اساس تکمیل و تدوین یک سیاست خارجی گذاشته شده است و ما پایه های آن را بیشتر محکم و استوار می سازیم تا به خواست خداوند یک افغانستان آزاد، با صلح و ثبات داشته باشیم | ||||
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۵ ۱۳۸۸/۱۰/۲۳ | کد خبر: 6863 | منبع: | پرینت |
تهیه شده توسط خبرنگار شبکه اطلاع رسانی افغانستان در کابل
بسم الله الرحمن الرحیم
افتخار دارم که امروزدر مقابل شما وکلای گرانقدر ملت قرار دارم، آرزوی دیرینه من بود که باز هم پارلمانی داشته باشیم که اعضای حکومت از راه آن آزادانه مشورعیت را حاصل کند، در برابرشان جواب ده باشند ومردم سالاری و دموکراسی به وجه احسن ازسوی این نهاد قانونگذار کشور تمثیل شود.
با تمام صداقت به شما خواهران و برادران یادآور می شوم که برای برآورده شدن این آرزو سال ها کوشش کرده ام.
زمانی که من مانند میلیون ها افغان دیگر دور از کشور زندگی می کرده ام، ارتباط نزدیک با جهاد و مجاهدین داشتم، خصوصا در سالهای که در کنار اعلاحضرت مرحوم بابای ملت بودم کارم تامین ارتباطات با خارجیان به منظور حمایت از جهاد و مقاومت افغانستان و خدمت به جهاد و مقامت کشور بود.
پس از آن به مدت 12 سال در کشور عربستان سعودی کار کرده ام و موقعیتی پیدا کرده ام تا آشنایی بهتر با جهان اسلام پیدا نمایم و در این زمان تلاش نزدیکتر با مجاهدین داشته باشم؛ بعد از لوی جرگه اضطراری به حیث مشاور ملی جمهوری اسلامی افغانستان برای اولین بار مقرر شدم که در انسجام روابط نهادهای امنیتی و دفاعی کشور با کشورهای خارجی تماس مستقیم داشتم و رابطه نزدیک کاری با وزارت امور خارجه داشته ام.
در تمام کانفرانس های بین المللی و سفر های رسمی جلالتماب رییس جمهوری افغانستان به کشورهای خارجی شامل بودم و در تمام ملاقاتهای رییس جمهور با هیات های خارجی چه در داخل چه در خارج کشور حضور داشته ام.
وکلای عزیز، تاریخ معاصر و مشکلات سه دهه اخیر افغانستان که باعث خرابی و بربادی وطن و وطنداران ما گردید، بیشتر ریشه خارجی دارد با در نظر داشت به همین رخدادهای دل آزار سه دهه بیشتر از بیش باید متوجه تکمیل و تدوین یک سیاست خارجی سالم ، مثبت و متوازن بود البته اساسات تدبین چنین سیاستی گذاشته شده است و ما پایه های آن را بیشتر محکم و استوار سازیم تا به خواست خداوند بزرگ یک افغانستان آزاد، با صلح و ثبات به پیروزی برسانیم .
نمایندگان گرانمایه ملت، وزارت امور خارجه سیاست خارجی جمهوری اسلامی افغانستان را در چارچوب تامین منافع ملی، امنیت ملی، حفظ استقلال، تمامیت ارضی، حاکمیت ملی، احترام متقابل، عدم مداخله در امور داخلی، جلب همکاری های منطقه ای و بین المللی در جهت رشد و شکوفایی، باورمندی به صلح و حل مناظعات بین المللی با شیوه مسالمت آمیز، رعایت قوانین بین المللی، منشور سازمان ملل متحد و سایر نورم های پذیرفته شده بین المللی طرح ریزی و اجرا خواهد نمود.
حضور چشم گیر جامعه جهانی در افغانستان و گستردگی مناسبات بین المللی افغانستان در تاریخ کشور سرافراز و عزیز ما سابقه ندارد، این امر چالش ها و مسولیت های بیش از بیش را به روده دستگاه دیپلوماسی کشور ما می گذارد.
برای بهره مندی از حضور و همکاری های جامعه جهانی باید این همکاری و حضور نهادینه و قانونمند گردد، وزارت امور خارجه از هر فرصتی مساعد در جهت نیل به این اهداف استفاده خواهد کرد و از جمله لزوم بازنگری توافقات با جامعه جهانی در کانفرانس های بین المللی پیشرو در لندن و کابل با قوت تمام تر مطرح خواهد کرد و به ولسی جرگه عرضه خواهد نمود.
سیاست خارجی به تعبیری ادامه سیاست داخلی است، امور خارجه در بعضی از حالات پیام رسان دستگاه های مختلف دولت به خارج می باشد از این رو توجه و جدیت ادارات در انسجام مسولانه وظایف مربوطه و دادن اطلاعات به موقع در مجموع همکاری و همیاری ادارات با این وزارت نقش بسیار مهمی را موقعیت دیپلوماسی کشور ما ایفا می دارد.
بنده در صورتی که افتخار رای شما را داشته باشم کوشش خواهم کرد تا وزارت امرور خارجه این نقش همکاری و همیاری سایر ادارات را پیوسته با خود داشته باشند.
افغانستان یک کشور اسلامی و جزو خانواده بزرگ اسلام است، ما خواهان روابط بسیار نزدیک و برادرانه با تمام کشورهای مسلمان جهان هستیم و هر چه بیشتر تلاش خواهیم ورزید تا در همه عرصه های زندگی روابط گسترده، مستحکم و همبستگی کامل و مداوم اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با کشورهای مسلمان و مخصوصا با کشورهای عربی داشته باشیم.
افغانستان از لحاظ موقعیت جغرافیایی و استراتژیک یک ارزش خاص منطقه ای دارد، کشور ما پلی است بین آسیای جنوبی و مرکزی و کشورهای شرق میانه، ما زمانی از این موقعیت پر ارزش و اهمیت افغانستان سود بیشتر برده می توانیم که با کشورهای همسایه و کشورهای منطقه روابط بسیار نیک و حسنه داشته باشیم.
طی هشت سال گذشته افغانستان گسترش روابط با همسایگان را حزء اولویت های سیاسی خارجی خود شمرده است، ما نیز این سیاست را با جدید تعقیب خواهیم کرد، روابط ما در شکوفایی روابط با کشورهای همسایگان ما پاکستان، ایران، ترکمنستان، ازبکستان و چین برای رشد و پیشرفت همکاری ها در زمینه های امنیتی، اقتصادی، تجارتی و ترانزیت بر پایه احترام متقابل و عدم مداخله در امور همدیگر بیشتر کوشا خواهیم بود و گام های بیشتری در این راه خواهیم برداشت.
روابط ما با کشورهای غربی مبتنی به همکاری استراتژیک در مبارزه با تروریزم و نابودی تهدید مشترک و منابع دراز مدت در راستای انکشاف اجتماعی، اقتصادی و امنیت جمعی در کشور ما می باشد.
همکاری های استراتژیک با ایالات متحدیه امریکا و اروپا از جایگاه خاصی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی افغانستان برخوردار می باشد که در چارچوب منافع ملی خویش و تحت خطرات تروریزم به تقویت این روابط و همکاری و گسترش آن با کشورهای مختلف جهان و سازمان های بین المللی ادامه خواهیم داد.
همکاری منطقه ای یک بعد مهم دیگر سیاست خارجی افغانستان است که در آنجا رول کشورهای منطقه مثل امارات عربی، ترکیه، هند و عربستان سعودی خیلی مهم است.
امنیت و بازسازی و امنیت ملی ما با امنیت منطقه و جهان پیوند متقابل دارد؛ بدون صلح ، امنیت و استقلال افغانستان، منطقه و جهان احساس امنیت نخواهد کرد و امنیت در افغانستان بدون مصالحه، بازسازی و اجرای پروژه های انکشافی و زیر بناها میسر نخواهد شد.
از این رو تلاش خواهیم کرد تا کشورهای دوست در پیرامون دور و نزدیک دنیا چه به دلایل سود اقتصادی و چه به دلیل نیاز امنیتی خویش در افغانستان سرمایه گذاری می نمایند و برای آبادی خرابه های کشور ما کمک نمایند.
ما از مساعی کشور دوست و برادر عربستان سعودی و تلاش دلسوز آن در جهت مصالحه با طالبان و استقرار مجدد آنان ابراز سپاس می کنیم و از ادامه این تلاش ها خیرخواهانه که به نفع حکومت اسلامی ،منطقه و جهان است استقبال می کنیم.
در اینجا لازم می دارم که نقطه رهنموده ای را از خط جلالتماب رییس جمهوری افغانستان نقل کنم که در سال های پیش روی راهنمای سیاست خارجی کشور خواهد بود.
سیاست خارجی ما یک سیاست کثیر المحور می باشد که مبتنی بر صلح و همکاری بر پایه اجبارات منافع ملی، حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور تحکیم و تداوم نفاق منطقوای و بین المللی در راستای تامین امنیت برای رسیدن صلح و سعادت در افغانستان .
حضار گرامی و نمایندگان عزیز ملت، وزارت امور خارجه زمانی از عهده ماموریت سنگین و تاریخی بر خواهد آمد که خدمتگاران دیپلوماسی افغانستان از دانش و تجارب لازم برخوردار باشد.
ما در گزینش کاردهای وزارت خارجه با نظر داشت به اصل مشارک ملی، لیاقت، اهلیت و شایستگی سالاری معیار قرار داده، کارهای را در موسسات وزارت خارجه ایجاد و جا به جا خواهیم کرد که حین انجام وظیفه در نمایندگای سیاسی ما در خارج کشور نمایندگی شایسته و سالم از افغانستان کرده بتواند.
کوشش زیاد خواهیم کرد تا رول خانم های ما در دستگاه دیپلوماسی افغانستان روز به روز زیادتر گردد، سفارت خانه و نمایندگی های سیاسی کشور ما در سرتاسر جهان ، مدافع منافع ملی کشور و به همین سان حیثیت و حقوق همه هموطنان ما که در آن کشورها زندگی می کنند، خواهند بود.
مهاجرینی که در اثر بد روزی های جنگ مجبور به ترک وطن شده اند و هنوز هم در کشورهای همسایه به سر می برند تا زمان فراهم شدن برگشت داوطلبانه آنها برای جلوگیری از اخراج اجباری آنان تلاش همه جانبه را ادامه خواهیم داد و محبوسین افغانی که در زندان های کشورهای خارجی زندانی هستند، در صورت امکان برای انتقال به داخل کشور و دفاع از حقوقشان از طریق مجاری دیپلوماتیک تلاش وسیع تر خواهیم نمود.
وکلای محترم ملت، روابط بسیار نزدیک وزارت خارجه با خانه ملت از نیازمندی های ما است، تمام مشکلاتی که در ساحه گوناگون دامنگیر وزارت خارجه می شود و یا هم در مسائل عمده روابط خارجی که ما با دشواری ها مواجه می شویم ، شما را همه وقت در جریان گذاشته و به خصوص از رهنمود ها و مشورت های کمیسیون روابط خارجی روابط خارجه خواهیم جست و با استفاده از رهنمود هایشان در بهبود کار و رفع دشواری ها با هم همکاری های نزدیک خواهیم نمود.
و من الله توفیق.
>>> سلام برای تمام مردم افغانستان من می خواهیم اول که وزیر شدن اول کسانی که در بیرون از کشور زندانی هستن آنها غم شان را بخورید و دیکر کسی که واسطه دارن در سفارت مقیم خارج هستن آنها را ختم وظیفه کیندو دیکر کسی ها که در سابق معین بودن و در راس مقرری ها کار می کردن آنها را تبدیل کیندو کسی که بسیار بیجاره هستن متظر مقرری خود هستن و واسطه ندارند آنها را مقرر کیندهمیشه در غم مردم خود باشید
>>> اقای زلمی رسول از کشور های همسایه نام بر ده است اما از کشور دوست وهم زبان ما تا جکستان یاد نکرده. افغانستان امروز
ایند ه مشتر کی با این کشور دوست خواهد داشت.
با احترام
نور
>>> سلام حضور خوانندگان عزیز!
بسیار متآسف هستم بخاطر اینکه زمانیکه مصحلت کسانیکه از غرب تشریف آوردن در حمایت از همان بگفته خودشان جنگ سالاران میشود و همه داد از روابط نزدیک و حمایت مجاهدین سر میدهند ، اما همه میدانند که همین جناب زلمی رسول یکی از مهره های اصلی برای انزاو کردن مجاهدین بود و در عین زمان این میراث عزیمی جانیفشانی و فداکاری را فدای مسایل قومی کردند و افتخارات عظیم این ملت را بخاطر اینکه سران اکثر مجاهدین از اقوام غیر پشتون بودند را نادیده گرفته و شروع به کفر گفتن مجاهدین کردند. اما با وجود همه اینها ملت مجاهد افغانستان هیچگاه از کسانیکه در راه آزادی و سرافرازی این ملت نثار کردند را فراموش نخواهند کرد.
والسلام
جانعلی
>>> اقای زلمی رسول ایا واقعا زیبادرخشید...؟
اقای زلمی رسول که درسال 2003 ازامریکا به خیرتشریف اوردن وتوسط سازمان سیا امریکا درپهلو اقای کرزی جابجا شدن اولین کارخود درپست مشاوریت امنیت ملی توانست واژه تفنگسالار را درمطبوعات به دست نشر برساند که چنین کرد دوم اجراات شان پس نمودن امیر اسماعیل خان را هرات یونس قانونی ازوزارت داخله ومارشال فهیم ازمعاونیت ریاست جمهوری بوده است . موضوعیکه برای مردم افغانستان نهایت مهم اینکه که اقای زلمی رسول ازجانب کشورعربستان سعودی کاندید وزیرشده است من یقین دارم براینکه امروز وزارت امورخارجه که کاملا ملی شده است زلمی رسول که خود محمد زی است ودرزمان حکومت ایشان بدون محمد زی دروزارت خارجه شامل شده نمیتوانست باز باپلان خوبی افغان ملت دروزارت خارجه اگر رای اورد خواهد امد باز دران و قت ملیت های مظلوم مانند ازبک هزاره وازتاجکها پنجشیرها درزوارت خارجه نخواهند مانند امروز نیز وقت دارید تا روزپنجشنبه تصمیم خود را بگیرید .
علی زاده ازامریکا
>>> ایشان از استقرار مجدد طالبان یاد کرده است, که زهی سیاستی که بخواهد ارتجاع سیاه و سربریدن این ... را دوباره سر کار بیاورد. نمی دانم این چه سیاستی است که ایشان ادعای آن را دارد, و می خواهد وزیز دولت مردمی شود که هر روزه توسط این .... ملت قتل عام و سر بریده می شود. شرم باد بر طالبان و طالب پرستان دشمن صلح و اسلام و دیانت ....
>>> حیف تیکت های طیاره
>>> علی زاده
آقای زلمی رسول مغز متفکر کرزی به کنار زدن اقوام غیر پشتون از افغانستان است.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است