آمریكا خواستار تشكیل دولتی ضعیف در افغانستان است
كشورهای غرب كه در افغانستان نیروی نظامی دارند، خواهان روی كار آمدن دولتی هستند تا مانند گذشته زمینه تامین منافعشان را در كشور فراهم كند، آمریكا هیچگاه نمی خواهد در افغانستان دولتی مقتدر روی كار آید 
تاریخ انتشار:   ۱۸:۵۹    ۱۳۸۸/۸/۱۷ کد خبر: 4821 منبع: پرینت

محمد علم ایزدیار، رئیس كمیسیون روابط بین الملل مجلس سنای افغانستان از اراده آمریكا برای بر سر كار آمدن دولتی ضعیف و دست نشانده در افغانستان خبر داد.

وی اعلام پیروزی حامد كرزی را بر اساس موافقت قبلی سازمان ملل و آمریكا بیان كرد و سفر بان كی مون، دبیر كل سازمان ملل متحد به افغانستان در روز اعلام نتایج انتخابات را هماهنگ شده دانست.

رئیس كمیسیون روابط بین الملل مجلس سنا اظهار داشت که بان كی مون اولین نفری بود كه پیروزی كرزی را به وی تبریک گفت و این نشان می دهد كه وی برای پایان بخشیدن به روند انتخابات به افغانستان آمده بود.

ایزدیار اظهار داشت به هر اندازه كه انتخابات طولانی می شد كشورهای خارجی حاضر در افغانستان بیشتر متضرر میشدند زیرا پای آنها در قضیه افغاستان دخیل است.

رئیس كمیسیون روابط بین المللی مجلس سنا دلیل حمایت جامعه جهانی از حامد كرزی را بر سر كار آمدن یک دولت ضعیف در افغانستان به منظور پیاده كردن
سیاست های مورد نظر خودشان عنوان كرد.

ایزدیار خاطر نشان ساخت که آمریكا در نظر دارد تا دولتی ضعیف و دست نشانده در پنج سال آینده بر سر كار آید تا بتواند به مقاصد خود در افغانستان برسد.

این فعال سیاسی افغان افزود که آمریكا و دیگر كشورهای غرب كه در افغانستان نیروی نظامی دارند، خواهان روی كار آمدن دولتی هستند تا مانند گذشته زمینه تامین منافعشان را در كشور فراهم كند، آمریكا هیچگاه نمی خواهد در افغانستان دولتی مقتدر روی كار آید.

به عقیده رئیس كمیسیون روابط بین المللی مجلس سنای افغانستان، جامعه جهانی به ویژه نیروهای خارجی بارها قانون اساسی افغانستان را نقض كرده اند و حضور این نیروها نیز مخالف قانون اساسی افغانستان است.

جریان از این قرار است که روز دوشنبه هفته گذشته بان كی مون، دبیر كل سازمان ملل متحد در سفری از قبل اعلام نشده وارد افغانستان شد و با حامد كرزی و عبدالله عبدالله دیدار و گفت و گو كرد، ساعاتی پس از ورود دبیر كل سازمان ملل متحد، كمیسیون مستقل انتخابات، حامد كرزی را برنده انتخابات اعلام كرد.


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   بلکل درست فرموده آقای ایزدیار.
صالح

>>>   شاید

>>>   این خبر تازه نیست که ما مطالعه میکنیم، مسلم است که از موقع و جهالت دولت مرکزی همیشه طرفداری کردند و میکنند تا به حدف های نهای خویش موفق شوند.
حقجو

>>>   سلام دوستان
آقای ایزدیار واقعیت را بیان میکنند که اکثر مردم از آن آگاه است. چگونه چطور چرا امزیکا به افغانستان آمده است چی میخواهد آیا القاعده و طالبان مقصد اصلی اوست و یا مقصد دیگری دارد. چرا عراق اشغال شد؟ اشغال یک کشور کاری ساده ای نیست. اما برای امریکا کاری ساده ای است چون ابر قدرت جهان است. هر چی گفت همه از او پیروی میکنند. کرزی کی بود؟چی کار میکرد؟ کجا بود؟ وچرا او منحیث ریس جمهور افغانستان انتخاب گردید؟ همه و همه از سوی امریکا صورت گرفت؟در افغانسستان مقاصد طویل المدت دارد میخواهد تا اتمام مقاصدش در افغانستان بماند لذا همیشه میخواهد دولت افغانستان دست نشانده او باشد. و در آینده چی خواهد شد امریکا در آن دخیل است.

>>>   بینندگان محترم:
بنده با این نظر محترم ایزدیار صاحب توافق کامل دارم که امریکا خواهان ایجاد یک دولت قوی در افغانستان نیست. این در واقع استراتژ ی هر نیروی بیگانه مسلط بر حاکمیت کشورهای دیگر است. نمونه هائی از این موارد را میتوان از همان آغاز جلسه بن تذکر داد:
1- در کنفرانس بن با وصف آنکه اکثریت اشتراک کنندگان بخصوص "نمایندگان" تنظیمهای بدنام مجاهدین بودند که بهیچوجه از مردم یعنی اکثریت خاموش نمایندگی نمی توانستند، محترم عبدالستار سیرت از طرفداران مرحوم اعلیحضرت محمد ظاهرشاه 12 رای در مقابل 2 رای اقای کرزی( از جمله باصطلاح مجاهدین) بخاطر احراز مقام رئیس موقت را بدست آورد ولی امریکا + نمایندگان مجاهدین بر بزرگترین اصل دموکراسی یعنی اکثریت پای نهادند و کرزی را بحیث رئیس موقت بر افغانستان تحمیل نمودند !!! چرا ؟ بخاظر آنکه هم امریکا و هم نمایندگان تنظیمهای جهادی که هر دو طرفدار ایجاد ثبات در افغانستان نبودند بخوبی میدانستند که در وجود آقای سیرت هم اساس یک حکومت قوی گذاشته میشد و هم راه برای احیای زعامت اعلیحضرت ظاهرشاه که اکثریت قریب به اتفاق مردم از ان پشتیبانی میکردند باز میشد .
2. در لویه جرگه اضطراری یکبار دیگر امریکائیان با مجاهدین بنیاد گرا (بخصوص گروه های سکتاریستی انها) از یک "یخن سر کشیدند" و علیه احیای زعامت ظاهرشاه که باز هم اکثریت مطلق اعضای لویه جرگه طرفدار ان بودند، توطئه کردند و خلیلزاد + جبهه شمال در راس این توطئه قرار گرفتند و از آمدن یک حکومت قوی و برخوردار از حمایت اکثریت مردم جلو گیری کردند.
والسلام
گوشه نشین از افغانستان
از یک "یخن سر کشیدند

>>>   چیزی که عیان است چی حاجت به بیان است. این مسله نو و تازه نیست از روزی که امریکا به افغانستان امده هدف اساسیش همین بوده چون امریکا میداند با روی کار امدن دولت قدرتمند و زور دار دیگر جای برای خودش نیست در این خاک .
بکتاژ تنها

>>>   دوستان عزیزسلام:
همه غربیهابشمول آمریکامیدانندکه حامدکرزی بایک رهبرمقتدر ومدبرسالهافاصله دارد؛کرزی درهشت سال ثابت کردکه اهل کار نیست،حالاآمریکاییها وانگلیسهابرای کرزی التیماتم میدهندکه در ظرف شش ماه اهلیت کاری خودراثابت کندوالا فلان، فلان و فلان!
مطمئن باشیدکه " همان خرک است وهمان درک" کرزی که در هشت سال گذشته همه چیزرابهم ریخته است ووضعیت کشور 1000%به خرابی انجامیده است مگرکرزی درپنجسال آینده معجزه نشان خواهدداد؟ هرگز نه؛ نه کرزی اهل معجزه است ونه هم معجزه ی رخ خواهدداد. آمریکاوهیچ سلطه استعماری خواهان یک دولت مقتدرمردمی درکشورمستعمره خودنمی باشد
وهمین هم عملاثابت شده است؛ درهشت سال گذشته آمریکا هم پیمانانش هشت دقیقه راصرف دولت سازی درافغانستان نکرده اندواگرکرده اندکدام اصول وکدام طرح راگذاشته اند؟
مطئن باشیدآنهادرافغانستان خواهان یک رهبرضعیف وبیکفایت هستندکه متکی بآنهاباشد، وآنهاهرچه میخواهندبرسرش بکنند چنانچه کردند (یعنی همان خرک است وهمان درک)
-تیموری


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است