در قسمت با بینندگان مطالب ارسالی شما عزیزان به شمول دل نوشته ها، گزارشات شهودی، انتقادات و پیشنهادات به مسوولین و مقامات دولتی و کم و کاستی ها موجود (با ذکر نام خودتان در صورت تمایل) نشر می شود | ||||
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۸ ۱۳۹۲/۱۰/۳ | کد خبر: 63421 | منبع: | پرینت |
آیا گوش شنوا و داد رس وجود دارد که خود را اخلاقاً مسوول رسیدگی به مشکلات محصلین بداند؟!
بيش از يك سال ميشود كه به تعداد 50 محصل افغانستان در كشور تركمنستان مدد معاش دريافت نكرده اند و كسي نيست به صداي خفه شده آنها گوش دهد. در 13 ماه گذشته در وزارت هاي خارجه و تحصيلات عالي مسوولي پيدا نگرديد كه از شرايط درسي و وضع اقتصاد محصلين سراغ كند.
ما دانشجویان افغانستان در کشور ترکمنستان، چندین بار مشکلات خویش را به مسوولین سفارت افغانستان در عشق آباد رساندیم، و آنها نیز اجراآت خویش را در قسمت انعکاس "تاديه مدد معاش" ذریعه مکاتب به مرکز نمودند. پس از انتظار زیاد مکرراً با سفارت افغانستان در عشق آباد تماس برقرار نمودیم، که آنها طبق معمول از نبود بودجه و اجرا نشدن آن در مرکز خبر دادند. به عنوان آخرين كوشش یک بار دیگر حدود 50 محصل به کنسولگری افغانستان در شهر ماری ترکمنستان جهت بیان مشکلات و پیگیری مدد معاش خویش حاضر گردیدیم و احتجاج خویش را نسبت به بی توجهی دولت ابراز داشتیم. مسوولین این کنسولگری نیز با ابراز همدردی و درک مشکلات، وعده انعکاس مشکل بی پولی محصلین را به مرکز دادند.
راه دیگر انعکاس مشکل خویش را در نامه نگاری به رسانه ها دیدیم و ما چندین بار به وزارت تحصیلات عالی مشکلات خود را از طریق اینترنت رساندیم و تماس هم به مراجع مربوطه گرفتیم و از مقامات محترم خواهش کردیم که در قسمت مشکلات ما توجه جدی نموده و از طریق خویش با ادارات مربوطه اقدام عملی نمایند.
در نتیجه شنیدیم که وزارت تحصیلات عالی از طریق بعضی رسانه ها پاسخ داده و افزودند که مسوولیت پرداخت مدد معاش محصلین افغانستانی در کشور ترکمنستان به عهده وزارت خارجه است. دلایل وزارت تحصیلات عالی برای ما قانع کننده نمیباشد، چون مایان نیز جز همان محصلینی افغانستان هستیم که در سایر کشور ها از طریق رقابت آزاد و معیار توزیع بورسیه های این وزارت به خارج اعزام گردیدند و تحصیلات عالی برای آنها مدد معاش میدهد و از عهده گرفتن مسوولیت مدد معاش محصلین افغانستانی در ترکمنستان شانه خالی میکند.
اگر فرض کنیم پرداخت مدد معاش به وزارت تحصیلات عالی ربطی نداشته باشد، باز هم وزارت تحصیلات عالی به عنوان نهاد تحصیلی و مرجع تنظیم بورسها باید از طریق وزارت خارجه وضعیت محصلین را پیگیری نماید و به مرجع که در حق محصلین بی توجهی و سهل انگاری میکند، از راه قانونی گوشزد شود.
خاین به کسی گفته میشود که مانع رشد جامعه از لحاظ فرهنگی، اجتماعی...شود. تاخیر در اجرای مدد معاش محصل نیز خود یک خیانت است، چون محصلي كه براي تحصيلات آمده است به چه بي انديشد، در فکر مشكلات اقتصاد خویش باشد و یا دروس روزمره.
دولت ما کنفرانس ها و برنامه های مختلف را با مصارف هنگفت گرفته میتواند، اما بودجه برای پرداخت 60 دالر مدد معاش ماهوار محصل ندارد. در انتظار مدد معاش ناچيز خويش دست روی دست گذاشتیم و فکر کردیم که شاید چشم بینا و گوش شنوای باشد كه همان مدد معاش ناچيز را اجرا و تاديه كند.
در وزارت تحصیلات عالی پراگندگی در سیستم اداری جریان دارد و وزارت خارجه را هم خواب برده است. این دو وزارت در قسمت رسيدگي به مشكلات محصلین عملکرد ضعیف داشته اند. اگر امسال هم بگذرد و محصلين را فريب بدهند، كساني پيدا خواهند شد كه پول محصل را در جيب بزنند.
اکنون به دليل آمدن زمستان تعدادی محصلین با مشکلات اقتصادي و صحی دچار اند و صبر و حوصله ما نیز به آخر رسید است. به دلیل بی پولی، با درد و مشكلات دست و پنجه نرم می کنند. در صورت اجرا نشدن معاشات، گام بعدي محصلین اعتصاب درسی و غذایی ميباشد و در آنصورت مسوولیت به عهده وزارت هاي خارجه و تحصیلات عالی خواهد بود.
بدین وسیله امضاء کنندگان ذیل مراتب اعتراض شدید خود را نسبت به نرسیدن مدد معاش و بی توجهی وزارت های تحصیلات عالی و خارجه اعلام داشته٬ خواهشمندیم تا در قسمت اجرا و تاديه مدد معاش ما محصلین اقدام جدی صورت گيرد.
با احترام
محصلين افغانستانی در تركمنستان
>>> امسال مشکلات محصلین زیاد به گوش میرسد. مقامات در وزارت ها ی مربوطه باید وظیفه خود را اجرا کنند. چندی پیش دوستم از رومانیا از نرسیدن پول شکایت کرد و حالا فکر میکنم که وزارت خارجه سهل انگاری کرده است.
قدوس میاخیل کابل
>>> محصله جمله عربی است ما به فارسی دانشجو میگویم این جا عربستان نیسد شاید کسی بگوید که خیلی از جمله های ما عربی است درست است ولی اگر ما به فارسی مادل آن را دارم باید استفاده کنم اگر میهن دوست هستید باید به روشته اداب آن هم کمک کنم
میهن دوست
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است