تاریخ انتشار: ۱۲:۵۹ ۱۴۰۴/۱/۱ | کد خبر: 176962 | منبع: |
پرینت
![]() |
وزارت خارجه طالبان اعلام کرد نماینده ویژه رییس جمهور امریکا در امور گروگانها و زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین این کشور در امور افغانستان در دیدار با امیرخان متقی در کابل، درباره آزادی زندانیان گفتگو کردند. متقی سفر هیات امریکایی را یک پیشرفت در روابط میان طالبان و واشنگتن خواند.
انترنشنال نوشت، پس از خروج امریکا از افغانستان در تابستان ۱۴۰۰ این اولین سفر هیات امریکایی به افغانستان تحت کنترول طالبان است.
پیش از این نمایندگان امریکا و مقامهای طالبان در قطر و ناروی دیدار کرده بودند.
وزارت خارجه طالبان روز پنجشنبه از سفر آدم بولر، نماینده ویژه رییسجمهور امریکا در امور گروگانها و زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین این کشور در امور افغانستان به کابل خبر داد.
این وزارت اعلام کرد، امیرخان متقی و هیات امریکایی درباره رهایی زندانیان، روابط دوجانبه و ارایه خدمات قونسلی به افغانها در امریکا گفتگو کردند.
متقی این دیدار را گامی مثبت در راستای بهبود روابط دانسته و تأکید کرد که اداره طالبان در چارچوب سیاست خارجی متوازن خود، خواهان روابط مثبت با تمامی طرفها است. او همچنین بر لزوم حل مسایل از طریق گفتگو و کنار گذاشتن تأثیرات جنگ ۲۰ ساله برای ایجاد روابط مثبت سیاسی و اقتصادی تأکید کرده است.
وزارت خارجه طالبان به نقل از آدم بولر، نماینده ویژه رییسجمهور امریکا در امور گروگانها، نوشته که وی پیشرفت در مذاکرات مربوط به زندانیان را یک گام مهم در راستای اعتمادسازی میان دو طرف دانسته است. همچنین، او اقدامات طالبان در مبارزه با مواد مخدر و تأمین امنیت را قابل تقدیر کرده است.
به گفته طالبان، بولر بر ادامه گفتگوها میان طالبان و امریکا تأکید کرده و گفته است که تقویت روابط از طریق مذاکرات اهمیت زیادی دارد.
او افزوده است که افغانستان و امریکا دارای روابط تاریخی هستند که در برخی دورهها با چالشهایی همراه بوده است. وزارت خارجه طالبان به نقل از نماینده دونالد ترامپ افزود که اکنون مهم این است که به آینده نگاه شود.
دولت ترامپ پس از معرفی آدام بولر برای سمت نماینده ویژه ریاستجمهوری در امور گروگانها، نامزدی او را پس گرفت. مقامات دولت ترامپ گفتند او بهعنوان یک کارمند ویژه دولتی به کارش ادامه خواهد داد و نیازی به تأیید سنا ندارد.
بولر اخیرا جلسات مستقیمی با گروه حماس درباره آزادی گروگانها برگزار کرده است. این مذاکرات، سیاست واشنگتن مبنی بر عدم مذاکره با گروههایی که امریکا آنها را سازمانهای تروریستی میداند، را نقض کرد.
جو بایدن، رییس جمهور پیشین امریکا در روزهای پایان حضور خود در کاخ سفید تلاشها برای رهایی گروگانهای امریکایی را شدت بخشید.
در واپسین روزهای ریاست جمهوری بایدن، امریکا و طالبان سه زندانی را تبادله کردند. رایان کوربت و ویلیام مکنتی، دو شهروند امریکایی با خان محمد، عضو زندانی طالبان در امریکا، تبادله شدند.
قطر اعلام کرد که با تبادل زندانیان با میانجگری این کشور انجام شده است.
مایک والتز، مشاور امنیت ملی رییسجمهور امریکا در دیدار با خانواده یک زندانی امریکایی در بند طالبان هشدار داده بود که دونالد ترامپ به گروهها و کشورهایی که شهروندان امریکا را گروگان گرفته، رحم نخواهد کرد.
شمار دقیق شهروندان امریکایی در بازداشت طالبان روشن نیست. گفته میشود پنج شهروند امریکایی دربازداشت طالبان است که دو تن آنها در واپسین روزهای حضور جو بایدن در کاخ سفید، آزاد شدند.
هویت دو زندانی دیگر امریکایی مشخص نیست و در حال حاضر محمودشاه حبیبی، یک شهروند افغانتبار امریکایی در بازداشت طالبان به سر میبرد.
منابع آگاه به اینترنشنال گفتهاند که محمودشاه حبیبی، رییس سابق اداره هوانوردی ملکی افغانستان، در یکی از زندانهای هبتالله آخندزاده در شهر قندهار نگهداری میشود.
کد (9)