تاریخ انتشار: ۱۱:۵۵ ۱۴۰۳/۱۲/۱ | کد خبر: 176794 | منبع: |
پرینت
![]() |
«پنجمین دور روند ویانا برای یک افغانستان دمکراتیک» عنوان نشستی است که با حضور شماری از چهرههای سیاسی مخالف حکومت طالبان برای دو روز (۱۸ و ۱۹ فوریه) در وین پایتخت اتریش آغاز شده است.
در روز اول این نشست که پشت درهای بسته برگزار شد، شماری از چهرههای سیاسی و مقامات حکومت پیشین شرکت کردند.
علی میثم نظری، رییس روابط خارجی «جبهه مقاومت ملی» گفته که در این نشست بیش از ۹۰ نفر از جمله احمد مسعود، رهبر «جبهه مقاومت ملی» و یاسین ضیا، رهبر «جبهه آزادی افغانستان» حضور دارند.
او در حساب خود در شبکه ایکس در مورد این نشست نوشت: «گفتگوها بر تطبیق نقشۀ راه تصویب شده در سال گذشته، رسیدگی به وضعیت وخیم و اسفبار افغانستان، و بررسی راههای بالقوه برای پر کردن خلاء قدرت و برقراری صلح پایدار، متمرکز خواهد بود.»
آقای نظری ابراز امیدواری کرده که «این دور، اجماع بیشتر، وحدت و مسیر روشن به سوی یک افغانستان دمکراتیک و صلحآمیز را تقویت کند.»
«جبهه آزادی افغانستان» به رهبری یاسین ضیا نیز در حساب خود در شبکه ایکس نوشت که در این نشست «راهکارهای مبارزه برای آزادی افغانستان از سلطه نامشروع و غاصبانه گروه طالبان مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.»
«جبهه آزادی افغانستان، از ابتکارات سیاسی برای تقویت صفوف نیروها و جریانهای سیاسی، جبهات نظامی، جنبش زنان و نهضت مدنی افغانستان برای مبارزه فراگیر و همهجانبه برای سرنگونی رژیم طالبان و برچیدن بساط شوم تروریزم، تندروی و خشونت طالبانی استقبال میکند.»
یاسین ضیا رهبر «جبهه آزادی افغانستان» برای نخستین بار در نشست وین شرکت کرده است.
نشست قبلی و چهارمین نشست وین در تاریخ ۲۶ ژوئن ۲۰۲۴ برگزار شد و در آن مخالفان از سازمان ملل خواستند به حکومت طالبان مشروعیت ندهد و روابطش را عادی نکند.
نشست قبلی وین همزمان بود با نشست دوحه که به میزبانی سازمان ملل و با حضور نمایندگان طالبان در پایتخت قطر برگزار شد.
سری نشستهای وین حدود دو سال و نیم پیش آغاز شد. در نشستهای گذشته عمدتا بر لزوم اتحاد نیروهای ضدطالبان، بسیج مردم و مبارزه مسلحانه با طالبان تاکید شده بود.
این نشستها را ولفگانگ پتریچ، دیپلمات بازنشسته اتریشی و رییس انستیو مطالعات امور بينالمللى میزبانی کرده است و چهار نشست قبلی با میزبانی این موسسه برگزار شدند.
منتقدان میگویند از آنجایی که چهرههای مخالف حکومت طالبان در کشورهای مختلف پراکندهاند نتوانستهاند یک جبهه فشار موثر ایجاد کنند و این جلسات تا حد زیادی نمادین بوده است.
به گزارش بی بی سی، در این نشست بیش از ۹۰ نفر از جمله احمد مسعود، رهبر «جبهه مقاومت ملی» و یاسین ضیا، رهبر «جبهه آزادی افغانستان» حضور دارند
کد (9)
>>> دو هزار جوان تاجیک در پنجشیر، اندراب و ... برای بازیابی اقتدار از دست رفته تاجیکان در دل هندوکش بی نام و نشان و بی کفن در دل خاک، خاک شدند. ۱۸ هزار جوان تاجیک در زندان های پلچرخی و... هرشب را با شدیدترین شکنجه های روحی، روانی و جسمی، روز می کنند؛ اما رهبرانشان در وین حتی شهامت ندارند، پرچم مقاومت را در کنار پرچم غنی بلند نگهدارند. چرا؟ چون هنوز از لحاظ ذهنی و فکری اسیر قبیله اند و از پشتون ها می ترسند.
زمانی نقد کنی که او برادر، مقاومت با فکر و ذهنی غنی در لباس تاجیکان هیچ گونه سودی برای جامعه تاجیک ندارد؛ می گویند شما محل گرایی می کنید.
این هم نتیجه ملی بودن شما!
کجاست پرچم مقاومت ؟
جلالی
>>> دور پنجم خردوانی و کوشش نهایی بخاطر جور دالر اروپایی آغاز شده و هر خردوان کوشش نهایی خود را برای چور بیشتر میکند و اتریش بالای ملت خود ظلم کرده پول تکس آنها را بالای پادوانهای منفور مصرف میکند
>>> نشست دزدان ولندغرانی شورای نظار وجمعیت مردم از نزد شان خسته هستند و نفرین شان میکند. مردم نیروهای تحصیل کرده و مترقی میخواهد نه دزد لندغر و نه طلب جاهل را.
احمد