طالبان شامل فهرست تهدیدها علیه امریکا نشد
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۲۹    ۱۴۰۴/۱/۶ کد خبر: 176983 منبع: پرینت

هم‌زمان با حذف جایزه دستگیری سراج‌الدین حقانی و امیدواری طالبان به بازگشایی سفارت افغانستان در واشنگتن، سازمان اطلاعات ملی امریکا در گزارش سالانه خود از تهدید گروه‌های تروریستی در خاک افغانستان علیه امنیت ملی ایالات متحده یاد نکرد.

جامعه اطلاعاتی امریکا، روز سه‌شنبه گزارش مفصلی از ارزیابی تهدیدها علیه امنیت ملی ایالات متحده منتشر کرد. پارسال در گزارش مشابهی، نام افغانستان شش مرتبه و اسم گروه طالبان هشت مرتبه ذکر شده بود. در گزارش امسال اما سازمان اطلاعات ملی امریکا، از افغانستان و طالبان نام نبرده است.
به گزارش انترنشنال، در گزارش تازه، با وجود این‌که به حضور رهبران القاعده در ایران و جنگجویان این گروه در سومالیا، سوریه، غرب افریقا و برخی از مناطق دیگر اشاره شده، به حضور رهبران و شبه‌نظامیان این گروه‌ها در افغانستان پرداخته نشده است.
این در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل، بارها در گزارش‌های خود حضور رهبران و جنگجویان القاعده و داعش را در افغانستان تحت کنترول طالبان تایید کرده است.

سازمان اطلاعات ملی امریکا نیز پارسال در گزارش خود، اعلام کرد که داعش خراسان در تلاش حمله به اهداف خارجی در افغانستان است. در گزاراش قبلی، همچنین به سیاست‌های محدودکننده طالبان علیه زنان و دختران و ناتوانایی این گروه در رسیدگی به بحران بشری افغانستان اشاره شده بود.
طالبان هرچند ادعا می‌کند که داعش را در افغانستان سرکوب کرده اما شاخه خراسان این گروه به حملات خود در این کشور ادامه داده است.
جامعه اطلاعاتی امریکا همچنین در حالی که نسبت به توانایی‌های تحریک طالبان پاکستان نیز ابراز نگرانی کرده، در مورد ادعاهای مکرر مقام‌های پاکستانی مبنی‌بر پناهگاه‌های تی‌تی‌پی در افغانستان سکوت کرده است.

شورای امنیت سازمان ملل در ماه دلو گذشته در گزارشی اعلام کرد که رهبران ارشد القاعده در مناطق روستایی، از جمله روستای بلغولی در ولایت سرپل و همچنین ولایات کنر، غزنی، لوگر و وردک به سر می‌برند.
این گزارش همچنین گفته بود که افراد رده‌پایین القاعده همراه با خانواده‌های‌شان در مناطق قلعه فتح‌الله، شهر نو و وزیر اکبر خان کابل تحت حفاظت استخبارات طالبان زندگی می‌کنند.
شورای امنیت همچنین گفت که داعش خراسان دیگر صرفاً یک تهدید محدود به افغانستان نیست، بلکه در حال گسترش نفوذ خود به کشورهای همسایه، به‌ویژه در آسیای مرکزی، ایران و حتی روسیه است.

ایالات متحده امریکا، به تازگی جایزه برای دستگیری سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان و دو تن از اعضای شبکه حقانی را برداشت.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که یک هیات امریکایی به ریاست آدم بولر، مشاور دونالد ترامپ در امور گروگان‌ها و با حضور زلمی خلیل‌زاد فرستاده سابق امریکا در افغانستان به کابل سفر کرد.
در پی این سفر، طالبان یک گروگان امریکایی را آزاد کرد.

در همین حال، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در اولین واکنش به سفر هیات امریکایی به کابل گفت مقام های طالبان درباره موضوعات مختلف با نماینده دونالد ترامپ صحبت کردند.
او روز سه شنبه در مصاحبه با شبکه العربیه گفت که از حکومت امریکا درخواست کردند که سفارت افغانستان در واشنگتن را به این گروه تحویل بدهد و سفارت امریکا در کابل نیز بازگشایی شود.
مجاهد گفت که این گروه منتظر پاسخ هیات امریکایی است.
داعش خراسان به‌دنبال حمله به غرب از جمله ایالات متحده است

جامعه اطلاعاتی امریکا در گزارش سالانه خود نستب به تهدید داعش و توانایی این گروه به ویژه شاخه داعش خراسان برای راه‌اندازی حملات تروریستی در غرب از جمله ایالات متحده، هشدار داد.
این گزارش می‌گوید که طراحان عملیات‌های داعش، از طریق فعالیت‌‌های آنلاین در پی پخش تبلیغات برای راه‌اندازی، تسهیل و الهام بخشیدن به انجام حملات خارجی‌اند.
جامعه اطلاعاتی امریکا هشدار داده که ممکن است اعضای داعش از برخی مسیرهای آسیب‌پذیر مسافرتی سوءاستفاده کنند.
در که این گزارش که روز سه‌شنبه نشر شد، آمده است که داعش همچنان «بزرگترین سازمان تروریستی اسلامگرا» در جهان است.

برپایه این گزارش، داعش خرسان در جنوب آسیا توانمندترین شاخه این گروه برای راه‌اندازی حملات تروریستی خارجی است و اعضای آن در تلاش انجام حملاتی در جنوب آسیا، آسیای میانه و در سطح جهان‌اند.
جامعه اطلاعاتی امریکا گفته است که حملات داعش در روسیه و ایران در سال گذشته میلادی، و همچنین بازداشت حامیان آن در اروپا و امریکا، نمایانگر توانایی فزاینده این گروه برای اقدام فراتر از جنوب آسیا و الهام‌بخشیدن به افراد برای اجرای حملات در خارج از منطقه است.

در گزارش جامعه اطلاعاتی امریکا آمده است که القاعده همچنان قصد دارد ایالات متحده و شهروندان آن را از طریق شاخه‌های جهانی خود هدف قرار دهد.
طبق گزارش: «برخی از رهبران القاعده که در ایران باقی مانده‌اند، سعی کرده‌اند با سوءاستفاده از احساسات ضداسرائیلی در جنگ غزه، مسلمانان را متحد کرده و به انجام حملاتی علیه اسرائیل و امریکا تشویق کنند.»

جامعه اطلاعاتی امریکا در گزارش خود گفته که عملیات تحریک طالبان پاکستان هرچند محدود به راه‌اندازی حملاتی علیه دولت پاکستان بوده، اما توانایی‌های تی‌تی‌پی، روابط تاریخی آن با القاعده و حمایت قبلی از عملیات هدفمند علیه ایالات متحده، نگران‌کننده است.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
طالبان
آمریکا
نظرات بینندگان:

>>>   از القاعده و داعش پرسیدند که موضوع امنیت غزه چطور میشود؟
آنها جواب دادند که موضوع امنیت غزه را ما به دوش امریکا و اسراییل گذاشتیم.

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت خود را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است