تاریخ انتشار: ۱۲:۴۶ ۱۴۰۴/۱/۱ | کد خبر: 176960 | منبع: |
پرینت
![]() |
سازمان بینالمللی مهاجرت اعلام کرد که در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۱.۳ میلیون مهاجر از کشورهای منطقه به افغانستان بازگشتهاند که ۶۷ درصد آنان برخلاف میل شان به گونۀ اجباری از این کشورها اخراج شدهاند.
این سازمان روز چهارشنبه ۱۲ مارچ (۲۲ حوت) از کمک ۳.۵ میلیون یورویی ایتالیا برای رسیدگی به مهاجران برگشتکننده به افغانستان خبر داده و گفته است که در حال حاضر، ایران و پاکستان اخراج اجباری مهاجران افغان را به گونۀ چشمگیری افزایش دادهاند.
به گزارش صدای آمریکا، در سال گذشته میلادی، برای ۴۲۹هزار مهاجر نیازمند که از طریق مرزهای ایران و پاکستان وارد افغانستان شدند، کمک فراهم کرده است.
این کمک مالی در زمانی حساس صورت میگیرد که برگشت اجباری مهاجران افغان از ایران و پاکستان در حال افزایش است. هر دو کشور از آغاز مجدد برنامههای اخراج اجباری مهاجران افغان در سال ۲۰۲۵ خبر دادهاند که این امر نیازهای بشردوستانه را در مرزها و ولایات کلیدی افغانستان که سطح بلند مهاجران برگشتکننده را تجربه میکنند، گسترش خواهد داد.
این کمک مالی آنان را قادر خواهد ساخت تا برنامههای محافظتی و صحی را برای بیش از ۲۵هزار مهاجر گسترش دهند.
در گزارش همچنان آمده که این بودجه در مناطق مرزی میان افغانستان، ایران و پاکستان و در مناطقی که شمار مهاجران برگشتکنندۀ زیاد است از طریق هشت مرکز پذیرش سازمان بینالمللی مهاجرت به مصرف خواهد رسید.
همچنان، این کمک مالی ایتالیا سازمان بینالمللی مهاجرت را برای برنامه جمعآوری اطلاعات در مورد وضعیت مهاجران بیجاشده و ارزیابی تردد افغانها در مرز ایران و پاکستان کمک خواهد کرد.
میا پارک، رییس دفتر سازمان بینالمللی مهاجرت در افغانستان گفت: "این بستۀ کمک جدید مالی، ما را قادر خواهد ساخت تا چالشها و تهدیدات را در مناطق مرزی که شمار مهاجران برگشتکننده در آن زیاد است... برطرف کنیم."
به گفتۀ رییس این سازمان، این کمک مالی ایتالیا تا حدی از گسترش آوارگی و مهاجرتهای افغانها جلوگیری خواهد کرد.
اخراج اجباری مهاجران افغانستان از ایران و پاکستان در حالی افزایش یافته است که اخیراً عبدالکبیر، سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودتکنندگان حکومت طالبان با سفیران ایران و پاکستان در کابل دیدار کرد و از آنان خواست که به دلیل "نبود شرایط مناسب در افغانستان"، کشورهای همسایه از اخراج اجباری مهاجران افغان خودداری کنند.
این وزارت به تاریخ ششم مارچ (۱۶ حوت) با نشر خبرنامهای به نقل از عبدالکبیر نگاشت که از مدتی به اینسو، برخورد نادرست با مهاجران افغان در پاکستان و ایران افزایش یافته است. او از مسوولان ایران و پاکستان خواست که با مهاجران افغان به گونۀ "انسانی و اسلامی" رفتار کنند.
همچنان پیش از این، کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان گفته بود که از آغاز سال ۲۰۲۵ بازداشت و توقیف مهاجران افغان به ویژه مهاجران فاقد اسناد و دارندگان کارتهای شهروندی افغانستان در پایتخت پاکستان افزایش بیپیشینه یافته و نسبت به ماههای جنوری و فبروری سال ۲۰۲۴، ۴۵ برابر بیشتر شده است.
براساس معلومات کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان در دو ماه نخست امسال بیش از ۲۶۰۰ افغان در سراسر پاکستان بازداشت شده اند که تقریباً ۲۳۰۰ نفر آنان مهاجران فاقد اسناد و دارندگان کارتهای شهروندی افغانستان بودند.
کد (8)
>>> داوطلبانه کدام مهاجر به افغانستان بر میگردد.
معلومدار بزور کشیده میشوند.
زیرا با وجودی که متقی وزیر خارجه کمیسیون ارتباط با افغانهای خارج از کشور را تأسیس کرد و خواهان بازگشت مهاجران از کشور های خارجی شد،تعداد کمی داوطلبانه به کشور باز گشتند. آنهم مقامات عالیرتبه دولت سابق.
بنأ کشور های همسایه بخاطری این درخواست متقی به زمین نیافتد،بزور افغانها را خارج میکنند و میگویند که شما باید به درخواست وزیر خارجه تان لبیک گفته به وطن برگردید.
>>> کشورهای دوست واسلامی ایران وپاکستان را که حمایت دفاع ازمستضعفین دربوق کرنا کردن بااخراج اجباری وخشن پشت پابه اصول کرامت انسانی واخلاقی زدند
وهمین دوکشورباحمایت ازطالبان وبازگشتشان به قدرت باعث این بحران وموج مهاجرت ورنج ملت افغانستان شدند عجب دنیای وارونه ای
یک ایرانی عاقل ومنطقی نیس بهشون بفهمونه محدویت شدیدی که مهاجرین اعم از خدمات بانکی مسکن حقوقی انسانی واجتماعی باهاشون دست وپنجه نرم می کنند دریک کشورشیعی اسلامی اصلن درست نیست
>>> ایتالیا ورشکست نشه سه و نیم میلیون برای افغانستان با این همه مشکل عددی نیست....
>>> روز بد برادر ندارد.
در وطن هیولای طالب و در مهاجرت بی مروتی های همسایه های پله بین و منفعت طلب از خدا بی خبر.
>>> طالبان ....درزندگی تان خیر را نبینید ده مهاجران را سر گردون آواره کردید....