موضوع مشروعیت دولت جديد و اختلافات سیاسی بار دیگر در نشست روزشنبه پارلمان مطرح شد و جلسه بدون کدام نتیجه ای خاتمه یافت | ||||
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۷ ۱۳۸۸/۸/۱۷ | کد خبر: 4805 | منبع: | پرینت |
به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، جلسه روز شنبه پارلمان بر اثر اختلافات سیاسی و مشاجره لفظی نمایندگان پارلمان بازهم نتیجه ای نداشت.
این جلسه قرار بود بمنظور بحث و گفتگو بروی 13 پروژه جدیدانکشافی ومالی تدویر یابد که بنابر مشاجره وکلا بر مشروعیت دولت بی نتیجه ماند .
شماري از نمايندگان، حكومت اينده را غيرمشروع دانسته و اعلام كردند حامد كرزي فقط براساس تصميم كميسيون مستقل انتخابات رئيس جمهور شده است در حالي كه اراي اكثريت مردم افغانستان را ندارد .
اما تعداد ديگري از نمايندگان با استقبال از تصميم كميسيون انتخابات حامد كرزي را رئيس جمهور مشروع و منتخب اين كشور مي دانند .
سردار رحمان اوغلی، نماینده مردم فاریاب درپارلمان دراین زمینه ادعا می کند که وقتی دولت فعلی مشروعیت ندارد ؛باید عدم مشروعیت دولت به بحث گرفته شود نه تصویب بودجه ها. به باور وی مفاد این پروژه ها برای تعدادی اشخاص دولتی وخارجی است که مفاد آن در جیب چند وزیر و یا رییس می رسد و سود آن به مردم عادی نمی رسد بنابراین تصویب بودجه آن یک چیزی بی مفهوم وبی ارزش است.
داکتر رمضان بشر دوست ،نماینده مردم در پارلمان نیز اظهار داشت که تصویب این بودجه ها در مغایرت با قانون اساسی افغانستان است وباید بودجه آن زمانی که پروژه روی دست گرفته شده بود ،تصویب می شد .
اما شکریه بارکزی نماینده مردم کابل در پارلمان دراین راستا گفت که شماری از وکلا به نسبت اختلافات سیاسی نمی خواهند که چنین پروژه هایی به تصویب برسد. وی اشاره کرد که نمایندگان باید این اختلافات و بازی های سیاسی خود را در خارج پارلمان بگذارند نه در پارلمان.
تصویب بودجه این پروژه ها قرار بود روز چهارشنبه 13 عقرب تصویب شود که این جلسه هم به دلیل همین اختلافات سیاسی به هم خورد.
در آن جلسه نیز شماری از نمایندگان مجلس خواهان شمولیت موضوع انتخابات در جلسه عمومی پارلمان بودند اما شمار دیگری از این نمایندگان می خواستند جلسه مطابق با برنامه از قبل تعیین شده پیش برود.
درنهایت جلسه با بحثهای پراکنده و برخوردهای لفظی میان نمایندگان بدون کدام نتیجه به پایان رسیدو قرار شد به جلسه روز شنبه 16 عقرب موکول شود که این جلسه نیز بدون کدام نتیجه ای خاتمه یافت.
معلوم نیست این اختلافات سیاسی و مشاجرات قرار است تا کجا و چه زمان ادامه داشته باشد ؟ !
>>> به نظر بنده بازهم مانند اعلان نتایج انتخابات ضرورت به کشورهای خارجی وملل متحد است تا این رژیم را بالای آنها بقبولاند . افسوس به ملتی که سرنوشت شان توسط بیگانگان تعیین میگردد.
کلک راستگو ازکابل
>>> اگر نمایندهای مردم به نفع مردم کاری کرده می توانند (که تا حالی هیچ کاری به نفع مردم نکرده اند)خوب در غیــــــر آن دروازه پارلمـــــــــــــان بایــــــــــــــــد بستــــــــه شـــــــــود و بـــــــــــس!!!
پارلمان افغانستان جر اینکه یک اداره ناموفق است علاوه بر آن رشوت و فساد اداری و واسطه بازی را نیز در کشور افزایش داده است. آیا قوم و خویش مامورین دولت کم بود که پدر،مادر،کاکا،ماما و .... خود را واسطه میکردند تا کارشان اجرا شود که حالی این پارلمانی ها هم بجز این کار دیگری کاری ندارند؟؟؟؟
پارلمـــــــــــــان بایــــــــــــــــد بستــــــــه شـــــــــود و بـــــــــــس!
>>> شاید تا قیامت این جاروجنجال های شماه نماینده های اکثرآ نا خواسته مردم حل نشود.
م- ار هرات
>>> سلام !
محترمه شکریه جان شما کاملاً درست مفرمائید باید این پروژه ها تصویب شود ورنه جلالتمآب محترم داوی یا بهتر است بگویم که بنام شوهر شما که تمویل کننده اصلی روغنیات تمام قوت ها ائتلاف است بیچاره بی کار میشود و باید هم تصویب این چند پروژه با مسئله مشروعیت گره نخورد .....محترم چنین بر میاید که اصلاً غم این ملت نخورده اید....والسلام
حقگو - کابل
>>> خشت اول گر نهد معمار کج/ تا ثريا ميرود ديوار کج
ياد معلم صاحب دورۀ ابتداييه ما بخير ! هميشه ميگفت مردم افغانستان سوته مسلمان است .
خداوند ريشه دموکراسی مجازی را از افغانستان خشک کند که جز بد بختی چيزی ازين گل کاغذی نديديم . اين دموکراسی مجازی باعث از بين رفتن احترام متقابل بين تمام افراد جامعه از فاميل ها گرفته تا حکومت شده .
افغانستان به ديکتاتور وطنپرست ضرورت دارد تا جرم را گناه بداند نه زبان و قوم را . و هر روز در هر چهار راه مجرمی را به دار آويزان کند تا متباقی اصلاح شود يعنی سوته مسلمان بودن ما ثابت شود .
متخصص
>>> امید واریم که اشتباه دوم که به بهران ها داخلی افغانستان می افزاید را نمایندگان مردم باعث نشوند.
خواسته های ملت ازآنها کمک کردن به بهبود وضعیت بهرانی کشور است.
آقای محترم سردار رحمان اوغلی، رانیز مردم میشناشد . کسی نیست کی بتواند یک روز جواب این همه جار و جنجال را پس بدهد.
بیائید که منافع کشور را درنظر بگیریم سی سال مشکلات را قبول کردیم 5 سال دیگر را فرصت دهید. این هم به نفع شما است اگر گروه فعلی کار نتوانست 5 سال بعد بازهم انتخابات وفرصت ها را داریم.
تشکر
حمید
>>> ما دولت تقلبکار نمی خواهیم. باید تقلبکار مجازات گردد.
>>> خواننده عزیز ! ایجاد فضای تشنج در پارلمان و آن هم روی تحقق پلان های انکشافی عالمنفعه کشور سخت مایه تاثر و تالم همه ما افغان ها گردید . افرادی در پارلمان مانند آقای رحمن اوغلی نماینده مردم فاریاب حق دارند که با چنین ناسزاگویی ها فضای جلسه را متشنج نموده و خود را تسکین روانی بدهند . ای کاش این نماینده مردم محروم فاریاب در مدت تقریباً پنج سال گذشته یک روزی جهت تحقق مواد مندرج قانون اساسی کشور ، صدای خفه شده مردم خود را برای رشد زبان و فرهنگ اوزبیکی ، رواج و گسترش آن در مکاتب ویا رفع بی عدالتی ها در توزیع کمک های جامعه جهانی بلند می نمود و با چنین موضعگیری های سود مند ملی نام خود را در جمله فرزندان واقعی مردم جاودان می کرد . مگر صد حیف و هزاران درد و دریغ که جناب شان به منظور رسیدن به کرسی وزارت در کابینه دوکتر عبدالله دهن شیرین نموده و وظیفه و رسالت اصلی خود را فراموش نموده بود . تلاش های پیگیر و کمپاین های دوامدار که جناب شان در دوران انتخابات محترم دوکتور عبدالله نمودند تا کنون در خاطره باقی است . ماضرب المثلی داریم که میگویند ( از آش کده کاسه داغ ) داکتر صاحب عبدالله وسایر هوا دارنش تا حدی خاموشی اختیار نموده مگر رحمن اوغلی بیچاره هر روز ماجرا می آفریند تا برای خود بیبنی خمیری بسازد . در جلسه قبلی پارلمان نیز جناب شان ماجرا آفریدند و پیام های تبریکیه برای به اصطلاح هم پیمانان آقای کرزی با تلخ کامی ارسال نموده بودند کافی بود . فکر میکنم بیش از این چنین ماجراجویی های کودکانه برا ی شان جواز ندارد بیاید به خاطر وطن و راحت مردم خود فکر کنیم و نباید با چنین شیادی های لجوجانه مانع تحقق پلان های انکشافی کشور و مردم خود گردیم . فکر میکنم وظیفه وکیل صاحب تنها در این عرصه خلاصه نمیگردد بلکه وظیفه قانونی و اصلی شان تصویب قوانین و مراقبت از تطبیق آن است نه دوام این چنین ماجراجوی ها که دلیل آن نیز بر همگان اظهر و من الشمس روشن و هویدا است . آقای رحمن اوغلی به اصطلاح عامیانه ( هم از زاغ ماند وهم از رزاق ) زیرا موضعگیری های اخیر شان به عقیده این کمترین نتنها انتخاب مجدد او را در شورای ملی آینده از میان برد ، بلکه رفتن به زادگاهش فاریاب را نیز زیر سوال برده و سخت برای او مشکل خلق نموده است . ویدیو کستی که در لندن وجود دارد آقای اوغلی خود را یکی از مدافعین سرسخت و آتش نفسان جنبش ملی اسلامی افغانستان و رهبری آن معرفی می نماید . مگر جناب شان با دل بستن به چوکی وزارت خود را به یک تار خام بسته نمود و سخت شخصیت خود را نزد مردم ضعیف جلوه گر ساخت . باید رحمان اوغلی بداند او اولین فردی نبود که بیرق مخالفت با جنبش و رهبری آن را بلند نموده است . بلکه آقایان دوکتر دادفر و قرقین و نجیب الله سلیم قبل از ایشان چنین کاری را انجام داده وگوی سبقت را از ایشان ربوده اند . گرچه از دوران ماموریت آقای اوغلی در شورای ملی مدت کمی باقی مانده است ، توصیه و مشوره من این است که از چنین موضعگیری ها کودکانه و لجوجانه که کاه بی دانه ای بیش نیست خود داری نموده با حرکات و تصمیم گیری های معقول و سازنده به نفع مردم کشور در جستجوی کسب وجاهت سیاسی از دست رفته خود گردیده و نیم رویی برای صحبت با مردم خود را پیدا نمایند با احترام .
استناقل میمنگی از لندن
>>> درین چهار سال کدام یک ازجلسات پارلمان نتیجه داده که این جلساتش بی نتیجه ماند
ت ن
>>> سلام به دوستان عزیز و کس هاییکه نوشته بنده را میخوانند!
شما یکبار فکر کنید از وقتی که کشور ما صاحب شورا های مشرانو جرگه و ولسی جرگه شده است، وکیل های ما کدام موضوع است که به نفع ما انجام داده باشند و کدام وکیل است که خاطر نفع مردمش کار کرده باشد غیر از چند نفر محدود؟ به غیر از چند وکیل صاحبهای محترم دیگرهمه شان به نفع جیب خود کار میکنند و این همه جار و جنجال ها که در پارلمان رخ میدهد هیچ سودی ندارد به جز مشوش ساختن ذهن مردم و نا آرام ساختن آنها.
فرخنده ازکابل
>>> سلام دوستان.
ماوشما از وکیلهایکه تا هنوز جیب شان پرنشده چه میخواهیم.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است