زلمی خلیلزاد ضمن نگرانی از قتلهای زنجیره ای مقامات پرنفوذ کشور گفت طالبان با این اقدامات می خواهند دولت افغانستان و جامعۀ جهانی را بی اعتماد سازند و نیز یک خلاء قدرت را در افغانستان به میان آورند | ||||
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۳ ۱۳۹۰/۵/۱۵ | کد خبر: 25321 | منبع: | پرینت |
به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، طالبان با ادامه قتلهای زنجیره ای می خواهند دولت افغانستان و جامعۀ جهانی را بی اعتماد سازند و نیز یک خلاء قدرت را به میان آورند.
این مطلب در نشریه نشنل انترست امریکا از زبان زلمی خلیلزاد، سفیر پیشین آمریکا در کابل آمده است. وی دراین مقاله چنین می نویسد که قتل و ترورهای زنجیره ای از دو ماه به این سو در افغانستان ادامه دارد.این قتل ها با کشته شدن جنرال داوود داوود در تخار آغاز شد و به تعقیب آن احمد ولی کرزی برادر رییس جمهور، غلام حیدر حمیدی شهردار قندهار و جان محمد خان والی سابق ارزگان کشته شدند.
تلاش قتل چند شخصیت دیگر به شمول رییس جمهور کرزی و والی هلمند گلاب منگل نیز صورت گرفت.
سوء قصد علیه رییس جمهور کرزی هنگامی در قندهار انجام شد که یک نفر بمب پنهانی در دستار خود را در مراسم فاتحه خوانی احمد ولی کرزی منفجر ساخت که در نتیجه چندین نفر کشته و زخمی شدند، اما خود رییس جمهور در این مراسم حضور نداشت.
زلمی خلیلزاد می افزاید اگر چه انگیزه دقیق این قتل ها و کسانی که در عقب آن قرار دارند روشن نیست اما انگشت اتهام به سوی طالبان متوجه می شود که مسؤلیت این قتلها را بر عهده گرفته اند.
وی بر این باور است یکی از دلایل متوسل شدن طالبان به قتل و ترور مقامات شاید این باشد که نیروهای افغانستان و امریکایی در عملیات دو سال اخیر ضد شورش به پیشرفت هایی نایل شده اند و ضربات شدید بر طالبان وارد کرده اند.
اکنون که طالبان جنگ علیه نیروهای افغانستان و امریکایی را مشکل تر می بینند، به قتل و ترور متوسل می شوند.
زلمی خلیلزاد در ادامه مقاله می نویسد که طالبان احتمالاً دو هدف را در چنین قتل ها دنبال می کنند، اول این که با بی ثبات ساختن افغانستان و منطقه می خواهند ناکامی های دو سال اخیر خود را تلافی کنند و در عین حال سعی دارند شخصیت های مؤثر سیاسی را در تمام افغانستان و خصوصاً در جنوب از بین ببرند.
وی این قتل ها را با درنظرداشت وضعیت کنونی افغانستان یک تهدید جدی پنداشته می گوید که باراک اوباما در سال های اول حکومتداری خود در تعامل با رییس جمهور کرزی مرتکب اشتباهات جدی شده و عکس العمل منفی از خود نشان داده است.
عجله غیر مترقبه حکومت امریکا در خروج نیروهای امریکایی از افغانستان وضعیت را پیچیده تر ساخت و گفتگوهای همکاری استراتژیک درازمدت میان دو کشور را نیز متوقف نمود.
زلمی خلیلزاد می نویسد، اکثر افغانستانی ها نگرانند که امکان دارد امریکا بار دیگر افغانستان را چون سال های بعد از خروج نیروهای اتحاد شوروی سابق به حال خود تنها رها کند.
از سوی دیگر حکومت افغانستان هم با مشکلات متعدد روبروست.مردم افغانستان نمی دانند که حکومت این کشور در مسایل مهم و کلیدی چه راهی اختیار می کند.
خلیلزاد در این مورد به جنجال پارلمان و دادگاه ویژه و رسوایی کابل بانک اشاره کرده افزود که این مسایل هنوز هم لاینحل مانده اند.
وی دربخش دیگری از سخنانش گفته است که رییس جمهور کرزی تاکنون نتوانسته است روابطش را با پاکستان بهبود بخشد، زیرا اسلام آباد هنوزهم از هراس افگنان پشتیبانی می کند.
زلمی خلیلزاد، سفیر سابق امریکا در کابل همچنین نوشته است که طالبان می خواهند دولت افغانستان و جامعۀ جهانی را بی اعتماد سازند و نیز یک خلاء قدرت را به میان آورند. وی برای رفع بی اعتمادی رییس جمهور کرزی با اداره بارک اوباما، خواهان تجدید نظر روابط کابل و واشنگتن شد.
>>> جای بسیار تعجب است که یک کشور مانند ایالات متحده امریکا در روابطش با کشور ها وافرادباین سادهگی ها طرح ریز ی شده باشد سباستی را که یک دولت برسر اقتدار انتخاب ومدت چندین سال تجربه کرده است اکنون یک نفر بیاید وان را انتقاد نموده ان همه را جرح نماید به نظر میرسد انسیاست هم نوسط اشخاص خبره واگاه طرح ریزی شده بود واین گفته ها ویا مقاله اقای خلیبلزاد هم یه اساس یک پلان واسترتیجی بیان میشود درپشت همه این بیا نات هزاران راز های مخفی دیگر نهفته است که برما بیسواد ها بعد از سالها روشن خواهد شد
>>> ازمصایب پیش آمده برمردم افغانستان یکش همین جناب خلیل زاد است بالآخره ما ندانستیم این جناب عالی آمریکائی است و یا بک افغانی بعدا هم معلوم نیست ایشان یک مسلمان است و یایک مسیخی و یا یهودی ... آ یا دنبال منافع آمریکا هستند ویا هم منافع مردم مظلوم افغانستان و سر انجام هم با این همه ادعا و اسم ورسمی که بر خود میتراشد درین مطلب و نوشته اخیر خودش چه چیز تازه میخواهد بگوید مطالب مرقوم شده تو سط ایشان چیز جدید ی نیست این مطالب را اهل خبره واهل قلم از ماها قبل بیان کردند به تکرار هم به سمع مردم رسید و نیاز ی به زحمت نداشت که ایشان بازهم قلم فرسائی کنند ......مولوی حقگو
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است