تاریخ انتشار: ۱۲:۴۴ ۱۴۰۳/۱۱/۱ | کد خبر: 176642 | منبع: | پرینت |
دادگاه عالی طالبان اعلام کرد که هیات این گروه از زندان کودکان در تهران بازدید کرده و خواستار رسیدگی به مشکلات زندانیان افغان، بهویژه نوجوانان زندانی شده است.
دادگاه عالی طالبان در خبرنامهای اعلام کرد که معاون اداری این نهاد روز شنبه با معاون قوه قضاییه ایران دیدار کرده است. در این دیدار، موضوع جایگزینهای اعدام برای مهاجرین افغان محکوم به اعدام در ایران مطرح شده است.
عبدالمالک حقانی از مقامات ایرانی خواست که در برخورد با مهاجرین افغان محکوم به اعدام، از نرمی کار گرفته و روشهای جایگزین اعدام را درنظر بگیرند.
طالبان درحالی خواهان جلوگیری از اعدام مهاجرین افغان در ایران شده است که این گروه خود متهم به محاکم صحرایی، تجاوز به زندانیان، بازداشت گسترده مخالفان و نقض گسترده حقوق بشر است.
مالک حقانی، معاون قوه قضاییه طالبان در صحبت با کاظم غریب آبادی، معاون قوه قضاییه ایران خواسته است فهرست زندانیان افغان بهویژه کسانی را که محکوم به اعدام هستند با حکومت طالبان شریک کنند.
مالک حقانی به مقامات قضایی ایران گفت: «اعدام یک سزای تعزیری است و اسلام در زمینه سزای تعزیری برای دادستانها صلاحیتهایی داده است از این رو، خواست ما از مقامهای ایرانی این است که همراه با افغانهای محکوم به اعدام بر بنیاد اخوت اسلامی از نرمی کار گرفته و به عنوان حسن تعامل برای آنان به جای اعدام راه بدیلی را پیدا کنند.»
بر اساس اطلاعیه دادگاه عالی طالبان، آقای غریبآبادی به آقای حقانی گفته است که «بهزودی ۱۵۰۰ نفر از زندانیان افغان در ایران به افغانستان منتقل خواهند شد.»
دادگاه حکومت طالبان هدف از سفر هیات قوه قضائیه خود به تهران را « تأمین حقوق زندانیان افغان در ایران، ارتقای حسن تعامل میان دو کشور، جستجوی راههای جایگزین برای اعدام افغانهای محکوم به اعدام و پیگیری موضوع استرداد مجرمین گفته است.»
پیشتر عسکر جلالیان، معاون وزیر دادگستری ایران در سفر به کابل با مقامات هیات حاکمه افغانستان درباره روابط دوجانبه، مسایل مهاجران و نیز مساله انتقال زندانیان افغان از ایران دیدار و گفتگو کرده بود.
حکومت طالبان پس از گزارشها درباره افزایش اعدام مجرمان افغان در ایران از جمهوری اسلامی خواسته است تا شهروندان محکوم را به افغانستان تحویل دهد.
در گزارش اخیر سازمان ملل متحد و گزارشگر ویژه حقوق بشر این سازمان نگرانیهای مشابهی از کشتار، تهدید و بازداشت افغانها در افغانستان ابراز شده است.
در گزارش سازمان ملل حکومت طالبان نیز به اعدامهای خودسرانه و محاکم صحرایی نظامیان و کارمندان دولت سابق و بیش از صد مورد بازداشت، مجازات، شکنجه و تهدید متهم است. این سازمان میگوید این موارد را مستندسازی کرده است.
در سال گذشته میلادی ۹۵ مرد، ۱۵ زن و یک دختر از جمله کسانی بودهاند که بر اساس گزارش سازمان ملل، در محاکم طالبان به «دزدی، لواط و زنا» محکوم و در حضور هزاران نفر مجازات شدهاند.
کد (8)
>>> طالبان اگر راست می گویند با مردم خود رفتار اسلامی انسانی داشته باشند. تنها در این صورت ممکن است دیگران به توصیه آنان توجه کنند. اگر خود شان بدترین رفتار را با مردم خود دارند. قبل از ملامت دیگران مورد نکوهش قرآن کریم قرار می گیرند. لم تقولون ما لا تفعلون کبر مقتا عند الله ان تقولوا ما لا تفعلون