جابجایی خانواده‌های پاکستانی در داخل افغانستان
 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۵۸    ۱۴۰۳/۱۱/۱۱ کد خبر: 176690 منبع: پرینت

روزنامه اکسپرس تریبون به نقل از یک مقام پاکستانی نوشت که حکومت طالبان خانواده‌های برخی از اعضای تحریک طالبان پاکستان را از مناطق مرزی به دیگر نقاط افغانستان منتقل کرده است. او گفت که این اقدام طالبان ناچیز است و نمی‌تواند نگرانی‌های امنیتی پاکستان را برطرف کند.

به گفته این روزنامه، این تصمیم پس از سفر سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله و عبدالحق وثیق، رییس اداره استخبارات طالبان به امارات متحده عربی صورت گرفته است.
منابع به اینترنشنال گفته بودند که رییس امارات متحده عربی از مقامات طالبان خواسته تا به نگرانی‌های امنیتی پاکستان رسیدگی کنند. روزنامه اکسپرس تریبون نیز گزارش داد که امارات متحده طالبان افغان را تحت فشار قرار داده تا نگرانی‌های امنیتی پاکستان درباره استفاده شبه‌نظامیان مخالف این کشور از خاک افغانستان را رفع کند.

پیش از این سفر، یک هیات پاکستانی نیز به‌طور جداگانه به امارات سفر کرده بود تا موضوع تحریک طالبان پاکستان را بررسی کند.
با این حال، هیچ بیانیه رسمی درباره میانجی‌گری امارات متحده عربی میان پاکستان و طالبان منتشر نشده است.
یک مقام پاکستانی در صحبت با روزنامه اکسپرس تریبون، از نقش امارات و قطر در میانجی‌گری برای پیدا کردن راه‌حلی در این مساله سخن گفت.

در همین حال، منابع محلی به افغانستان اینترنشنال گفتند شماری از اعضای تحریک طالبان پاکستان همراه با خانواده‌های شان در مناطق مختلف قندهار جا به جا شده اند. این مناطق شامل کریزگی، کته سنگ، تناوچه، قاسم کلی و سرخ بید در ولسوالی شاه‌ولی کوت اند که بیشتر از ۱۰۰ کیلومتر از مرز پاکستان فاصله دارند.
افغانستان اینترنشنال از صحبت با منابع آگاه محلی دریافته است که ورود مردم عادی به این روستاها ممنوع اعلام شده، اما موتر‌های بزرگ برای ساخت و ساز در این مناطق تردد دارند. باشنده‌های محل تایید کرده‌اند که افراد غیرمحلی همراه با خانواده‌های شان در این نواحی زندگی می‌کنند.

بنا به گفته مقام پاکستانی، برخی از اعضای خانواده‌های تحریک طالبان پاکستان، عمدتاً زنان و کودکان، از مناطق مرزی پاکستان به دیگر مناطق افغانستان منتقل شده‌اند. با این حال، او تصریح کرد که حکومت طالبان در گذشته نیز چنین اقداماتی انجام داده بود که تاثیر چندانی بر فعالیت شبه نظامیان در داخل پاکستان نداشت.
به گفته او، تنها اعضای خانواده‌های تحریک طالبان پاکستان منتقل شده‌اند، اما جنگجویان همچنان در نقاط مرزی حضور دارند و این اقدام تاثیر چندانی در بهبود وضعیت امنیتی پاکستان نخواهد داشت.

علاوه بر این، این مقام رسمی گفت که فرآیند انتقال خانواده‌های تحریک طالبان پاکستان از مناطق مرزی باید مدت‌ها پیش تکمیل می‌شد، اما این روند به شکلی بسیار کند پیش رفته است.
بر اساس گزارش‌ها، بین ۶ تا ۸ هزار شبه‌نظامی تحریک طالبان پاکستان در داخل افغانستان حضور دارند. علاوه بر این، حدود ۲۰ هزار نفر از اعضای خانواده‌های آن‌ها نیز در افغانستان زندگی می‌کنند.

یکی دیگر از مقامات پاکستانی به اکسپرس تریبون گفت که با توجه به این تعداد زیاد، انتقال چندصد نفر از اعضای خانواده‌های شبه نظامیان پاسخ مناسبی به درخواست پاکستان نیست.
این مقام گفت که ایده انتقال تحریک طالبان پاکستان از مناطق مرزی از سوی طالبان مطرح شد، زیرا طالبان تمایلی به استفاده از زور علیه این گروه نداشت.
پاکستان همواره نسبت به این پیشنهاد تردید داشته است، زیرا طالبان تضمین‌های قوی مبنی بر این که تحریک طالبان پاکستان دیگر تهدیدی برای این کشور نخواهد بود، ارایه نکرده‌است.

خبر انتقال برخی از اعضای خانواده‌های طالبان پاکستانی تنها چند هفته پس از آن منتشر شد که پاکستان گزارش داد حملاتی علیه پناهگاه‌های شبه‌نظامیان در ولایت پکتیکا انجام داده است. این عملیات، روابط دو طرف را به شدت پرتنش کرد.

منابع گفته‌اند که رهبری طالبان در خصوص مساله تحریک طالبان پاکستان دچار اختلاف نظر هستند. برخی اعضا بر این باورند که کابل باید نگرانی‌های پاکستان را جدی گرفته و از فعالیت تحریک طالبان پاکستان در خاک خود جلوگیری کند. با این حال، در میان اعضای حلقه تصمیم‌گیری طالبان افرادی هستند که از تی‌تی‌پی حمایت می‌کنند.
منابع افزوده‌اند که پاکستان این تحول اخیر را تنها «گامی ابتدایی» برای رسیدگی به یکی از پیچیده‌ترین چالش‌های امنیتی خود می‌داند.
پاکستان بارها به رهبری طالبان اطلاع داده است که همکاری دوجانبه میان دو کشور به اقدام قاطع کابل علیه تی‌تی‌پی بستگی دارد.

کد (8)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
خانواده‌های پاکستانی
داخل افغانستان
نظرات بینندگان:

>>>   از دنیا بی خبر!! این پروسه از زمان اشغال سرزمین ما بدست چرکستان توسط نوکران معلوم الحال (اشرار) آغاز شد از همین خاطر خانه جنگی های چاکران سازمان داده شد تا مردم از مناطق شان فرار داده شوند. دست آورد "جهاد فی سبیل الله" با تاسف!!!!!!!
آتش خاوری


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است