ما اطمینان داریم که اشرف غنی و عبدالله نمونه بزرگی از عزم هستند و در آینده صلح، رفاه و شکوفایی بیشتری برای افغانستان شاهد خواهیم بود. امروز تحت تاثیر سخنان رییس جمهور غنی و تاکید او بر روابط قوی بین دو کشور قرار گرفتم | ||||
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۲ ۱۳۹۴/۱/۴ | کد خبر: 91669 | منبع: iribnews |
پرینت
![]() |
وزیر خارجه آمریکا در نشست خبری مشترک با اشرف غنی رییس جمهور، داکتر عبدالله رییس شورای اجرایی کشور و اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا در ایالت مریلند آمریکا گفت: آیزنهاور نخستین رییس جمهور آمریکا بود که در سال 1959 به افغانستان سفر کرد و در مسیر کابل دهها هزار نفر از شهروندان افغانستانی از او استقبال کردند و در آنجا روابط دوجانبه بین دو کشور ، ارزشهای مشترک و استقلال ملت افغانستان را ستود.
جان کری افزود: امروز نیز این دیدارهای ثمربخش ، ماهیت روابط ادامه دار بین آمریکا و افغانستان و میزان نزدیکی ما را به یکدیگر پس از گذشت ده سال از دادن قربانیان زیاد نشان می دهد. آنچه درحال حاضر مهم است و باید بر آن تاکید کرد این سفر بی سابقه و با سطح بالا است و من افتخار داشتم که شب گذشته در منزلم میزبان ضیافت شامی در تکریم نظامیان آمریکایی و وزارت دفاع بودم و امروز نیز چنین دیدارهایی برگزار شد. دیداری نیز در کاخ سفید برگزار شد و رییس جمهور نیز با خبرنگاران و دیپلماتها در واشنگتن نشست برگزار خواهد کرد و در نهایت با اعضای کنگره و همچنین در سازمان ملل متحد دیدارهایی برگزار خواهد شد.
این دیدارها نشان دهنده پایبندی ما به دولت و ملت افغانستان است که به آینده خود ایمان دارند و می خواهند دولتی یکپارچه در این کشور وجود داشته باشد. هیاتها سه نشست جداگانه را در خصوص امنیت ، آشتی و همکاری منطقه ای و همچنین مسائل اقتصادی برگزار کردند که علاوه بر وزیر دفاع آمریکا ، جک لو وزیر خزانه داری و رییس سازمان اطلاعات آمریکا و شماری از مسوولان بلندپایه و دیپلماتیک در زمینه توسعه و دفاع نیز حضور داشتند. سه شنبه نیز رییس جمهور اوباما از رییس جمهور غنی و عبدالله رییس هیات اجرایی در کاخ سفید استقبال خواهد کرد. در این مذاکرات درباره مسائل مهم گفتگو خواهد شد به ویژه اینکه درحال حاضر دولت وحدت ملی افغانستان مسوول امور این کشور است و چند برنامه کاری مهم را دنبال می کند. ما به امنیت و صلح و همچنین رفاه و شکوفایی هم آمریکا و هم افغانستان پایبندیم و این اهداف در توافق سال دو هزار و دوازده بین دو کشور وجود دارد و اجرای آن توسط کمیته دوجانبه پیگیری خواهد شد و بعدا به دیدار ربانی وزیر خارجه افغانستان در این کشور خواهم رفت که برای نخستین بار از سال 2013 خواهد بود.
همچنین خوشحال هستم که طرحی جدید را با هدف ایجاد رابطه همکاری بین دو کشور و به منظور حمایت از روند اصلاحاتی که دولت وحدت ملی دنبال می کند اعلام می کنیم. این همکاری ، استقلال افغانستان را با فراهم کردن مشوقهایی به ارزش بیش از هشتصد میلیون دالر برای اصلاحات اقتصادی ، تقویت موسسات افغانستان ، شفافیت مالی و ایجاد فرصتهای جدید برای دولت وحدت ملی برای ساخت آینده مورد نظر تقویت می کند.
جان کری افزود: ما امروز به تشکیل گروهی کاری در زمینه انرژی متعهد شدیم. پیش از آنکه به صحبتهای خود پایان دهم باید اضافه کنم سال گذشته بعد از انتخابات چند ساعتی را با این رهبران افغانستان سپری کردم و این برای من بسیار خوشحال کننده و موجب افتخار بود چرا که بسیاری مردم احساس کردند به علت انتخابات سخت و طبیعت رقابت بین نامزدها ، این دو با هم دیدار نخواهند کرد و افغانستان در پی این اختلافات تقسیم خواهد شد اما چنین نشد و دو مردی را دیدیم که عمیقا گرفتاریها و مشکلات این کشور را درک می کنند و تجربه دموکراتیک و جالب توجهی را پشت سر گذاشته اند.
درحال حاضر چالشها و مشکلات بزرگی هنوز وجود دارد اما اخبار خوش از افغانستان شنیده می شود و امید به زندگی در این کشور به میزان بیست سال افزایش یافته است و همچنین تامین خدمات بهداشتی بهتر شده و شمار دانش آموزان در مدارس از نهصد هزار دانش آموز پسر به حدود هشت میلیون دانش آموز که چهل درصد آنها دختر هستند افزایش یافته است. اقتصاد نیز رو به رشد است و نیروی کار و فرصت شغلی نیز بهبود پیدا کرده است. این برای نظامیان آمریکایی و نظامیان بازنشسته که در این تلاش مشارکت داشتند غافلگیر کننده نیست. پنجاه و شش سال پیش زمانی که رییس جمهور آیزنهاور افغانستان را ترک کرد گفت افغانیها بیشترین عزم و اراده را دارند و امروز ما اطمینان و یقین داریم که رییس جمهور و رییس هیات اجرایی نمونه بزرگی از این عزم و پافشاری هستند و در آینده صلح ، رفاه و شکوفایی بیشتری برای افغانستان شاهد خواهیم بود. امروز تحت تاثیر سخنان رییس جمهور غنی و تاکید او بر روابط قوی بین دو کشور قرار گرفتم.
جان کری در پاسخ به اینکه آیا آمریکا به توافق تمدید خروج نیروهایش از افغانستان نزدیک است یا نه ، گفت: درباره نیروهای آمریکا در افغانستان باید بگویم ماموریت رزمی سال گذشته به پایان رسیده است و درحال حاضر افغانها مسوول امنیت کشورشان هستند که این مساله حضور ما را در این کشور به میزان ده هزار نظامی کاهش داد. با پایان ماموریت رزمی ، ما همکاری راهبردی خود را با دولت افغانستان حفظ می کنیم و به حمایت از افغانستان و تلاشهای آنها در ایجاد اصلاحات ادامه می دهیم و همچنین نیروهای مسلح آنها را برای پایان درگیریها آموزش می دهیم. رییس جمهور اوباما و رییس جمهور غنی مشورتهای منظمی را درباره روند انتقالی که در این کشور جریان دارد انجام می دهند و از رییس جمهور غنی انتظار می رود در این روند نرمش از خود نشان دهد و بر اساس اطلاعاتی که داریم رییس جمهور اوباما در کاخ سفید با آقای غنی در این خصوص صحبت خواهد کرد. ما مسایل اقتصادی ، اصلاحات ، و روند آشتی و همچنین مساله انرژی و امنیت افغانستان را به دقت دنبال می کنیم.
کری در پاسخ به اینکه آیا آمریکا به اسلام آباد برای مجبور کردن طالبان به مشارکت در مذاکرات فشار خواهد آورد یا نه ، گفت: درباره تلاشهای صلح باید بگویم بی تردید من ایمان دارم بهترین راه برای دستیابی به صلح و ثبات در افغانستان آشتی با همه منطقه است و من معتقدم این آشتی باید به رهبری افغانها و با حمایت رییس جمهور این کشور و طرحی شجاعانه و ضروری صورت بگیرد. آمریکا نیز از هر راهی که ممکن باشد از این روند حمایت خواهد کرد و من اعتقاد دارم راه صلح و توافق امنیتی مشترک و اقداماتی که رییس جمهور آمریکا برای حمایت و آموزش نیروهای افغانستانی انجام داده است و تلاشهایی که با پاکستان انجام داده ایم و همچنین حضور ما چهار نفر در این نشست خبری ، نشان دهنده این است که طالبان یا هر کسی که برای خشونت تلاش می کند باید بداند که ما از افغانستان حمایت می کنیم.
شمار زیادی در افغانستان قربانی شدند و خشونتهای زیادی را شاهد بودیم و تعهدات بین المللی وجود دارد تا جلو این اقدامات گرفته شود و مردم افغانستان آینده خود را تعیین کنند. ما امیدواریم که طالبان از این فرصت استفاده کند و به روند سیاسی بپیوندد تا آینده مردم افغانستان و فرزندان خود را تضمین کنند. ما درحال حاضر سه عامل اصلی داریم ، نخست اینکه طالبان از خشونت دست بردارد و باید هرگونه رابطه خود را با همه سازمانهای تروریستی قطع کند و باید از قانون اساسی افغانستان حمایت کند. در این چارچوب من معتقدم رییس جمهور افغانستان و دولت این کشور زمینه گسترده ای برای همکاری با طالبان دارند تا آینده بهتری را بسازند. همانطور که گفتم رییس جمهور اوباما نیز هرکاری لازم باشد برای حمایت از رییس جمهور غنی و عبدالله عبدالله انجام خواهد داد.
کری در پاسخ به سوالی گفت: ما از فعالیت هر سازمان تروریستی نگرانیم اما طبیعتا ما در خصوص سازمان دولت اسلامی (داعش) نگرانی بیشتری داریم و اقدامات وحشیانه و وحشتناک آنها را شاهد بودیم ، گزارشهایی وجود دارد که نشان می دهد آنها برای جذب نیرو در افغانستان تلاش می کنند و دیدیم که برخی از گروههای طالبان نیز همین نام را برگزیده اند و خود را از این سازمان دانسته اند. مطمئنا این وضع مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و به مبارزه با تروریسم در افغانستان ادامه خواهیم داد و همانطور که گفتم نیروهای افغانی به تامین امنیت خواهند پرداخت.
وی در پاسخ به اینکه آیا طالبان در مراحل گذشته دشمن آمریکا بوده است یا نه ، گفت: رییس جمهور اوباما به وضوح بر ضد طالبان صحبت نکرده است و از آنها برای مقابله با القاعده و اسامه بن لادن نیز درخواست کمک کرد و این چیزی است که مکررا رد شده است و برای همین بود که رییس جمهور بوش برای محافظت از آمریکا و دیگر نقاط جهان برابر این سازمان تروریستی آن اقدامات را اتخاذ کرد. پس از حملات یازده سپتامبر به مرکز تجارت جهانی ، آمریکا از افغانستان اقدامات خود را آغاز کرد و در آن زمان طالبان همکاری نکرد و رییس جمهور تاکید کرد اگر همکاری نکنند آنها را نیز در کنار دیگر سازمانهای تروریستی قرار خواهد داد.
درحال حاضر اگر طالبان می خواهد وارد روند سیاسی شود باید رفتار مسالمت آمیز و بر اساس استانداردها و ارزشهای بین المللی مورد قبول داشته باشد. از طرف رییس جمهور افغانستان نیز از آنها خواسته شده است چنین اقداماتی را در پیش بگیرند و همانگونه که گفتم امیدوارم آنها چنین تصمیمی اتخاذ کنند اما اگر به این روند وارد نشوند ما به دفاع از منافع خود و مبارزه با تروریسم و همچنین حمایت از مردم افغانستان برای دستیابی به صلح ، ثبات و امنیت ادامه خواهیم داد.
کد (6)
>>> درهر کشوری که جنک ودعوا است ردپای اسرایل وامریکااست دوست ودشمن فرقی ندارد برایش فقط برای منافعش کار می کند
>>> اگر داکتر صاحب اشرف غنی اینقدر استعداد داشته باشد که انهارا مبهوت کند این کلانترین استعداد است واین استعداد به سود ماست
>>> سالهاست که شما را آزموده ایم، آزموده را آزمودن خطاست. طالب جویای خواسته های خود است و برای رسیدن به آنها تلاش می کند و انفجار و انتحار راه می اندازد و به کسی رحم نمی کند؛ شما از طالبان هم بدتر، برای منافع خود کار می کنید و اگر لازم شد، می کشید و به کودک و پیر و زن و مرد رحم نمی کنید و سرمایه این کشور مظلوم را در خفا و آشکار به یغما می برید. زیرا: چو دزدی با چراغ آید گزیده تر برد کالا.
>>> مطمین باشید امریکا فقط در ظاهر دوست افغانها است. یگانه دشمن افغانستان که از دید بسیاری دوست شناخته شده همین امریکا است.
>>> هر چه زود تر قانون اساسی را ترمیم کنید یکی پادشاه باشید و دیگر صدر اعظم انتخابات به درد نه می خورد
م.ش.زمین بوس کابل
>>> مقامات آمریکایی باید ازغلامان حلقه به گوش وفرمان بردار مثل اشرف غنی وعبدالله توصیف وتمجید کند، کیها از این دوکده بهتر برای بادار شان فرمان بردار تر اند هردوی اینها به زوز آمریکایی ها به سر قدرت رسیده اند. خدا عاقبت کشور ومردم مارا بخیر کند که این دو غلام سراپا گوش به فرمان آمریکایها بخاطر قدرت ،چوکی وشهرت نفروشند.
حسن احمدی.
>>> سلام وعرض ادب بارم خدمت همه شما! ع وغ برای دستورات جدیدودریافت لیست اعضای کابینه روانه کاخ سفیدشدند.
نثاراحمدازهرات
>>> بجز آمریکا در افغانستان فعلا هیچ کشور سرمایه گذاری نمی کنند. در ضمن افغانی ها خود شان هیچ فرهنگ بروزی از خود نشان داده نمی توانند. همه مردم افغانستان مانند... می مانند. البته در مقایسه با دیگر مردم دنیایی پیشرفته. در چنین کشوری آمریکا دالر مصرف می کنند باید تقدیر کرد گرچه هدف های سیاسی داشته باشد. فعلا وظیفه افغانی ها تشکر کردن از آمریکاست.
>>> خودمان که نمیتوانیم کاری بکنیم وازدیگران هم انتقادمیکنیم پش چه کنیم چاره چیست ؟؟؟؟مسلمانیم ولی پایبنددین نیستیم دین اسلام دین عدالت هست نه دین زورگووظالم مادین خودرانشناختیم واقعا متاسفم برای تمام علما که به مردم حقیقت رانمیگویندوفقط فکر منافع خودشان هستن
>>> افغانستان برای مبارزه با طالبان و داعش وحرکت درجهت رشد اقتصادی و دستیابی به صلح نیاز به کمک بین المللی به ویژه امریکا و اروپا دارد. به نظر من اشرف غنی قدمهای درستی برای استفاده از کمک آمریکا بر می دارد. با آرزوی ریشه کن شدن طالبان و تهجر طالبانی از افغانستان.
احمد- ایران
>>> افغانستان برای مقابله با طالبان و داعش نیازمند کمک امریکا است.نه پاکستان ونه عربستان میلی به حذف طالبان از افغانستان ندارند. نزدیکی به امریکا البته پاکستان عربستان ... را مکدر می کند ولی در حال حاضر سریعترین راه غلبه بر طالبان و داعش و بهبود فرهنگی و اقتصادی افغانستان است.
احمد_ایران
>>> آفرین غنی وعبدالا افغانستان باید با دنیا دوست باشد حالی دوران هزار سال پیش نیست که با غیر مسلمان دشمن باشیم اشرف غنی وعبدالا آمریکا رفتن برای برای منافع افغانستان یک فرصت بسیار مناسب را بوجود آوردن .
دره صوفی
>>> از حرف تا عمل صد ها فاصله است . اگر شما کمک میکنید صلح را در افغانستان فراهم بسازید ودر غیر آن مردم دیگر فریب همه بازی ها را نخواهند خورد .
بینا
>>> سلام : هیچ باورم نمیشود فکرمیکردم که ما مردم مظلوم هستیم که بسخنان گرم ونرم محمد اشرف غنی فریب خوردیم بخدا اینکه از اندازه... ازاب برامد که حتی جان کری و تمام اعضای پارلمان امریکاه را بازی داد .
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است