علت دیر رسیدن برخی از نامزد وزیران به پارلمان این بود که دقیقا صبح روز شنبه ، لیست ارسالی به پارلمان تغییر کرد و وزیران دیگری جایگزین آنها گشت که مطمئنا جناب رئیس جمهور هم آنها را تا کنون ندیده بود | ||||
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۲ ۱۳۸۸/۱۰/۲۰ | کد خبر: 6784 | منبع: | پرینت |
به گزارش تحلیلی بخش سیاسی شبکه اطلاع رسانی افغانستان ( afghanpaper )، رئیس جمهور کرزی در حالی 16 نامزد وزیر پیشنهادی جدید خود را معرفی نمود، که اکثر آگاهان سیاسی معتقدند این کابینه ، بسیار ضعیف می باشد.
اکثر وزرای پیشنهادی از شناخت زیادی چه در داخل کشور و چه در خارج برخوردار نیستند، اما به راحتی می توان دریافت که در این فهرست بیشتر روی تقسیم بندی های قومی و حزبی اتکاء شده است که در مهمترین سمت، می توان به وزیر خارجه اشاره کرد.
همگان توقع داشتند اکنون که وزارت های داخله ، دفاع، مالیه ، معارف ، که چهار وزارت کلیدی کشور به شمار می آید ، در اختیار وزراء پشتون قرار گرفته است، حداقل وزیر خارجه از دیگر اقوام کشور باشد، که این بار نیز جناب کرزی با معرفی محترم زلمی رسول نبود توازن در وزارتخانه های کلیدی را به اوج خود رساند که احتمال می رود با مخالفت نمایندگان مواجه گردد.
در مورد تقسیم بندی براساس حزب نیز می توان معرفی جناب عبدالهادی ارغندوال را مثال زد. نامزد وزیر اقتصاد نیز که پشتون می باشد، در حال حاضر سرپرستی حزب اسلامی را عهده دار می باشد. محترم ارغندوال پس از گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی افغانستان، به عنوان معاون و جانشین وی سرپرستی این حزب را در کابل بر عهده گرفته است.
نامزد وزیر اقتصاد تاکنون هيچ گاه بر عليه رهبر اصلي حزب اسلامي بيانيه نداده و خط مشي آن را رد نكرده است، و همیشه در سخنانش از وی با عنوان محترم انجینیر حکمتیار یاد نموده ، و همیشه از مکان و محل گلبدین اظهار بی اطلاعی نموده است اما به دلیل اینکه حزب اسلامی از حامیان انتخاباتی رئیس جمهور بوده است، باید یک سهم در کابینه را دارا باشد.
البته به دیگر احزاب نیز سهمی داده شده است که می توان به حضور خانم آمنه افضلی و انجینیر رحیم از حزب جمعیت اسلامی به رهبری محترم ربانی و محمد هاشم عصمت اللهی به نمایندگی از حزب وحدت به رهبری محترم خلیلی اشاره نمود.
با این وجود به راحتی می توان حس کرد، که محترم کرزی قصد دارد در سیاست جدید خود، از مخالفان نیز دعوت به همکاری نماید و حتی دیدگاه های نهادهای مدنی بین المللی را نیز مد نظر بگیرد که معرفی سه نامزد وزیر زن میتواند گامی مثبت در راستای تامین حقوق زنان به حساب آید.
مطلب دیگری که در این لیست به راحتی قابل فهم است اینکه تعدادی از این وزیران یک شبه به عنوان وزیر انتخاب شده اند، به نحوی که خانم فوزیه کوفی نقل می کند : علت دیر رسیدن برخی از نامزد وزیران به پارلمان این بود که دقیقا صبح روز شنبه ، لیست ارسالی به پارلمان تغییر کرد و وزیران دیگری جایگزین آنها گشت که مطمئنا جناب رئیس جمهور هم آنها را تا کنون ندیده بود.حال این وزیر که یک ساعت پیش تازه خبر دار شده است که به عنوان وزیر معرفی گردیده تنها به فکر آرایش ظاهری خود بوده، در حالیکه درمورد وظایف آینده خود کوچکترین معلوماتی ندارد.
این گونه انتخاب وزیر تنها بی ثباتی حکومتداری را می رساند چرا که برخی از وزراء مستقیم از راه فرودگاه به پارلمان آمدند و برخی افراد از راه پارلمان به یکباره برگشت خوردند، آیا نحوه انتخاب وزیران یک کشور باید اینگونه شتابزده و با تصمیم عجله باشد؟
با اینکه مشارکت همه اقوام در این کابینه مد نظر گرفته شده است، اما به بعضی اقوام وزارتخانه ضعیف داده شده که متاسفانه یک گروه ضعیف به نمایندگی از آن قوم، یک فرد ضعیف را نیز معرفی نموده است که مطمئنا افراد این قومیت نه به آن وزارتخانه و نه به فرد معرفی شده، خشنود نمی باشند.
چیز دیگری که واضح و روشن است اینکه وزیری که دارای یک تخصص خاص در رشته ای میباشد، در وزارتخانه ای معرفی شده که هیچگونه تخصصی در آن ندارد و صرفا چون آن وزراتخانه سهم آنها بوده، وی را معرفی نمودند.
با این وجود انتظار میرود ، که پارلمان کشور پس از شنیدن طرح ها و برنامه های این نامزد وزیران، هر چه سریعتر به اوضاع بی ثبات وزراتخانه های کشور، سر و سامان بدهد . هرچند که وکلاء محترم مجلس به این مطلب آگاهند که افرادی که از آدرس های مختلف بدون داشتن تخصص در سمتشان، معرفی شده اند ، تعهد ناچیزی نسبت به منافع ملی کشور دارند.
>>> نمایندگان هر که را که کرزی بخواهد تایید می کند و هر که نخواهد رد. همان طوریکه چند وزیر دلخواه کرزی را تایید کرد. پارلمان با سیاست های کرزی مخالفت نمی کند همانطور که در گذشته این کار را کرده است. اگر دفعه قبل پارلمان وزیران را رد صلاحیت کرد به این خاطر بود که کرزی با این وزیران موافق نبود و فقط به کسانی که وعده وزارت داده بود می خواست بگوید که من به وعده خود عمل کردم ولی پارلمان وزیران را رد کرد. به این دلیل که رد یا قبولی وزیران برایش مهم نیست برخلاف دفعات قبل خودش برای معرفی وزیران به پارلمان نمی آید.
>>> چرا از حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان کسی نیست ؟
حزب ج.م.ا.ا هم ازبین مردم برخاسته
>>> بازور ISI ببینیم که حزب اسلامی چطور از فیلتر پارلمان عبور میکند. 100% این اطمئنان را میدهم که آقای عبدالهادی ارغندیوال رای اعتماد ازوکلای محترم کسب میکند.
شمال
>>> کرزی بار دیگر مردم شمال را ازخود آزره ساخت
>>> عصمت اللهی ازحرکت اسلامی است نه حزب وحدت
>>> سلام به همه دوستان
ما ملت مسلمان وستم دیده افغانستان تاچه زمان در زیرآستانهء قوم و ملیت گرای قرار خواهیم گرفت,آیادر افغانستان به جزاز افرادکه از یک قوم هستند به وزارت خانه های کلیدی معرفی میشوند دیگرافراد دانشمند نداریم ؟
آقای ریس جمهور آیا افغانستان تنها مربوط به یک قوم است؟
بس است دیگر ما طاقت این را نداریم.
وسلام ع ف {ت}
>>> آقای عبدالهادی ارغندیوال دست راست آقای گلبدالدین و از معتمدان آی سی آی است. و به همگان هویداست که برای ایشان بسان رهبرشان منافع پاکستان نسبت به منافع افغانستان ارجیحت دارد و بعید به نظر نمی رسد که پارلمان انتخاب ایشان را تایید کندو آن وقت وای به حال کشور و مردم ما!
خداوندا به حال مردم و کشور ما رحم کن!
سرور از هرات
>>> سلام
اکثر وکلای پارلمان سفله پرور و عدل کش هستند ، دولتداری افغانستان يک تجارت است همه به فکر جيب خود اند ، هر وزيريکه به قيمت خوبتر رأی را بخرد برنده است و باز هم کابينۀ يک قومی را به هموطنان عزيز تسليت ميگويم !!!
بلخی
>>> انجینر عبدالرحیم وزیر مخابرات در حکومت موقت بود که از کارد کرد هایش همه خبر دارند. شخص که در دور اول وزارت خود کدام کار نکرده برای بار دوم معرفی کردن آن تلف کردن وقت است.
>>> افکار اکثریت مردم قسمی شده که بهمه چیز بدید منفی میبینند، حالا این اشخاصیکه معرفی شده اند اگر پشتون نباشند، هزاره نباشند تاجک، ازبک و یا ترکمن نباشند پس کی باشند که هرکدام شانرا به یک جناح ربط میدهید هزاره از محقق شد تاجک از ربانی و پشتون از کرزی و یا طالب ازبک از دوستم بخاطر این موضوع کابینه اول که نسبت به این خوبتر معلوم میشد رد شد و اگر اینها رد شوند مطمئن باشید کا بعد هایش ضعیف تر از اینها می آیند زیرا در این حکومت همین ها را داریم اگر اینها را نمیخواهید این حکومت باید نباشد و این کاری است که در شرایط حاضر ضررش بیشتر از مفادش است.
حقگو از کابل
>>> اقای ارغندیوال فکر میکند که مردم جنایت بست حکمتیار را فراموش کرده اند و وکلای افغانستان به ایشان رای میدهند ارغندیوال صاحب نام شما در تاریخ افغانستان ثبت میشود بحیث وزیری که نتوانست از بارلمان رای اعتماد بگیرد جرا بیهوده حکمتیار را بالای خود قهر میسازی زور ای اس ای هم نمیکشد که شما را در وزارت بنشاند مردم میدانند که لیست اصلی بعد از شما بیشکش میگردد برای منتظر باش ارغندیوال جان خواب های که دیدی اپارتمان های سه منزله در دوبی سیاه و سفید خواهد شد ریس صاحب جمهور ادم مهربان است نخواست که دل شما را در زمین بیندازد
>>> سلام دوستان عزیز!
به نظر من کابینه جدیداً معرفی شده کرزی به مراتب ضعیف تر از کابینه قبلی میباشد و معیار را که آقای کرزی در پیش گرفته مشارکت کسانی است که در انتخابات از وی حمایت کرده اند. کسانی که تازه معرفی شده اند شاید عضو فعال احزاب سنتی که از وی حمایت کردند نباشد ولی به نحو تمایل به آنان دارد و چون این احزاب در میان حزب چنین اشخاص را نیافتند پس به اشخاص که از لحاظ فکری از آنها دورتر ولی از لحاظ تبار نزدیکتر اند معرفی کردند. اصل معیار تخصص، صداقت، وطندوستی، شایستگی و غیره مد نظر گرفته نشده است.
محمد هارون محمد از کابل
>>> جناب آقای کرزی میخواهد که هم لعل بدست آورد و هم یار نرنجد
پس با یکدست دو هندوانه گرفتن اشتباه است. اکثریت وزیران معرفی شده اشخاص شناخته شده نیستند و در انتخاب وزیران کابینه بایستی تمام شخصیت های لایق و شایسته از تمام اقوام و ملیت ها در نظر گرفته شود.
حیدری از قندهار
>>> ما مردم عادی افغانستان از کاندید وزیر ارغندیوال راضی هستیم زیرا،خلیلی ،ربانی،فهیم،دوستم ....جنایتکاران درجه یک جنگی وعلیه بشریت در دولت آقای کرزی (شخص باتمکین وسمبول وحدت ملی ) شامل هستند چرا ارغندیوال که هیچ جرمی را مرتکب نشده است ،جای نداشته باشد .
اینکه او پشتون است ووزارت پلان یک وزارت کلیدی است ،خوب است زیرا آفرین او ،مبارزه سیاسی میکند . چرا وزارت پلان در وقت قوم خودم وزارت کلیدی نبود که حالا کلیدی شده ؟
متل است " من راضی ، او راضی ،قاضی ناراضی" حالا مردم راضی هستند وفرقی برایشان ندارد که هندو وزیر است ویا مسلمان ، ولی قاضی ناراضی مانند کسانیکه اصلآ جاسوس شبکه های استخبارات ،وخراسانتبار هستند .
خوب ، برای مردم فرقی نمیکند زیرا این خراسانتبار ها چانس دارند وهمیشه با کمک قدرتهای جهانی به اریکه سیاسی افغانستان شامل میشوند وداد وفریاد قوم را میزنند، بیچاره ها
تعصب قومی هم حد وحدودی دارد ولی بد بختانه یکتعداد از این خراسانتبارها آنقدر افراط میکنند که خود شان هم وقتیکه با خود فکر میکنند میدانند که مسخره آمیز است وبالای خود اعتماد هم نمیکنند.
کسیکه مسایل را حزبی وسازمانی مطرح میسازد نوش جانش ، واقعآ اگر تمامی افغانها سیاسی بنگرند وقومیت را از الفاظ شان دور نمایند بسیار خوش آیند خواهد بود زیرا وطن ما در منطقه از لحاظ تشکیل احزاب سیاسی پیش قدم بوده ومسایل سیاسی همیشه از دید سازمانی طرح وحل ویا از بین رفته است در طول تاریخ هیچگاهی جهت های قومی نبوده مگر این چند خراسانی های استخباراتی هستند که همیشه تبر در دست وبه ریشه ملت میزنند .
>>> 1- وزیر پیشنهادی وزارت عدليه حبيب الله غالب که از پوهنتون ازهر مصر فارغ و عضو حزب جمعیت اسلامی افغانستان میباشد.
2- وزیر پیشنهادی وزارت انکشاف دهات جار الله منصوری که از پوهنتون بین المللی اسلام اباد پاکستان ماستری دارد عضو حزب جمعیت اسلامی میباشد و از ولایت تخار است که به جبهه متحد ملی روابط نزدیک دارد .
3- وزیر پیشنهادی وزارت کار و امور اجتماعی و شهدا و معلولین امنه افضلی که لسانس بیولوژی دارد و عضو حزب جمعیت اسلامی به رهبری استاد ربانی میباشد .
4- وزیر پیشنهادی وزارت امور مهاجرین عبدالرحیم که لیسانس در انجینری دارد و قبلا وزیر مخابرات بود و به علت ..... از مقامش برطرف و سفیر شد عضو حزب جمعیت اسلامی به رهبری استاد ربانی میباشد از ولایت تخار است.
5- وزیر پیشنهادی وزارت مبارزه با مواد مخدر ضرار احمد مقبل که قبلا وزیر داخله و لیسان ندارد و دو صنف درس را در تعلیم و تربیه اموخته و عضو حزب جمعیت اسلامی به رهبری رییس جمهور وقت استاد ربانی میباشد .
اگر حزب جمعیت اسلامی که حزب اپوزیسون و مخالف اقای حامد کرزی که در انتخابات نیز با وی مخالفت داشت به تعداد پنج وزیر معرفی میکند ایا حزب اسلامی حق داشتن یک وزیر را ندارد شما مردم عزیز جواب بدهید و من فکر میکنم که این حزب ها درد مردم را دوا نه کرده و نه میکند بلکه باعث خرابی میشود و امید است که اکثریت از طرف پارلمان رد شود و کرزی صاحب یک کمی دقت کند و افراد را که صادق . وطندوست. متعهد به ارمانهای ملی و خود حکومت فعلی باشد . و در اختلاس و فساد دست نداشته باشد . چور و چپاول نکرده باشد تعیین و معرفی نماید به امید روزیکه ما وزرای متعهد به این نظام داشته باشیم نه وزرای دو جانبه حکومتی و اپوزیسون.
عبدالله
>>> حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان غریب شد ، صدای دلنشین نماینده گان پارلمان را لبیک نگفت .
>>> دیدین قدرت پشتونها را این تازه اولش است . منتظر باشید . طالبان می آیند!
>>> جان برادر که میگوی خراسان تبار کدام افتخار از دست پشتون ها هیچ در بیرون از کشور نمانده هست از دست شما برادر های عزیر فرض کردیم که شما خوب وطن دوست و دیگر ها مزور خارجی ها اگر واقعآ خود را مسلمان میگوی از زمان تیمور شاه تا به حال که پادشاهی به دست برادر های پشتون هست همیشه کشور به معامله قرار گرفته هست و همیشه رهبر های پشتو ن و از سمت پشتون ها وطن به خرابی کشیده شده است و پشتون ها به نظر بنده اگر به دقت به خود فکر کنند در تمام سمت شان نه مکتب نه پوهنتون نه کارخانه از دست شان آباد مانده هست تمام مکاتب را به اتش زده در این قرن مدرن پشتون ها در کجا قرار دارند و خوب هست که بهترین وسیله ابزاری به دولت پاکستان هستید و به بهانه که اکثریت هستید هم از طرف پاکستان آنطرف اتک و هم از طرف دیگر اقوام افغانستان مورد نفرت و شکنجه قرار گرفته اید و به دین اسلام هم بزرگترین بد نامی را در جهان به وجود شما برادر های پشتون آورده اید امیدوار هستم که حقیقت را بپزیرید و من بنده میدانم که ربانی وغیره جهادی صاحب ها کدام مردم های خوبی نیستند مگر خوب هست که لسان دری را تمام مردم افغانستان به خود دارد اگر نی با این لسان پشتو نه پشتون نه دیگر مردم افغانستان اعتبار جهانی میداشت و برادر های پشتون هم در اصل دری زبان هستند صرف به نام پشتون هستند چرا که از زمان های سابق تا به حال تمام مقامات دولتی پارلمان پوهنتون ها دفاتر دولتی به زبان دری بوده و همیشه خواهد بود .بنده یک انسان میباشم که به لسان کدام باور ندارم و تمام انسان ها را به یک نظر میبینم اگر اسلام باشد یا غیر اسلام .انسانیت بهترین سرمایه زنده گی است
س ص ترکمن از کشور هندوستان
>>> سلام به هموطنان ,به نظر من كرزي از حد خود دررسواي تير شده بايد ايستاد ومحاسبه شود,به خير يك چندوقت ديكر باشد وطن را تباه ميكند
.ثاقب
>>> در نخست تشکر زیاد از این شبکه نموده بعد بنده از کشور دور از وطن که از زمان حکومت ظالم قاتل خدا ناترس حفیظ اله امین به سپری کردن بیسار کشور ها را و سپری کردن خطرات زیاد مشکلات زیاد در غربت به سر مبرم بیسار افسوس به حال اینوطن که با نفوس کم ان همیشه از دست رهبران به معامله قرار گرفته هست در سابق مسله پشتون تاجک در میان نه بود مسله حزبی بودن مشکل کلانی بود که هزاران تحصیل کرده مردم ها این کشور زنده و مرده ان تا به حال معلوم نیست حال این مسله شروع به بدختی کرده هست از زمان احمد شاه بابا که خود پشتون بود ولی دری صحبت میکرد و بعد ان هم همیشه لسان دولتی دری بوده هست و تمام رهبران کشور چه از پشتون و ترک هزاره ازبیک که تحصیلات کرده به لسان دری کرده اند و حتا اکثریت شان به قوم پشتون مگر پشتو را نمیدانند مانند خاندان ظاهر خان کدام فرق نداشته و کدام تغیر هم در ان ها نه امده هست و لسان هم یک وسیله افهام تفهم میباشد کدام چیزی دیگر نیست و مردم افغانستان از هر قوم که هست اکثریت شان یعنی تا به حال به این وطن کدام کار نکرده اند از بیسار قدیم ما نتوانستیم که افغانستان کوچک را از بد بختی نجات بدهیم و مردم ما همیشه در فقر بیچاره گی بیکاری قرار دارد کدام رهبر که تا به حال رهبری وطن را به دست داشته هست نتوانسته تا به حال که کشور را از بهران نجات بدهد او مردم بس هست تمام رهبر ها آب را غت کرده و ماهی میگیرند به زبان دیگر تا که .... در جهان مفلس در نمیماند چرا بازی میخورید بس هست من خود در اصل یک پشتون هستم و دری در خانه صحبت میکنیم با اولاد های خود تا به حال کدام کمبود و افزایش در من نیامده و من را به نام افغانی میشناسند نه به نام این ان و اگر نی پسر های من نمیدانند که دری چه و پشتو چه و هر دو لسان را خوب میدانند.
تشکر حمیداله (حمیدی) از کشور کانادا
>>> برادر محترم س ص ترکمن از کشور هندوستان : نخست باید بگویم که از نام ترکمنان سوء استفاده نکنید . شاید هیچ ترکمن نیز نباشید چون شما را نمی شناسم. در قدم دوم این که نباید تمام گناه را به گردن پشتون بیاندازید. اول خودت برو به اندخوی و ببین که چه حالی است. و یا به هر منطقه ای که ترکمن نشین باشد برو ببین. آن جا خواهی دید که مردم نیمه تمدن پشتون صد ها مرتبه بهتر از خلق ترکمن است. این را حدس نزن که من ملت گرایی می کنم. چون خود من نیز ترکمن هستم. من هم ترکمن. یازولرم حقیقت. ملیت چیلیق. این که پشتون ها را تخریب کردید و دیگر ملیت ها را مثال تاجیک و هزاره و ازبک ها را تمیز کردید معنایی ندارد. کشور را همگی با هم ویران کرده ایم. موضوع دیگر این که ترا کی از ترکمنستان زمانی که اتحاد شوروی به آسیای میانه میان سال های 1925 1935 حمله کرد آورد ؟ آیا همین پشتون ها نبود ؟ آیا امان الله خان نبود ؟ آیا نادر شاه نبود ؟ و آیا ظاهر شااه نبود ؟ پس کمی سنجیده نظر بده و بدون هدف فیر نکن. و همچنان از نام ترکمنان نیز سوء استفاده نکن. آن چهار وزیری را هم که به نفع عبدالله کمپاین کردند ، مقصدشان قاپیدن پول بود که به مبلغ 30000 هزار دالر هر کدام در یافت نمودند. در این مورد از این مطمئن شو که 90 درصد نفوس ترکمن به جناب حامد کرزی رای دادند. البته من به شکل مستقیم آقای کرزی را مورد قبول و تعریف قرار نمیدهم. این را نیز می دانم که او نیز یکی از شاه شجاع ها است. خوب باز هم اگر به شکل سنجیده تر سخن زنید خوبتر و بهتر خواهد بود. تشکر
کارمندی از کابل
>>> سلام !
من به عنوان یک تاجک به صراحت برای شما اعلان مینمایم که ربانی و دستگاه ... اش از تاجک ها نماینده گی کرده نمیتواند و هم دیگر باند های .... و ... نماینده گی از اقوام مختلف را هیچگاهی به عهده گرفته نمیتوانند زیرا این گروهک های .... را جبر زمان و دستگاهای ( کا، جی ،بی ) ( آی ، اس ، آی ) و (سی ، آی ، آ ) برای ما تحمیل نموده اند . ایشان صرف به صدای دستگاه های استخباراتی خود لبیک میگویند نه به فریاد ملت مظلوم ما . وبرای این گروهک های ... صفت این حق را هرگز و ابداً نخواهیم داد تا از ملیت های با هم برادر ساکن این وطن نماینده گی نمایند زیرا این قدرت ، اتوریته ،صلاحیت و شایستگی را ندارند .
با احترام غزنیوال از شهر مزار شریف
>>> آقای عبد الله جان از کدام لحاظ میتوان حزب اسلامی را با جمعیت مقایسه کرد؟ در صورتیکه چندین حزب باهم ائتلاف کردند اما نتوانستد که یک خطوه در جنگهای کابل پیشرفت داشته باشند بناءا کرزی صاحب از شما کرده خیلی هوشیار میداند که بدون اشتراک اعضای جمعیت حکومت داری مشکل است.
>>> تا زمانی که یک نهادمستقل برای تایید صلاحیت وکلا و نامزدهای پارلمان تشکیل نشود که افرادی شایسته و کاردارو شجاع و امین را برای انتخابات پارلمان به مردم معرفی کند و افرادی که صلاحیت وکالت مردم راندارد از لیست کاندیداهای وکلا حذف کند<در افغانستان هیچ چیزدورست شدنی نیست.وقتی در پارلمان افرادی با نفوذی هستند که عیار هر کس و چیزی را با دالر مقایسه میکندهیچ ترس و تشویشی برای ریس محترم جمهور و کابینه محترم وجود ندارد.و تمام تمام عقب ماندگی که ایمروز مردم ما گرفتارش هستند از همی وکیلای معتمد است.
ح.و ایران
>>> سلام هموطنان عزيز ديكر از اين قوم پرستي دست بكشيد تا به كي اين قوم پرستي اين تاجك شد اين هزاره شد اين پشتون شد ما همه افغان هستيم همه برادر هستيم وطن عزيز ما به ما ضرورت دارد تا ان را اباد كنيم چي ان را پشتون اباد كند چي اربك چي همه اقوام دیگر افغانشتان بس است...
.ص .ح.
>>> سلام برادران و خواهران که اهل نظر و صاحب زکاوت هستید !!!من به صورت خلاصه بعد از مطالعه نظرات تان به این نتیجه رسید. باهمه احترام به شخصیت تان ولی اگثر مان از وقعیت های جامعه سیاسی مان به دور هستیم ..باید خاطر نشان کرد که من قبول دارم که باید از تفرقه جلوگیری کرد ولی نباید بدین بهانه از حقوق خود چشم پوشی کرد. تمام تاریخ مان مملو از حق تلفی است که عامل اصلی ان هیمن ساده انگاری مسایل و....است..
برادر تان مبارز از کابل
>>> ص ، ح جان عزيز سلام
جهان سپاس از نظر نيک شما ! اما اين گير ودار ها و مسابقات برای خدمت به وطن نيست ، فقط و فقط جنگ قدرت است و قدرت طلبی ، بس . همه برای نفوذ بيشتر قوم اش کوشش ميکند . اگر مسئلۀ آباد کردن وطن باشد آنهايکه درين دو سه صد سال ذرۀ آباد نتوانستند بايد خجالت بکشند و دعوی قدرت طلبی نکنند مگر ميبينيم که با چشم های استخوانی باز هم اکثريت مقامهای بلند را در دولت ميراث اجدادی شان ميدانند .
فکر ميکنم گفتن فايده ندارد وسلام
بلخی
>>> سلام به همه دوستداران میهن مخروبه ما!
چند نکته قابل نوشت:
1- ای اس آی و پاکستان در رگ رگ تمام افغانستان نفوز خود را داشته و دارد از زمان دیموکراسی داودخان تا امروز کار وسرمایه گذاری کرده و میکند. از پارلمان گرفته تا وزارت، ریاست جمهوری امنیت و شعبات خورد و کوچک نمایندگان اش وجود دارد که عملا در مباحثات از پاکستان دفاع میکنند.
2- آی اس آی با رول که در تمام تنظیمهای منشعب بنام اسلامی داشت افغانستان را ویران کرد و میکند اما اصلا گناه بدوش کیست؟ آی اس آی یا ما افغانها؟ واقعا که ما هستیم.
3- اگر این نمایندگان ملت که در میان خود شان نیز نمایندگان آی اس آی وجود دارد هوشیار شده باشند هنوز هم سر وقت است که افغانستان را از منجلاب کشید. که در دور اول رای گیری اندکی اعتبار ملت را بدست آوردند و چشمه امید کوچکی باز شده است.
4- وکلا باید بدانند که چند وقت بعد شاید درین چوکی نباشند بس باید نام بدی از خود بجا نگذارند.
5- قابل یاد آوریست (گرچه همه میدانند) که افغانستان از فغانها نیست و نه حکومتش حکومت افغانی است ، بهتر است شمله های دروغین بلند دستارهای مانرا پاین نمود، از کرزی هیچ امید و گله ای نداریم زیرا او هم جام مانده چون بیجاره نه از خود حزب دارد، نه مرام دارد، نه نظریه و مفکوره دارد، نه تیم دارد .......خلاصه هیچ ندارد :-) پس مجبور است به خس و خاشاک دست اندازد تا چند روزی خودرا ازین منجلاب که دران غرق است نگه دارد.
به امید افغانستان آزاد ، آرام و سر بلند (البته بعد از وقوع قیامت)
امید آرمان
>>> نامزد وزیر امور زنان به منظور اینکه خواهرش در پارلمان بطور انتصابی توسط کرزی نصب شده است این بار خواست خواهرش را نیز به این وزارت معرفی نماید
مربی داشتی مربا بخور، خویش خوری....
بااحترام خودم
>>> هموطنان نهایت گرامی !
جای بسا افسوس است که هنوز هم ریشه های بی اتفاقی , بی اعتمادی و قوم پرستی در آب بوده و یا هم این آتش از طرف بعضی کشورها و اجنبی ها پکه میگردد. کسانیکه مستقیماً از یک کاندید و یا رهبر...... دفاع میکنند , اکثرآ کسانی هستند که شخصاٌ به آنها نفع میرسد. وگر نه هیچکدام از اینها کسانی نیستند که نماینده گی از اقوام مربوط شان بکنند. اگر دقیقاً غور کنید همیشه قربانی برای یک رهبر از ملت خودش داده شده ولی کدام عضو فامیلش را از دست نداده , همیشه از احساسات پاک ملت خود استفاده سوً کرده و خود و اقاربش سود برده است.
پس وقتی است که کمی بیدار شویم و به خود آیم , چی فرق میکند که وزیر پشتون , تاجک و یا هزاره باشد. بالای آن فکر شود که به چی اندازه برای افغانستان و افغانها مفید واقع میشود.
اگر به عنوان مثال بگویم وقتی نیروی طالبان داخل شهر مزار شریف شد. یک از رهبران حزب وحدت بخاطریکه هنوز باخت خود را قناعت نداشت اعلام کرد که هنوز نیرو های حزب وحدت در ساحات کارته شفاخانه و ماموری آماده دفاع هستند... در حالیکه کسانی خیلی بیچاره در طی ده ها سال بود که آنجا مسکن گزین بودند و صبح همان وقت طالبان ساکنین به گناه آن ناحیه را به خاک و خون کشاندند .
این بود پاداش یکی از رهبران آن حزب مانند سایر احزاب دیگر که ملیت شان همیش قربانی سیاست های شان گردیده , پس خانواده آن کشته شده گان چگونه به این رهبر اعتماد کند و یا به پشتیبانی او برخیزد. لهذا مسله قوم , ملیت , سمت یک ضیای وقت بوده و به اصل شایسته گی باید فکر کرد که متاسفانه خیلی کمتر از نامزد وزیران آنرا دارند.
-ص. بلخی-
>>> سلام به هم وطنان:
در شهر کور ها یک چشمه پادشاه است.
این نشانگر فقدان سواد در افغانستان می باشد، که تا حال رئیس جمهور کشور موفق نشده تا یک وزیر را انتخاب کند. اگر سمت های دولتی مطابق نفوذ احزاب سیاسی تقیسم گردد، بدون تردید دولت به بیشتر از سد(100 ) وزارت نیازمنداست. در غیر آن احتمال عدم استحکام سیاسی در افغانستان می رود. اگر امنیت سرتاسری را خواهان اند باید از مشارکت ملی استفاده کنند. دولت یگانه اتکای ملت است که به آن امید بسته اند. بگذارید افتخاراتی را که در دوروان جنگ ها کسب کرده اند. اگر از یک سو افتخار باشد از سوی دیگر خیانت ملی را نیز با خود دارد.از تمام وطنداران خواهش می کنیم که دیگر دنبال احزاب سیاسی نروند. هیچ دولتی بیشتر ازاین تحمل افزایش احزاب را ندارد.
محمدیوسف شفایی از میسور
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است