امریکایی ها از اروپا چه میخواهند؟
اگر امریکایی ها در عقب امنیت اروپا نباشند روسیه برای اروپایی ها فرصت ایجاد اردو را نخواهد داد و قبل از ان به اشغال اروپا دست خواهد زد 
تاریخ انتشار:   ۱۷:۴۴    ۱۴۰۳/۱۱/۳۰ کد خبر: 176790 منبع: پرینت

در این دو سه روز حتما همه جلسه امنیتی مونشن را تعقیب کردید. اگر متوجه شده باشید آنچه در این جلسه ارایه شد بقدری شوکه کننده بود که رهبران اروپا را مجبور ساخت در پاریس گرد هم جمع شده و از خود بپرسند که چرا امریکایی ها میگویند:
۱. در میز مذاکره روسیه با امریکا بر سر اوکراین اروپا حضور نخواهد داشت؟
۲. اروپا اگر حاضر نیست ارزش های غربی را رعایت کند پس امریکا چرا باید از انها دفاع کند؟
۳. اروپا نباید برخلاف نورم های دیموکراسی جلو به قدرت رسیدن احزاب محافظه کار در کشور هایشان را بگیرند.
۴. چرا برخلاف تمام نورم های روابط ویژ‌ه بین اروپا و امریکا معاون ریس جمهور ترامپ تصمیم گرفت در حضور تمام دنیا برای اروپایی ها لکچر بدهد و در امور سیاسی - داخلی انها دخالت نماید؟‌.

به زبان ساده این اولین بار بود که کسی از دولت امریکا نزاکت دیپلوماتیک مخصوص بین اروپا و امریکا را شکسته و برایشان لکچر پاسداری از ارزش های غربی را میدهد. همان ارزش هایی را که اروپایی ها خود بنیان گذار انها بوده اند.
قضیه از چه قرار است؟ دولت ترامپ از اروپایی ها چه میخواهد؟
اگر از جزییات بیشتر بگذریم مساله هزینه امنیت اروپا است. اروپایی ها به قول خودشان نا چار هستند در بین دو گزینه تصمیم بگیرند.

۱. بگذارند سرنوشت شانرا کشور های قدرتمند مانند روسیه چین و امریکا تعیین کنند. و یا اینکه
۲. هزینه امنیت اروپا را خودشان به گردن گرفته و تصامیم امنیتی خودشانرا مستقلانه تر بگیرند.
امریکایی ها از دیر زمانی داشتند به اروپایی ها میگفتند که لازم است شما برای مصارف امنیت اروپا کمی بیشتر هزینه کنید ولی اروپایی ها همیشه پشت گوش میکردند. تا قبل از به قدرت رسیدن ترامپ در دور اول اش این فقط در حد یک درخواست بود و اروپایی های گاه گاهی کله شورمیدادند. وقتی ترامپ به قدرت رسید ۲ فیصد جی دی پی را مطرح کرد و اروپایی ها به شدت انرا رد کردند و گفتند این مقدور نیست چون رکود اقتصادی بوجود میاورد. اینبار ترامپ در دور دوم اش ۵ فیصد را محکم گرفته است و به قول خودش به کمتر از ان قانع نیست.

فکر میکنم در جلسه که در پاریس اغاز شده است رهبران اروپا بررسی خواهند کرد که ایا ایجاد اردوی مستقل اروپا یک گزینه بهتر است و یا پرداخت ۵ فیصد عاید سرانه برای مصارف امنیت اروپا. بصورت دقیق تر اگر مطرح کنیم - با در نظر داشت جی دی پی ۲۰ تریلیونی اروپا - رقم ۴۰۰ میلیارد در مقابل یک تریلیون دالر در سال مطرح است.
خوب با درنظرداشت اینکه بودیجه امنیتی روسیه ۷۵ میلیارد دالر است و از چین ۲۹۶ میلیارد برای اروپایی ها خیلی مقدور به نظر میرسد که با ۴۰۰ میلیارد دالر امنیت خودشانرا خودشان تامین کنند و ضرورت نباشد چیزی در حدود یک تریلیون را به شکل مستقیم و یا غیر مستقیم به جیب امریکایی ها بیندازند. ولی مشکل این است که ایجاد اردوی مستقل زمان گیر میباشد و روس ها با اشغال اوکراین نشان دادند که اگر امریکایی ها در عقب امنیت اروپا نباشند روسیه برای اروپایی ها فرصت ایجاد اردو را نخواهد داد و قبل از ان به اشغال اروپا دست خواهد زد.

بناء معلوم میشود که دلیل مطرح کردن این مسایل درست در وقتی که صدای چکمه های پوتین در بیخ گوش اروپا به صدا در امده است و روسیه دارد کم کم در خط جبهه پیش می اید بهترین زمان برای چانه زنی امریکایی ها میباشد تا اروپایی ها را مجبور بسازند این هزینه را به گردن بگیرند. در چنین یک موقعیت معلوم میشود اروپایی ها دو گزینه بیشتر ندارند:
۱. اینکه قمار بزنند و به امریکایی ها بگویند ما بر سر پای خود ایستاد خواهیم شد که در انصورت ممکن ترامپ به روس ها اشاره مرش مرش را بدهد و یا هم ممکن چنین نکند و با همان ۲ تا ۳ فیصد جی دی پی قناعت کرده مساله را جمع کند.
۲. اینکه ریسک نگیرند و برای فعلا چیزی در حدود ۲ تا ۵ فیصد را مذاکره نمایند چون پوتین نشان داده است که چشم به جان عروس دنیا (اروپا) دارد
اگر به گزینه اول بروند ریسک سرنوشت اروپا در کل مطرح میشود و معلوم نیست چقدر میشود با ادمی مثل ترامپ قمار زد. و اما اگر به گزینه دوم بروند ممکن در شرایط فعلی اقتصادی دنیا ورشکستگی اقتصادی اروپا بی نهایت بیشتر از حالت فعلی برجسته گردد. در هر صورت اروپایی ها ناچار هستند بین ورشکستگی اقتصادی بیشتر و تهدید اشغال اروپا توسط روس ها یکی را انتخاب کنند.

به هر صورت - روز های اینده معلوم خواهد شد اروپایی ها چگونه از این معضله بیرون خواهند رفت.
اما نکته دیگری را که نباید از قلم گذاشت این است که در میز مذاکره روسیه با امریکا خصوصا وقتی میگویند برای اروپا کرسی نمی گذاریم چه مسایل مطرح خواهد شد؟
ترامپ چه طفره هایی را در بغل دارد و چه بازی را روی دست خواهد گرفت؟
چرا برای این بازی میدان عربستان سعودی را انتخاب کرده است؟
و در نهایت ترامپ و پوتین چه ها را حاضر هستند از دست بدهند و در مقابل ان چه ها را میخواهند بدست بیاورند؟
کمی در قبال اش فکر کنید. روز های اینده بیشتر به بحث خواهیم گرفت.

احمد ادریس رحمانی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
امریکایی ها
اروپایی ها
نظرات بینندگان:

>>>   فکر نکنم که روس ها قادر به اشغال اروپا باشند ، مشت نمونه خروار ، تمام تلاش خود را به خرچ دادند و در مدت سه سال هنوز اوکراین سر پای خود ایستاده است.
قصه اصلی شاید این باشد که ترامپ از پوتین ایران را بخواهد و در مقابل کیف را به روس ها تحفه بدهد.
مذاکره در ریاض یعنی محوریت بچه سلمان برای شرق میانه بعد ایران تثبیت شد.
عمو سام تنک حوصله است و هنوز کار را انجام نداده غزه را برای خود پاداش میخواهد.
و نکته آخر اینکه چین را نباید فراموش کرد، نزدیکی روس و امریکا چین را به چالش کشیدن است.
پس معادله را باید از سر ن شت.

>>>   اینکه شما می گویید پوتین چشم به عروس دنیا(اروپا) دوخته است، بر چه مبنا و دلایل و‌شواهد؟
پوتین که سه سال است نمیتواند یک ولایت دونتسک را تصرف کند و اقتصادش از ایتالیا هم کمتر است، چگونه چشم به اروپا دوخته است؟
جنگ پوتین و روس ها در اوکراین، جنگی برای بقای کشور و دولتی به نام روسیه است ‌وغربی ها هیچ راه دیگری برای پوتین نگذاشتند.
وقتی شوروی متلاشی شد و فروپاشید، پیمان نظامی وارثا هم منحل شد، اما ناتو باقی ماند.
ناتو نه تنها تمام کشورهای اروپای شرقی کمونیستی سابق متحد شوروی را وارد ناتو ساخت، جمهوریت های سابق شوروی را هم به ناتو آورد.
در سال ۲۰۰۸ بوش رییس جمهور امریکا گفت که گرجستان و اوکراین به عضویت ناتو در آیند. پوتین گفت این کار را نکنید که خط سرخ روسیه است. شما می خواهید روسیه را خفه کنید، اما امریکایی ها و اروپایی ها نشنیدند.
نتیجه این شد که روس ها با گرجستان جنگیدند و‌او‌را گوشمالی دادند ‌بعد اوکراین.
غربی ها نگذاشتند حکومت اوکراین بریاست جمهوری یانو‌ کویچ دوره ی خود را تمام کند. پشت شورش علیه او قرار گرفتند و او را از قدرت بر انداختند. روس ها پس از آن نخست کریمه را گرفتند ‌وبعد وارد شرق اوکراین شدند.
امریکا ‌‌و غرب، پوتین و‌روس ها را در وضعیتی قرار داد که چاره ای جز آن نداشتند همچو گربه ای که در سه کنجی بندش کرده بودند، بروی آنها خیز بزند.
حالا اینکه ادعا شود پوتین و‌روس ها پس از اوکراین قاره ی اروپا را اشغال می کنند، یک ادعای خنده دار و کاملا غیر واقعی است. فقط برای ادامه ی جنگ و سلطه گری غرب مطرح می شود.
اینکه روس ها خودشان حتی از نظر تاریخی متجاوز هستند ، شکی نیست و شبیه غربی ها اند. اما این متجاوز آن توان و ظرفیتی را ندارد که فردا اروپا را ببلعد.

>>>   Sardar Mohammad Rahmanoghli
خوب است اروپایی ها با اروپایی-اسیایی خود جور بیایند که نیازی به خم کردن کمر پیش آقای ترامپ نباشد. هیولا جلوه دادن روسیه واقعی نیست چونکه روسیه قوت لازم را برای تخریب اروپا ندارد.

>>>   Harris Shoaib
روسیه در اوکراین به سختی پیشروی می‌کند، جنگ اوکراین نشان داد که تهاجم روسیه حتی در برابر یک کشور غیرعضو ناتو هم دشوار است، چه برسد به حمله به کل اروپا.

>>>   Ali Nasrat
به قول زلنسکی که اگر صدلوای اردوی اوکراین وهشتادلوای اردوی اروپاراجمع کنیم باز به اردوی روسیه که دوصداست نمیرسد.بنأ اروپا مجبوراست که‌نافرمانی ازایالات متحده نکند ورنه خرس‌های روس میبلعند

>>>   Safi Ah
مسله ای اشغال اروپا توسط روسیه فکر نکنم آنقدر مقدور و ملموس باشد چون تا حال کسی سراغ ندارد که روسها چنین چیزی یا گفته باشند و یا کاری کرده باشند که از آن چنین استنباط شده بتواند.
این همه به اصطلاح بچه ترسانک های بایدن‌‌ بود که میخواست اروپایی ها از حمایت مالی و‌ نظامی اکراین پس‌ نکشند.
هر گونه حمله ای روسیه بر اروپا به معنای جنگ جهانی سوم خواهد بود و‌هیچ‌ کشوری منجمله‌روسیه و‌ آمریکا هرگز چنین نمی خواهند.

>>>   Faramarz Haidaree
از شروع جنگ اوکراین تا چند تحلیل پیش تان راجع به آن، از شکست روسیه می گفتید و تکرار می کردید؛ اما حالا از قوت روسیه و شکست اوکراین و چشم طمع روسیه به اروپا میگویید.

>>>   Ajmal Wardak
رحمانی صاحبِ قلم و اندیشه،‌ نغمه‌سرایِ تحلیل‌های سیاسی…
در گذرِ روزگار، هر اندیشه‌ای رنگی دارد و هر تحلیلی سایه‌ای از گرایش‌های پنهان یا آشکار را در خود می‌پرورد. قلمِ شما ، همواره در ستایشِ سیاست‌های آمریکا روان بوده و صدای شما ، پژواکی از حمایتِ بی‌دریغ از آن سویِ آب‌هاست واژه‌هایت، بیش از آن‌که روایتگرِ واقعیتِ جهان باشند، در خدمتِ تبلیغاتی قرار گرفته‌اند که از سیاست‌های کاخِ سفید الهام می‌گیرند
سخنانت، گویی از متنِ پالیسی‌هایِ واشنگتن تراوش می‌کنند، هر تحلیلِ شما آینه‌ای از نگاهِ غرب به شرق است گاه چنان می‌نماید که حقیقت، در سایه‌ی سیاست‌هایِ قدرت‌طلبانه گم می‌شود و آنچه بر زبان می‌آید، نه انعکاسِ واقعیت، که بازتابی از خطِ مشی‌ای از پیش تعیین‌شده است
اما سیاست، بازیِ پیچیده‌ای‌ست، و حقیقت، فراتر از مرزهایِ جغرافیایی و منافعِ زودگذر قرار دارد. روزگار، بارها نشان داده که هر آنچه با واقعیت بیگانه باشد، دیر یا زود در امواجِ بی‌رحمِ تاریخ فرو خواهد رفت. آیا زمانِ آن نرسیده که تحلیلت، رنگِ حقیقت گیرد، نه رنگِ تبلیغات؟ آیا وقتِ آن نرسیده که قلمت، رسالتِ آزاداندیشی را پاس بدارد، نه بازتابِ سیاست‌های یک‌جانبه را؟
در جهانی که حقیقت، کالایی نایاب شده، صداقتِ در اندیشه، ارزشی‌ست که تنها صاحبانِ بینشِ ژرف، قدرِ آن را می‌دانند.

>>>   Attique Bakhshi
روسیه به چه تلفات سنگین جانی و مالی در اوکراین جام مانده، چطور می تواند اروپا را فتح نماید که غیر ممکن است.
اکثر رهبران فعلی اورپا، همان جنگ طلبان خط دموکرات های آمریکا که به زبان دیگر همان گلوبالیست ها( حیف نام گلوبالیست به آنها) را تشکیل. می دهد. همین رهبران به خاطر گرم نمودن تنور جنگ در اوکراین، هی داد میزنند که روسیه به اروپا حمله می‌کند، تا هم بودجه نظامی خود را افزایش دهند، و هم با این پروپاگاندا جلو اعتراضات مردمی خویش را بگیرند.

>>>   خالد احدی
بنظر من ترامپ میخواهد با کاهش تعهدات آمریکا در اروپا، تمرکز خود را به رقابت با چین معطوف کند. پوتین نیز ممکن است به دنبال تضعیف ناتو و عادی‌سازی روابط با اروپا بدون حضور فعال آمریکا باشد.
و باری دیگر افغانستان به دلیلی همسایگی با چین جایگاه بهتری در سیاست آمریکا خواهد گرفت.

>>>   Atmar Manocher
این دقیقاً همان لحظه‌ای است که آمریکا از بحران امنیتی اروپا برای اعمال فشار حداکثری استفاده می‌کند.
ترامپ و تیمش به‌خوبی می‌دانند که اروپا در وضعیت شکننده‌ای قرار دارد—از یک‌سو تهدید روسیه و از سوی دیگر بحران اقتصادی. درخواست افزایش بودجه نظامی تا ۵٪ GDP یک تاکتیک برای وابسته نگه داشتن اروپا است، نه استقلال آن.
اگر اروپا یک ارتش مستقل ایجاد کند، نفوذ آمریکا تضعیف خواهد شد، و این چیزی نیست که واشنگتن بخواهد.
از طرف دیگر، مذاکرات پشت پرده با روسیه بدون حضور اروپا یک سیگنال واضح است: آمریکا ممکن است به دنبال یک توافق استراتژیک با مسکو باشد، شاید در ازای کاهش تنش با چین.
اروپا در این بازی به یک مهره فرعی تبدیل شده، و این بزرگ‌ترین ضعف استراتژیک آن است.
هر تصمیمی که بگیرد بهای سنگینی خواهد داشت—یا اقتصادی، یا امنیتی.

>>>   محمد الهام طبیبی
گریه رهبران اروپایی در مونشن و دست و پاچه‌گی شان را دیده خیلی کیف کردم.
چطور است دوستی خدشه ناپذیر امریکا؟؟؟
و بلی داکتر جان، روس‌ها نه نیت بلعیدن اروپا را دارند و نه توان آن را.

>>>   طرفدار برتر
Ab Hakeemi
تحلیل شما خیلی دقیق و همه جانبه است آقای رحمانی اما یک چیز واضح برایتان بگویم نام روسها منحیث تجاوز گرناحق بد است‌‌ . به جز افغانستان که آنهم خود افغانها یعنی یک شاخه از حزب دموکراتیک خلق از آنها دعوت کرد دیگر تاریخ بیاد ندارد که روسها تازمانیکه بالایشان تجاوز صورت نگرفته ویا مستقیم یا غیر مستقیم منافع شان تهدید نشده بالای هیچ کشوری حمله نظامی کرده باشند.
این تبلغات علیه روسها بنام متجاوز متاسفانه از دوران جنگ سرد آنهم بعد از جنگ دوم جهانی باقیمانده تا کشور های اروپای غربی و امریکا مالیه دهنده گان خودرا بتراسانند و مجبور سازند تا در تقویت ارتش هایشان پول بیشتر هزینه نمایند.
روسها یک عادت از گذشته گان خود به میراث برده اند او اینست که هرگونه شرایط سخت تحمل کرده اند بالآخره دشمان خودرا شسکت داده اند.
دیروز آقای ترامپ در یک مصاحبه به زبان خود گفت روسه در جنگ دوهم جهانی پیروز شدند و در جنگ دیگر ناپلیون را شکست دادند.
به کصورهای اروپای بهتر همان بود تا با روسها از راه مسالمت آمیز ، بادرنظرداشته منافع دو طرف و روابط حفظ مناسبان هم اروپای برخورد میکردند نه به تجرکات و تبلیغات سو.

>>>   Najibullah Kohistani
رحمانی صاحب جالب اینکه تا دیروز از شکست حتمی و بدون قید و شرط پوتین حرف های میزدین اما امروز خودتان از موفقیت پوتین شکست آمریکا و اروپا مینویسید.

>>>   Fardin Faghir
اروپا با چین و و امریکای جنوبی نزدیکتر میشود، دیگر هیچ راهی جز ایجاد ارتش اروپایی و سیستم واحد امنیتی اروپایی وجود ندارد. هدف بزرگ امریکا دور کردن روسیه از زیر تاثیر چین است، ولی روسها از امریکا بسیار دور اند و راهی جز تعامل با اروپا و مناسبات خوب با چین ندارند. . ماجراجویی های ترامپ و تیمش منجر به قوت گرفتن بیشتر چین و تضعیف امریکا در دنیا خواهد شد چون امریکا دیگر قابل اعتماد نمی باشد...

>>>   Wassay Latifi
جناب رحمانی
تمام نوشته های شما را به دقت همیشه میخوانم، چون شما در امریکا زندگی میکنید، نوشته های تان همیشه متاثر از منفعت امریکاست، آیا فکر نمکنید که تقریبن هشتاد درصد مشکلات جیوپولیتیک دنیا بخاطر قلدری (bullying) امریکا است؟ هشتاد درصد نفوس دنیا و یا گلوبل سوت (global south) دید متفاوتی دارند به قضایای اوکراین و خاور میانه
با احترام

>>>   Abdul Nasir Belal
از چند سال شد که کم کم تحلیل های شما را میخوانم، اما یک تحلیل شما هم درست نبوده، اینکه قصداً مردم را با تحلیل تان راه گم میکنید یا نفهمیده کپ های مفت میزنید! نمیدانم

>>>   Bezhan Bahman
اگر من به جاى اروپا بودم نخست يك اردوى منظم خارج از ناتو تشكيل ميدادم، با روسها نزديك شده از امريكا فاصله ميگرفتم.
اروپاى قوى را نه روس و نه امريكا فشار داده ميتواند، ضرور نيست بخاطر هيولا نشان دادن روسها به اروپا، اروپايى ها به ميلياردها دالر هزينه نمايند.

>>>   Noorullah Nayab
جنگ اول جهانی و جنگ دوم جهانی حکایت ازین قدر ناتوانی اروپا ندارد که شما مطرح کردید اگر بحث سلاح های هستوی است که اروپا هم دارد.

>>>   Zabihullah Malikzada
رحمانی صاحب از قضایا داغ روز واضح معلوم می‌شود که روس ها دو تا خواست بیشتر ندارند.
۱- واگذاری سرزمین های تصرف شده اوکراین برای روس ها
۲- عدم پیوستن اوکراین به ناتو.
به گفته شما اگر روس ها چشم به اروپا دوخته اند، پس چرا همواره از صلح و میانجی‌گری میان خود و اوکراین صحبت میکنند و ترامپ را قهرمان صلح می‌گویند.
و از سوی دیگر اگر روس ها هدف تسخیر اروپا را داشته باشند پس چرا کاخ کیف را مورد حملات راکتی قرار نمی دهند.
با اینحال دیده می‌شود که روس بیشتر از دو خواسته فوق چیزی دیگری از جهان توقع ندارند.

>>>   Ehsan Poya
خوب قاعدتن در سیاست این یک امر معمول است که باید از ابزارهای فشار استفاده کرد.
ابزار فشار امریکا در این مرحله عبارت است اس اینکه یا اروپا شرایط امریکا را بپذیرد یا با خرس روسی روبرو شوند که در پشت دروازه های شان رسیده است.
اگر اروپایی ها در این بحران اقتصادی که دارند شرایط امریکا را بپذیرند امنیت شان را و درنهایت سرزمین های شان را تضمین کرده اند و آنطرف بحران اقتصادی شاید باعث اغتشاشات یا هم دگرگونی اجتماعی شود که هردو را را اگر ارزیابی کنیم.
پذیرفتن شرایط امریکا معقول و منطقی بنظر میرسد

>>>   Zaid Yahya
آیا چشم دوختن پوتین به اروپا یک امر واقعی خواهد بود یا اینکه از همان ترفند همیشگی ( بچه ترسانک ) آمریکا به اروپا است!؟
در حالی‌که انگلیس و فرانسه دو قدرت اتمی و همراه با سایر کشور های اروپایی دارای پش‌رفته ترین تکنولوژی جنگی می باشند.
چگونه و به کدام منطق حمله روسیه بالای اروپا عملی خواهد بود؟

>>>   Jaihoon Shoja
جناب رحمانی چرا دراین جدول و رده بندی اروپا و مسایل جی دی پی کشور انگلیس نیست میشه کمی معلومات بدهید ؟

>>>   Naseem Saba
فکر کنم شما اروپا را با تمام اقتصاد اش صفر حساب کرده اید.

>>>   Zaman Amin
کارشناس به سطح شما وقتی میگه روسیه بعد از اوکراین بالای اروپا حمله می‌کند واقعا باید به تحلیل اش خندید

>>>   Naweed Rezaei
چند پیش هم یک تحلیل در باره جنگ روسیه و اکراین کرده بودی که به دور از اتفاقاتی بود که در حال رخ دادن است،که تحلیل شما از آب درآمد وبازهم این تحلیل تان به یک کابوس می ماند.

>>>   Ahmad Zaki Ahmadi
یعنی روسیه با این وضعیت اماده جنگ با اروپا است؟ چینی ها هیچ نقشی درین مسله ندارد ؟

>>>   Qebchaqh Naqib
رحمانی صاحب!
اگر منظور شما اتحادیه اروپا نه، بل اروپا است شما در مورد جایگاه و نقش یکی از مهم‌ترین بازیگران جهانی مخصوصا اروپایی یعنی بریتانیا هیچ اشاره‌یی ننموده اید، اگر بعید نیست کمی وضاحت بفرمائید.

>>>   Sayed Massoud Sadat
و اگر اروپا بجای امریکا با روسیه نزدیک و متحد شوند؟ در سیاست هرچیزی ممکن است و بجای وابستگی به امریکا، ممکن با روسیه که دیوار شریک یا عامیانه پلوان شریک شان است متحد شوند، چنین گزینه ممکن است؟

>>>   Abdul Wasi Akhizay
جناب رحمانی صاحب مگر روسیه این توانمندی را دارد که اروپا را اشغال کند؟ در صورتیکه طی سه سال است که نتوانست اوکراین که یک کشوری کوچکی است تصرف کند؛ چطور ممکن است اروپایی با این قدرت نظامی و اقتصادی و این بزرگی را اشغال کند؟

>>>   Mustafa Bahaduri
جناب دکتر صاحب! خواندنی بود و منتظر بحث هاي بعدی می‌مانیم.

>>>   Shah Mahmood Mahmood
ترامپ نه پروای اروپا را دارد و نه از اوکراین را؛ فقط بدنبال سود و منفعت است؛ ۲ هفته از رياست جمهوری اش نگذشته است که عاجل وزیر دارائی خود را هفته گذشته با پیش نویس یک قرار داد؛ نزد رئیس جمهور اوکراین فرستاد که در بدل کمک های قبلی دولت آمریکا در دوران بایدن برای اوکراین و کمک های آینده؛ زلنسکی باید به ارزش ۵۰۰ ملیارد دالر منابع طبیعی و ذخایر منرالی اوکراین را در اختيار آمریکا بگزارد.
رئیس جمهور اوکراین گفته است که هر چند آمریکا در طول جنگ با روسيه مقدار ۶۰ ملیارد دالر به اوکراين کمک کرده است؛ اما این قرار داد را فعلا" امضا نمی‌کند و راجع به آن فکر می‌کند.

>>>   منادیان آزادی
رحمانی صاحب محترم
چرا روس ها حالا پوتین چشم به اروپا دوخته دلیلش جی است ؟
اگر پوتین ان هزینه تجاوز به اروپا را ده زیرساخت هایش سرمایه گذاری نماید ممکن اقتصادش برابراروپاشود .
سپاس

>>>   Ataullah Ekhteyari
باور و تحلیل تان در مورد شکست روسیه همانند روز های آغاز جنگ روسیه با اکراین پا برجاست یا تغیر کرده؟

>>>   حمیدالرحمن ولیزاده
اینکه حوادث مطابق تحلیل شما پیش می آید و یا بر عکس ولی مقالات جالب اند و علمی.

>>>   Habib Haqjo
پوتین درپس گیری کروسک بند مانده است، چطور میتواند اروپا را ببلعد؟

>>>   Qasim Qasiminezhad
دکتور صاحب! اگر برای اروپای ها فرصت مذاکره کردن با روس میسر شود آیا ممکن است اروپای ها از این گرداب نجات پیدا کند؟

>>>   Abdul Sabuor Khaliqi
جدا از این بحث زمان شروع جنگ اوکراین شما جناب رحمانی خیلی امریکا ره یک قدرت مطلق معرفی میکردین اما ما دیدیم امروز امریکا هیچ چیزی نبوده و جز لاف دگه هنر ده قبال روسیه نداشت

>>>   Mahbob Sidiqi II
اروپایی ها هم می توانند پای آمریکا را سست کنند در مذاکرات اما کدام دلیلی وجود دارد یا اصلاً جسارت را از دست داده اند.

>>>   Mohammad Shah Shayan
بلاخره خلاف همه پیش بینی های اولی، روسیه به پیروزی قاطع استراتژیک بر ناتو دست یافت

>>>   نقیب الله سرفراز
رحمانی صاحب
حالا مطمئن شدی که برد از روسیه است نه اروپا؟

>>>   طرفدار برتر
Rohullah Marzi
ساده ترین راه حل منطقی برای کشورهای اروپایی همین است که اردوی خود شان باهم مدغم بسازنند تحت یک فرماندهی برای کل اروپا

>>>   Rohullah Aimaq
تحلیل های شما بیشتر جنبه تملق و نفرت دارد که طرفداری از از سوی و تخریب سوی دیگری، و غیر واقعی بودن اش را یک متعلم مکتب هم به خوبی میدانند!

>>>   Formuli Tamim
اوکراین در مقابل ایران ، شاید این معامله صورت گیرد

>>>   Ghafoor Basiri
آمریکا اروپا را در دو راهی دشواری قرار داده است، آهسته آهسته وضعیت را طوری ساختند تا اروپا را وادار به پذیرش درخواست خود برای پرداخت ۵ درصد یا کمتر از آن از تولید ناخالص داخلی برای امنیت، که فشار اقتصادی زیادی بر کشورهای اروپایی وارد خواهد کرد، بکنند و از لحاظ اقتصادی و امنیتی بیشتر به آمریکا وابسته شوند.
این بازی و فشارهای آمریکا باعث شد تا اروپا به گزینه دوم یعنی ایجاد یک نیروی دفاعی مستقل اروپایی فکر کنند تشکیل نیروی دفاعی مستقل اروپایی از نظر اقتصادی به‌صرفه‌ است ولی زمان‌بر بوده و وضعیت طوری طراحی شد که روسیه برای اروپا یک هیولا معرفی شود و اروپائی ها فرصت تشکیل یک نیروی دفاعی مشترک از ترس روسیه را نیز در در دراز مدت از دست دهد.

>>>   الطاف احمد زاور
اگر ایگو ویا سوپر ایگوی تان اجازه بدهد ، لطفاً از شکست امریکا و ناتو و در مقابل از پیروزی پوتین هم چیزی بنویسید
بعضی ها فکر میکردند که امریکا نمیتواند شکست بخورد 😁

>>>   Farid Zazai
شاه! اګر اشتباه نکنم و خفه نمیشی، تحلیل های تو به تحلیل های سوارلی تکسی های شهری شباهت دارد٠
یک زمان ګفته بودی که چین برای جنګ مستقیم با امریکا سرک های پهناور میسازد تا از برای حمل و نقل اسلحات استفاده کند، در حالیکه چین هیچګاه با یک قدرتی مثل امریکا جنګ نظامی نخواهد کرد، بلکه جنګ اقتصادی چین و امریکا از دهه ها بدینسو جریان دارد٠
چین حتی با تایوان جنګ نمیکند، چی برسد به امریکا٠
این تحلیل شما هم جز همان تحلیل های سرچوک و تکسی های شهری است٠

>>>   Naqibullah Sabory
واقعا خوب تشریح کردین
زمان بیبینیم چی میاموزاند از حالت فعلی
و چی اتفاقات از این منطقه رخ میدهد

>>>   امان الله پارسا
آمریکا فهمید که از توان روسیه هیچ چیز بر نمی آید اما رقیب اصلی شان کشور چین است بعدزین می خواهد با چین بشتر درگیر شوند تا درگیر نظامی و روسیه هم را قانع میسازد که درین جنگ خود را دخیل نسازد....

>>>   Mohammad Sadeq
جناب رحمانی گفته بود درسه ماه آینده تغییراتی در روسیه دیده می‌شود که پوتین درقدرت نخواهدبود.
بنآ این تحلیل راهم یک شوخی فکرکنید

>>>   Baqer Liaqat
ترامپ غیرقابل پیش بینی است سیاست شان برخلاف عرف سیاسی آمریکاست رک و بی پرواست
پیشنهاد تقسیم اوکراین بین روسیه و آمریکا هم بعید نیست چون اینطوری هردو به منافع خویش میرسند
شاید به دراز مدت به نفع روسها نباشند
عمل کرد های سیاسی و نظامی روسیه بیشتر بخاطر ترس است تا استعمار، و اروپایی ها این موضوع را درک میکنند که روسیه از اوکراین فراتر نخواهد آمد تا زمانیکه ترس برایش ایجاد نشود.
اروپا با آمریکا دارای ارزشهای فرهنگی مشترک اند وگرنه منابع شان اگر با روسیه ترکیب شود بهترین شرایط اقتصادی و معیشتی را بود جود می آورند.
با نفوذ که دستگاه های اطلاعاتی آمریکا در اوروپا دارد شرایط طبق اراده آمریکا خواهد بود.

>>>   Amirshah Watandost
اروپای فعلا نه وقت اردو ساختن را ندارد و بودجه شأنرا مجیورا چیز که دولت ترامپ می‌گوید بپذیرند.

>>>   Ali Maissam
تشکر
مزاکره ترامپ وپوتین
بنظر خطر ناک بنظرمیایه

>>>   رجاء عمری
پوتین و ترامپ بدون شک ثروت های زیر زمینی اوکرایین را میان خود تقسیم میکنند و پای اروپا را بیرون میکشند و الی پوتین توانایی حملات و اشغال المان، فرانسه و انگلستان را ندارد اگر ترامب در صحنه نیامده بود مرگ تدریجی مسکو حتمی بود فقط دست غیب از استین ترامب بیرون امد و روسیه را نجات داد!

>>>   Abdullah Halim
اگراروپائی ها به داشتن استقلال خوبش متعهد هستند آنها هم می توانند ازحالت دوقطبی شدن دنیا بهره گرفته چنان پیشروند که هم اسقلال وامنیت شان تامین شود وهم با چراغ سبزهای برای بریکس واعضای آن امریکائی هارا ازخواسته های شان کوتاه بیاورند وازطرفی روسها هم باید به اهمیت این موضوع پی ببرند وزمینه سازآن شوند که با دادن اطمینان برای اروپا آنها را بدون مارش بسوی آنها وبا بکارگیری حکمت سیاسی اروپارا ازحلقوم امریکا بیرون بکشند۰

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت خود را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است