هرات و مشهد، خواهر خوانده هم می شوند
ما مهاجران افغانستاني را پاره ي تن خود مي‌دانيم چون معتقديم ملت ايران و افغانستان از هم جدا نيستند و داراي فرهنگ، مذهب، زبان و اشتراکات فراواني هستند که اين دو ملت را بيش از پيش به هم نزديک ساخته است 
تاریخ انتشار:   ۱۶:۵۴    ۱۳۹۲/۱۰/۱۶ کد خبر: 64119 منبع: پرینت

محترم سيد صولت مرتضوي شهردار مشهد در ديدار با سر کنسول افغانستان در این شهر، از اعلام آمادگی اش برای مراسم خواهر خواندگی هرات و مشهد سخن گفت.

وی با بيان اين مطلب افزود: در زمان شهردار قبلي مشهد توافقاتي در زمينه ي اعلام خواهرخواندگي شهرهاي هرات و مشهد انجام شده بود که به دليل وجود برخي مشکلات در طرف افغانستاني، اين توافق اجرايي نشد؛ بنابراين ما آمادگي خود را براي اجراي اين توافق اعلام مي‌کنيم.

جناب مرتضوی اظهار کرد: افتخارم به عنوان شهردار مشهد خدمت‌گذاري به زایران و مجاوران امام رضا علیه السلام است که مهاجران و پناهندگان افغانستاني نيز از اين قاعده مستثني نيستند.

شهردار مشهد ادامه داد: ما مهاجران افغانستاني را پاره ي تن خود مي‌دانيم چون معتقديم ملت ايران و افغانستان از هم جدا نيستند و داراي فرهنگ، مذهب، زبان و اشتراکات فراواني هستند که اين دو ملت را بيش از پيش به هم نزديک ساخته است.

مرتضوي همچنین تصريح کرد: افزون بر سه ميليون مهاجر افغانستاني به ايران مهاجرت کرده‌اند. ما اميدواريم در سايه ي همکاري‌هاي متقابل اين دو کشور اين مهاجران ساماندهي شوند و نهايت آرزوي ما اين است که آنها آبرومندانه و با احترام به وطن خويش بازگردند.

این دو مسوول اذعان داشتند: برای تداوم همکاری‌ها باید ارتباطات نزدیک‌تری برقرار شود؛ اگر چه احساس می‌کنیم این مهم محقق شده و اگر برنامه‌ای نیاز به تغییر و تحول دارد، آماده هستیم زمینه این تغییرات را ایجاد کنیم.

شهردار مشهد خاطرنشان کرد: همانطور که در گذشته ملت ایران و مردم این کشور در کنار ملت و کشور افغانستان بوده‌اند، هم اکنون نیز همین خط مشی را داشته و پیشرفت و توسعه یافتگی این کشور را دنبال می‌کنند. ما نیز می‌توانیم از امکانات و منابع طبیعی و معدنی که در اختیار شهر هرات قرار دارد، استفاده کرده و نیازهای خود را تامین سازیم و نکته مهم آن است که تامین این نیازهای متقابل به توسعه تعاملات و همکاری‌ها بیانجامد.

لازم به یادآوری است که هرات یکی از چهار شهر قدیمی خراسان بزرگ است که به همراه شهرهای نیشابور، بلخ و مرو قدمتی بسیار کهن داشته دارد.

خواهر خواندگی قراردادی است میان سران مملکتی یا سران دو شهر که برای ایجاد همبستگی و اتحاد بیشتر انسانی و فرهنگی بسته می شود. این واژه اصطلاحی که از ادبیات اروپا وارد دیگر کشورها شده و برای نخستین بار در سال ۱۹۲۰ بعد از جنگ جهانی اول این قرارداد شکل گرفت. هدف از این قرارداد، پیوند و اتحاد بین شهروندان دو شهری است که دارای منافع مشترک هستند. مفاد این قراردادها موضوعات فرهنگی، اقتصادی، بازرگانی و… را شامل می شود.

بد نیست بدانید که خواهرخواندگی فقط یک کار تشریفاتی نیست و این تفاهم نامه یک سری تعهداتی را برای طرفین در بردارد. برخی از این تعهدات اخلاقی هستند، مثلا در حوادث و بلایای طبیعی که برای یکی از شهرهای خواهرخوانده اتفاق می افتد شهر هایی که هم پیمان هستند باید به شهر آسیب دیده کمک کنند. مورد دیگری که اتفاق می افتد انتقال تجربیات و آموزش نیروی انسانی است.

در حوزه های فرهنگی هم شهرهای خواهرخوانده با آداب، رسوم و فرهنگ یکدیگر آَشنا می شوند. توسعه ی گردشگری، معرفی شهر خواهر خوانده در رسانه های طرفین، برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و… از جمله اتفاق هایی است که در قرارداد خواهرخواندگی اتفاق می افتد. اما در کنار این پیمان یک سری تفاهم نامه های مشترک همکاری به امضا می رسد که دربردارنده ی منافع تجاری و اقتصادی برای شهر ها می باشد.

خواهرخوانده ها در حوزه های شهری نیز با هم تبادل اطلاعات کرده و در قالب قرارداد هایی از تجربیات هم استفاده می کنند. جذب سرمایه گذاری خارجی در پروژه های شهری از دیگر اتفاقاتی است که در کنار قرارداد خواهر خواندگی اتفاق می افتد و منافعی را برای شهروندان در برخواهد داشت.

کد (10)


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   این خواهر خانده ها بالاخره یک روزی بزرگ میشوند و هرکدام پشت بخت میروند و بعداً اولاد داری سبب این میشود که کمتر به یکدیگر برسند.

>>>   چــــــــــــــرا برادر خوانده نميشوند ؟شايد دليلش اين باشد كه در برادر خوانده گي امكان دغلي موجود است اما در خواهر خوانده گي ممكن صداقت بيشتر باشد
اسلام آباد وكابل همباغ نشوند ؟

>>>   خواهر خانده تکراری شده دامن پدرخانده ، مادرخانده ، برادرخانده را بگیرین
خراسانی!

>>>   شاید خوب باشد در این مورید مشهد هم جای بدی نیست

>>>   ازقدیم ها ضرب المثل داریم که گفته اند:مردهاراقول است . ماکه قول دادیم کدام خیری ندیدیم
بنآ باشدکه خواهرخاندگی چه نتجه رادربرخواهدداشت امیداست مثبت باشد.

>>>   بسیار کار خوب است این دوشهر مردم ، زبان وفرهنگ مشترک دارند موفق باشید...
کابل

>>>   هر چی باشدخراسان بزرگ است دوستش دارم این کار باید خیله وقت صورت میگیرفت مبارک باشد
یلدا نوروزی

>>>   در شرایط که تمام کفر جهانی دست به دست هم داده تا امکانات وسرمایه به باد آورده سران ... آل سعود همه مسلمین را زیر پای آمریکه وانکلس وصهیونیزم بخوابانند مقامات محترم ایرانی وافغانستانی از خواب زمستانی بیدار شوند.حالت خواهر خواندگی را تبدیل به یک استرتیژی بزرگ نمایند دنیای کفر برای زدودن اسلام در دنیا وآسیای مر کزی متحد شده دوستان... به جان چند نفر مهاجر مظلوم و بی پنا چسچیده اند بنده به عنوان یک مسلمان افغان از جناب شهر دار مشهد مقدس سپاسگذارم که چکیده از افکار بلند وزیبای حضرت امام خمینی (رض) رانسبت به مهاجرین اعلام میدارد آرزوی ما طول عمر با برکت برای رهبر جهان اسلام امام خامنه است عنایت بیشتر معظم له را نسبت پنا جویان مسلمان افغانستانی میخواهیم
علوی کابل

>>>   مبادا که زیر کاسه نیم کاسه نباشد
دنیا خراب شده اعتماد کردن مشکل است
فرشاد از کابل

>>>   اميدوارم كه مردمان اين دو شهر نيز به همديگر احترام گذارند و اشك يكديگر را درنياورند و هر روز شاهد صدها مهاجري كه زن و بچه‌اش در خانه خواهرش مشهد بدون سرپرست مانده است، نباشيم.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است