باید یک قانون را به حالت تعلیق در آورید که بر اساس آن برای ناقضین حقوق بشر به شمول متهمین جرایم جنگی که طی سی سال گذشته صورت گرفته، مصونیت داده می شود | ||||
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۲ ۱۳۸۸/۱۱/۲۱ | کد خبر: 7724 | منبع: | پرینت |
به گزارش شبکه اطلاع رساني افغانستان (afghanpaper)، امنیستی اینترنشنال یا سازمان عفو بین المللی از حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان و پارلمان کشور می خواهد تا بزودی قانونی را به حال تعلیق در آورند که به گفته این سازمان بر اساس آن برای ناقضین حقوق بشر به شمول متهمین جرایم جنگی که طی سی سال گذشته صورت گرفته، مصونیت داده می شود.
اما منشی پارلمان افغانستان این نگرانیها را رد کرده، می گوید هدف برقراری صلح در افغانستان است.
این قانون تحت نام لایحه ثبات ملی و مصالحه در اوایل سال 2007 از سوی هر دو مجلس شورای ملی تصویب شده و در نوامبر سال 2008 در جریده رسمی به چاپ رسید اما این قانون به شکل غیرعادی تا ماه جنوری سال 2010 علنی نشد.
سازمان عفو بین المللی و سایر سازمانهای حقوق بشر به شمول کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان بر این باورند که این قانون در واقع یک تلاش برای فراهم کردن یک پوشش قانونی جهت دادن مصونیت برای ناقضین حقوق بشر به شمول طالبان در افغانستان می باشد.
سام ظریفی، مدیر بخش آسیا- پاسفیک سازمان عفو بین المللی گفت این لایحه سه سال پیش با این تصور تصویب شد که گویا موجودیت افراد با سابقه جنایات جنگی و نقض حقوق بشر در بهبود وضعیت امنیتی کشور کمک خواهد کرد.
اما عبدالستار خواصی، منشی پارلمان افغانستان، نگرانی سازمانهای حقوق بشر را در ارتباط با این مصوبه رد کرده، میگوید هدف از این مصوبه که به قانون تبدل شد، برقراری صلح و ثبات دائمی در افغانستان بوده است.
سام ظریفی میگوید حامیان این قانون مصونیت، باید بدانند که سابقه نقض حقوق بشر و جرایم جنگی که طی سه دهه گذشته در افغانستان صورت گرفته با تصویب این مصوبه از بین نمی رود.
وی همچنین ادامه داد که اعتبار قانونی لایحه ای مصونیت، مورد شک و تردید قرار دارد زیرا به گفته وی هیچ قانون ملی نمی تواند مرتکبین جنایات بین المللی را مصونیت بخشد.
اما عبدالستار خواصی، منشی پارلمان افغانستان باز هم تاکید می کند که این مصوبه پس از دقت کامل رئیس جمهور افغانستان توشیح شده است و در آن برای مرتکبین جنایات جنگی و ناقضین حقوق بشر مصونیت ارائه نشده است.
منشی پارلمان افغانستان از تصویب و توشیح این مصوبه که بر اساس آن به تمامی جناحهای درگیر در سه دهه اخیر و آن عده از مخالفین مسلح دولت افغانستان که سلاحشان را به زمین می گذارند، عفو اعلام شده، حمایت میکند.
اما این قانون سه سال پیش نیز در زمان تصویب در پارلمان با مخالفت علنی تعدادی از وکلا از جمله رمضان بشردوست روبرو شد.
مدیر بخش آسیا پاسفیک سازمان عفو بین المللی تاکید میکند هشت سال گذشته در افغانستان نشان داد که صلح بدون عدالت قابل اجرا نیست.
وی می گوید دولت افغانستان باید این را تضمین کند که ناقضین حقوق بشر و جنایتکاران جنگی در این کشور باید بدون محاکمه باقی نمانند.
>>> بسیاراقدام نیگ است تا این وحشی ها که کابل را خرا ب وملیون ها افراد را کشته وملیون ها افرا د را آ واره کرده به میز عدالت کشانید ه شده مثل صدام اعدام گردد ,یکا یک
خداکند که انروز زود تر برسد .!!!
افشار
>>> چطور امکان دارد که سیاف/حکمتیار/فهیم/محقق/دوستم/ملا عمر و دیگر نا انسانها انسانما را بخشید؟ انشاالله روزی شود همه ایشان را در ..ب....یبینم.
>>> محترم افشارل، شاید هم تو نام صدام راشنیده ولی هیچ معلوماتی راجع به سیاست وزندگی صدام داشته باشی. من مطمٌن هستم که تو حقوق و دپلوماسی، روابط بینی الملل، سیاست ... وغیره را نخواندی که راجع به صدام حسین تحلیل کنی. به هرصورت، این بهترخواهد بود که تو آرزوی محاکمه جورج بوش را ازخداوند پاک میکردی ...
>>> بلی درست است. عاملان فاجعه افشار که امروز سالگرد ان است باید محاکمه شوند.
نسیم از مزار
>>> سلام برادران وخواهران وداغ دیده
مردم مظلوم افغانستان که سالهای درازی زیری تاثیر سلاح
ومردم خداناشناس مانند سیاف کلبیدین مزاری ربانی ملا عمر خلیلی محقیق بودن وهرکدام ازاینها به هزاران انسان بی کناه ومظلوم افغانستان را شهیدو اواره ودربدر ساختن منازل شان را تخریب ومال ایشان را به غارت بردن.
امروز از طرف غربی ها قابل عفوه قرار میګیرد بخاطرامدن صلح غربی بایدبدانند که مردم افغانستان این خاینین راهیچوقت نخواهد بخشیدو نه این ګونه صلح را خواهد پزیرفت.
هلمندی
>>> با وصف ادعاهای محترم خواصی منشی ولسی جرگه، حقیقت اینست که قانون؟؟!! "ثبات ملی ومصالحه"!!! بر اثر پافشاری بدترین ناقضین حقوق بشر و کثیفترین قاتلین مردم(........و... در راس انها) در جریان جنگهای داخلی میان انها، طرح و توسط شورای ملی که باز هم اکثریت انها جنگسالاران اند "تصویب !!!!) گردید. جناب خواصی صاحب هدف این "قانون"؟؟!! را "بر قراری صلح" در افغانستان دانسته و توشیح آنرا نتیجه "دقت کامل" رئیس جمهور دانسته اند. مردم افغانستان و متن "قانون" نشان میدهد که جنگسالاران انرا فقط بمثابه "پوشش قانونی" برای خود ساخته اند و مردم این "قانون" را بحیث عمل کاملا" غیر قانونی میشناسند.
>>> جنایات جنگی،جنایت علیه بشریت از جمله قوانین بین المللی است که قوانین ملی نمی تواند آن را رد نماید .
>>> مسله عدالت يك ركن عمده هر كشور خصوصا كشورهاي اسلامي ميباشد تا عدالت دريك كشور اصل اساسي پنداشته نشود سرنوشت ان كشور مثلي افغانستان و حتي بدتر از ان ميگردد چون دولت افغانستان 95 در صد از جنايتكاران جنگي تشكيل گرديده و به شمول ريس جمهور افغانستان كه يك زماني با دولت متشكل جنايتكار رياني كار ميكرد وبه شمول معاونين ريس جمهور و وزرا ان همه به يك طريقي در كشتار مردم بيگناه و ويراني كشور دست دارند تشكيل گرديده است كه در مسله عدالت همه شان بايد به محكمه كشانده شود و به سزاي اعمال شان برسد كه اين امر خيلي محال به نظر ميرسد چون همين مجرم هاي جنگي به شمول طالبان به نفع كشور هاي غربي كار ميكنند كه هيچ گاه اين كشور ها خصوصا امريكا و انگليس كه مدافع حقوق بشر است نميخواهند كه افراد جاسوس و تربيه شده ان ها محاكمه گردد
>>> به نظر من باید تمام عاملان جنایات جنگی محاکمه شوند عاملان شمالی، افشار، مزار و غیره.
صابر از هرات
>>> گویند در البانی در زمان انور خواجه ماؤئیست طنز سیاسی ششماه زندان مجازات داشتگویند " یکی از دیگری پرسیی که اگر اجاز خروج از آلبانی صادر شود تو در آلبانی خواهی ماند؟ شخص مسؤل گفت: نه خیر،زیرا من نمی خواهم در آلبانی تنها بمانم.
اگر ناقضین حقوق بشردر افغانستان محاکمه شوند، گمان کنم کسی دیگری نخواهد بود که در پپهلوی امریکائی ها با قی بماند؟.
>>> این چه تناقض است طرح مصالحه از طرف دفتر عفو بین الملل رد میشود اما برعکس چرا کمیسیون حقوق بشر افغانستان از این طرح استقبال کردو اعلامیه صادر کرد. حتما باز زیر کاسه نیم کاسه است !!
یکی تک میشه و دیگری تک مار .
متخصص
>>> آقای افشار تو ادا داری که مسولین کشتار افشار محکمه شوند، باید این را هم بدانی که جنایت حزب وحدت به رهبری مزاری موی در تن آدم راست میکند. اگر قرار باشد جناییکاران محکمه شوند، محقق در ردیف سیاف باید محکمه شود. چون جنایت وی کمتر از سیاف نیست.
>>> اقای محقق یک قهرمان ملی است
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است