تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ ۱۳۹۶/۲/۲۵ | کد خبر: 133114 | منبع: |
پرینت
![]() |
افغانستان می تواند از طریق مرزهایش از ابتکار یک کمربند- یک جاده مستفید شود.
جاوید فیصل، معاون سخنگوی ریاست اجرایی کشور می گوید که افغانستان یکی از مستفید شوندگان ابتکار پروژه یک کمربند- یک جاده است و در بخش های ترانسپورت و ترانزیت از این ابتکار بهره مند می شود.
فیصل گفته است که این مسیر از افغانستان نمی گذرد اما در پهلوی افغانستان است و می توانیم از طریق مرزها به این مسیر وصل شویم.
راه ابریشم کشورها را از طریق جاده و راه آهن به هم وصل می کند. احیای این جاده، در سال 2013 از سوی رییس جمهور چین طرح ریزی شد و نشست رسمی این پروژه، روز یکشنبه 24 ثور 96 با حضور سران و نمایندگانی از 110 کشور 60 سازمان جهانی برگزار شد.
افغانستان در گذشته بخشی از جاده ابریشم به شمار می آمد اما اکنون این جاده از مرزهای کشور عبور می کند و با گذر از پاکستان به بحر وصل می شود و مسیر دوم آن با عبور از کشورهای شمال افغانستان سرانجام به آفریقا می رسد.
کد (26)
>>> یک علت عمده یکه این جاده ازافغانستان نگذشت ناامنی ها ی وطن است وگرنه یک عمراقتصاد کشور را بهبود می بخشید...
به امید صلح وامنیت سرتاسری افغانستان
////
>>> یک دفعه بگذار که این پروژه به ثمر خواهد رسید و یا نه؟
زیرا امریکا و کشور های اروپایی و هند مخالف این پروژه هستند و خطر آن میرود که چین با این پروژه ها که تنها راه ابریشم نیست، بلکه راه های بحری و جاده ها و شاهراه ها و راه های آهن را احتوا میکند که آسیا و اروپا و افریقا را باهم وصل میکند، منافق اقتصادی و صادراتی و در نتیجه منافع استراتیژیک سیاسی و نظامی خویش را در نظر بگیرد.
بنا برآن تطبیق این پروژه ها هنوز معلوم نیست.
>>> مرزها منظور داخل ایران است
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است