تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ ۱۴۰۴/۱/۳ | کد خبر: 176972 | منبع: |
پرینت
![]() |
سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد در روز جهانی آب هشدار داد که تغییرات اقلیمی تهدیدی جدی برای یخچالهای طبیعی افغانستان به شمار میآید.
این سازمان در پیامی اعلام کرد که تأمین آب برای آبیاری زمینهای زراعتی و تولید غذا در افغانستان بهطور عمده از طریق یخچالهای طبیعی انجام میشود. سازمان خواروبار و کشاورزی بر لزوم حفاظت از این یخچالها به عنوان بخشی اساسی از برنامههای مقابله با تغییرات اقلیمی تأکید کرده است.
همچنین، این سازمان هشدار داد که یخچالهای طبیعی افغانستان بهسرعت در حال ذوب شدن هستند و این مسأله تهدیدی جدی برای منابع آبی کشور به شمار میآید. طبق گزارشهای سازمان ملل، افغانستان با تغییرات اقلیمی جدی روبهرو است که میتواند اثرات آن بر بخشهای مختلف کشور از جمله کشاورزی و دسترسی به منابع آب بهطور فزایندهای بیشتر شود.
در همین حال، کمیته بینالمللی صلیب سرخ در افغانستان نیز اعلام کرده است که بیش از ۳۳ میلیون نفر در این کشور به آب سالم نوشیدنی دسترسی ندارند و کمبود آب سالم همچنان به عنوان یک چالش عمده مطرح است. به گفته این کمیته، خشکسالی در سال ۲۰۲۵ تهدیدی جدی برای افغانستان خواهد بود.
در روز جهانی آب که هر ساله در تاریخ ۲۲ مارس برگزار میشود، اهمیت منابع آبی و حفاظت از آن برای جوامع جهانی یادآوری میشود.
این در حالی است که با توجه به بحران آب و تهدیدات ناشی از تغییرات اقلیمی در افغانستان، طالبان نه تنها در مدیریت این بحرانها ناتوان است، بلکه سیاستهای سرکوبگرانهاش در حوزههای مختلف، به ویژه حقوق بشر و دسترسی به منابع اساسی مانند آموزش و بهداشت، وضعیت را پیچیدهتر کرده است. سرکوب آزادیهای فردی و تلاش برای انزوای زنان و جامعه، مانع از رسیدگی به مشکلات انسانی و زیستمحیطی در کشور شده و این امر در کنار ناتوانی طالبان در ارائه خدمات اساسی، افغانستان را به مرز فاجعهای انسانی نزدیکتر میکند.
کد (9)
>>> تا پای ...طالبان برزمین وطنم رسید خیر و برکت رفت و آب خشک شد و ایمان فرار کرد و جایش را منافقت و تزویر و ریا و ریش و پشم ملایی کرفت.
>>> بله ازقدم شوم این قوم بلاهاوقحطی گریبانگیر جامعه شد ازنفس ها وحضورشان جو تاریکی برمحیط وزندگی ملت افغانستان حاکم شد
وانشالله بارفتنشان سرسبزی وصلح وابادانی خواهندآمد