کنفرانس تعلیم دختران در جوامع مسلمان
آیا طالبان خواهند توانست تا کشورهای اسلامی و سازمان های آنها را بر سر سیاست های خودشان در مورد تعلیم و تحصیل دختران راضی و متقاعد بسازند؟ 
تاریخ انتشار:   ۱۳:۰۱    ۱۴۰۳/۱۰/۲۵ کد خبر: 176617 منبع: پرینت

در اعلامیۀ اسلام آباد از کنفرانس دو روزۀ "تعلیم دختران در جوامع مسلمان: چالش ها و فرصت ها" آمده است که مبتنی بر اجماع علمای جهان اسلام، تعلیم و تحصیل نه تنها حق دختران است، بلکه فرض و حکم شرعی نیز است. بنا بر این هر گروه و یا افرادی که خارج از این اجماع و در مخالفت با آن قرار بگیرد، بیرون از اجماع مسلمانها هستند.
آیا گروه یا گروه های بیرون از اجماع مسلمانها، "خوارج" نامیده می شوند؟

ارتش پاکستان و حاکمان آن کشور اخیراً طالبان خود یعنی تحریک طالبان پاکستان یا تی تی پی را خوارج می گویند و از آنها در رسانه های دولتی و نزدیک به ارتش، "فتنة الخوارج"، نام برده می شود. این در حالی است که طالبان در افغانستان گروه داعش را خوارج می گویند و بعضی از مقامات آنها ادعا می کنند که حملات داعش یا گروه خوارج در افغانستان از پاکستان سازمان دهی و انجام می شود و این گروه در داخل پاکستان پایگاه دارند و از سوی حلقاتی در پاکستان حمایت می شوند.

کنفرانس تعلیم دختران در جوامع مسلمان با میزبانی اسلام آباد در واقع فشار بر طالبان افغانستان بود تا اگر کابل بر سر تی تی پی و مسایل دیگر با پاکستانی ها به راه حل و توافقی نرسد، پاکستان توجه و حمایت کشورهای اسلامی به خصوص عربستان سعودی و عرب های ثروتمند را در گام های بعدی اش علیه طالبان در افغانستان جلب کند.

اینکه در اعلامیه یا قطعنامۀ اسلام آباد گفته می شود که مخالفان تعلیم دختران در جوامع و کشورهای اسلامی و مسلمان بیرون از اجماع مسلمانان اند، به این زمینه سازی و مقدمه چینی پاکستان بر می گردد تا اگر روزی اختلاف و منازعه با طالبان در افغانستان به نقطۀ غیرقابل بازگشت برسد، از نامی که بر طالبان خود یعنی تی تی پی گذاشته اند در برابر آنها استفاده کند.

طالبان در افغانستان نیز کف دست پاکستانی ها را از میزبانی کنفرانس تعلیم دختران در جوامع مسلمان خوانده اند. نشریۀ "المرصاد" این کنفرانس را تاکتیک سیاسی پاکستان می خواند که هدف آن تضعیف امارت اسلامی افغانستان و اِعمال فشار بر آن است. نشریۀ مذکور این سوال را مطرح می کند:
«پاکستان که خود به نقض حقوق بشر، آزادی بیان و اصول دموکراتیک به اصطلاح معروف است، از کجا حق دارد که به کشور دیگر در این زمینه درس بدهد؟»

نشریۀ المرصاد کف دست پاکستانی ها را در کنفرانس تعلیم دختران در جوامع مسلمان درست خوانده است، اما علی رغم آنکه از تغییر زمان در بی اثر بودن فشار خارجی بر افغانستان یعنی طالبان سخن می گوید، پاکستان با بازی های ماهرانۀ خود در این کنفرانس، طالبان را در برابر مطالبۀ پنجاه کشور اسلامی و سازمان همکاری این کشورها قرار داد.

آیا طالبان خواهند توانست تا کشورهای اسلامی و سازمان های آنها را بر سر سیاست های خودشان در مورد تعلیم و تحصیل دختران راضی و متقاعد بسازند؟

محمد اکرام اندیشمند


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
کنفرانس پاکستان
تعلیم دختران
نظرات بینندگان:

>>>   امارات اسلامی قبل از اینکه دیر شود مدرسه باز حد اقل یک انتخابات

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت خود را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است