نقش‌آفرینی بایدن در جنایات جنگی و ضد بشری
خروج شتاب‌زده و عامدانه نیروهای آمریکایی از افغانستان در سال 2021 تحقق پذیرفت که شوربختانه افغانستان را قربانی جنگ اوکراین کرد 
تاریخ انتشار:   ۱۳:۴۰    ۱۴۰۳/۱۱/۱ کد خبر: 176645 منبع: پرینت

نقش‌آفرینی جو بایدن در جنایات جنگی و ضد بشری در جهان به ویژه افغانستان، روسیه، اوکراین و خاورمیانه بسیار واضح و آشکار است.

سیاست خارجی کلی آمریکا: سیاست‌ های دولت بایدن در چارچوب سنتی امپریالیسم آمریکا قرار می‌گیرد که به دنبال حفظ نفوذ جهانی از طریق جنگ‌ها، مداخلات نظامی و فروش تسلیحات است. حمایت از جنگ‌های نیابتی در مناطق مختلف، از جمله خاورمیانه، روسیه و اوکراین، به‌عنوان بخشی از سیاست‌ های مخرب آمریکا در جهان دیده می‌شود. روابط با چین و روسیه، و پیوند های آمریکا با متحدانش در اروپا و خاورمیانه چالش‌ برانگیز بوده است.
اختلافات داخلی و دوقطبی شدن آمریکا: بایدن با وعده اتحاد کشور وارد کاخ سفید شد، اما شکاف‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در دوران ریاست‌جمهوری او بیشتر شده است.

کاهش نفوذ جهانی آمریکا: دوران بایدن شاهد کاهش قدرت و نفوذ جهانی آمریکا بوده است، چراکه دیگر کشورها (مانند چین و روسیه) در حال افزایش تأثیرگذاری خود در سطح جهانی هستند.
ارزیابی موفقیت یا ناکامی یک رییس‌جمهور، به‌ویژه در دنیای سیاست، به شدت به دیدگاه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی افراد بستگی دارد. در مورد جو بایدن، دلایل ناکامی او را ‌می توان بطور کل در موارد زیر وضاحت بخشید؛

‎افغانستان و خروج نیروهای آمریکایی؛
‎بایدن و تیم کاری اش، در تبانی با گماشتگان خود یعنی دهشت افکنان، جواسیس، خائنین ملی، اولترانشنالیست ها، افراط گرایان اسلامی، مفسدین، بیسوادان و… در کشور ما و در ایجاد، حمایت و تقویت تروریسم بمثابه ابزار راهبردی «بازی بزرگ»، مرتکب بزرگ‌ ترین جنایات جنگی و ضد بشری در جهان و به ویژه در افغانستان، روسیه، اوکراین، فلسطین، لبنان و یمن شده اند.
خروج شتاب‌زده و عامدانه نیروهای آمریکایی از افغانستان در سال 2021 تحقق پذیرفت که شوربختانه افغانستان را قربانی جنگ اوکراین کرد.

سازشنامه دوحه به اثر توطئه امپریالیسم آمریکا و معامله شرکایش با طالبان(مزدوران آی اس آی پاکستان) جهت دستیابی به اهداف راهبردی، ذریعه یک کودتاهٔ سفید به کمک رژیم نظامیگر پاکستان، کشور های مرتجع عربی، باند فاسد، جاسوس و جنایتکار غ، ع و کرزی، طالبان را به قدرت رساند، و با انتقادهای شدید مواجه شد.
فاجعه فقر، گرسنگی، سوء تغذی و مرگ و میر کودکان، بیکاری، برکناری کارمندان دولتی و کارشناسان بی بضاعت بر پایهٔ تبعیض (اعم از زن و مرد)، تصاحب کلیه امتیازات مادی و دولتی، فساد، ارتشا، جنوساید، ایجاد کانون آسایش برای تروریسم بین المللی از جمله القاعده و داعش، غارت منابع طبیعی، تخریب و قاچاق آثار باستانی، رشد تولید و قاچاق مواد مخدره، کوچ و مهاجرت اجباری در داخل و خارج کشور، ترور، اختناق، زندانی کردن نا عادلانه، ظالمانه، بی رحمانه، غیر قانونی، کشتن و شکنجهٔ غیر انسانی و عمدی شهروندان مؤمن، شریف و بینوای میهن در زندان ها، اختطاف و تجاوزات جنسی بر دختران، نکاح اجباری، نادیده انگاشتن حقوق نیمی از پیکر جامعه (زنان) و ممنوعیت آموزش دختران در کشور، هویت‌ زدایی و تحقیر مبانی اندیشه‌ای، زبانی، فرهنگی و رویکرد های تاریخی و ملی افغانستان واحد بعنوان یکی از مظاهر سلطه نو استعمار، تبعیض سیاسی، جنسیتی، زبانی، قومی، مذهبی و استبداد فکری ناشی از عملکرد طالبان است. این اقدامات را می توان به‌ عنوان بی‌مسوولیتی بایدن و تیم کاری اش و ترک مردم افغانستان در شرایط وخیم تعبیر کرد، که موید حقیقت تلخ شراکت دولت بایدن در جنایات جنگی و ضد بشری است.

روسیه و اوکراین: درگیری روسیه و اوکراین به یک جنگ گسترده تبدیل شد، و دولت بایدن نقش عمده‌ای در حمایت نظامی و مالی از اوکراین ایفا کرده است. این حمایت‌ها، از جمله ارسال تسلیحات سنگین و کمک‌ های مالی گسترده را می توان به‌ عنوان تشدید جنگ تلقی کرد، که به اثر آن بایدن بزرگ‌ترین آسیب را بر اقتصاد متحدین اروپایی خود وارد کرد. ایالات متحده به‌جای تلاش برای مذاکره و پایان جنگ، از ادامه درگیری‌ها سود برده است، که مبین همدستی دولت بایدن در جنایات جنگی و ضد بشری است.

خاورمیانه و سیاست‌های بایدن: ایالات متحده به طور سنتی نقش فعالی در خاورمیانه داشته است، و دولت بایدن نیز همچنان از متحدان سنتی مانند رژیم صهیونیستی اسراییل حمایت کرده است. حمایت از نسل کشی در جنگ علیه فلسطینی‌ ها، لبنان، سوریه، ادامه فروش سلاح به عربستان سعودی و امارات متحده عربی، و در نتیجه، تأثیر این حمایت‌ها بر جنگ یمن، را می توان به‌عنوان همیاری بایدن در جنایات جنگی و ضد بشری قلمداد کرد.
مدیریت اقتصاد: سیاست‌های اقتصادی بایدن به دلیل تورم بالا در ایالات متحده پس از همه‌گیری کرونا، جامعه آمریکا را سخت متضرر کرده است. افزایش هزینه‌های زندگی، قیمت سوخت و مواد غذایی به نگرانی‌های زیادی دامن زد.

سن و توانایى مدیریتى: بایدن به‌دلیل سن بالا و گاهى لغزش‌ها در سخنرانى و تصمیم‌گیرى، انرژی کافی برای هدایت کشور را نداشت.
بنابراین متهم کردن بایدن و تیم کاری اش به جنایات جنگی و ضدبشری اغلب به موضوعاتی چون نظامی‌گرایی، مداخله در امور داخلی دیگر کشورها و تداوم سیاست‌های امپریالیستی ایالات متحده مربوط است. اقدامات بایدن و سیاست‌های او منجر به بی ثباتی امنیت جهانی، حمایت، تقویت و‌گسترش تروریسم در جهان، مقابله با ارزش های استقلال، آزادی، عدالت اجتماعی، دموکراسی، ‌‌حقوق بشر،، حاکمیت ملی، تمامیت ارضی، و حق تعیین سرنوشت کشور ها گردیده است. قضاوت نهایی در مورد این مسایل بستگی به دیدگاه سیاسی و اخلاقی هر فرد دارد.

محمد اقبال نوری


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
بایدن
افغانستان جنگ
نظرات بینندگان:

>>>   لقب قهرمان مولی کراسی را برایش بدهید. او چهره یی حقیقی مولی کراسی (بزبان یگان نارس "دموکراسی") را نشان دادو خدا کند که یگان تا برسند!!!!!
آتش خاوری

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت خود را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است