حفظ طبیعت باعث تامین معیشت
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۴۱    ۱۳۹۳/۵/۴ کد خبر: 76265 منبع: پرینت

کارشناسان دوست دار طبیعت به این باور اند که تشویق مردم در جهت حفاظت از طبیعت می تواند معیشت و ادامه امکان زیست انسان را تامین کند.

حفاظت از منابع طبیعی با اقتصاد مردم سخت گره خورده است. گیاهان جزء اساسی منابع طبیعی تجدید شونده محیط زیست بوده و نقش مهمی در حفظ خاک و تنظیم چرخه آب در طبیعت، زیست و بقای حیات وحش، تامین بخش قابل توجهی از علوفه مورد نیاز دام های اهلی، حفظ تعادل محیط زندگی و تامین معیشت و ادامه امکان زیست انسان را دارند.

ای زمین شاداب تو بهشت جان من عشق جاویدان من افغانستان من.

ما مردم افغانستان از تخریب و نابودی ویرانی محیط زیست و طبیعت زیبای خود باید پرهز کنیم و آسیب به زمین وطن خود به دست خود نرسانیم. یقینا اگر ما هم شهرو ندان افغانستان در حفظ طبیعت خود کوشا باشیم این نکات را رعایت کنیم زیبایی طبیعی کشور آفتابی ما با منابع موجود آبی وافر نباید یک و جب از خاک دره ها، وادی ها را بیهوده و بدون کشت بگذاریم. با حرفه زراعتی و باغداری در رشد اقتصاد و معیشت مردم گام موثری برداشت و اکنون در دنیا حفظ منابع طبیعی با اقتصاد مردم گره خورده است.

اولیت هایی که ما مردم افغانستان داریم قبیل از هر چیز حفاظت از طبیعت و در بار نخست فرهنگ سازی برای مشارکت مردم نواحی و دهات در حفظ ساحات سبز و احیای جنگل های پسته، جلغوزه، زیتون، بادام چهارمغز باعث افرایش کیفیت محیط زیست می شود و هم شادابی کمک در عرصه زراعت و باغداری است که در آن اقتصاد و معیشت مردم نواحی دهات هم تامین می شود. دره های هندوکش باعث اهمیت و مزایای در برابر فرآوردهای زراعتی، باغداری و صنعتی چوب خیلی ارزنده است و ارزش حیاتی را برای مردم سرزمین ما بیار آورده است.

محیط زیست افغانستان تنوع حیات وحش و پرندگان را دوست دارند و این مساله آنان را به سوی طبیعت زیبای افغانستان کشانده است. تنوع و افزایش گونه های پرندگان به معنی پایداری محیط زیست در جهت تعادل طبیعت می باشد.

پرندگان در انتقال دانه از یک محل به محل دیگر برای گسترش درختان جنگلی رول اساسی دارند. از نبود پرندگان جمعیت ملخ ها به طور بی رویه افزایش می یابد و ملخ ها برای تامین غذا به طور دسته ای به مزارع و کشت زارها حمله ور می شوند و حاصل مزارع را از بین می برند.


داکتر یارمحمد


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   آفرین داکتر یار محمد کشفیات بزرگ تو قابل تقدیر است.مردم این مملکت باید قدر دانشمندان بزرگی چون شمارا بدانند و از اندوخته های علمی شما استفاده کنند.

>>>   دولت کسانی را مسوول اداره محیط زیست مقرر کرده که هیچ آگاهی در مورد عوامل اصلی رویداد های طبیعی ندارد و اگر دارد مانند شکا پرندگان از طرف عرب در کوش خود پخته در چشم خود عنیک ماننده است.

>>>   یکی از دلایل تخریب سرزمین ما حذف پوشش گیاهی چرای گله بز ها است که در آینده باعث حوداث مدهش ترسناک خواهد شد .

>>>   تشکار از مسئولین سایت افغان پیپر
مقاله های علمی از داکتر یارمحمد کارشناس محیط زیست در سایت افغانی که به نشر می رسید خیلی مفید برای آگاهی مردم در جهت بهبود محیط ما است.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است