۱۱:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۷ | کد خبر: 176507 | منبع: | پرینت |
هندوستان تایمز در سرمقالهاش نوشت که حملات هوایی پاکستان در پکتیکا بازتاب دهنده تنشهای بیسابقه در روابط اسلامآباد و طالبان افغان است. به گفته این روزنامه، این حمله همچنین منعکس کننده تغییر در وفاداری طالبان به نهادهای امنیتی در راولپندی است.
طالبان میگوید در حمله شامگاه سهشنبه جنگندههای پاکستان در ولسوالی برمل ولایت پکتیکا ۴۶ کشته شدند که در میان آنها دستکم ۲۷ زن و کودک نیز شامل هستند.
وزارت خارجه طالبان در واکنش به این حمله کاردار سفارت پاکستان در کابل را احضار کرد. مقامهای نظامی طالبان هم گفتند که این حمله را بیپاسخ نخواهند گذاشت.
هندوستان تایمز در سرمقالهاش نوشت که این حمله باعث شد طالبان که دست پروده سیاستمداران و جنرالهای پاکستانی اند، به نقض حاکمیت افغانستان اعتراض کنند. این روزنامه افزود که این حمله از سوی طالبان بهعنوان چالشی برای حاکمیت افغانستان توصیف شده و واکنش این گروه را نوعی تغییر در وفاداری طالبان به جنرالهای پاکستانی عنوان کرده است.
پاکستان اعلام کرد که جتهای جنگی این کشور به چهار نقطه در پکتیکا حمله کردند که کمپهای تحریک طالبان پاکستان، تیتیپی را در خود جا داده بود.
به گزارش انترنشنال، این حملات در زمانی انجام شد که محمد صادق، فرستاده ویژه پاکستان برای افغانستان برای از سرگیری روابط دیپلوماتیک به کابل سفر کرده بود که به گفته هندوستان تایمز یک سال پیش به همین دلیل، یعنی حملات شبه نظامیان پاکستانی، متوقف شده بود.
هندوستان تایمز نوشت زمانی که طالبان سه سال پیش قدرت را در افغانستان بهدست گرفتند، برخی در محافل سیاسی پاکستان آشکارا جشن گرفتند و عمرانخان، نخستوزیر آن زمان مدعی شد که مردم افغانستان «زنجیرهای بردگی را شکستهاند.»
اما به گفته این روزنامه هندی، اوضاع طبق میل اسلامآباد پیش نرفت و طالبان ظاهراً یک مسیر مستقل را در پیش گرفته و از این تصور که بیش از حد به ارتش پاکستان که برای دههها از این گروه حمایت میکرد وابسته است، فاصله گرفته است.
به باور هندوستان تایمز، تجلی آشکار این تغییر مسیر، امتناع طالبان از سرکوب تحریک طالبان پاکستان است که پس از تسلط طالبان بر کابل، عملیات خود را در ایالت خیبرپختونخوا، در شمالغرب پاکستان از سر گرفت.
روزنامه مینویسد، برای ارتش پاکستان که دکترین 'عمق استراتژیک' را در افغانستان برای چندین دهه به عنوان موازنهای در برابر هند پیش میبرد، این تغییر رفتار طالبان قابل قبول نبوده است.
درس طالبان برای اسلامآباد؛
هندوستان تایمز مینویسد، درسی که اینجا باید آموخت ساده است: بنیادگرایی بلای جان پاکستان شده است. روزنامه افزود: طالبان توسط سیاستمداران و جنرالهای پاکستانی به عنوان ابزاری برای بیثبات کردن افغانستان پرورش یافتند. این امر باعث ایجاد فضای مناسب برای رشد بنیادگرایی و ترور شد که از آن زمان پاکستان و بخشهایی از جنوب آسیا را تهدید و بیثبات کرده است.
به باور این روزنامه، با توجه به اینکه طالبان بهدنبال ایجاد روابط با کشورهای دیگر، از جمله هند است، حملات اخیر میتواند به خشونتهای بیشتر منجر شود.
هندوستان تایمز در پایان نوشت که برای پاکستان، این لحظهای برای تامل در سوابق خود در پرورش ستیزهجویان و اصلاح مسیرش است. در همان حال، به طالبان توصیه میکند که به تعهدات خود برای ریشهکن کردن گروههای تروریستی از خاک افغانستان عمل کند.
کد (9)
>>> طالب اگر دست از پشتیبانی هم فکران خود یعنی از بنیادگرایان اسلامی دست بردارد به معنی این است که از تفکر اسلامی خود عدول کرده یعنی چند سال بعد باید همه ریش های خود بتراشند و نیکتایی به بندند؛ یعنی دو خیانت؛ یک خیانت به نیکتایی بندان حکومت قبلی که حکومت را از لوشان عصب کردند؛ و خیانت به دروغ به بنیادگرایان اسلامی - هرچند که ما در کشورهای اسلامی چنین بنیاد گرانی که به عقیده ای خود بمانند نداریم-
>>> به نظر دهنده اولی طالب تغیه در دین ندارد اگر گفت میزنیم بد میزنه اونها آمریکا و ناتو با52 کشور متهد آمریکا از جمله دین فروشان وطنی را بد جور زدن پاکستان که در برابر اینها عدد نیست