سفارت و قنسولگریهای بن و مونشن، آماده هرگونه همکاری با نهادهای مربوطه آلمان جهت اخراج و عودت مجرمین به افغانستان میباشند | ||||
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ ۱۴۰۳/۱۱/۳۰ | کد خبر: 176789 | منبع: |
پرینت
![]() |
حمله مونشن؛ رقابت بر سر نمایندگیهای سیاسی افغانستان
قابل توجه مهاجران افغانستان در المان!
پس از حمله یک مهاجر افغان در شهر مونشن آلمان، نمایندگیهای افغانستان در این کشور اعلام آمادگی کردند تا در روند اخراج مجرمان با حکومت فدرال همکاری کنند. طالبان نیز گفته اند با آلمان همکاری خواهند کرد .
در یک اعلامیه مشترک سفارت افغانستان در برلین، جنرال کنسولگری افغانستان در بن و مونشن آمده است: «سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در برلین و جنرال قنسولگریهای مقیم در بن و مونشن، این عمل غیرانسانی و دردناک را با شدیدترین الفاظ محکوم نموده، آماده هرگونه همکاری با نهادهای مربوطه آلمان جهت اخراج و عودت این مجرمین به کشور میباشند.
به گفته مقامات آلمانی، یک جوان مهاجر ۲۴ ساله افغان روز پنجشنبه با موترش در میان جمعیت معترضان یک اتحادیه کارگری راند و ۳۶ تن را زخمی کرد. این حمله که گفته شده با "انگیزه اسلام گرایانه" انجام شده، یک هفته قبل از برگزاری انتخابات فدرال و دقیقا یک روز قبل از برگزاری کنفرانس امنیتی مونشن رخ داد. این رویداد بار دیگر بحث سیاست مهاجرت در آلمان و اخراجها به افغانستان را درمحافل سیاسی داغ کرده است. رقابت بر سر نمایندگیهای سیاسی افغانستان در آلمان.
اداره طالبان روز جمعه با نشر اعلامیهای گفت که آماده است با حکومت آلمان در زمینه اخراج مهاجران افغان همکاری کند، اما به شرط اینکه "خدمات قنسولی و نمایندگیهای سیاسی افغانستان در دسترس این گروه قرار گیرد.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه اداره طالبان گفت: «ما تمایل خود را برای از سرگیری خدمات قنسولی برای افغانها در آلمان نشان داده ایم که تمام جنبههای مهاجرت را پوشش میدهد . ما یک دیپلمات افغانستان در آلمان که نخواست نامش ذکر شود، در گفتگو با دویچه وله گفت: «تثبیت هویت افراد از صلاحیتهای نمایندگیهای سیاسی افغانستان در آلمان است. ثتبیت هویت از کابل ممکن نیست. چیزی که طالبان میخواهند این است که دیپلماتهای خود را اینجا بفرستند .
مرتبط: آلمان: پس از حمله مونشن بحث اخراج به افغانستان دوباره داغ شده است.
وی افزود: «طالبان میخواهند با این کارشان از آلمان باج بگیرند. آنها فشار وارد میکنند تا مثل ترکیه، دیپلماتهای خود را بفرستند و سفارتها و قنسولگریها را بگیرند ..»
وی گفت که نمایندگیهای سیاسی افغانستان در آلمان از اداره طالبان دستور نمیگیرند: «طالبان قبلا ادعا کرده بودند که پنج نمایندگی سیاسی در اروپا، از جمله نمایندگی افغانستان در مونشن با آنها همکاری میکند، اما با نشر اعلامیه اخیر، طالبان ادعای قبلی خود را نقض کردند.
اخراج ها چگونه عملی خواهد شد؟
این دیپلمات افغان گفت که نمایندگیهای سیاسی افغانستان فقط میتوانند در زمینه "تثبیت هویت" با ادارات آلمانی همکاری کنند، اما چگونگی اخراج عملی افراد مجرم و خطرساز، یک بحث دیگر است: «آنها (آلمانیها) دو راه دارند. تا طالبان را به رسمیت نشناسند، مستقیما به افغانستان اخراج کرده نمیتوانند. راه دیگر اخراج به کشورهای دومی مثل پاکستان، دوحه و ازبکستان است. در بخش عملی اخراج، ما کمکی نمیتوانیم بکنیم.
وی افزود که مهاجم مونشن، پاسپورت افغانی و تذکره دارد و همچنان قبولی آلمان را گرفته است: «در چنین مواردی دیگر نیاز به اثبات هویت نیست، اما کسانی که هویت شان مشخص نباشد، ما میتوانیم برای تثبیت هویتشان همکاری کنیم.
نمایندگیهای سیاسی افغانستان در اعلامیه مشترک شان همچنان گفته اند که حمله اخیر در مونشن و موارد دیگر از این قبیل، مستقیما بر زندگی صدها هزار مهاجر افغان در آلمان تاثیر منفی گذاشته است. دیپلمات افغان در آلمان گفت: «نیم میلیون مهاجر افغان در جامعه آلمان در صلح و رفاه زندگی میکنند، همه افغانها چنین اعمال را تقبیح میکنند. به خاطر یک افغان نمیشود که همه مهاجران افغان را متاثر بسازیم.
طالبان تلاش دارند که کشورهای اروپایی انها را به پرسمت بشناسد و یا با انها تعامل کنند.
اداره طالبان قبل از این نیز بارها تلاش کرده که با استفاده از مسئله مهاجران افغان، با کشورهای اروپایی وارد تعامل و همکاری شود. از زمانی که این گروه در آگست ۲۰۲۱ دوباره در افغانستان به قدرت رسید، هیچ کشوری تاکنون اداره شان در کابل را به رسمیت نشناخته است.
محمود منجم زاده
>>> مجرمین و تروریست ها عوامل طالبان اند و به دستور طالبان عمل میکنند.