پشت پرده تصویب قانون مصالحه ملی چه کسانی هستند؟!
اکثریت اعضای پارلمان به نمایندگی ازگروه های مسلح سابق که متهم به دخیل بودن به اقدامات خشونت آمیز طی جنگهای داخلی می باشند، در مجلس حضور دارند، لذا این قانون را به اصرار اربابان خود به تصویب رساندند 
تاریخ انتشار:   ۰۱:۲۰    ۱۳۸۸/۱۲/۲۶ کد خبر: 8683 منبع: پرینت

به گزارش بخش سیاسی شبکه اطلاع رسانی افغانستان ( afghanpaper )، سرانجام با دخالت برخی از قدرتمندان داخلی و خارجی قانون مصالحه ملی افغانستان که شامل معافیت پیگرد برخی از مظنونان به نقض حقوق بشر می باشد، توسط نمایندگان مجلس تصویب شد.

در حالیکه از سال 81 برنامه عدالت انتقالی با هدف دادگاهی کردن افراد متهم به نقض حقوق بشر و جراید جنگی، توسط دستگاه قضایی در حال اجرا می باشد، این قانون نافذ گردید تا افراد متهم به مظلوم کشی، در طول جنگ های داخلی سه دهه گذشته تحت پیگرد قانونی قرار نگیرند.

قانون مصالحه ملی سه سال پیش به اصرار برخی از تاثیر گذاران در شورای ملی به تصویب رسید، ولی محترم کرزی با بیان اینکه افراد متهم به نقض حقوق بشر حتما باید دادگاهی شوند، از امضای آن خودداری کرد و آن را به پارلمان باز گرداند.

اما اکنون پس از گذشت سه سال و در آستانه اجرایی شدن طرح مصالحه و مذاکره با طالبان، پارلمان با استفاده از صلاحيتي كه قانون اساسي به اين نهاد داده است، اين قانون را با دو سوم آراء اعضا به تصويب رسانيد تا ديگر نيازي به امضاي رئيس جمهور نداشته باشد.

نشر این قانون در نشریه رسمی دولت واکنشهای مختلفی را در جامعه سیاسی کشور در بر داشته است . بسیاری معتقدند با اجرایی شدن این قانون ناقضين حقوق بشر که دستشان به خون افراد بسیار زیادی آلوده است جسارت بيشتري پيدا خواهند كرد.

این مخالفین از دفتر حقوق بشر در کابل، و نمایندگی سازمان ملل متحد و جامعه جهاني خواستار این شدند تا بر دولت افغانستان فشار وارد كند و اين قانون را لغو نماید يا تغييراتي در آن ایجاد كند.

دیدگاه این گروه این است که تنها زماني مي توان اين قانون را به تصويب رسانيد كه كساني كه در سالهاي گذشته دچار ظلمي شده اند محكومين را مورد بخشش قرار دهند نه کسانی که خود مرتکب این همه جنایت شده اند، خود را عفو نمایند.

بسیاری از بازماندگان قربانیان این جنایات با ابراز مخالفت در برابر این قانون اعلام کردند که ما نمی خواهیم تحت عناوین مختلفی چون وحدت ملی، گذشت، فراموش کردن گذشته و به آینده نگریستن و ... چشمان خود را برای دیدن حقایق ببندیم.

موافقین این قانون بر این باورند که اکنون زمان صلح و آشتی ملی است و نباید به خاطر گذشته ها ، حال را به مخاطره انداخت . زیرا ممکن است در صورتي كه اين قانون اجرايي نشود و يا دولت دست به تغييري در آن بزند، اكثر گروه هاي جهادي به صفوف طالبان بپیوندند که این برای کشور خطرناک است.

از سوی دیگر برخی افراد بی طرف نیز اجرایی کردن قانون مصالحه ملی را که شامل عفو افراد مجرم می باشد را توطئه از جانب بعضی اشخاص با نفوذ دانسته و اذعان می نمایند که اکثریت اعضای پارلمان به نمایندگی ازگروه های مسلح سابق که متهم به دخیل بودن به اقدامات خشونت آمیز طی جنگهای داخلی می باشند، هستند. لذا این قانون را به اصرار اربابان خود به تصویب رساندند. تا بدین طریق به بهانه وحدت ملی و ایجاد آرامش در کشور نام خود را از لیست ناقضین حقوق بشر عفو نمایند.

همچنین می توان اینگونه برداشت نمود که تصویب قانون پس از سه سال فراموشی آن، می تواند از جانب سران کشورهای غربی و در راس آنها انگلیس و آمریکا باشد . چرا که بر همگان واضح و روشن است که طرح مصالحه با طالبان از سوی آنان به رئیس جمهور دیکته شده و می شود . لذا آنان قصد دارد با این کار افراد خود را که صفوف طالبان جای دارند، پس از پیوستن به دولت از محاکمه شدن نجات دهند.


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   چطور عدالت خواهی ممکن است در حالیکه طالبان جنایتکار و گلبدین راکتیار دعوت می شوند که در حکومت شرکت کنند و سهم داده شوند.
تحت نام عدالت خواهی نباید باز هم بی عدالتی صورت بگیرد، اگر دوستان خواهان عدالت هستند پس باید تمام کسانیکه متهم به نقض حقوق بشر هستند به دادگاه کشانده شوند، نه تنها مردم یک سمت.

>>>   آيا عفو ناقضان حقوق بشراز طرف پارلمان با استفاده از كميت زياد طرفداران شان با دوثلث آرا قانون ساخته شد و ياچنين فيصله را امريكا و انگليس نمود؟اگر اين نمايندگان به تحريك امريكا وانگليس اين كار را كرده اند پس باز هم ما آنانرا گويا انتخاب نموده ايم و آنها به نمايندگي ما ملت، خودرا بخشيده اند و باز مارا قرباني ساختند.يك موضوع ديگر كه قابل تذكر است همه، اينها داراي ثروتهاي بيشمار گرديده اند كه باعث قدرت شان شده است ، دگر اينكه چرا اگر آنها خون ملت مارا نريختانده اند و تاريخ پرافتخار وطن مارا به صفحات سياه وبا خون رنگين نساخته اند از ما ميترسند و هركدام ده ها بادي گارد مرئي و غير مرئي دارند.موضوع آخر اينكه طوريكه تجربه نشان داده زيادتر جنايتكارا ن كه حتي به پنجهْ قانون سپرده شده اند توسط دستهاي با نفوذ شان آزاد شده اند يعني فرهنگ دوامدار معافيت نيز از فعاليتهاي روز مرهْ شان اسْت.غصب زمينهاي دولتي و تجاوز دوامدار به حقوق مردم،نصب كادر هاي مورد نظر شان در تمام ادارات دو لتي به آنها نسبت داده ميشود كه براي همهْ ما آشكار است و ده ها تخلفات ديگر.باز هم كابل ويران زبان ندارد كه بگويد كي مرا به اين حال رساند پاسخ به درد دل كابل و كابلي هارا بايد زمامدران ما بدهند.
كابل بر باد رفته

>>>   افغان که به عنوان کابل بربادرفته تحریر داشته قابل درخور و ستایش است که راستی درد مردم کابل را بیان داشته است.
ممنون برادر عزیز.
ع-کابل

>>>   افغانستان دریک حالت حساس قرار دارد ، نباید در چنین وضعیتی مشارکت نصبی که جاری است ازهم بپاشد ،
امروز نیاز به وحدت ملی داریم نه به ...........

>>>   افغانستان برای تجربه ی منازعات هزینه گزاف پرداخته است. نباید با وضع قوانین ناعادلانه آن را به فراموشی گذاشت.

>>>   جنگ ضد جنگ باز صلح بی درنگ

>>>   سلام به همه هموطنان رنجدیدۀ افغان! به نظر من لازم نیست که انتظار بکشیم تا وقت مساعد شود، برای محاکمه کشانیدن مجرمان جنگی در کشوری عزیز مان افغانستان! نمی دانم چرا آنها تا بحال زنده هستند و مجازات نشده اند؟ اگر آنها اشخاص با نفوذ هستند و یا در کدام چوکی مهم دولتی ایفای وظیفه میکنند، لازم است که با ایشان به هر صورت برخورد قانوی صورت گیرد. اگر امروز پارلمان کشور قانون معافیت این جانیان را به تصویب می رساند، هویداست که در بین این کسانیکه خود را نماینده گان مردم تلقی میکنند، اشخاص فاسد و جانی وجود دارند! نباید خون آن انسانهای بی گناهنیکه توسط این خائینین وطن ریخته شده به دست فراموشی سپرده شود! یتیمانی که پدر و یا مادر خود را از دست داده، چه گناهی دارد که از نعمت عشق و پرورش والدینش محروم شده؟ و مادریکه فرزندش را از دست داده؟ فکر میکنم که یک روز هم به این قاتلین اجازه زنده گی داده نشود! آنها لیاقت آنرا ندارند که زنده بمانند! درود و دوعای خود را به تمامی شهدای بی گناهی افغان تقدیم میدارم و از خداوند برای همه شان بهشت برین را تمنا می کنم و برای بازماندگان شان صبر جمیل می خواهم! با احترام به همه شما هموطنان گرامی ام در هر جاایکه قرار دارد.

>>>   پارلمان يعني قوهْ مقننه يكي از قواي ثلاثهْ كشور است كه قانون ميسازد. واضح است كه عفو جنايتكاران وطن و مردم وظيفهْ شوراي ملي نيست ، پس اين مصوبه صلاحيت حقوقي ندشته و تنها وكلاي محترمي كه چنين مصوبه اي را صادر كرده اند نشان دادند كه به آرمانهاي ملت وقعي نميگذارند.
حق

>>>   سلام به همه.نام كشور ما جمهوري اسلامي افغانستان است.براي اين نام گذاري تعدادي از شركت كنندگان لويه جرگه بسيار تلاش كردند از جمله جناب سياف.من منحيث يك افغان از ايشان وتمام كساني كه در اين راستا تلاش كر دند ميپرسم :ايا وظيفه ما وشما صرف با همين نامگذاري ختم شده است؟ايا اسلام قوانين اجرائي ندارد؟ايا اسلام به احدي اين حق را ميدهد كه حق انسان ديگري را به كسي خود سرانه ببخشد؟جناب سياف-رباني-محقق و...چي كسي براي شما اين حق را داده است كه خون هزاران بنده خدا كه به دست افراد خود شما به قتل رسيده وهزاران خانه ودوكان مردم كه به دست افراد شما دزدي شده وتعداد بيشمار خواهران ومادران زنان ودختراني كه به دست ناپاك افراد شما بي ابرو وبي عزت شده اند را ببخشيد؟ ايا اسلام براي قاتل حكم قصاص براي زاني به جبر حكم قتل براي دزد حكم قطع دست وغيره احكام را ندارد؟ويا هم اينكه شما امروز انقدر مغرور شده ايد كه حكم الله(ج) براي شما اهميتي نداردوفقط به ان احكامي عمل ميكنيد كه به نفع خودتان باشد.شما ها خود شيخ الحديث-شيخ القران-حجت ال اسلام ...هستيد خوب ميدانيد كه در دين مقدس اسلام اشخاصي چون شمارا چي ميگويند.جواب فقط 5 حرف است:منافق.به لحاظ الله (ج) دست از منا فقت بكشيد وحد اقل پيش خود فكر كنيد كه گذشتگان ما به كجا رفتند وچي چيزي را همراي خود بردند وما وشما به كجا ميرويم چي چيزي را همراي خود خواهيم برد؟باقي خود دانيد.يك متل است كه ميگويند :وا گور تنها گور.حديثي از حضرت محمد(ص) است كه از ايشان پرسيده شد كه بزرگترين منا فق كيست؟جناب شان جواب دادند:عالم بي عمل.تا زماني كه چنين قوانيني از طرف شما ها نافذ گردد امدن صلح تامين امنيت واعاده حيثيت مردم ورسيدن حق به حقدار محال است.اگر مردم نتوانند كه در اين دنيا حق شانرا از شما ها بگيرند مطمين باشيد كه فرداي قيامت خداوند متعال اين حق را از شما ها گرفتني است ومنتظر سوال وجواب در ان جائي باشيد كه نه مال ونه اولاد و هيچ چيزي جز اعمال نيك به داد انسان نميرسد.
ن-ج

>>>   بنام.خداوند.بزرگ.این.گفته.ها.همه.حق.است.اماقضیه.افغانستان.چه.خواهد.شد.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است