تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ ۱۴۰۳/۱۱/۲۴ | کد خبر: 176750 | منبع: |
پرینت
![]() |
اسناد افشاشده از وزارت خارجه طالبان نشان میدهد که سفارتخانهها و قنسولگریهای افغانستان در ایران و پاکستان ماهانه مبالغ هنگفتی را به این گروه انتقال میدهند.
بر اساس یکی از این نامههای افشاشده، وزارت خارجه طالبان از قنسولگری افغانستان در زاهدان خواسته است که یک میلیون دالر به این وزارتخانه ارسال کند.
در ادامه مجموعهای از مکاتبات اداری طالبان که توسط یک گروه هکری منتشر شده، افغانستان اینترنشنال نامهها و اسناد تبادلهشده میان وزارت خارجه طالبان و نمایندگیهای دیپلوماتیک این گروه را بررسی کرده است.
یکی از این نامهها به تاریخ ۲۶ جدی ۱۴۰۳ نشان میدهد که پنج روز پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، وزارت خارجه طالبان در مکاتبهای با قنسولگری افغانستان در زاهدان، درخواست یک میلیون دالر کرده است.
همچنین، یک نامه دیگر نشان میدهد که سفارت طالبان در تهران نیز مبلغ هفت میلیون افغانی به حساب وزارت خارجه طالبان در بانک مرکزی واریز کرده است. مشخص نیست که این مبلغ در چه بازه زمانی جمعآوری شده است.
بر اساس این اسناد، رژیم طالبان از سفارت افغانستان در اسلامآباد نیز ماهانه مبالغ چشمگیری درآمد دارد. بهطور مشخص، این سفارت تنها در سه ماه سرطان، اسد و سنبله ۱۴۰۲ خورشیدی بیش از ۷۰۰ هزار دالر درآمد داشته است. این مبلغ جدا از هزینهها و مصارف جاری سفارت است.
همچنین، یکی از نامههای قنسولگری افغانستان در کویته نشان میدهد که این قنسولگری در ربع دوم سال ۱۴۰۲ (شامل ماههای سرطان، اسد و سنبله) حدود ۱۳۰ هزار دالر عواید داشته است.
این نامههای اداری تصویر عمومی از عواید نمایندگیهای قونسلی افغانستان که تحت کنترول طالبان است، به دست نمیدهد. اما، نشان میدهد که این نمایندگیها منبع مهم مالی برای این گروه تحت تحریم است.
طالبان کوشیده است که کنترول نمایندگیهای بیشتری از افغانستان در خارج از کشور را به دست بگیرد که علاوه بر امتیازات سیاسی، درآمد ارزی طالبان را نیز بیشتر میکند.
بخش عمدهای از عواید سفارتخانهها و قنسولگریهای طالبان در ایران و پاکستان از مجرای صدور ویزا، صدور و تمدید پاسپورت، و تایید اسناد حقوقی به دست میآید.
حضور مهاجرین در ایران و پاکستان باعث شده است که سفارتخانههای افغانستان در این دو کشور درآمد قابل توجهی داشته باشند. علاوه بر این، روابط بازرگانی افغانستان با کشورهای ایران و پاکستان نیز بیش از هر کشور دیگری در منطقه و جهان است. این شرایط به افزایش درآمد و عواید نهادهای دیپلوماتیک طالبان کمک کرده است.
کد (7)