استانکزی: نگذارید آب به کشورهای دیگر برود
 
تاریخ انتشار:   ۱۲:۰۸    ۱۴۰۳/۱۰/۲۷ کد خبر: 176623 منبع: پرینت

عباس استانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه طالبان، پس از دیدار با سفیر ایران، در کنفرانس ملی تغییرات اقلیمی در کابل شرکت نمود و بر ضرورت مهار آب‌های افغانستان تاکید کرد. او هشدار داد که اگر آب کشور همچنان بدون کنترول به کشورهای دیگر جریان یابد، در آینده‌ای نه‌چندان دور مردم حتی آب آشامیدنی نیز نخواهند داشت.
او از مسوولان این گروه خواست با «سرعت، جدیت و متانت» اقدام به سدسازی کرده و آب‌های افغانستان را مهار کنند.

اداره محیط زیست طالبان روز چهارشنبه، ۲۶ جدی، نشستی را تحت عنوان «کنفرانس ملی تغییرات اقلیمی» به‌منظور بررسی نتایج و پیامدهای بیست‌ونهمین نشست جهانی تغییرات اقلیمی در کابل برگزار کرد.
در این نشست، عباس استانکزی گفت که افغانستان با بحران کمبود آب مواجه است و سطح آب به‌طور مداوم کاهش می‌یابد.
استانکزی هشدار داد: «اگر ما آب خود را مهار و کنترول نکنیم و آب همین‌گونه بی‌رویه به جاهای دیگر برود، این موضوع به زیان ما تمام خواهد شد. روزی خواهد رسید که در سراسر افغانستان حتی آب آشامیدنی نخواهیم داشت.»

او از وزارت انرژی و آب طالبان خواست با استفاده از امکانات موجود، در زمینه مهار آب و ساخت سدها فعالیت بیشتری انجام دهد. وی گفت: «من اطمینان دارم که وزارت انرژی در این زمینه کار می‌کند، اما این تلاش‌ها کافی نیست. باید با سرعت، جدیت و متانت بیشتری کار شود تا در چند سال آینده آب‌های خود را به کنترول درآوریم.»
او با اشاره به پیامدهای جنگ‌های طولانی‌مدت در افغانستان، اظهار داشت که این جنگ‌ها خسارات جدی به محیط زیست کشور وارد کرده‌است. این مقام طالبان افزود که حدود ۸۰ درصد جنگل‌های افغانستان تخریب شده است.
استانکزی همچنین در بخشی از سخنانش خطاب به نماینده سازمان ملل متحد گفت: «این وظیفه شمااست که در بخش محیط زیست اقدامات عملی انجام دهید.»

سدسازی طالبان نگرانی کشورهای منطقه از جمله ایران و آسیای مرکزی را برانگیخته است.
مقامات ایرانی با اشاره به سدسازی طالبان در حوزه غرب تهدید کرده‌اند که حق‌آبه خود را به زور از طالبان می‌گیرند. کشورهای آسیای مرکزی نیز نگران ساخت کانال قوش تیپه هستند.
در یکی از آخرین اظهارات، یک عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس ایران گفته بود که طالبان به دیپلماسی و قراردادهای آبی پایبند نیست. او همچنین تأکید کرده بود: «حق‌آبه گرفتنی است، نه دادنی.»

کد (7)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
استانکزی
سد سازی
نظرات بینندگان:

>>>   میزان آب آمودریا 70 ملیارد متر مکعب است که به ازبکستان می رود. میزان آب رود کنر هم 80 ملیارد متر مکعب است که به پاکستان می رود. میزان آب هیرمند که به ایران می آید حتی به 1 ملیارد متر مکعب هم نمی رسد بلکه 400 ملیون متر مکعب است که آن هم سیلاب های فصلی هستند. بنابراین باید گفت دولت های افغانستان 200 برابر آب را رها کرده و به یک درصد آن چسبیده اند.

>>>   واقعا آب افغانستان مهار شود خیلی متیین ولی خواهشاً امارات اسلامی قبل اینکه آب مهار مدرسه ها باز شود یا یک انتخابات بدون تقلب بر گزار یا حکومت همه شمول همه سران ازقوم پشتون اقلیتی ها در این کشور بیگانه نباشد به زود ترین این کار انجام بدهید لطفاً نام آرامی افغانستان به نفع همسایه است انتخابات یا حکومت همه شمول سخت تر از عفو عمومی نیست اگر روابط با کشورهای جهان با مردم افغانستان اولویت هست انوقت آب مهار می‌توانید بکنید در غیر اینصورت محال

>>>   با تشکر از نظر دهنده اول، که به حق مطلب را نوشته اند. بله دقیقا همین گونه است و در افغانستان چه د ردوران جمهور و چه در دوران طالبان تمام تلاش خود را صرفا برای مهار اندک آبی که به سمت ایران سرازیر می شوند گذاشته اند. د رحالیکه هر ساله حداقل 80 میلیارد متر مکعکب آب از محل تورخم وارد پاکستان می شود. جهت اطلاع عرض کنم که دولت پاکستان در حوضه دریای کنر حتی اجازه انشقاق یک نهر معمولی را هم نمی دهد. در زمان دولت های قبلی و زمان جمهوریت طرح مطالعه نیروگاه برقابی بر روی دریای کنر و انتقال به دشت گمبری برای کشاورزی شروع شد. دولت پاکستان در آنزمان تحت نام طالبان بارها به مهندسان وکارشناسان ایرانی شاغل در پروژه حمله تروریستی کردند تا مانع حتی مطالعه پروژه شوند. خیلی از مردم افغانستان به عنوان مسافر از جاده کابل به جلا آباد عبور کرده اند. در این مسیر چند تا سد در دست بهره برداری است و همه آنها به هدف تولید برق ساخته شده اند و یعنی اینکه آبی را ذخیره نمی کنند. به عبارتی این بند ها جلوی خروج آب به پاکستان را نمی گیرند. در مقابل تا کنوندولت های حاکم بر افغانستان با کمک دشمنان ایران چه در دوران جمهوریت و چه در حال حاضر تمام تلاش و کوشش انها برای جلوگیری از قطع آب به سمت ایارن است. نمونه بارز آن سد کمال خان در ولایت نیمروز است که حتی سرریز بند را هم به سمت گود زره هدایت کرده اند تا هیچ ابی وارد ایران نشود. قطعا موضوع قطع آب های ورودی به ایران یک برنامه ریزی حساب شده از طرف دشمنان ایران و فغانستان است تا زمینه درگیری و اختلاف را گسترش دهند.

>>>   بله دیگه مهاجران افغانستانی درایران وپاکستان ازمحدودیت های شدید رنج می برن ودرمقابل دولت افغانستان این تصمیم رابرای برداشتن محدودیت مهاجرین اتخاذکرده

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت خود را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است