تاریخ انتشار: ۱۲:۳۴ ۱۴۰۳/۱۱/۱ | کد خبر: 176640 | منبع: | پرینت |
رینا امیری، نماینده خاص امریکا برای زنان و حقوق بشر افغانستان، از مقامش کنار میرود.
وی با نشر یادداشتی در ایکس نگاشته است که همزمان با روز تحلیف رییس جمهور جدید امریکا از سمت خود کنارهگیری میکند. وی افزود: «دفاع از زنان و مردان شجاع افغان در خط مقدم مبارزه برای یک افغانستان مبتنی بر حقوق و فراگیر، افتخار بزرگی بوده است.»
امیری خطرنشان کرده که کارهای زیادی باقی مانده است، اما در سه سال گذشته پایههای محکمی برای مبارزه از حقوق زنان افغان ایجاد شده است.
امیری با اشاره به دستاوردها در سه سال گذشته در زمینه دادخواهی برای زنان افغان تصریح کرده است که ادامه این روند افغانستان را به سوی یک جامعه روشن و متکی به حقوق بشر سوق خواهد داد.
او همچنان خواستار فشارهای بیشتر علیه عملکرد طالبان در زمینه حقوق زنان شده است.
امیری افزوده است که برای پاسخگویی به طالبان و استفاده از تلاشهای رهبران زنان و مدافعان حقوق بشر، کارهای زیادی باید انجام شود.
او نوشته است: «ما باید به کار ادامه دهیم تا طالبان را متقاعد کنیم که احکام مخربی که زنان و دختران را از اختیار، تحرک، تحصیل، معیشت، صدا و دسترسی به مؤسسات طبی نجاتبخش محروم کرده است، لغو کنند.»
امیری تأکید کرده است که باید از طالبان خواسته شود که به حقوق اعضای اقلیتهای قومی و مذهبی احترام بگذارند و به فرهنگ ترس و ارعاب پایان دهند.
او گفته است: «جهان باید در کنار زنان و مردان شجاع افغانستان بایستد که بهترین امید شان یک افغانستان باثبات و امن و در صلح با خود و همسایگانش است. این یک ضرورت اخلاقی و راهبردی برای منطقه و جهان است.»
رینا امیری در اواخر ۲۰۲۱ بهعنوان نمایندهی ویژه امریکا در امور زنان و حقوق بشر در افغانستان انتخاب شد.
روشن نیست که فرد جدیدی جایگزین امیری میشود یا پست او حذف شده است.
بهتازگی وزارت خارجهی امریکا پست نمایندهی ویژه امریکا در امور افغانستان را نیز حذف کرده است.
کد (9)
>>> مولوی عبالکبیر و رینا امیری، دو نفری بودند که فعالیت های بزرگی را در دوره کاری خود انجام دادند.
در زمان سمت مولوی عبدالکبیر منحیث معاون سیاسی ریاست الوزرا،نیم کشور های دنیا افغانستان را برسمیت شناختند.
همچنان در زمان رینا امیری منحیث نماینده امریکا در امور حقوق زنان افغانستان،نه تنها دروازه مکاتب و دانشگاه ها بر روی دختران باز شد،بلکه چندین مکاتب و آموزشگاه های جدید نرس و قابلگی،برای زنان و دختران افغانستان ،غرض آموزش تأسیس شد.
>>> به درک، توی چهار سال حتی یه قدمی برای زنان افغانستان انجام نداد و همش حرف، در عمل صفر.