تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ ۱۴۰۳/۱۱/۴ | کد خبر: 176658 | منبع: | پرینت |
یان ایگلند، دبیرکل شورای پناهندگان ناروی در جریان سفر به افغانستان هشدار داده است که این کشور پس از دههها درگیری، سقوط اقتصادی و شوکهای اقلیمی ویرانگر، برای پذیرش میلیونها نفر در معرض خطر اخراج از کشورهای همسایه آماده نیست.
او روز (چهارشنبه، ۳ دلو) در بیانیهای که به رسانهها فرستاده، گفته است که بسیاری از شهروندان آسیبپذیری که قبلا از ایران بازگشتهاند، احساس میکنند که در یک برزخ پایدار زندگی میکنند.
یان ایگلند این هفته در هرات با مهاجران اخراجشده صحبت کرده است.
به گزارش اطلاعات روز، او گفته است: «آنان افغانستان را در جستوجوی یک زندگی بهتر و امنتر ترک کردند و اکنون با آیندهای مبهم در افغانستان باز میگردند، جایی که با همان بیکاری، گرسنگی و نقض حقوق بشر مواجه میشوند که در وهلهی اول باعث ترک وطنشان شده است.»
ایران میگوید که تا آخر سال ۱۴۰۳ خورشیدی دو میلیون شهروند افغانستان را اخراج میکند.
سازمان بینالمللی مهاجرت اعلام کرد که از جنوری تا دسامبر ۲۰۲۴، بازگشت بیش از ۱.۲ میلیون مهاجر بدون مدرک از ایران به افغانستان را ثبت کرده که ۶۷ درصد آنان بهطور اجباری بازگشت داده شدهاند.
بهگفتهی شورای پناهندگان ناروی، از اکتبر ۲۰۲۲ تا اکنون حداقل ۸۰۰ هزار شهروند از پاکستان اخراج شدهاند.
یان ایگلند گفت که خانوادههای فقیر و آواره بهای سنگینی را برای فقدان راهحلهای واقعی و بادوام برای کمک به آوارگان و پناهندگان گرفتار در یک بحران انسانی در حال تشدید در افغانستان و کشورهای میزبان میپردازند.
او گفته است که در ملاقات با مقامهای طالبان، در مورد اینکه چگونه میشود برای حمایت بهتر از مردمی که به کشور بازگشتهاند همکاری شود بحث کرده است.
او افزوده است: «در جریان دیدارم، من همچنین محدودیتهای شدید حقوق اساسی زنان و دختران در افغانستان را که اکنون از شرکت در تحصیل، اشتغال و زندگی عمومی محدود شدهاند، مطرح کردم.»
یان ایگلند اشاره کرده است که ممنوعیت ادامهی تحصیل متوسطه برای دختران به این معنا است که ۱.۵ میلیون دختر نوجوان از تحصیل بازماندهاند. همچنین بهگفتهی او، ممنوعیت اخیر نه تنها معیشت را از بین میبرد، بلکه مستقیما سلامت و زندگی زنان را تهدید میکند.
او اضافه کرده است: «ما از جامعهی بینالمللی میخواهیم که مانند ما با مقامهای افغانستان تعامل داشته باشد و حمایت شان را از کمکهای اصولی بشردوستانه افزایش دهد.»
او گفته است که عدم تعامل مستمر بسیاری از کشورها با طالبان تنها محدودیتها و رنجهای بیشتری را برای زنان، دختران و خانوادههای افغانستان ایجاد میکند.
دبیرکل شورای پناهندگان ناروی اشاره کرده است که کمکهای بینالمللی در حال کاهش است و مردم افغانستان در یکی از بدترین بحرانهای بشردوستانه در جهان گرفتار شدهاند.
دفتر هماهنگکنندهی سازمان ملل متحد در امور هماهنگی کمکها (اوچا) میگوید که در سال ۲۰۲۵ میلادی ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت. برای کمکرسانی نیاز به ۲.۲۴ میلیارد دالر بودجه است.
بهگفتهی اوچا، در سال جاری میلادی ۱۴.۸ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای غذایی و کشاورزی برای زنده ماندن نیاز دارند.
اوچا در سال ۲۰۲۴ میلادی برای کمکرسانی به مردم افغانستان ۳.۰۶ میلیارد دالر بودجه درخواست کرده بود؛ اما طبق آخرین گزارشهای سازمان ملل متحد، حدود ۴۰ درصد این بودجه تأمین شده بود.
شورای پناهندگان ناوری گفته است که تمویل بشردوستانه برای افغانستان هر سال به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
بهگفتهی این شورا، ۷۶ درصد از نیازهای بشردوستانه در سال ۲۰۲۲ برآورده شد، درحالیکه این درصدی در سال ۲۰۲۳ به ۴۶ درصد و در سال ۲۰۲۴ به ۴۴.۹ درصد کاهش یافت.
کد (8)