کم خوابی مغز را کوچک می کند
 
تاریخ انتشار:   ۲۳:۴۲    ۱۳۹۳/۵/۲ کد خبر: 76226 منبع: پرینت

افراد مسني که خواب کمي دارند مغزشان سريعتر کوچک مي شود و زودتر به زوال عقل مبتلا مي شوند.

محققان معتقدند که تاثیرکم خوابی بر انسان کمتر از ضربه مغزی نیست؛ هنگام کم خوابی، بدن موادی ترشح می کند که پس از ضربه به مغز نیز تولید می شود. نتايج مطالعات قبلي محققان نشان داده بود که طول مدت خوابيدن بر کارکرد قواي شناختي مغز افراد مسن تاثير مي گذارد. از آنجا که حجم بخش هايي از مغز به نام بطن مغزي، نشانگر افت توان شناختي مغز است و بيماري هايي مانند آلزايمر از اين دسته از بيماري ها هستند، تاثير خواب بر اين بخش از مغز به طور کامل شناخته نشده بود.

اکنون محققان سنگاپوري با استفاده از روش تصوير برداري ام.آر. آي، حجم بطن هاي مغزي 66 فرد 50 تا 64 ساله چيني را اندازه گرفتند. محققان همچنين با روش نوروفيزيولوژيک، کارکرد قواي شناختي مغز اين افراد را در مدت دو سال بررسي کردند.

اين محققان در اين مطالعه متوجه شدند هر قدر ميزان خواب افراد، کمتر باشد و ميزان خواب شبانه آنها از هفت ساعت کمتر شود، توان مغزي آنها کمتر مي شود، مغز زودتر کوچک مي شود و احتمال بروز بيماري هاي مربوط به قواي شناختي مغز، همچون آلزايمر، افزايش مي يابد.

با بالا رفتن سن و پير شدن سلول ها، ترشح ماده شيميايي سروتونين کاهش مي يابد و بدين ترتيب ارتباط بين سلولي و انتقال اطلاعات دچار مشکل مي شود. اين مشکل بيشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان مي دهد.

دانشمندان با تحقیق بر کم خوابی در داوطلبان جوان و سالم به این نتیجه رسیده اند که بدن آنها در صورت کم خوابی یا بی خوابی مواد شیمیایی ترشح می کند که درست بعد از وارد شدن ضربه به مغز تولید می شود، البته میزان این مواد از زمان وارد شدن ضربه مغزی کمتر اما در هر حال قابل توجه است و نباید به آن بی اعتنا بود.

به گفته‎ی محققان توضیح بسیار ساده ای برای این مساله وجود دارد یعنی هنگام خواب، مغز انسان از مواد سمی پاکسازی می شود و در صورت ناکافی بودن خواب همه این مواد از بین نمی روند و در بدن باقی می مانند و در نهایت می توانند موجب بروز بیمارهای مختلف شوند.

کد (5)


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   در اینکه کم خوابی عارضه خطر ناک است هیچ جای شک وشبه نیست مشکیل اساسی ادم ها از میان سالی تا سنین بالای بیری کم خوابی ویا احیانا بی خوابی میباشد دانیشمندان بجای ارایه راهی برای نجات ازین عارضه به برشمردن میزات خطرات برامده اند واین بان میماند که برای کسی بگوی . وقتی ازبام افتادی سرت میشیکند ویا میمیری وباین میگویند توضیح واضحات بس لازم است که بجای ایجاد ترس ووحشت که خود کشنده است . راههای خلاصی ازین عارضه جستجو نمود...


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است