ترامپ و حزب جمهوری خواهان در کل فکر میکنند تهدید بزرگ برای قدرت امریکا چینی ها هستند و روس ها دیگر یک تهدید بالقوه بحساب نمی ایند | ||||
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۳ ۱۴۰۳/۱۲/۳ | کد خبر: 176808 | منبع: |
پرینت
![]() |
بر سر میزه مذاکره:
قبل از انکه به جزییات بیشتر بپردازیم خواستم کوتاه این مساله را مطرح کنم که تا فعلا چنانکه عملا توسط طرف های درگیر کم کم مطرح میشود موقف چهار طرف بر سر میزه مذاکره در جنگ اوکراین چیزی در حدود ذیل است؟
۱. روسیه: چهار ایالت اوکراین را نگه میداریم - دولت فعلی اوکراین باید تغییر بکند - هیج نیروی نظامی از سوی کشور های طرفدار اوکراین نمیتواند در اوکراین حضور داشته باشد. چون اوکراین در ساحه نفوذ سیاسی روسیه قرار دارد بنا تمام منابع طبیعی اوکراین مربوط روس ها میشود.
۲. اوکراین: اگر ساحات اشغال شده بر نمیگردد حد اقل تبادل خاک اشغال شده توسط اوکراین در مقابل خاک اشغال شده توسط روسیه صورت بگیرد - تضمین امنیتی از طرف امریکا لازم است تا روسیه بار دیگر بر اوکراین حمله نکند. این تضمین تنها در صورتی ممکن است که یا اوکراین عضویت ناتو را بدست بیاورد - یا نیرو های امریکایی و اروپایی منحیث محافظان صلح در سرحدات اوکراین و رویسه جابجا گردد - و یا بهتر از همه اینست که غربی ها بودیجه اردوی یک و نیم میلیونی اوکراین را در مقابل منابع طبیعی اوکراین تامین نمایند تا اوکراینی ها خودشان از خاک خود دفاع کرده بتوانند.
۳. اروپا: اوکراین را تا وقتی حمایت نظامی نماییم که روسیه مجبور شود قبول کند که اشغال و تجاوز در دنیای امروز نتیجه نمیدهد - گزینه بدیل اینست که اوکراین جز ناتو گردد. و اما اگر نمی گردد امریکایی ها و اروپایی ها بودیجه دفاعی اوکراین را تا وقتی تامین کنند که روسیه شکست اش را بپذیرد. چون اوکراین جز اروپا است منابع طبیعی اوکراین هم جز منابع طبیعی اروپا است.
۴. امریکا: دوباره گرفتن ساحات از دست رفته واقعبینانه نیست - اوکراین برای فعلا جز ناتو شده نمیتواند - بهترین تضمین امنیتی برای جلوگیری از حمله دوباره روسیه در اینده اینست که منابع طبیعی اوکراین به امریکا داده شود. وقتی روس ها بدانند که منافع امریکا در اوکراین به خطر می افتد بار دیگر هیچگاهی جرات حمله بر اوکراین را نمی کنند - اگر اروپایی ها بودیچه نیرو های حافظ صلح را به عهده میگیرند امریکا با حضور نیرو های حافظ صلح در اوکراین مشکل ندارد. تغییر رژیم در اوکراین ممکن برای صلح لازم باشد.
اینکه کدام بخش های این خواست ها تا چه حد قابل مذاکره و برگشت پذیر است را روز های بعد بیشتر به بحث میگیریم. احتمالا طرف های مختلف اهسته اهسته در قبال موقف شان بیشتر صحبت خواهند کرد و مساله بیشتر روشن خواهد شد.
در ضمن لازم است بیاد نگه داریم که در ۲۴ ساعت گذشته روابط بین رییس جمهور ترامپ و رییس جمهور زلینسکی کم و بیش پر تنش شده است و این ممکن موقف طرفین را بیشتر متاثر بسازد. ممکن اروپا و اوکراین کوشش کنند کشور های دیگر رقیب روسیه مانند ترکیه را بیشتر در این پروسه شامل کنند. که در انصورت ممکن کشور های طرفدار روسیه هم به شکلی از اشکال اعلان دست پیشی در پروسه صلح کنند.
برای فعلا تمام طرف ها بصورت غیر مستقیم پذیرفته اند که پروسه مذاکره وقت گیر خواهد بود و حد اقل ۱۸۰ روز را در بر خواهد گرفت - انهم اگر بتواند موفق شود و به نتیجه یی برسد. در این مدت جنگ دوام خواهد کرد و احتمالا یک مقدار زیاد تغییر موقف بر سر میزه مذاکره به اساس تغییر بیلانس قوه در خط جنگ صورت خواهد گرفت. بنا اگر اتش بسی بوجود نیاید این پروسه مذاکره جنگ را بیشتر شدت خواهد بخشید.
نکته اخر اینکه روس ها و بقیه رهبران دنیا یاد شان است که رییس جمهور ترامپ در دور اول ریاست جمهوری اش برخلاف توقع همه دست مذاکره بطرف کوریایی شمالی دراز کرد و خواست کار فوق العاده یی کرده باشد اما در نهایت همه شاهد بودند که برگشت کرد و هیچ خواست رهبر کوریای شمالی را نپذیرفت و در نهایت مذاکره ناکام ماند.
چرا ترامپ علاقمند مذاکره و صلح است؟
از دید من عوامل ذیل احتمالا یک گوشه بزرگ دلایل علاقمندی اش را تشکیل میدهد:
۱. به دلیل خود خواهی و شهرت طلبی اش خیلی ارزو دارد جایزه صلح نوبل را بگیرد تا در جمع رییس جمهور های نهایت موفق امریکا درج تاریخ گردد.
۲. از خیلی سال ها بدینسو فکر میکند که متحدان امریکا از سخاوت مالی و امنیتی امریکا سوی استفاده میکنند. وقتش رسیده که این روند ختم گردد و متحدین برای خدمات امنیتی امریکا پول بپردازند. اگر نمی خواهند بپردازند پس یا این جنگ خاتمه یابد یا خودشان هزینه اش را بدوش بگیرند.
۳. تیم امنیتی رییس جمهور ترامپ و حزب جمهوری خواهان در کل فکر میکنند تهدید بزرگ برای قدرت امریکا چینی ها هستند و روس ها دیگر یک تهدید بالقوه بحساب نمی ایند. بنا بهتر است امنیت اروپا را به دوش اروپایی ها بگذاریم تا ما بتوانیم با متحدین اسیایی خود به مصاف چینی ها برویم.
۴. با در نظر داشت خصلت مختص به فرد بازرگانی خودش رییس جمهور ترامپ وقتی میبند پای کسی در گل بند مانده است فکر میکند بهترین فرصت برای منفعت در اوردن است. اشغال روسیه بر اوکراین تمام کشور های اروپا را در هراس انداخته است و او فکر میکند بهترین موقع است برای امریکا تا از این فرصت منفعتی بدست بیاورد.
برای فعلا این بحث همینجا بماند تا از جزییات بیشتر سر در بیاوریم...
احمد ادریس رحمانی
>>> این ها هیچ وقت به صلح فکر نه میکنن غربی ها هیچ وقت از هم جدا شدنی نیست اینا همه دروغ است اینا روسها را فریب میدن جنگ اوگراین تمام خواهد شد ولی برنامه چیزی دیگری است اینا برنامه دارن به ایران حمله کنن بعد اوکراین وخود روسیه وچین را هم نابود میکنن یک بار احمدی نژاد ریس جمهور ایران گفته یود اینا اوگراین با ایران معامله میکنن هیچ کس به حرفش توجه نکردن وحالا این حرف احمدی نژاد درست از اب در میاد غربی به همه کشورها تجاوز کردن و میکنن به بعضی کشورها با تروریست ها وبه بعضی کشورها خودشان حمله میکنن اینا وحشی های قرن استن که خیلی کشورهای مسلمان مضلوم را نابود کردن هیچ چیز برای گفتن نیست فقد باعث نابودی این وحشی ها شود انشاءالله
>>> Ahmad Idrees Rahmani
این کامنت را برای یک دوست در پایین نوشتم اینجا میگذارم چون برای همه ممکن مهم باشد بدانند:
در این مذاکره هر طرفی (روسیه و اوکراین) که بیشتر علاقمندی برای مذاکره نشان بدهد معنایش اینست که بیشتر از عاقبت جنگ در هراس است. دوستانی که میگویند دست روس ها در این جنگ بالا است اشتباه میکنند. اگر چنین میبود روس ها به هیچ و جه حاضر به هیچ نوع مذاکره یی نمی بودند. همینکه صدای مذاکره بلند میکنند خودش نشان میدهد که از عاقبت این جنگ در هراس هستند. طرفی که برد را برای خودش قابل دست رسی ببیند هیچ وقت بیرق سفید بلند نمیکند.
حتی همین ترامپ که طرف جنگ هم نیست ولی وقتی دست مذاکره دراز میکند برعلاوه به دلایلی که در پست ذکر کردیم دلیل دیگر اش این است که از دوام جنگ هراس دارد.
ّهراس امریکایی ها اینست که اگر این جنگ دو سه سال دیگر دوام کند نیرو های نظامی روسیه و اوکراین به شدت اب دیده شده و خطر ناک میگردند که بعد از ان ممکن برای خود امریکا هم یک چالش بزرگ بوجود بیاورند.
گفته معروفی وجود دارد که هر جنگی که شما را کاملا منهدم نکرد و نکشت حتما قوی تر میسازد. روز پیشتر بعضی دوستان گفتند که شما چرا میگویید اروپا از روسیه میترسد در حالی که روسیه یک قسمت خاک خودش را پس گرفته نمیتواند.
جواب شان این است که هر روزی که میگذرد باوجودی که روسیه به شدت تلفات میدهد و در برد مکمل نیست ولی دارد جنگ مدرن را بیشتر و بیشتر یاد میگیرد. متخصصین نظامی اروپا و امریکا میدانند که روسیه ۲۰۲۴ خطرناک تر از روسیه ۲۰۲۳ شده است و اگر جنگ دوام کند روسیه ۲۰۲۶ به مراتب خطرناک تر از روسیه ۲۰۲۵ خواهد بود مگر اینکه کاملا ورشکست و پاشان گردد.
>>> Mohammad Ekram Andishmand
اگر ترامپ با پوتین در نتیجه ی مذاکراتی که بصورت دوحانبه براه انداختند به توافق صلح در جنگ اوکراین برسند، اما اروپایی ها و اوکراین آنرا نپذیرند، عواقبش چیست؟
ترامپ در برابر مخالفت اوکراین و اروپایی ها به فیصله ی خودش احساس حقارت و توهین می کند و به شدت ناراحت خواهد شد، در این صورت برای تحقق توافق وفیصله ی خود چه خواهد کرد؟
آیا اروپایی ها بدون امریکا می توانند هزینه ی جنگ اوکراین را تامین کنند و جنگ تا پیروزی آنها ادامه یابد؟
>>> Fazil Ahmad Ahmadi
در این کشمکشهای شخصی رهبران جهان، این ملتها هستند که بهای سنگین این جاهطلبیها را میپردازند. زلنسکی کشوری را به خاک و خون کشاند، و اوکراین تا نیمقرن دیگر به حالت عادی باز نخواهد گشت. او برای آنکه نامش در تاریخ ماندگار شود، به دنبال عضویت در ناتو بود، اما این تصمیم منجر به ویرانی کشورش شد. از سوی دیگر، پوتین برای نمایش قدرت خود، در ابتدای جنگ با زلنسکی، نهتنها موجب نفرت اوکراینیها، بلکه باعث نارضایتی بخشی از مردم روسیه نیز شد. او با استفاده از منابع ملی و بیتالمال روسیه تلاش کرد در این جنگ پیروز شود تا نامش در تاریخ ثبت گردد، اما در نهایت جنگ به یک بنبست و بنبست کشیده شد.
حال، همانطور که شما میگویید، ترامپ نیز هر اقدامی را بهمنظور کسب شهرت انجام میدهد و حتی در تلاش است جایزه صلح نوبل را به دست آورد. جاهطلبیهای شخصی رهبران نهتنها کشورهایشان را تحت تأثیر قرار میدهد، بلکه جهان را نیز دچار بحرانهای اقتصادی و اجتماعی میکند. کشورهای فقیر بیش از همه آسیب میبینند و نمونه بارز آن افغانستان است که قربانی سیاستهای جهانی شده است.
سؤال اینجاست که فلسفه وجودی سازمان ملل متحد، سازمانهای بینالمللی حقوق بشر و سایر نهادهای جهانی در برابر این جاهطلبیهای رهبران چیست؟ این سازمانها چه وظیفهای در قبال جلوگیری از تصمیمات ویرانگر رهبران دارند؟ دموکراسی و حقوق بشر تا چه اندازه برای این افراد خودخواه دارای اهمیت است؟
>>> Momin Mashal Saighany
یک وقت طوری گفته میشد که روسیه مهمات خلاص کده و باز یکی دیگه میگفت اگر خلاص نکده باشه تا شش ماه آینده گلم اش جمع است
حالا دیده میشه خرس بد رقم بیدار شده
>>> Naqibullah Rahmani
درود ها .
تنش های کنونی بین ترامپ و زلینسکینیز خیلی ها وخیم دیده می شود از دید شما چرا این روابط باید این گونه پایان یابد ؟؟
دو م : از دید شما سود بیشتر را کدام یکی خواهد برد روسیه ، اکراین ، اروپا ، آمریکا
سوم : در صورت نتیجه منفی مذاکره از دید شما گزینه بعدی چه خواهد بود ؟؟
چهارم : چرا ترامپ پینشهاد انتخابات زود هنگام را به اوکراین داده هست ؟
ممنون
>>> Fahime Mohammad
من خاتمه رژیم پوتین را در دوربین امکناتم مشاهده میکنم!
مردم روسی خیلی خسته وذله اند از این جنگ ستراتژیکی که فعلا ضرور نبود.
مناطق دردست گرفته روس ها ۵ سال بعد واپس سوی اوروپا کش خواهم کرد .
طرز دیکتاتوری از مود رفته است!
>>> Wahid Bamik
حرف های تان باز هم متناقض استند.
۱:شما میگین پوتین شکست خورده است چون مذاکره را قبول کرده است ولی باز میایین میگین که ترامپ علاقنمد مذاکره است
چرا تناقض؟
۲:در تحلیل تان از پیشنهادات احتمالی پوتین در مذاکره که نوشتین چیزی از شکست دیده نمیشود ولی بار بار از شکست روسیه یاد کدین
پس بازهم میگم چرا تناقض؟
۳:شما نوشتین که هر چهار طرف(اوکراین،اروپا،امریکا و روسیه) خواست ها و پیشنهادات خوده در مذاکره دارند یعنی که همه مبخواهند مذاکره کنند پس چرا شما تنها روسیه را با پزیرش مذاکره شکست خورده مینامید؟
چرا بازهم تناقض؟
۴:ماه ها قبل از انتخاب شدن ترامپ یعنی در کمپاین ها،خود ترامپ بارها پیشنهاد مذاکره را به پوتین داده بود تا آخرین بار که بحیث رییس جمهور رسمن پیشنهاد مذاکره به پوتین داد و تماس تلفونی ۹۰ دقیقه یی گرفت.پوتین هم پیشنهاد ترامپ را قبول کرد.
حالا شما چگونه میایین میگین که پوتین شکست خورده است چون به مذاکره تن داده است؟
بازهم تناقض چرا؟
۵:طبق تحلیل شما نسبت به خواست های اساسی پوتین در مذاکره،هیچ شکستی دیده نمیشود.بلکه تمام اهدافی است که از همان آغاز پوتین دنبالش رفت.حالا چی بهتر که پوتین از راه مذاکره به اون اهداف برسد.
کجای از شکست پوتین را نشان میدهد؟
بازهم تناقض چرا؟
>>> Noor Zad
با حفظ احترام به شما . چون در غرب زنده گی دارید در بکار برد ادبیات ونوع جمله بندی جانیب داری از غرب را دارید . اولا" ذهنا" خود وافکار تان را جمع کنید وبعد تحلیل و ارزیابی کنید .
>>> Aziz Afzaly
طرح اروپا واقع بینانه به نظر نمی رسد و در ضمن تطبیق آن در وضعیت فعلی منطقه چالش برانگیز و یا غیر ممکن خواهد بود.
>>> Mohammad Naim
Sabori
شما در مورد اوکراین و روسیه لطفاً نظر ندهید، خوب بیاد دارم ده شروع جنگ نظریات عجیب غریب داده بودید که هیچ کدام به واقعیت نپیوست، در همان زمان من که مخالف نظریات شما بودم
>>> Shahim Ahmad Kabuli
فکر میکنم اوکرابن کوتاه نمی اید واروپا هم میخواهد جنگ ادامه یابد و یا روس ها شکست بخورند. ترامپ شاید قبلا در مساله سوریه وخاور میانه با روسیه تغاهم نموده و خاور میانه را در مقابل اوکرابن تبادله کرده باشد. و یا شاید میخواهد جنگ جهانی شروع شود تا اروپایی ها مجلور شوند از امریکا اسلحه خربد کنند.
اگر جنگ ادامه یابد وقضیه خاور میانه حل نشود امریکا شکست بزرگی در جهان سیاست متقبل میشود ، چرا که ترامپ نتوانست قضیه اسراییل و روسیه را حل کند . این حالت برای ایران بسیار خوش ایند خواهد بود ، چرا که امریکا دیگر حرف اول را نمیتواند بگوید.
>>> رامین مجاهد گلخانی
جناب رحمانی تحلیل شما بجا هست
یک مسئله میخوام به شما برسانم
جناب رحمانی ما وارد سال ۱۴۰۴ میشویم این چهار سال گروه تروریستی طالبان بر مردم افغانستان حاکم هستند و از هیچ نوع ظلم استبداد دریغ نمی کنند و ما هم در سکوت هستم و پراگنده و ما از شما و امثال شما قلم به دستان دانشمندان روشنفکران تحصیل کردها خواهشمندم که به عنوان یک افغانستانی بر مردم و جوانان یک فراخوان بدهید که هر جا هستن و به هر شکل که میتوانند صدای خود علیه این ظلم و استبداد فقر گسترده مهاجرت های حقیرانه و از هم مهم تر بسته بودن مکاتب و دانشگاه ها بر روی دختران سرزمین ما بلند کننند
>>> Nijrab Kapisa Azimi
درصورتیکه امریکا پای خود از جنگ و حمایت اوکراین بیرون بکشد اروپای ها توان حمایت مالی و تجهیزاتی را ب ای اوکراین خواهد داشت.
شواهد نشان میدهد که پوتین به هر صورت رژیم اوکراین را میخواهد نابود کند به گفته او تیم فعلی از نیو نازی ها ساخته شده است که با روس ها مشکل تاریخی دارند.
دیگر اینکه تا اینجا کار روس ها در مقابل همه پیروز میدان هستند چون اقتصاد اروپا و همپیمانان شان در حال ورشکست است.
حرف آخر اینکه ترامپ یک تجار پیشه است منفعت را بیشتر ارزش میدهد و عاشق صورت هیچ کسی هم نیست
>>> جان آغا اندرآبی
بازی های شان بالای کشور های ضعیف وابسته به خودشان ادامه دارد
هر کار خودشان خواست انجام میدهد
مثل دولت بشار اسد قربانی دادن به امریکا و امریکا اوکراین به دو دسته تسلیم میکند به روسیه
>>> Mursalin Arsala
از آغاز حمله روسیه بر اوکراین در تمامی تحلیلهای تان حمله روسیه را تجاوز خواندید، که بنا به برخی مسایل روسیه متجاوز و با توجه به نگرانیهای امنیتی مسکو، روسیه حق به جانب بوده است.
اما حال که یک خواست کلان امریکا برای تضمین امنیت اوکراین منابع طبیعی این کشور است و در جنگ سه ساله نیز به نحوی آن را تاراج کرده، پس فرق بین تجاوز روسیه و امریکا بر اوکراین چیست؟ یکی جغرافیا را اشغال کرده و دیگری منابع طبیعی را غارت میکند٫ اما شما هیچگاه جرات نکردید که یک بار هم بر تجاوز امریکا اذعان کنید.
>>> Fayaz Mehrayen
رحمانی گران ارج
تحلیل تان مانند همیشه واقعبینانه و دقیق است شاد و کامیاب باشید.
در ضمن به یادتان میدهم که من پیروزی ترامپ و شکست کامله حارس را پیشبینی میکردم البته هردو گزینه از شگفتانه(سورپرایز) های امریکا بود.
فکر میکنم ترامپ به زودی با ایران هم نزدیک میشود هدف شکستن اتحاد مثلث،تضعیف بریکس و تجرید چین است. بزرگ نمایی های خطر روسیه برای تضعیف و تسلیم اروپا به امریکا و تسلط یک جانبه بر منابع اوکراین بوده و است. در ضمن منابع غنی مواد خام و انرژی روسیه نیز با کمپنی های پابسته به ترامپ به شراکت گذاشته میشود سی در صد منابع اوکراین به روسیه و ۴۰ درصد به کاکا سام تعلق میگیرد اروپای پارچه شده و ورشکسته بازار امریکا میشود راستگراها بر اروپا مسلط میشوند پوتین به حیث برادر جوان ترامپ و کیم به حیث پسرخوانده اش به وظایف شان به حیث لولو های کاکاسام جهت ترسانیدن اروپا ،جاپان و کوریای جنوبی ادامه میدهند تا آنها کماکان برای امریکا دستورپذیر باشند ج.ا.ایران لولوی امریکا برای اعراب خرپول است تا تریلیونها دالر جنگ ابزار امریکایی را بخرند.... به هر حال باید به موجودیت و قدرت امریکا و رهبری مثل ترامپ شکر کرد ورنه یاجوج و ماجوج چین اقتصاد جهان به ویژه جهان سوم را با منابع مواد خام و انسانهای آن مانند تمساح قورت خواهد کرد.
جنایات رژیم توتالیتر چین از عصر ماؤ تا اکنون در برابر دهها ملیون مسلمان ترکستان شرقی مخصوصن اویغورها،صدبار روی اسراییل و نازیهای آلمان را سفید کرده و میکند....
در دنیای عجیبی زندگی میکنیم بشریت لعبتکان است و ایالات متحده لعبت بار!
عمر خیام رح گفته بود:ما لعبتکانیم و فلک لعبت باز.
باز هم خدا سایهء کاکا را از سر دنیا کم نکند ورنه «محور شر» کارهایی خواهد کرد که موش در گدام نکند هههه
با درود
>>> Kambiz Raje
مه همیشه گفتم که هیچ وقت تحلیل های تو درست از آب برنیامد
یاد تمام دوستان است که گفته بودی بازنده اصلی جنگ اوکراین پوتین وبرنده زیلنسکی است اما حالی تحلیل هایت زمین آسمان فرق پیدا کرده
>>> Shah Mahmood Mahmood
تنش ترامپ با زلنسکی بخاطر جنگ اوکراین و مذاکرات صلح نیست؛ بلکه قهر ترامپ بالای رئیس جمهور اوکراین از آنجا آغاز شد که هفته گذشته وزير دارائی خود را با یک قرار داد پیش نویس؛ نزد رئیس جمهور اوکراین فرستاد که موصوف باید امضا میکرد و به اساس آن قرار داد؛ اوکراین باید به ارزش ۵۰۰ ملیارد دالر منابع طبیعی و ذخایر منرالی خود را به اختیار آمریکا بگزارد؛ اما زلنسکی از امضای آن خودداری ورزید و ترامپ عکس العمل و قهر خود را نسبت به رئیس جمهور اوکراین امروز ابراز نمود.
واقعیت اصلی اینست که در آمریکا یک طبقه از سرمایداران و سیاست مداران ای بر سر اقتدار آمده اند که از قاره آسیا گرفته تا اوکراین و اروپا؛ و از آمریکای لاتین گرفته تا قاره آفریقا؛ فقط در صدد باجگیری بخاطر بدست آوردن سود و منفعت مالی بیشتر هستند و پروای حقوق بشر و ارزش های دیموکراسی و غیره را هیچ ندارند.
وزیر خارجه ترامپ بعد از بازگشت از کشور پانامه؛ اعلان کرد که بعد از این؛ عبور کشتی های آمریکا از کانال پانامه از دادن حق القبور معاف شده اند؛ اما رئیس جمهور پانامه فورا"ادعای وزارت خارجه آمریکا را رد کرد و دولت آمریکا را به دروغگوئی متهم ساخت.
مسأله قرارداد منابع طبعی و ذخایر منرالی اوکراین به ارزش ۵۰۰ ملیارد را؛ هیأت آمریکائی که شامل معاون رئیس جمهور آمریکا و وزیر خارجه و چند نفر دیگر بود در ملاقات با زلنسکی و هیأت همراه او در مونيخ آلمان نیز مطرح کردند.
در ملاقات با هیأت بلند پایهٔ روسیه در عربستان سعودی بخاطر ختم جنگ و توافق صلح؛ جریان چانه زنی هیأت آمریکائی بخاطر باجگیری و امتیاز از روسیه در بدل ضمیمه ساختن اراضی اشغال شده اوکراین توسط روسیه و کنار گذاشتن مسأله عضويت اوکراين در ناتو؛ چهار و نيم ساعت ادامه داشته است.
>>> سیدعزیزالله هاشمی
موضوع جنگ را نسبت به هرکار شناس نظامی کسی که عملا در جنگ شرکت کرده باشد بهتر میتواند تحلیل کند. باورمن این است که این مذاکره درصورتی زمان گیراست که امریکا به کمک هایش به اوکراین ادامه دهد اما اگر قاطعانه قطع کمک هایش را اعلان کند به زودی سرنوشت جنگ معلوم میشود. دوم اینکه شما نوشتید امریکای ها روس ها را رقیب اصلی خود نمی دانند فکر نکنم چنین باشد زیرا فرصت ابرقدرت شدن ویا حفظ ابرقدرت شدن درخلال بحران ها بدست می آید. جنگ اوکراین بهترین فرصت برای روسها برای حفظ ابرقدرت شدن شان بود که عملا خود را تثیبیت کردند. امریکائی ها این را خوب درک میکنند که روسیه آن نیست که درجنگ سرد بود.
>>> دوکتور احمد شهیم عزام
تحلیل شما گرفتار یک خطای بنیادین در منطق و شناخت است: تقلیل دیپلماسی و جنگ به یک معادله سادهی ترس و قدرت، بدون درک از پیچیدگی اطلاعات، استراتژی و نظریه بازیها. این را از چند بُعد نشان میدهم:
1. تناقض منطقی در فرضیهی شما
شما ادعا میکنید که "هر طرفی که به مذاکره متمایل باشد، در موضع ضعف است." اما اگر این درست باشد، پس چرا در طول تاریخ، قدرتهای پیروز همواره به مذاکره پرداختهاند؟ چرا ناپلئون، با وجود پیروزیهای نظامیاش، بارها با دشمنان خود مذاکره کرد؟ چرا آمریکا، پس از شکست دادن عراق در 1991، درگیر مذاکرات دیپلماتیک شد؟ آیا همهی این قدرتها "در ترس" بودند؟
2. نظریه اطلاعات: محدودیت در پیشبینی رفتار دشمن
در تئوری اطلاعات و تصمیمگیری، جُنگ و دیپلماسی تابع اطلاعات ناقص (Imperfect Information) هستند. هیچ طرفی نمیتواند با قطعیت بگوید که دشمن چه زمانی شکست خواهد خورد یا چقدر توان دارد. مذاکره نه از ترس، بلکه برای بهینهسازی اطلاعات و کاهش ریسک ناشی از عدم قطعیت انجام میشود.
اگر جنگ، بهتنهایی موجب تقویت ارتش میشد، پس چرا ارتشهای بسیاری در تاریخ پس از جنگهای طولانی از هم فروپاشیدند؟ چرا ارتش شوروی پس از افغانستان، بهجای تبدیلشدن به یک ابرقدرت شکستناپذیر، سقوط کرد؟
3. تناقض آشکار در مفهوم "قدرت" و مذاکره
طبق نظریه بازیها (جان نش)، قدرت نه در "عدم مذاکره"، بلکه در توانایی ایجاد گزینههای بیشتر برای خود تعریف میشود. مذاکره، برخلاف تصور شما، گاهی نه از موضع ضعف، بلکه برای افزایش گزینههای استراتژیک انجام میشود.
بر اساس همین اصل، حتی در شرایطی که یک طرف نظامی برتری دارد، ممکن است برای کسب امتیاز بیشتر به مذاکره روی آورد. بنابراین، صرف تمایل به مذاکره نه نشانهی ترس است و نه نشانهی ضعف، بلکه یک ابزار استراتژیک است.
4. پارادوکس جنگ و یادگیری: چرا فرسایش، قدرت نمیآورد؟
اگر جنگ طولانی همیشه یک کشور را قویتر میکرد، پس چرا امپراتوریهایی مانند روم، عثمانی و شوروی پس از درگیریهای طولانی دچار فروپاشی شدند؟
در نظریه سیستمهای پیچیده (Complex Systems Theory)، هر سیستمی که تحت فشار مداوم قرار بگیرد، نه قویتر، بلکه شکنندهتر میشود. پس این فرض که "هر جنگی که نکُشد، قویتر میکند" یک مغالطه سادهسازی افراطی (Oversimplification Fallacy) است.
نتیجهگیری: شکست تحلیلی شما
شما دیپلماسی، جنگ، و سیاست بینالملل را به یک معادله سادهی "ترس و شجاعت" تقلیل دادهاید. اما بر اساس نظریه اطلاعات، نظریه بازیها، و سیستمهای پیچیده، این تحلیل نهتنها نادرست، بلکه ذاتاً متناقض است.
اکنون شما دو گزینه دارید:
این استدلال را رد کنید، اما در این صورت، کل بنیان تحلیلتان فرو میریزد.
این استدلال را بپذیرید، اما در این صورت، باید قبول کنید که مذاکره همیشه نشانه ضعف نیست.
در هر دو حالت، موضع شما بیپاسخ میماند.
>>> Shah Mahmood Mahmood
Ahmad Idrees Rahmani
حرف شما صحيح است که منافع کشور ها در روابط بین المللی در اولویت قرار دارند؛ البته که در چوکات مناسبات و حقوق بین الملل مطرح و دنبال میشوند؛ اما نه با این شیوه ایکه اداره ترامپ خارج از همه معيار های اخلاقی و حقوقی؛ با این رسوائی و افتضاح آنهم در قرن ۲۱ که هرطرف را مانند مانند باند مافیائی بخاطر باجگیری و سود جوئی با انواع مختلف تهدید میکنند.
>>> Mohammad Yaseen Kosha
متاسفانه تحلیل های شما در جنگ اوکراین حساب شده نبود در اوایل جنگ شما بر منزوی شدن روسیه خیلی تاکید میکردید ولی فعلا دید که قضیه برعکس شد.
برپای صلح یک اقدام هوشمندانه از طرف امریکا تلفی شده میتواند تا اروپا را از یک جنگ ویرانگر دیگر نجات دهد و امریکا منابع خویش را بخاطر اروپا واوکراین از این بیش از دست ندهند
با درود
>>> Jawad Nasiri
متاسفانه ترامپ یک آدم مغرور و بیشتر پول دوست هست و نمیداند که رهبری دنیا نیازمند ضروری برای خرج کردن پول است یعنی تا پول بدیگران ندهی کسی حرف تو را خریدار نیست اگر می خواهی دیگران برایت احترام بگذارد و به حرفتان گوش کند باید پول خرج کنی اگر دل پول خرج کردن پول را نداری باید از میدانهای سیاست و رقابت پا پس کشید و ترامپ بعدا متوجه اشتباهات سیاسی خود هم در. بعد داخلی و سیاست خارجی خواهد شد و آنوقت اشتباه خود را بگردن مشاوران و همکاران خود خواد گذاشت چون همکاران و مشاوران ترامپ فعلا بخاطر ترس از دست دادن موقعیت خود فقط بله قربان می گوید و حق هیچ گونه مخالفت با نظرات افراطی ترامپ را ندارد
>>> Salim Yasin
منچندینسال است که تحلیل هایت را میخوانم یکی انها هم تحقق پیدا نکرده تحلیل امروز ات هم ناشی از تفکرات ضد روسی ات می باشد حق هم است چون در سازمان های غربی تحصیل کردی و از انجا دسترخوان ات را اماده میکنی
>>> Mohammad Shafiq Yosufi
اگر خلاصه تر نتیجه گیری نماییم: یک جنگ بی معنی که هزاران نفر از هردو طرف بدون موجب و هدف کشته شدند. این جنگ قابل پیشگیری بود اگر طرفین یا حد اقل رئیس جمهور زلنسکی از تدبیر کار میگرفت. مانند رئیس جمهور قبلی ما - زلنسکی یک فرد احساساتی است. شرایط طرفین قبل از آغاز جنگ به مراتب سهل تر بود. حالی هیچ چیزی به دست نیامد. در تحلیل رحمانی صاحب که گویا امریکا از ادامه جنگ هراس دارد بخاطریکه نیرو های روسیه و اوکراین آبدیده میشوند کمی عجیب معلوم شد برایم.
>>> Sobhan Daneshyar Afg
تحلیلها بر اینست امریکا با روسیه بر سر اوکراین معامله میکنند تا پوتین حمایت از ایران هستهای بردارند آیا تغیر دیپلماسی بر روابط روسیه و تهران ممکن است یاخیر؟
>>> Masood Atchekzai
“من نمیفهمم چگونه ممکن است کسی که تحت اتهام است و به دلیل دروغها و شهرتی دیکتاتوری شناخته شده، مورد نظر شما باشد. در مقالهتان، شما در تلاش هستید تا او را طوری معرفی کنید که ممکن است جایزه نوبل را بدست آورد. این بسیار گیجکننده است.”
>>> Lutfullah Mashal
تشکر فراوان از تحلیل تان جناب رحمانی صاحب معزز گرامی خداوند متعال شماره موفق داشته باشد در همه امورات زندگی تان
>>> Mohammad Younas Joyan
تشکر تحليل درست بود اماشخصيت ترامپ منحصر به فرد است منافع امريکا رابطور ميخواهد که هر پنج انکشت دست به دهن امريکا باشد وبه هيچ تعهد پيمان ايستاده نيست درکوتاه مدت شايد برايشان مفاد داشته باشد اما درزمان طويل شخصيت کشور امريکا بازير سوال ميرود
>>> Razawi Niki
آفرین! یکی از بهترین تحلیلهایت همین نوشته است.
>>> Mansoor Bahawi
در تمام مطالبات اروپا امریکا و روسیه بحث اقتصاد است و همه ثروت میخواهند وبس
کاش ملت های از هم دور بدانند که دوری منزوی بودن و منزوی شدن جز فلاکت و بدبختی برای شان ببار میاورد و بس
>>> Khalil Raufi
درود بر داکتر صاحب ارجمند
همه سناریوها ممکن است، اما این احتمال که تیم ترامپ بخواهد برای مقابله با چین، که تهدیدی مشترک برای آمریکا و روسیه محسوب میشود، با مسکو همکاری کند، به واقعیت نزدیکتر به نظر میرسد. چین بهسرعت در حال نفوذ به آسیای میانه است و این مسئله تهدیدی جدی برای حوزه نفوذ روسیه محسوب میشود.
>>> Ataullah Ekhteyari
نسبت به روز های آغازین جنگ روسیه و اوکراین ضمنی پذیرفتید شکست اکراین و پیروزی روسیه را .خیلی تحلیل کردید تا آمریکا و اکراین را پیروز جلوه دهید نشد که نشد .
>>> Jamshid Shaheer
رحمانی صاحب. آیا نتیجه این مذاکره ها تاثیر بالای موقف ایران نزد روسیه را دارد؟ یعنی غیر مستقیم تبادله ایران با اوکراین توسط روس ها و آمریکایی ها صورت نخواهد گرفت؟
>>> Zabihullah Malikzada
موقف و خواست آمریکا و روسیه بر سر میز مذاکره به جز از بحث معاون که از هر دو طرف مطرح شده منطقی تر و قابل اجراتر به نظر میرسد.
چون اگر قرار باشد موقف خود اوکراین و اروپا زوی میز مذاکره مطرح و قبول شود، هیچ دلیلی برای مشروعیت حمله روسیه وجود نمی داشته باشد و با این حال روسیه هرگز حمله نمی کرد.
>>> Fawad Ahmad Qatra
با این همه کمک نظامی آمریکا و اروپا به اوکراین در مقابل روسها دست روس ها هم در جنگ و هم در صلح بالا هست ؟
>>> Painda Mohammad Sadid
به گمان اغلب وبادرنظرداشت آنچه داردمیگذرد وهمچنان بادرنظرداشت فرموده شما،درمورد روابط پرتنش ۲۴ساعت گذشته ترامپ وزلنسکی بازنده اصلی این بازی مردم بیچاره اوکراین استند.
>>> Gh Wahid Amiry
تأثیرات این مذاکره چی تأثیری در روابط ایران با روسیه دارد رحمانی صاحب گرامی
>>> Ghulam Dastager
ممنون از معلومات ارزشمند تان :- اما خبر هایکه در سایت رسانه های بین المللی پخش شده به نظر میرسد که امریکا و روسیه میخواهند سرنوشت اوکراین را مانند افغانستان معامله کنند اما اینکه چی وقت این معامله صورت میگرد زمان در میان است که ببنیم چی میشود .
>>> Ab Hakeemi
موفق باشیدجناب رحمانی
در حال حاضر آنچه را که امریکا روی میز مذاکره میگذارد همان خواهد شد و روس هاهم خواهان ختم جنگ هستند.
>>> Obaidullah Azimi
اگر اروپایی ها که در سر میز مذاکره تاحدی کنار زده شده اند از طرف آمریکا واین مذاکره دو جانبه بین آمریکا وروسیه بر سر صلح اوکراین صورت گیرد چه پیامد بر اتحادیه اروپا خواهد داشت. ؟
>>> Ahmad Nawid Sediqi
رحمانی صاحب عزیز
شما مواضع چهار طرف را نسبتاً واضح بیان کردهاید اما برخی از ادعاها نیاز به منابع معتبر دارند. مثلاً این که تمام منابع طبیعی اوکراین متعلق به روسیه میشود" یا "آمریکا خواهان منابع طبیعی اوکراین است فراتر از مواضع رسمی ست و بیشتر به تفسیر شخصی شباهت دارد در تحلیلهای سیاسی، بهتر است بین تحلیل و واقعیتهای مستند تفکیک قائل شویم.
>>> Sakhi Ghani
از یک طرف میگویید پوتین شکست خورده و از سوی دیگر آمریکا علاقمند مذاکره است، خوب با یک شکست خورده چرا باید روی میز مذاکره نشست ...؟
امروز به شرق و غرب معلوم شده که آمریکایی ها چقدر پابند تعهدات و حرف های خود استند، آمریکا میخواهد فعلا به شکل سیستماتیک به خاک دیگرها زیر نام مذاکره تجاوز کند و به غربی ها هم معلوم شده که آمریکا چقدر صادق است.
به امید روزی که چهره اصلی آمریکا به متحدین اعراب اش هم هویدا شود مخصوصا عرب های سعودی، قطری و اماراتی.
>>> Naqibullah Sabory
تا اینجا روسیه دست بزرگ در این معاملات از خود نشان داده وپیروز۷۰ فیصدی این جنگ .
>>> Sh Elahi
امریکانمیخواهد اروپا از منابع طبیعی اکراین قوی و غنی گردد.
قوت اروپا باعث برچیده شدن سیطره امریکا در اروپا میباشد بنابرین معامله ترامپ و پوتین باید برخلاف منافع اروپا و اکراین باشد
>>> Baqer Liaqat
ستاره قهرمان که آمریکا و اسرائیل برای اوکراین ساخته بودند بخش از اوکراین یا تمام آنرا به روسیه واگذار خواهند کرد روسیه و آمریکا منابع اوکراین را تقسیم خواهند کرد بدون شریک کردن اروپا
حتی اگر روسیه تمام اوکراین را تصرف کند آمریکا سهم خود را بر میدارد و تا آنزمان زمان جنگ دوام خواهند کرد
>>> احمدضيا نافع
از نظر شما آیا روسها در ین معامله به هدفی که دارند در مقابل امریکا واروپا میرسند؟
>>> Amin Mohibzad
این اولویت بندی به احتمال قوی درست است که آمریکا ترجیح میدهد دریک جبهه درگیرباشد نه چند جبهه که چین برای آمریکا دراولویت قراردارد اروپا میداند وروسیه واسرایل باجمع کشورهای عربی مخالف ایران میداند وایران وخودش باید تمام انرژی خودرا درهمه عرصه ها متوجه چین بسازد تا چین ازخطر بالقوه به خطر بالغعل تبدیل نشود.
>>> Mawoj Tabiyat
رحمانی صاحب بزگوار درود
تحلیل های شما در قبال جنگ اوکراین از اول تا حالا درست از آب درآمد
روسیه از کوریای شمالی عسکر قرض گرفت از ایران و کوریای شمالی اسلحه قرض گرفت تحت تحریم های شدید قرار گرفته و در حدود چند صد هزار سربازان اش کشته شدن آخرهم نتوانست بیست فیصد خاک اوکراین را بدست بیاورد حتی خاک خود را هم از دست دادن
ممنون رحمانی صاحب بزگوار
>>> Khairullah Kheradmand
جنگ روسیه با اوکراین که مدت سه سال از آن میگذرد فعلا با بن بست مواجه شده،و هیچ یکی از طرفین نمی توانند اعلام پیروزی کنند،زیرا روس ها در مدت این سه سال نبرد نظر به آمار جمع آوری شده توسط استخبارات امریکا و غرب بیشتر از دوصد هزار نفر تلفات و بیشتر از سه صد هزار نفر مجروح دارد،و طرف اوکراینی نیز بالاتر از شش صد هزار نفر کشته و زخمی دارد،۴ شهر را از دست داده و آسیب شدید اقتصادی را متحمل شده.
در صورتی که حمایت مالی،تسلیحاتی غرب ادامه پیدا کند اوکراین حاضر است تا پیروزی و عقب نشینی روس ها این جنگ را ادامه دهد،اما روس ها برای صلح بیشتر عجله دارند و علت آن تحریم شدید روسیه توسط غرب و تاثیر منفی اقتصادی و آسیب شدید ارتش روسیه از این جنگ است که در صورت دوام آن ارتش روسیه با کمبود نیروی انسانی مواجه شده و قدرت نظامی اش به دلیل از دست دادن تجهیزات زیاد در این جنگ تضعیف خواهد شد و ارتش روسیه از رده بندی دومین ارتش جهان شاید چند پله سقوط کند.
اگر امریکا کمک های نظامی خود به اوکراین را قطع کند اروپا هرگز نمی تواند جایگزین آن برای اوکراین باشد زیرا خود کشورهای اروپایی بخاطر تامین امنیت شدیداً به کمک های امریکا وابسته است و بدون حمایت امریکا نمی توانند در مقابل تهاجم روسیه دفاع کنند.
به هر صورت آمدن ترامپ بر سر قدرت و سیاست های ضد جنگ و صلح خواهانه او یک چانس و فرصت خوب برای امتیاز گیری روس ها در این جنگ را فراهم میکند تا خواسته های شأن را بالای اوکراین بقبولاند و جنگ موجود را به نفع خود خاتمه دهد،و از تحریم های اقتصادی بیرون آمده ارتش خود را دوباره بازسازی کند.
>>> Abdullah Rakin
مگر یک زمان از پوتین میگفتی اما معامله برعکس گفته های شما عملی شد
>>> Khairullah Kheradmand-خیرالله خردمند
جنگ روسیه با اوکراین که مدت سه سال از آن میگذرد فعلا با بن بست مواجه شده،و هیچ یکی از طرفین نمی توانند اعلام پیروزی کنند،زیرا روس ها در مدت این سه سال نبرد نظر به آمار جمع آوری شده توسط استخبارات امریکا و غرب بیشتر از دوصد هزار نفر تلفات و بیشتر از سه صد هزار نفر مجروح دارد،و طرف اوکراینی نیز بالاتر از شش صد هزار نفر کشته و زخمی دارد،۴ شهر را از دست داده و آسیب شدید اقتصادی را متحمل شده.
در صورتی که حمایت مالی،تسلیحاتی غرب ادامه پیدا کند اوکراین حاضر است تا پیروزی و عقب نشینی روس ها این جنگ را ادامه دهد،اما روس ها برای صلح بیشتر عجله دارند و علت آن تحریم شدید روسیه توسط غرب و تاثیر منفی اقتصادی و آسیب شدید ارتش روسیه از این جنگ است که در صورت دوام آن ارتش روسیه با کمبود نیروی انسانی مواجه شده و قدرت نظامی اش به دلیل از دست دادن تجهیزات زیاد در این جنگ تضعیف خواهد شد و ارتش روسیه از رده بندی دومین ارتش جهان شاید چند پله سقوط کند.
اگر امریکا کمک های نظامی خود به اوکراین را قطع کند اروپا هرگز نمی تواند جایگزین آن برای اوکراین باشد زیرا خود کشورهای اروپایی بخاطر تامین امنیت شدیداً به کمک های امریکا وابسته است و بدون حمایت امریکا نمی توانند در مقابل تهاجم روسیه دفاع کنند.
به هر صورت آمدن ترامپ بر سر قدرت و سیاست های ضد جنگ و صلح خواهانه او یک چانس و فرصت خوب برای امتیاز گیری روس ها در این جنگ را فراهم میکند تا خواسته های شأن را بالای اوکراین بقبولاند و جنگ موجود را به نفع خود خاتمه دهد،و از تحریم های اقتصادی بیرون آمده ارتش خود را دوباره بازسازی کند.