قاچاق قالین؛ صادرات به نام ایران و پاکستان
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۰۵    ۱۴۰۳/۱۲/۲۹ کد خبر: 176948 منبع: پرینت

مسوولان محلی و قالین‌فروشان در هرات به طلوع‌نیوز گفته‌اند که قالین افغانستان پس از قاچاق به ایران و پاکستان، به نام این کشورها به جهان صادر می‌شود.
به گفته شماری از قالین‌فروشان در هرات، به علت کاهش صادرات رسمی قالین و قاچاق آن به کشورهای همسایه، بهای قالین سنتی افغانی در بازارها کاهش یافته است.

قالین‌فروشان در هرات از حکومت سرپرست خواسته‌اند که افزون بر جلوگیری از قاچاق قالین دست‌بافت افغانی به کشورهای همسایه، فرصت صادرات آن را به نام افغانستان فراهم سازد.
عزت‌الله یوسفی وکیل صنف فروشندگان قالین دست‌بافت در هرات به خبرنگار طلوع‌نیوز گفت: «قالین دستی افغانی به ایران و پاکستان قاچاق می‌شود و به نام قالین ایرانی و قالین پاکستانی به کشورهای دیگر صادر می‌شود.»

این قالین‌ها با هنر و دست‌رنج زنان قالین‌باف تولید می‌شود که این روزها مشتری ندارند. در گذشته نه چندان دور، تارها و رنگ‌های متنوع این قالین‌های دست‌بافت، سفیران فرهنگ و هنر افغانستان در بازارهای جهانی بود؛ اما اکنون بازار آن حتی در داخل کشور بی رونق شده است.
عبدالغفور اقبالی یکی از قالین‌فروش در هرات گفت: «قالین افغانی را می‌برند به پاکستان و در این کشور شست‌وشو شده و به آلمان، امریکا و دیگر کشورها به نام قالین پاکستانی صادر می‌کنند.»

کاهش صادرات و قاچاق این قالین‌های دست‌بافت به کشورهای همسایه، باعث کاهش بهای آن در بازارهای داخلی شده است. این مساله سبب شده است که قالین‌بافان تولیدات خود را کم سازند.
آقامحمد یکی دیگر از قالین‌فروش هرات گفت: «قالین صادر نمی‌شود. نخ را کیلوی ۶۰۰ افغانی خریداری می‌کنیم اما وقتی که قالین را می‌فروشیم، کیلوی ۳۰۰ افغانی هم جواب نمی‌دهد. مثلا یک قالین سه‌هزار افغانی هزینه بر می‌دارد اما کسی به دوهزار افغانی نمی‌خرد.»
سردار محمد که قالین‌فروش است، گفت: «فعلا خریدار هم نیست و نخ نیز گران است. کسانی که قالین می‌بافند برای شان فایده نمی‌ماند و تولیدات بسیار کاهش یافته است.»

زیبایی و ظرافت قالین‌های دست‌بافت افغانی همانند همیشه پابرجااست؛ اما بازارها از رونق افتاده است. این قالین‌ها به علت کیفیت بالا و تنوع شهرت جهانی دارند. بخش بزرگی از قالین‌های دست‌بافت و سنتی افغانی، در شمال و غرب کشور تولید می‌شوند.

کد (7)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
قاچاق قالین
ایران پاکستان
نظرات بینندگان:

>>>   با تبریک سال نو و فرارسیدن بهار به تمام
فارسی زبانان دنیا و همینطور به شبکه اطلاع رسانی افغانستان . قسمت نظرات فقط تبادل دیدگاهها است و اگر نظرات با هم متفاوت یا در تضاد باشد به علت زاویه دیدهای متفاوت و گاهی تداخل منافع دو نگرش و یا دو کشور است امیدوارم با بیان نگرشها گامی در جهت کمتر شدن سوء تفاهم و سوء استفاده ها برداشته شود .در مورد این گزارش: :ایران از گذشته های خیلی دور یکی از بزرگترین صادر کننده های قالی و فرش در دنیا بوده قالی و فرش ایران در جهان معروف است احتیاجی به صادر کردن قالی افغانستان بنام خود ندارد در ضمن جهت اطلاع کیفیت رنگ و جنس قالی افغانستان خیلی پایین و بدون دوام است قطعا مشتری که دنبال جنس درجه یک در حد صادرات باشد قالی افغانستان را قبول ندارد .
چرا افغانیها این اندازه اهل غلو و خود بزرگ بینی هستند ؟؟؟ شاید با این چنین گزارشهایی بتوانید مردم عامه و کم سواد را به اشتباه بیاندازید ولی افراد آگاه به راحتی میتوانند متوجه عدم صحت این گزارش شوند .

>>>   بنظردهنده اول اینقدمهمل نباف شما ودوستان ایرانی تون ذهن روان بیماری نسبت به افغانستان دارید وباخودبینی به مهاجرین حق هیچ انتخابی به افغانی ها نمیدیدن ودرتب تبهم اینکه شمادرتمام زمینه ها ی علمی فناوروی فرهنگی هنری درحال سوختن هستید.
البته خراب کردن ومتهم کردن بسیارکاراسانی هس وتخصص ادمای بیمار وفاشیست است وکارخیلی مذموم وشرم اوریه وبدون افغانستان درقالیبافی ازایران وکشورهای همسایه پیشینه وسابقه بیشتری درکارنامه دارد نتنهادرقالیبافی بلکه درباقی هنرهای دستی ومتاسفانه با سنگ اندازی شماهاوپاکستان اوضاع متشنج افغانستان فعلن درموقعیت ممتازی نیست وبزودی درتمام دستاوردهای علمی هنری درصدرقرارخواهدگرفت

>>>   دوستی ایرانی من
سال نو شما هم مبارک در مورد نظری که نوشتید کیفیت قالی افغانستان با شما موافق نیستم با اینکه قبول دارم صادرات قالی در ایران قدرتمند تر از افغانستان است اما فراموش نکنید روزی این دو سرزمین یکی بودند برای همین هم در بسیاری از هنر ها و صنایع هر دو قدرتمند هستند و پیشینه قوی دارند از جمله این هنرها قالی بافی است حتما توصیه میکنم قالی و فرش های افغانستان را حتما ببینید مطمعنن هستم حیرت خواهید کرد چون هم دران فرهنگ ایران را می‌بینید و هم متاثر از دیگر فرهنگ های رنگارنگ افغانستان است و جنس نقش آن با قالی ایران متفاوت است و هرکدام شناسنامه خود را دارد و بعد بحث دروغگویی نیست این اتفاق در مورد زعفران هم افتاد و خبرگزاری های ایران هم آن را نشر دادند به دلیل کیفیت بالای زعفران افغانستان اروپا خریدار این زعفران بود و نه زعفران ایران تجار ایرانی زعفران خودشون رو با بسته بندی و برند افغانستان به فروش رساندند و وقتی افغانستان اعتراض کرد گفتند ما چون تحریم هستیم مجبور به این کار شدیم
دوست خوبم در هر جامعه ای انسان های سودجو وجود دارند چه ایرانی چه افغانستانی گارد گرفتن لازم نیست بسیاری از تاجر ها ممکن است برای سود بیشتر این کار رو بکنند چیز عجیبی نیست

>>>   نظردهنده سوم
لطفا هی زعفران افغانستان زعفران افغانستان نکن چیزی به نام زعفران افغانستان وجود ندارد بلکه زعفران ایران است که پیاز آن در سالهای اخیر به افغانستان قاچاق شده وگرنه زعفران بومی کشور ایران است.

>>>   نظر دهنده دوم مشکلات خودتان را به گردن بقیه کشورها از جمله ایران نیاندازید امریکا افغانستان را تحویل طالبان داد و سریع از افغانستان خارج شد .در ضمن عدم صادرات و کم شدن تولید فرش افغانستان چه ارتباطی به ایران دارد طرح قالی افغانستان متفاوت با قالی ایران است فروش قالی افغانستان که در گزارش آمده توسط ایران نمیتواند بازاری داشته باشد چون تجار فرش قطعا تفاوت قالی ایران و افغانستان را میدانند و دلایل عدیده دیگر کل این گزارش در مورد ایران نمیتواند واقعی باشد . در ضمن هر جا منطق و عقل کم بیاورد افراد به توهین و دشنام متوسل میشوند. ایرانیها را به افغانی کاری نیست ولی وقتی در کلام و نوشتار و اعمال ادعاهای واهی و یا توهین و ...به ایران و ایرانی باشد قطعا بازخورد و عکس العمل ایرانیها مناسب با همان رفتار یا گفتار خواهد بود .

>>>   نظقر دهنده سوم برای مردم هر دو کشور ایران و افغانستان آرزوی صلح ، آرامش و موفقیت دارم به امید روزی که هر فردی در خاک کشورش با آسودگی زندگی کند .

>>>   نظر دهنده سوم : چرا به جای حق و حقیقت و روشنگری جو الکی میدی و جامعه رو دچار سردرگمی و در نهایت به اتش دشمنی که به لطف دشمنان منطقه بین دو ملت افروخته شده بیشتر دامن میزنی ؟ حقیر سالهاست که ساکن اروپا هستم و یه بار که همسایه ام عازم افغانستان بود به ایشون پول دادم که واسم زعفران بیاورد ... ایشون هم اورد ... خوب رنگ پس میداد ولی اصن عطر زعفران رو نداشت ... زعفران ایران هر بار که واسه سنجش عیار به ازمایشگاه رفته سرافراز بیرون اومده واسه همین برند شده والا اسپانیا هم کشت زعفران دارد ولی زعفران اسپانیا برند نیست حتی توی ایران چند کیلومتر دورتر از قائنات زعفران کاری تعطیله ( چون محصول برداشتی کیفیت زعفران قائنات رو نداره . در مورد صدور قالین های افغانستان به نام دیگر کشورها باید بگم چنین چیزی اصلا و ابدا امکان نداره چون که هنر فرشبافی تبلور روح طراح ، بافنده و همه دست اندرکاران اونه و هر فرش حامل هویت خودشه ( یعنی کارشناس خبره با دیدن فرش حتی تشخیص میده این فرش کجا بافته شده ( یعنی مصالح فرش و نقشه از قم به تهران اورده شده توی تهران بافته شده

>>>   بنطردهنده پنجم
شمابهتره واقع بین باشی که نیستی وهیچوخت دوست نداشتین باشین
این بحران مهاجرت ومشکلات فلج کننده راشمابرای جامعه افغانستان ومهاجرین درست کردین


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است