انتقاد از شکار غیرقانونی حیوانات در بامیان!
 
تاریخ انتشار:   ۱۲:۴۰    ۱۳۹۱/۱۱/۷ کد خبر: 47251 منبع: پرینت

مقام های محلی در ولایت بامیان از افزایش شکار غیر قانونی در برخی از مناطق این ولایت بشدت ابراز نگرانی کرده اند. بگفته آنان شکار پرندگان کمیاب و آهو در ساحات مربوط به بند امیر این ولایت نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است.

به گزارش وخت، داکتر حبیبه سرابی والی بامیان گفت: 9 راس آهو در ساحه شمال ولسوالی یکه ولنگ بصورت غیر قانون شکار شده اند که عاملان آن تحت پیگرد نیروهای امنیتی قرار دارند.

مردم محل نیز گفته اند که از زمان منع شکار حیوانات وحشی از سوی دولت، حیوانات کمیابی که در دوره جنگ های گذشته نا پدید شده بودند، دوباره به برخی مناطق بامیان برگشته اند. آنان هشدار داده اند اگر جلوی شکارهای غیر قانونی گرفته نشود احتمال می ورد که این حیوانات بار دیگر از بامیان متواری شوند.

عبدالله جعفری از باشندگان بند امیر بامیان گفت: طی دو سال گذشته مردم گله های 7 تا 10 تایی از دو نوع آهو را در این منطقه دیده اند. حبیبه سرابی والی بامیان می گوید: نیروهای امنیت ملی و محافظان پارک ملی بند امیر تا کنون چند نفر را به اتهام قاچاق باز و باشه که دو نوع پرنده کمیاب است بازداشت کرده اند.

از سوی دیگر مسوولان در ریاست های حفاظت از محیط زیست و زراعت بامیان تعداد محافظات ساحات پارک ملی بند امیر را ناکافی خوانده اند. انجنیر طاهر عطایی رییس زراعت بامیان گفته است که مسوولیت محافظت از تمام ساحه وسیع پارک ملی بند امیر را 18 نفر به عهده دارند که تا کنون در کارشان چندان موفق نبوده اند.

کوه های مرتفع و پربرف ولایت مرکزی بامیان طی چند سال اخیر شاهد افزایش حیوانات کمیاب گوناگونی بوده است.چندی پیش مقام های محلی در بامیان گفته بودند که بر علاوه خرس، گله های دو نوع آهو، خرگوش، گرگ و انواع پرنده های وحشی و کمیاب در ولسوالی کهمرد این ولایت در حال افزایش است.

سال گذشته باشندگان مناطق نزدیک کوه بابا در بامیان نیز از پیدا شدن یک نوع پلنگ در این کوه که به خال پلنگ مشهور است، خبر داده بودند.


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   شکار و قاچاق بی رویه ی بازها در بامیان، توسط پشتون های آن سوی سرحد
به یاد دارم که تا قبل از دوران تسلط حزب وحدت اسلامی در بامیان، تعداد زیاد از پشتون ها از مناطق شرقی و جنوبی افغانستان و نیز از آن سوی سرحد، در ایام تابستان و خزان، برای شکار بازها یا به اصطلاح مردم محل" باشه" به بامیان می آمدند، خود به شکار بازها و نیز خرید آن ها می پرداختند؛ و تعداد زیادی از مردم بامیان نیز به خاطر کسب در آمد از این طریق، به این شغل روی آورده و سالانه تعداد زیاد از باز های شکاری از بامیان شکار و قاچاق و سپس به مناطق پاکستان و سپس کشورهای عربی منتقل می شدند. در دوره ی حزب وحدت اسلامی افغانستان، شکار آن را ممنوع ساخت و پس از جنگ های تحمیلی دولت آقای ربانی و سپس طالبان، این گونه شکارها کاملا متوقف شد و دیگر پشتون ها به بامیان برای شکار و یا خرید بازها نمی آمدند و کم کم این مسأله از یاد مردم رفته بودند. اما در سال جاری، با آن که شکار حیوانات و پرندگان طبق قانون ممنوع بوده است، اما تعداد زیادی از پشتون ها در مناطق مختلف بامیان، از جمله در مناطق شهیدان ،شیبرتو و قرغنه تو و دشت های خم نیل و چنبر غجور، که ساحات زندگی این پرنده ی با ارزش محسوب می شوند، هم خود شان به شکار پرداخته و هم مردم مجددا تشویق به این کار شده و به شکار بازهای بامیان و نیز خرید و فروش آن به پشتون ها روی آورده اند. حقیر تعداد از دوستان را دیدم که تعداد از بازها را شکار نموده و متأ سفانه با قیمت بسیار نازل بین ۵۰۰۰ تا ۷۰هزار افغانی فروخته بودند.
باز ها توسط بستن دام به کبوتر و سپس رها ساختن در ساحه پرواز بازها شکار می شود و تعیین قیمت آن نیز توسط نر و ماده بودن و نیز کوچک و بزرگ بودن آن صورت می گیرد. باز که ماده باشد و بزرگی آن به ۱۸ اینچ برسد بیشترین قیمت را دارد.
این وضعیت در سایه غفلت مقامات محلی و بی توجهی آنان نسبت به مسأله محیط زیست و سرمایه های ملی، و جهل و نا آگاهی مردم ادامه دارد که اگر جلو آن گرفته نشود به زودی نسل این پرنده با ارزش در بامیان نابود و منقرض خواهد شد زیرا مردم هنوز هیچ گونه آگاهی از قانون و یا آگاهی از ارزش این پرندگان و حفظ نگهداری آنها و سایر حیوانات ندارند و به منافع زودگذر خویش می اندیشند.
عبدالعلیم برهانی بامیانی وبلاگ "بامیان"

>>>   بهتر است تا یک تعداد از این حیوانات و پرنده های کمیاب را به باغ وحش کابل بیاورند تا به غنامندی باغ وحش کابل افزوده شود، ما حیوانات مختلف و کمیاب در نقاط مختلف افغانستان از قبیل بامیان، دایکندی، پنجشیر، بدخشان و غیره ولایات داریم که باید مردم عام از ارزش مادی و معنوی آن اگاه شوند و نموه های آن در باغ وحش کابل بطور درست و مسلکی نگهداری شود.
وطندار از کابل

>>>   در بعضي ساحات جاغوري كه اهو و كوكزري دارد كه در نزديك قريه بنام سيد احمد و علودال ميباشد متاسفانه مورد تهاجم شكارچيان قرار ميگيرد من به عنوان كوچك ترين فرد جاغوري از مقامات جاغوري خواهشمنديم كه أقدام لازم را براي حفظ محيط زيست روي دست بيگيرد لطفا و همچنين از تمامي ساكنان جاغوري تقاضا دارم كه حيوانات كه در محيط شان زيست دارند نكشند.
كوچك شما عنايت ذكي


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است