تاریخ انتشار: ۱۱:۱۹ ۱۴۰۴/۱/۴ | کد خبر: 176973 | منبع: |
پرینت
![]() |
به رغم نگرانیهای منطقه و شورای امنیت از افزایش فعالیت گروههای تروریستی در افغانستان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی میگوید در حال حاضر «حاکمیت و امنیت» در افغانستان برقرار است. عباس عراقچی گفت برخلاف گذشته که «هر گوشه افغانستان دست یکی بود، اکنون اینطور نیست.»
آقای عراقچی گفت: «واقعیت این است که الان قدرتی در افغانستان سر کار است که در طول سهونیم سال گذشته، حاکمیت خود را تثبیت کرده است.»
با این حال، وزیر خارجه جمهوری اسلامی اذعان کرد که بحث تروریسم و فعالیت داعش در افغانستان، جدی و مهم است.
وزیر خارجه ایران در حالی ادعا میکند که امنیت در افغانستان برقرار شده که شورای امنیت ملل متحد، کشورهای منطقه از جمله خود جمهوری اسلامی، بارها نسبت به تشدید فعالیت گروههای تروریستی در افغانستان هشدار دادهاند.
برپایه گزارشهای شورای امنیت ملل متحد، طالبان به القاعده اجازه داده است تا در افغانستان پایگاههایی ایجاد کند و خانههای امن و اردوگاههای آموزشی این سازمان تروریستی در سراسر کشور پراکندهاند.
به گزارش انترنشنال، شورای امنیت تأکید دارد که داعش خراسان مسیرهای جدیدی برای جذب و انتقال نیرو ایجاد کرده است.
با وجود این که طالبان پیهم ادعا میکند این گروه، داعش را سرکوب کرده، شاخه داعش خراسان در بیش از سه سال گذشته به حملات مرگبار خود در افغانستان ادامه داده است. داعش برخی از مقامهای ارشد طالبان را نیز هدف قرار داده است.
عباس عراقچی در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین، گفت که میان جمهوری اسلامی و طالبان، یکسری موضوعات بسیار جدی احتیاج به پرداختن دارد.
او به مسایل مربوط به تروریسم، امنیت شیعیان، «حساسیت» جمهوری اسلامی در خصوص زبان فارسی و حقابه ایران از رود هلمند اشاره کرد.
عراقچی گفت که هر کدام این مسایل یک چالش بزرگ و جدی است و با منافع ملی ایران سر و کار دارند: «باید برای منافع ملی خود به این موضوعات بپردازیم و آنها را حل و فصل کنیم.»
عباس عراقچی در اوایل ماه دلو، در راس یک هیات ایرانی به کابل سفر کرد. سفر وزیر خارجه جمهوری اسلامی به افغانستان تحت کنترول طالبان انتقاد برخی از رسانههای ایرانی را برانگیخته بود.
آقای عراقچی در مصاحبه جدید سفر خود به کابل را توجیه و تاکید کرد که جمهوری اسلامی حکومت طالبان را به رسمیت نمیشناسد. با این حال، او گفت: «ثانیا کشورهای دیگری بودهاند که وزرای خارجه آنها [به کابل] سفر کرده اند. از جمله وزیر خارجه چین و قطر و نخستوزیر قطر. از کشورهای آسیای مرکزی هم چند شخصیت رفتهاند.»
کد (9)
>>> سیستان بلوچستان ایران نا امن میشود
>>> از ترس این است که نشود از پاچه شان بگیرد.
>>> برای دولتمردان ایران ناامنی وا شکست پیروزی به حساب میاد
پیروزی ها شون شکست به حساب میاد ایران در هیچ صحنه پیروزی
نداشته ایران طالب شناس
جاغوری
>>> به جاغوری
رویارویی ایران و طالبان به نفع مردم افغانستان نخواهد بود. طالبان به هر چالشی با ایران برخورد کند خشمش را بر سر مردم افغانستان خالی خواهد کرد. طالبان اگر از جانب ایران احساس تهدید نکند کمتر اقدام به آزار مردم خودش خواهد کرد. تجربه نشان داده دخالت بین المللی تاثیری بر تغییر رفتار نظام های سیاسی ندارند. به عنوان مثال فشارهای سیاسی آمریکا علیه کوبا و ایران و... که به تحریک پناهندگان مقیم غرب انجام شده برعکس باعث تثبیت بیشتر نظام های سیاسی مخالف آمریکا شده است