راههای تبدیل مذاكرات به استراتژی خروجی منظقی...؟
برای اینكه مذاكرات به یك استراتژی خروجی قابل قبول منجر شود، چهار شرط باید محقق شوند؛ آتش بس، عقب‌نشینی تمام و یا بیشتر نظامیان آمریكا و ناتو، ایجاد یك دولت ائتلافی و یا تقسیم قلمروها میان احزاب و ایجاد یك مكانیزم اجرایی. 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۰۹    ۱۳۹۰/۳/۲۰ کد خبر: 23190 منبع: پرینت

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، هنری كیسینجر، وزیر امور خارجه اسبق آمریكا گفت حضور نظامی آمریكا در افغانستان در حالی رو به اتمام است كه جنگ آمریكا در افغانستان از لحاظ توافق گسترده در زمینه چگونگی ورود به این جنگ‌‌، سرخوردگی روزافزون همزمان با طولانی شدن جنگ‌ و بررسی جدی ملی برای دستیابی به یك استراتژی برای خروج از جنگ كه تاكیدش بیشتر بر روند خروج باشد تا استراتژی، به نوعی به الگوی سه جنگ‌ ناقص از زمان پیروزی متفقین در جنگ جهانی دوم شباهت دارد.

هنری کیسینجر افزود ما جنگ افغانستان را با هدف مجازات طالبان به دلیل پناه دادن به القاعده شروع كردیم. نظامیان آمریكایی بعد از یك پیروزی سریع، در افغانستان باقی ماندند تا به ساخت كشور بعد از طالبان كمك كنند اما این حضور به بهانه ساخت كشور، در وهله اول با مخالفت افغانستان در واكنش به اشغالگری‌های نظامیان آمریكایی رو به رو شد.

به گفته وزیر سابق امور خارجه آمریکا، هدف بیان شده حضور آمریكا در افغانستان كه ایجاد یك دولت و ساختار امنیت ملی داخلی است، تا سال 2014 میلادی دست‌نیافتنی است؛ زمانیكه بیشتر كشورهای عضو ناتو، آن را به عنوان آخرین مهلت برای انجام اقدامات مشترك تعیین كرده‌اند.

وی همچنین بیان کرد که جستجوی یك راه چاره، شكل مذاكرات تحت پشتیبانی آلمان میان نمایندگان ملاعمر، رئیس طالبان و مقامات آمریكایی را به خود گرفته است و اغلب ناظران، جستجوی راه چاره در افغانستان را آغاز یك عقب‌نشینی اجتناب‌ناپذیر می دادند.

هنری كیسینجر، وزیر سابق امور خارجه آمریكا ابراز داشت برای اینكه این مذاكرات به یك استراتژی خروجی قابل قبول منجر شود، چهار شرط باید محقق شوند؛ آتش بس، عقب‌نشینی تمام و یا بیشتر نظامیان آمریكا و ناتو، ایجاد یك دولت ائتلافی و یا تقسیم قلمروها میان احزاب و ایجاد یك مكانیزم اجرایی.

به گفته هنری کیسینجر، هرچه عقب نشینی نظامیان آمریكایی از افغانستان، سریع‌تر و اساسی تر انجام شود، پروسه مذاكرات با طالبان دشوارتر خواهد بود. ما باید اولویت‌های خود را انتخاب كنیم.

وزیر سابق امور خارجه آمریکا می گوید که اگرچه نقش برجسته آمریكا در افغانستان گاهی اوقات در پرده ابهام قرار می‌گیرد اما نتیجه جنگ در افغانستان اساسا یك مشكل سیاسی بین‌المللی است. این تلقی كه قویترین قدرت جهان شكست خورده است، سبب ایجاد انگیزه برای جهادی‌گرایی منطقه‌ای و جهانی می‌شود.

وی همچنین گفت که اگر دولتی تحت تسلط طالبان روی كار بیاید یا اینكه منطقه به محل اصلی تمرینات طالبان تبدیل شود، سایر همسایه‌های افغانستان در معرض خطری مشابه قرار خواهند گرفت.

به گفته وی، باید یك مكانیزم اجرایی بین‌المللی قابل اعتماد پدیدار شود، تا نیروی مازاد آمریكا در آن تعریف شود. كنفرانس منطقه‌ای تنها راه برای انجام مذاكره دوجانبه با طالبان است كه می‌تواند اجرایی شود. اگر ثابت شود كه این روند لاینحل است، همسایگان افغانستان نیز نهایتا مجبور خواهند شد تا با عواقب كناره‌گیری‌هایشان كنار بیایند.


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   با نظر هنری کیسینجر ، مبنی بر اینكه این مذاكرات به یك استراتژی خروجی قابل قبول منجر شود، چهار شرط باید محقق شوند؛
آتش بس، عقب‌نشینی تمام و یا بیشتر نظامیان آمریكا و ناتو، ایجاد یك دولت ائتلافی و یا تقسیم قلمروها میان احزاب و ایجاد یك مكانیزم اجرایی، موافق هستم، یک یگانه راه حل برای معضله بحران افغانستان است.
زرگام - اروپا

>>>   امریکا واشغالگران تنها ایده آنها تجزیه افغانستان بوده وهست، ولی این را بدانند که تا یک افغان ازهرقومی که باشد ، زنده باشد اجازه تجزیه را به هیچ قدرتی نخواهند داد.
منصور هروی

>>>   استرتیژی خروجی حمایت اکثریت ملت را دارا میباشد. این کلان ترین طرح ونقل برای لویه جرگه میباشد که قرار است دایر گردد. این استرتیژی هم به خیر افغانستان و هم به خیر ناتو خواهدیود.
ح.ح

>>>   از تجزیه شدن افغانستان استقبال می کنیم امید که این طرح تجزیه عملی گردد.

>>>   پیش از تجزیه شدن افغانستان...
استخوانهای تو در آواره گی تجــــــزیه خواهد شد و
ما از آن اســــتـــــقــــبال میکنیم!!!

>>>   به تمام افغانهای وطن پـرســت:
نگران یکپارچگی و تمامیّت ارضی افغانســـــتان عزیزمان نباشید؛
اگر وطن ما تجزیه شدنی بود، در این 30 سال که هیچ نظم سراسری در کشور نداشتیم تجزیه میشد!
در ضمن؛
وقتی ما نسبت به تمام کشورهای همسایه ادعای ارضی داریم،
دیگر انگیزۀ درونی برای جدایی وجود ندارد!

>>>   خواب تجــــزیـــۀ افغانســـــــتان را به گــــور میبرید!!!

>>>   صدای نامبارکه ISI از حلق کسانی به گوش میرسد که سخن از تجزیۀ افغانســــــتان بر زبان می آورند.

>>>   تجزيه شود بحتر است در غير ان فروختن اش به تزد
پشتون ها اسان است

>>>   تو که فارسی را هم صحیح نوشته نمیتوانی
بهترست بشینی نسوارت را بندازی و کاری به خرید و فروش
یا تجزیه و اتحاد مملکت نداشته باشی!!!
آسان ترین راه این است که
... مثل تو در مورد افغانســـــــتان نظر بدهند!!!
خدای ناکرده؛ تجزیۀ افغانســــتان با وجود آدمهایی مانند تو برای پاکستان آسان تر از این نمیشود!

>>>   در صورت تجزیه افغانستان، هموطنان هزاره ما درین بازی بازنده خواهند بود. به این دلیل:
اول، موقیعت جغرافیائی مناطق هزاره نشین را مشاهده کنید.
مناطق هزاره نشین در صورت تجزیه بین شمال و جنوب محاصره خواهد ماند. برای رفت و آمد، و برای واردات مواد قابل ضرورت شان باید یا به شمال و یا به جنوب پول باج بپردازند.
دوم، مناطق مرکزی کشور آنقدر از غنایم طبیعی مانند زمین های قابل کشت و معادن برخوردار نیست. ازین لحاظ باشندگان این منطقه باید تمام مواد مورد نیاز خود را یا از شمال یا از جنوب خریداری کنند. این وابستگی اقتصادی میتوان به حیث ابزار فشار های سیاسی بالای قوم هزاره سوء استفاده قرار گیرد
سوم،اینکه، اگر تصور کنید که در صورت تجزیه مناطق مرکزی به شمال تعلق میگیرد و از همه حقوق سیاسی با مردم شمال برخوردار خواهند بود، جزء یک خیال باطل چیزی دیگری نیست. جنگ های مجاهدین این ادعا را ثابت کرد، که اقوام افغانستان دوستان و هم پیمانان طبیعی همدیگر نیستند،. در صورت تجزیه افغانستان باز هم همین قوم هزاره در بین دو سنگ آسیا بین شمال و جنوب آرد خواهد شد.
لطفاّ نشر کنید.
عبیدالله

>>>   من یک هموطن هزاره شما هستم
هزاره هستم امّا وطنم افغانستان است
در تمام اقوام برادر کشور ما صدای منحــــــوس تجزیه طلبی وجود دارد و در اقلیّـــــت هم هستند.
قدرت تمام اقوام کشور ما در اتحّـــــاد ماست.
تجزیه برای تک تک اقوام کشور ما برابرست با: ذلّــــــت و خــــاری تحت سلطۀ بیگانگان.
زنده و پاینده باد افغانستان واحــــــــــد!!!

>>>   من حیران به بعضی مفکوره های پوچ هستم که نمیدانم اینها چرا؟
وطن حیثیت مادر را دارند همین صدای تجزیه راکه میگوید چه کسانی است ایا اینها ازمادر خود منکر یا مادر تان رادوست ندارید یا...؟
والله جای شرم است برای تان همین خاک افغانستان به شما چه گفته خودتان یااهمیت این خاک را نمیدانید یا خاک فروش هستید یا مزدور اجنبیان هستید که بنام لسان قوم وغیره میخواهید افغانستان یکپارچه را تجزیه نماید والله کسی که فرزند همین خاک باشد بسیار جای شرم است که سخن تجزیه میگوید واگر این خاک رابه اجنبیان میفروشد اوعلیحده سخن است خداوند متعال برایتان هدایت کند واگر قابل هدایت نیستید خداوند شما راازین سرزمین گم کند که ملت بیچاره ازشر شما خلاص شود.
ولسلام
وطندار


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است