بحران اقتصادی افغانستان از بحث‌های محوری شورای امنیت
 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۰۷    ۱۴۰۴/۴/۵ کد خبر: 177488 منبع: پرینت

شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشستی افزون بر مسایل امنیتی، سیاسی و حقوق بشری در افغانستان، به مسایل اقتصادی کشور نیز پرداخته است.
ادامه کمک‌های بشری به افغانستان، آزادسازی ذخایر ارزی مسدود شده‌ی این کشور و هم‌چنان رسیدگی به چالش‌های فقر، بی‌کاری و مهاجرت از موضوعات مهم اقتصادی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد بوده‌اند.

رزا اوتونبایوا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان در این نشست گفته که سازمان ملل تلاش می‌ورزد خواست‌های مقام‌های امارت اسلامی را از جهان با رویکرد جامع، در قالب منظم، ساختاریافته و چندجانبه وارد فضای گفت‌وگو کند تا زمینه‌ برای پیشرفت و راه‌حل‌های عملی فراهم شود.
خانم اوتونبایوا در این نشست نگرانی و خواست‌های مقام‌های امارت اسلامی درباره دارایی‌های مسدود شده، تحریم‌های جهانی و کمک‌های توسعه‌ای به افغانستان را، به‌شمول راه‌حل‌های آن، ارایه کرد.

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان در این نشست افزود: «مقام‌های فعلی افغانستان نگرانی‌هایی را مطرح کرده‌اند، از جمله مسدود بودن دارایی‌های مالی، تحریم‌های بین‌المللی، به‌رسمیت شناخته نشدن رسمی، نیاز به دریافت کمک‌های توسعه‌ای و همچنان پایان دادن به وابستگی بلندمدت به کمک‌های بشردوستانه. سازمان ملل متحد تلاش دارد تا این موضوعات را از طریق یک رویکرد جامع، در قالب منظم، ساختاریافته و چندجانبه وارد فضای گفت‌وگو کند تا زمینه‌یی برای پیشرفت و راه‌حل‌های عملی فراهم شود.»

جویس موسویا معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و معاون هماهنگ‌کننده امدادرسانی اضطراری گفته است: «مردم افغانستان با نیازهای مداوم و شدید بشردوستانه‌ مواجه‌اند که ناشی از دهه‌ها جنگ، فقر ریشه‌دار، تغییرات اقلیمی فزاینده، محدودیت‌های سخت‌گیرانه علیه حقوق زنان و دختران و کمبود شدید منابع مالی است. در حال حاضر نیمی از جمعیت افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. این بحران شامل گرسنگی، آوارگی طولانی‌مدت و دسترسی محدود به خدمات حیاتی می‌شود.»

نماینده امریکا در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت نیز گفته است که با وجود گذشت چهار سال از تسلط امارت اسلامی در افغانستان، وضعیت این کشور هم‌چنان وخیم است و مردم با چالش‌های گوناگون از جمله فقر، بیکاری، دست‌رسی محدود به خدمات اولیه و بلاهای طبیعی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

دوروتی شی نماینده امریکا در سازمان ملل متحد افزود: «اگر به چهار سال گذشته نگاهی بیندازیم، باید بپذیریم که رویکرد ما در زمینه ارایه کمک‌ها، پایدار نبوده و نتایج مورد انتظار را به‌همراه نداشته است. ما هم‌چنان همان گفت‌وگوهای تکراری را ادامه می‌دهیم، بدون آنکه از طالبان نتیجه‌ای بخواهیم یا مسوولیتی بخواهیم. سیاست ایالات متحده در قبال افغانستان در حال بازنگری است.»

در این میان نمایندگان کشورهای گوناگون از جمله چین، پاکستان و ایران نیز حمایت خود را از تلاش‌ها برای ثبات اقتصاد افغانستان، احیای نظام بانکی و بررسی راهکارهایی برای آزادسازی دارایی‌های مالی و تطبیق پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای در نشست شورای امنیت سازمان ملل اعلام کردند.

عاصم افتخاراحمد نماینده دایمی پاکستان در سازمان ملل متحد گفته است: «طرح نیازها و پاسخ بشردوستانه افغانستان در سال ۲۰۲۵ همچنان به‌شدت با کمبود بودجه مواجه است. تاکنون تنها ۱۵.۷ درصد از مبلغ مورد نیاز ۲.۴۲ میلیارد دالر تأمین شده است. جامعه جهانی باید این طرح را به‌طور کامل و بدون قید و شرط تأمین مالی کند، برای حفظ سلامت و رفاه مردم افغانستان.»

امیر سعید ایروانی نماینده ایران در سازمان ملل متحد گفته است: «دارایی‌های مسدودشده و محدودیت‌های مالی، این بحران را تشدید کرده‌اند. اقتصاد افغانستان نمی‌تواند بهبود یابد، مگر این‌که دارایی‌های آن به شکلی مسوولانه آزاد شده و سازوکارهای مالی بین‌المللی امکان تجارت حیاتی و فعالیت‌های بشردوستانه را فراهم کنند.»

بربنیاد آمارهای سازمان ملل متحد، افغانستان از ۱۵ آگست ۲۰۲۱ تاکنون، ۷.۸ میلیارد دالر کمک بشردوستانه دریافت کرده است که در بخش‌های کاهش گرسنگی، ارایه خدمات بهداشتی ضروری، حمایت از آوارگان و آسیب دیدگان زمین‌لرزه‌ها و خشک‌سالی‌ها و سیلاب‌ها کمک شده‌اند.

حبیب الرحمن قویاش
طلوع


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
شورای امنیت
افغانستان
نظرات بینندگان:

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
از نشر نظرات نفاق افکنی و توهین آمیز معذوریم
مطالب خود را برای نشر به ایمیل afghanpaper@gmail.com ارسال فرمایید.
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است