تاریخ انتشار: ۰۹:۰۵ ۱۴۰۴/۴/۷ | کد خبر: 177498 | منبع: |
پرینت
![]() |
حدود ۶۰ هزار شهروند افغانستان طی دو روز، از مرزهای ولایت هرات وارد کشور شدند.
بر اساس اطلاعیه دفتر والی طالبان در هرات، روز پنجشنبه (۵ سرطان)، حدود ۳۰ هزار مهاجر از طریق گذرگاههای مرزی این ولایت وارد افغانستان شدهاند. این آمار پس از اعلام قبلی مبنی بر بازگشت ۳۰ هزار نفر دیگر در روز چهارشنبه (۴ سرطان) منتشر شده است.
در همین حال، مقامهای امنیتی ایران اخیراً افزایش چهار برابری در روند اخراج مهاجران افغان را تأیید کردهاند، در حالی که فشارهای اقتصادی و امنیتی در داخل ایران، دلیل اصلی این اقدام عنوان شده است.
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، احتمال بازگشت تا دو میلیون نفر از مهاجران از ایران در طول سال ۲۰۲۵ وجود دارد. این موضوع میتواند تحولی عمده در الگوهای مهاجرتی و فشارهای انسانی و اقتصادی بر کشورهای مقصد و منشا داشته باشد.
وضعیت مهاجران افغان در سالهای اخیر به یکی از مهمترین مسائل منطقهای تبدیل شده است، بهویژه در حالی که بحران اقتصادی و انسانی در افغانستان همچنان ادامه دارد و بسیاری از بازگشتکنندگان با چالشهای جدی در زمینه اشتغال، سرپناه و دسترسی به خدمات بهداشتی و آموزشی مواجه هستند.
انتظار میرود دولتهای منطقه و سازمانهای بینالمللی در راستای کمک به تسهیل این فرآیند و کاهش آثار منفی آن گامهای هماهنگتری بردارند.
سازمان بینالمللی مهاجرت گزارش داد که از ۲۹ جوزا تا چهارم سرطان ۸۸ هزار و ۳۰۸ مهاجر از ایران به افغانستان بازگردانده شدهاند. این سازمان گفت به دلیل محدودیت منابع، تنها به ۱۱ درصد این افراد کمکرسانی شده است.
سازمان بینالمللی مهاجرت روز جمعه، ششم سرطان در یادداشتی در شبکه اجتماعی اکس نوشت که برای تامین نیازهای حیاتی حفاظتی و بشردوستانه به تامین فوری منابع مالی نیاز دارد.
طبق گزارش این سازمان ۵۵ درصد از بازگشتکنندگان در هفته اخیر بهگونه اجباری بازگردانده شدهاند که ۶۴ درصد آنها خانوادهها بودهاند.
گزارش همچنین با اشاره بر افزایش اخراج مهاجران افغان از ایران افزوده است که شمار بازگشتکنندگان در دوره مشابه هفته قبل، از ۲۲ تا ۲۸ جوزا به ۳۲ هزار ۸۴۴ نفر رسیده بود.
پیشتر سازمان بهداشت جهانی گزارش داد که از ۱۱ تا ۲۵ ماه جوزا بیش از ۷۱ هزار نفر از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشتهاند.
کد (۸)
>>> بله خوب زورشون به افغانیامیرسن وخدانکنه یه افغانی یتخطی کنه اونوخته که تروخشک راباهم میسوزونن واینهمه اتباع اتباع لقلقه زبانشونه فقط منضورشون مهاجرین افغانستانی هستن درحالیکه پنجبرابر مهاجرین افغانی عراقی ها هستن که راست راست بادشداشه بدون مدارک اقامتی معتبرسالهازندگی می کنند شناسنامه می گیرن وازتمام حقوق دولتی بهره مند هستن وایرانی جرائت نداره بهشون بگن بالاچشمت ابرویه امابهرحال این اخراج وادیت وآزارقطع خدمات دولتی وانسانی که برای مهاجرین سالاهاس دلشون رابدرداورده به کنار عجیب اینه که حرمت ماه عزای محرم را نگه نمیدارن مهاجرین را تواین ماه اخراج نکنن وشک نکنیدکه امام حسین نظری به این قوم نخواهدکردکه کسانی راکه پیروانش راازارواذیت می کنند وتمام حسنات واعمالشان حبط وبی اثرشدند
>>> به گزارش مشرق، محمدکاظم کاظمی، شاعر افغانستانی مقیم ایران، در کانال تلگرامی خود نوشت:
در دهه هفتاد، وقتی قاتل سریالی «خفاش شبهای تهران» دستگیر شد، پیش از تثبیت هویت قطعی او، شایعه کردند که او افغانستانی است. بسیاری از مهاجران تاوان دادند و برخوردهای بدی با مردم صورت گرفت تا اعلام کردند شخص ایرانی است.
در همان زمان، بار دیگر گروگانگیریها در شرق کشور مطرح شد و این مسئله به مهاجران نسبت داده شد. در نهایت مشخص شد تنها چند مورد معدود گروگانگیری مربوط به اختلافات مالی میان قاچاقچیان مواد مخدر بوده است.
در سالهای اخیر، این رویکرد خبرسازی و ایجاد بحران شدت بیشتری یافته است. برخی خبرنگاران به انتشار اخبار جعلی و کینهتوزانه درباره مهاجران معروف شدهاند. در روزهای اخیر و پس از تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران، مجازات پیش از اثبات جرم به صورت گروهی در رسانهها، حتی برخی رسانههای رسمی، آغاز شده است. نمیتوان موارد تخلف و خیانت را رد کرد، اما بسیاری از این موارد خبرسازی بوده است. تصویری از صف مهاجران به عنوان دستگیرشدگان عوامل دشمن منتشر شد در حالی که آن صف مربوط به امور اداری اداره اتباع بود. تصویر دیگری به عنوان تونل عوامل وابسته به دشمن منتشر شد در حالی که آنجا دفتر کفالت امور مهاجران است.
من نه مخالف برخورد با عوامل دشمن هستم و نه مخالف ساماندهی امور مهاجران. هر دو لازم است. اما تجربه نشان داده غالباً بزرگنمایی یا خلافنمایی صورت گرفته و تبعات آن متوجه مردمی شده که بیصدا و بیپناه بوده و پای این کشور و مردم خون و جان نثار کردهاند. در جریانات اقتصادی، امنیتی و بزهکاریها، نخستین انگشت اتهام به سوی مهاجران نشانه رفته بود پیش از آنکه صحت قضیه بررسی شود. گاهی حقیقت داشت اما اغلب نه، و مجازات پیش از محاکمه علیه گروه زیادی از مردم اجرا شد.
در طول این سالها، جامعه مهاجر نزد بخش زیادی از مردم به امانتداری، پاکدستی، سختکوشی و جانفشانی شناخته شده است. این موارد شواهد عینی دارد؛ از حضور مهاجران در دفاع از ایران تا مشارکت در اقتصاد، فرهنگ، دانش و ادب. در جریانهای اخیر نیز شهدایی داشتیم. جامعه مهاجر چه عملاً و چه نظراً در کنار مردم ایران بود. شعرها سروده شد، محافل شعر و دعا برگزار شد و همدلی دوسویه شکل گرفت که اینها در سایه بزرگنماییها پنهان مانده است.