بازی تازه امریکا و پاکستان با کارت تروریزم
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۵۶    ۱۴۰۳/۱۲/۱۷ کد خبر: 176879 منبع: پرینت

پاکستانی‌ها آماده هستند تا به نقش تاریخی خود به عنوان مجری پروژه‌های امنیتی امریکا و قدرت‌های بزرگ در افغانستان و منطقه بازگردند و با بازی با کارت تروریزم از یک سو، از منافع حمایت قدرت‌های بزرگ مانند امریکا بهره‌مند شوند و از جانب دیگر، پروژه‌های تروریستی مشترک را برای ناامن کردن افغانستان و منطقه راه اندازی کنند.
دونالد ترامپ گفت که طراح حمله انتحاری میدان هوایی کابل، با کمک پاکستان دستگیر شده و برای محاکمه در راه امریکا است.

ترامپ گفت: «خشنودم که اعلام کنم یک تروریست بلندپایه را که عامل آن بی‌رحمی بود، دستگیر کرده‌ایم و او حالا در راه امریکا است تا با شمشیر تند عدالت امریکایی روبرو شود.»
او از پاکستان برای «کمک به دستگیری این هیولا» تشکر کرد.
شهباز شریف؛ نخست‌وزیر پاکستان هم از اینکه امریکا «قدردان نقش پاکستان و حمایت‌اش از تلاش‌های مقابله با تروریزم در افغانستان است» تشکر کرد.
او گفت: «نیروهای امنیتی پاکستان محمد شریف‌الله؛ شهروند افغان را در عملیاتی موفق در منطقه مرزی دو کشور بازداشت کردند.»

در نگاه نخست، دستگیری یک تروریست گمنام و ناشناخته که ادعا می‌شود عضو داعش است و در طراحی حمله مرگبار بر نیروهای امریکایی و غیرنظامیان افغان در میدان هوایی کابل دست داشته از نظر امنیتی، دستاورد بزرگی محسوب نمی‌شود؛ زیرا هزاران هزار نفر همانند او همچنان در صفوف داعش و سایر گروه‌های تروریستی در پاکستان، افغانستان و سایر کشورها فعالانه حضور دارند و برای حملات، خون‌ریزی‌های و جنایات تازه آمادگی می‌گیرند.

بنابراین، حتی اگر عامل مستقیم و طراح اصلی حمله مرگبار میدان هوایی کابل توسط پاکستانی‌ها دستگیر شده باشد و فردا به نیروهای امریکایی مسترد شود، این رویداد به جز بهره‌برداری‌های سیاسی و تبلیغاتی، کمک بزرگی به مهار تروریزم، سرکوب گروه‌های تروریستی و جلوگیری از حملات و جنایات آینده آن‌ها نخواهد کرد؛ زیرا نه پاکستان و امریکا با این اقدام ریشه‌های تروریزم تکفیری و سرشاخه اصلی آن یعنی گروه اهریمنی داعش را هدف قرار داده‌اند و نه حتی با دستگیری یا اعدام یک تروریست ناشناخته، قدرت داعش درهم می‌شکند، عدالت تامین می‌شود و مهم‌تر از همه اینکه کشورهای هدف و ملت‌های منطقه و جهان در برابر این هیولای آدم‌خوار و خشن و خونریز ایمن خواهند شد.

بنابراین حتی اگر ادعای دونالد ترامپ؛ رئیس جمهوری امریکا و شهباز شریف؛ نخست‌وزیر پاکستان درباره بازداشت یک تروریست افغان‌تبار که طراح چندین حمله بزرگ تروریستی در افغانستان، ایران، روسیه و سایر کشورها بوده، درست باشد، این اقدام، خطر فزاینده و تهدید تشدیدشونده تروریزم تکفیری در افغانستان، پاکستان و منطقه و جهان را کاهش نخواهد داد؛ زیرا هنوز هزاران شریف الله‌های دیگر با ملیت‌های گوناگون در صفوف ده‌ها گروه تروریستی هستند که برای پیشبرد پروژه ترور و ناامن‌سازی منطقه و جهان کار می‌کنند.

با این حال، برای افرادی مانند دونالد ترامپ اهمیت زیادی داشت که در نخستین سخنرانی‌اش در کنگره امریکا پس از بازگشت به قدرت، یک برگ برنده را افشا کند و آن دستگیری طراح اصلی حمله مرگبار در فرودگاه میدان هوایی کابل هنگام خروج نیروهای امریکایی و متحدان افغان آن‌ها بود؛ فاجعه‌ای که از نظر ترامپ، مسئول اصلی آن جو بایدن بود و شرم‌آورترین لحظه تاریخ امریکا محسوب می‌شود.

به این ترتیب، ترامپ با اعلام خبر دستگیری طراح حمله انتحاری داعش در میدان هوایی کابل، حداکثر بهره‌برداری سیاسی و تبلیغاتی را از این خبر خواهد کرد تا نشان دهد فاجعه‌ای را که بایدن به وجود آورد او با دستگیری عامل ایجاد آن، قدرتمندتر از بایدن عمل کرده و عدالت را درباره قربانیان امریکایی آن حمله به اجرا درآورده است.

در این میان برای پاکستانی‌ها نیز اهمیت زیادی دارد که با اعلام تشکر دونالد ترامپ از همکاری استخباراتی سازمان‌های جاسوسی دو کشور در دستگیری طراح حمله میدان هوایی کابل به ترمیم روابط خود با امریکای تحت رهبری ترامپ امیدوار شوند و مهم‌تر از آن اینکه یک شراکت نسبتاً راهبردی را با واشنگتن به بهانه مبارزه با تروریزم علیه افغانستان ایجاد کنند.

دولت شهباز شریف که به دلیل مواضع نزدیک دونالد ترامپ با عمران خان در دوران نخست وزیری او، نگران تغییر موضع واشنگتن در قبال معادلات داخلی پاکستان و خطر آزادی عمران خان از زندان بود، اکنون می‌تواند بیش از همیشه به ترمیم روابط خود با واشنگتن و تبدیل شدن به متحد منطقه‌ای امریکا به منظور پیشبرد پروژه‌های امنیتی و امپریالیستی واشنگتن در افغانستان و منطقه امیدوار شود.

اگر این برداشت درست باشد پاکستانی‌ها آماده هستند تا به نقش تاریخی خود به عنوان مجری پروژه‌های امنیتی امریکا و قدرت‌های بزرگ در افغانستان و منطقه بازگردند و با بازی با کارت تروریزم از یک سو، از منافع حمایت قدرت‌های بزرگ مانند امریکا بهره‌مند شوند و از جانب دیگر، پروژه‌های تروریستی مشترک را برای ناامن کردن افغانستان و منطقه راه اندازی کنند؛ کاری که پاکستان طی ده‌ها سال گذشته همواره سرگرم انجام آن بوده و طالبان، داعش و سایر گروه‌های تروریستی، محصول همین رویکرد محسوب می‌شوند.

در این میان اما هرگز نباید انتظار داشت که امریکا و سایر قدرت‌های مدعی مبارزه با تروریزم به این پرسش‌های جدی پاسخ دهند که چرا طراح اصلی حمله میدان هوایی کابل در پاکستان دستگیر شده است؟ چرا اسامه بن لادن در نزدیکی اسلام آباد کشته شد؟ چرا ملا اختر منصور؛ جانشین ملا عمر در خاک پاکستان هدف حمله هوایی امریکا قرار گرفت؟ چرا رهبران طالبان و القاعده پیش از سقوط افغانستان در مناطق قبایلی پاکستان زندگی می‌کردند؟ رهبران و فرماندهان داعش خراسان در حال حاضر در پاکستان چه می‌کنند؟ آیا این‌که طراح حمله تروریستی میدان هوایی کابل یک تروریست افغان‌تبار است به تنهایی برای متهم کردن افغانستان و شتبرئه کردن پاکستان کافی است؟

حامد احمدی
افق


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
تروریسم آمریکا
پاکستان طالبان
نظرات بینندگان:


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است