افغانستان میدان بزکشی قدرت های دور و نزدیک
سفیر اروپا در نشستی کیف پول خود را در آورد و گفت جنرالان در افغانستان براساس این (کیف پول شان) تعیین می شوند نه شایستگی 
تاریخ انتشار:   ۱۲:۳۰    ۱۳۹۶/۶/۵ کد خبر: 137790 منبع: پرینت

اقشار مختلف کشور با گذشت هر روز از راهبرد جدید آمریکا گوشه و کنار آن را نقد می کنند اما وقتی طرف دیگر کار را حکومتی چون وحدت ملی با آن سابقه سیاه در کارنامه اجرای تفاهمنامه ها، پیمان ها و برنامه های مختلف می بینند از آن دلسرد می شود. امضا کردن و سپس فراموش شدن تفاهمنامه همکاری های استراتژیک در دروان کرزی و پیمان امنیتی در آغازین روزهای حکومت غنی تنها دو نمونه کوچک اما بزرگ بی نتیجه ماندن برنامه ها با این حکومت ناقض قانون بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، آصف آشنا، فعال سیاسی در گفتگو با "محور" در خصوص ماهیت استراتژی جدید آمریکا گفت: راهبرد جدید چیز تازه ای نیست، نفس اعلام شدن این راهبرد شاید بخشی از امیدهای از دست رفته را بازگرداند اما مشکل اصلی این است که اقتدار ملی ما از درون می لنگد و سیاسیون ما بسیار روزمره سیاست می کنند و در پی آجنداهای شخصی اند و بحث های کلان را فراموش و تصویر کلان از کشور را ندارند.

آشنا می گوید: سیاسیون کشور یادشان رفته است که افغانستان با آمریکا سند همکاری های استراتژیک را امضا کرده است و در اولین روزهای حکومت وحدت ملی غنی، عبدالله و اتمر پیمان امنیتی با آمریکا امضا کردند. یک دید استراتژیک جدی در سیاسیون و در حلقه رهبری حکومت وجود ندارد و اینها نتوانستند سند همکاری های استراتژیک و پیمان امنیتی را پیگیری کنند تا از هر لحظه قرار گرفتن در پرتگاه بیم و امید نجات پیدا کنیم.

این آگاه سیاسی، درخصوص اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه با ملت سازی در افغانستان کاری ندارد اظهار می کند: آمریکا براساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در افغانستان دخالت نظامی کرد. مسوولیت ها و ماموریت آمریکا بر مبنای قطعنامه مبارزه با تروریزم و تلاش برای نهادینه کردن دمکراسی تعریف شده است. دمکراسی یکی از ماموریت های اساسی آمریکا و توجیح حضور این کشور است و اینکه این مسوولیت از اظهارات ترامپ کنار گذاشته می شود، نمی تواند تعهد اصلی را رفع کند. اگر این کشور صادقانه برای تامین امنیت تلاش کند بستر دمکراسی محقق می شود.

وی، درخصوص واکنش رییس جمهور به نبود محدودیت زمانی برای راهبرد بیان می کند: غنی در سخنانی در قندهار بایک خوشبینی واهی و پا در هوا گفته است که این راهبرد محدودیت زمانی ندارد اما فراموش کرده است که دوره ترامپ فقط 4 سال است و 4 سال دیگر کس دیگری در آمریکا می آید که ممکن است نظر ترامپ را نداشته باشد.

این فعالی سیاسی می گوید: مساله افغانستان پیش از اینکه به پاکستان، آمریکا و روسیه مرتبط باشد منازعه تاریخی قدرت درون کشور است. تازمانیکه راه حل برای عبور از منازعه قدرت بدست نیامده نمی توان به حرکت های دمدمی مزاج امید بست و به راهکار رسید.

آشنا معتقد است که بستر مداخلات کشورهای منطقه و فرامنطقه به مسایل داخلی را سیاستمداران فراهم کرده اند و دراینباره تصریح می کند: متاسفانه واقعیت عینی است که بستر مداخلات ایران، پاکستان، هند، چین و روسیه را خود فراهم کردیم که کشور میدان بزکشی های قدرت های منطقه و فرامنطقه باشد.

وی افزود: تازمانیکه اقتدار درونی بلرزد و بجای اراده سیاسی مردم جان کری ها تصمیم بگیرند و قانون اساسی و مردم پی کارشان بروند، حکومت های مصلحتی دست نشانده، چنین سرنوشتی دارند. وضعیتی که خودمان فراهم کردیم سبب شد کشورهای پیرامون دولت را به رسمیت نشناسند و رابطه دولت ها با یکدیگر اصل قرار نگیرد و هر کشور با گروه های تروریستی مناسب با منافع ملی خود رابطه بگیرند.

این آگاه سیاسی، درباره ظرفیت داخلی برای شکلگیری اجماع سیاسی معتقد است: از کنفرانس بن تا آخرین روزهای حکومت کرزی، مسیر تا یک جایی درست طی شد اما بعد از انتخابات 2009 کرزی عملا تلاش کرد که دمکراسی را به خلاف ببرد. غنی و کرزی در یک تبانی بسیار واضح در انتخابات 2014 بگونه ای بازی کردند که اراده سیاسی مردم زمینگیر شد، دمکراسی شکست خورد و روند به مسیر داعیه هژمونیک تباری قدرت کشانده شد.

این فعال مدنی می افزاید: تا وقتیکه برخی از سیاسیون پشت داعیه ابطال شده هژمونیک تباری قدرت لجاجت کنند، این دمکراسی میدانی برای تحقق ندارد و این هم نسخه ای نیست که افغانستان را به ثبات برساند. کسانیکه پشت این داعیه ابطال شده هستند به سادگی اراده سیاسی و قانون اساسی را نقض می کنند، جنگ را همگانی می کنند و طالب را کارت سیاسی بازی قدرت می سازند و پس از آن برای قباحت زدایی از از اعمال طالب، تز دروغین داعش را وضع می کنند. مجموع بازی هایی که با آن مواجه هستیم همه اش پیامد بازی های سلیقه ای است.

آشنا خاطر نشان می کند: مردم بدون هیچ تقسیم بندی قربانی سیاست های اشتباه، غلط و احمقانه رهبران سیاسی هستند. مشکلی که در آن گیر کرده ایم سیاست های دمدمی مزاجانه است. غنی از آنجایی که مشروعیت مردمی ندارد همواره به مردم و متحدین بین المللی دروغ می گوید اما این کار کلوخ گذاشتن و از آب رد شدن است. متحدین بین المللی با اجبار با وی مواجه هستند. چنانچه وقتی سرمنشی سازمان ملل به افغانستان آمد با غنی مواجه شد و کار به پرخاشگری رسید و جلسه شان متشنج شد.

وی، در تازه ترین مورد از درماندگی مقام های بین المللی از رویارویی با رهبران حکومت بیان می کند: سفیر اتحادیه اروپا برای افغانستان با غنی جلسه خداحافظی انجام داد. واقعیت مساله این است که جدال و تنشی که میان اتحادیه اروپا و غنمی است بالاخره اتحادیه اروپا را وادار به ختم وظیفه سفیر کرد.

این آگاه سیاسی می گوید: اتحادیه اروپا ماموریت سیاسی اش را در افغانستان خاتمه داد و همزمان با ختم ماموریت سفیر دفتر خود را بست. دلیل اینکار دشمنی غنی با سفیر اتحادیه بود. این دشمنی از مقطع انتخابات آغاز شد، اتحادیه اروپا نخواست مانند یوناما در راستای سیاست های حلقه ارگ بازی نکرد و در برابر آن ایستاد.

آشنا، افزود: مردم شاهد هستند که سفیر اتحادیه اروپا بیشتر از هر مخالف سیاسی و رهبر سیاسی در جبهه برابر غنی قرار و موضع گیری های قاطع در زمینه اصلاحات انتخاباتی، امنیتی، مبارزه با فساد و حاکمیت قانون و حکومتداری خوب داشت. حتی کار به جایی رسید که سفیر اروپا در نشستی کیف پول خود را در آورد و گفت جنرالان در افغانستان براساس این (کیف پول شان) تعیین می شوند نه شایستگی. چنین شخصی وقتی ختم وظیفه می شود و قرار می شود دفتر اتحادیه اروپا بسته شود و تنها سفیر غیر مقیم که قدرت دخالت در امور سیاسی را ندارد روی کار بیاید، نشان از یک عقبگرد وحشتناک می دهد.

وی افزود: هم توپ و هم گره در زمین ارگ است. واقعیت امر این است که افغانستان محکوم به رفتن به مسیر دمکراسی است و هر گونه تمامیت خواهی کشور را به سقوط می کشاند. در آستانه جنگ تمام عیار قومی هر اتفاقی که بیافتد مسولیت آن متوجه غنی و دار و دسته اش است.

کد (26)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
افغانستان
قدرت ها
نظرات بینندگان:

>>>   اشخاص عمده که درراس حکومت مطلق العنان غنی هستند با خیلی ذیرکانه اهداف فاشیستی کثیف خودهارا زیر چتر دیموکراسی ومبارزه علیه تروریزم به پیش میبرند.غنی با مشاورین امنیت ملی فاشیستی شان اختلافات قومی ومذهبی را به پیش میبرند ودر نهایت قدرت راقبضه میکنند.باید ملیت های محروم ومظلوم زجرکشیده افغانستان اهداف شوم اینهارا درک کنند ونگذارندکه به اهداف پلید وفاشیستی شان برسند.

>>>   Latifi
چطور میتوانند انسان را قانع بسازند تا زنان و اطفال را گردن بزند و انتحار کند؟
از چه میتود ها استفاده میشود تا یک شخص بتواند درداخل مسجد انتحاری کند، مسجد را خراب و قرٱن را به ٱتش بکشد؟
اگر قرار باشد شخص را برای اجرای انتحاری از راه دین تشویق کنند، پس سوال برای همان شخص پیدانمیشود که چرا در خانه ی خدا چنین عملی را انجام دهد و یا اطفال معصوم چه گناهی دارند؟

یا اینکه شاید در پهلوی برانگیختن احساسات و تنفر مذهبی شان دیگر میتود ها هم استفاده میشود؟
من نمیتوانم تصور کنم که یک شخص را از طریق دین بر خلاف دین بتوان قادر به اجرای انتحاری، قتل زنان، اطفال و سوختاندن قرٱن کرد....
بیایید ریشه یابی کنید و استادان شیطان را پیدا کنید؟

>>>   بهروز جلال آبادی
میدانیم که طالب و داعش پختون است و میدانیم که ارگ هم در قبضه فاشیزم پختون است !
راه حل چیست ؟؟؟؟؟؟

>>>   دوستان گرامى همه روزه پيش چشم ما سربازان وافسران ماترور
ميشوند چرا شهامت نوشتن واقعيت رانداشته باشيم.
قرارمعلومات موثق درساحه قدرت طالبان جسد هاى سربازان
تيزاب پاشى ميشوندانهارا مرتد ميگويند هيچ كس حق اداى
نماز جنازه براى شان ندارند فقط بايد در يك گودال انداخته
شوندبالاى شان خاك بى اندازند. امادرساحه حكومت، مرده طالب
ترورست را طالب جان ( شهيد ) ميگويند ومراسم ويژه برايش ميگيرند.
عبدالظاهر ظهموری گرامی

>>>   بهروز جلال آبادی
متاسفانه در ننگرهار ( که من هم ننگرهاری هستم) خرید و فروش به پول روپیه پاکستانی میشود ! روزنامه های پاکستانی هر روز با خبرهای ضد افغانستانی به فروش میرسد !
شناس نامه های پاکستانی در جیب های ۵۰ در صد مردم ننگرهار وجود دارد !
وقتیکه سخن از پاکستان و افغانستان زده شود به بسیار بیشرمی از پاکستان دفاع میکنند !
این جاهلان باز میایند بلخی های عزیز و پنجشیری های قهرمان را متهم به جاسوسی ایران میکنند !
این هم اصلیت پختون های ننگرهار !
با چی جاهلان طرف هستیم !
به امید یک پارچگی تاجیک تباران علیه وطن فروشان

>>>   آخرین شانس اشرف غنی
من چند ماه پیش به اشرف غنی جدا هشدار دادم که برای جلوگیری از فرورفتن کشور در یک بحران عمیق و خطرناک بی بازگشت، باید بی درنگ چند اقدام عاجل را روی دست گیرد:
1. بی درنگ اعلام نماید که به همه بندهای توافقنامه دولت وحدت ملی پابند است و آن را عملی نماید و از یکه تازی و انحصارگرایی دست بردارد.
2. باند مافیایی اتمر، اکلیل، خپلواک و استانکزی را که عاملان اصلی فتنه در کشور اند، بی درنگ به عنوان سفیر به خارج بفرستد.
3. دوستم و احمد ضیاء مسعود را دوباره به کابل دعوت نماید.
3. حکمتیار را دوباره به پاکستان بفرستد.
4. باید هر چه عاجل تر کمیسیونی را برای ویرایش قانون اساسی، برگزاری لویه جرگه فوق العاده اصلاح قانون اساسی و ساختار نظام بگمارد و رسما اعلام نماید.
اینک بار دیگر هشدار را با فریاد بلندتر تکرار می کنم . روشن است اگر نشنود و کماکان به همین بیراهه یی که روان است، پیش برود؛ همه مسوولیت فرو رفتن کشور در کام بحران عمیق سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی به دوش او خواهد بود.
عزيزآريانفر

>>>   Yama Aryapour
خطاب به غلام بچه ارگ قبيله!
حملات اخير تروريستى بالاى اماكن و محلات تجمع هزاره ها را مذهبى نسازيد، آيا كُرد هاى كوبانى در سوريه هم پيروان مذهب شيعه بودند كه مورد حملات و كشتار بيرحمانه تروريستان داعش، النصره و .... قرار گرفتند؟ در حاليكه داعش اصلاً در افغانستان وجود ندارد، چطور شما ميخواهيد با ياوه گوئى تان مردم را فريب بدهيد و چطور جرئت ميكنيد كه جنايات طالب پشتون را بنام داعش خاك پوشى توجيه كنيد؟
دوستان محترم!
حقائق چيز ديگر است، حقيقت هدف قرار دادن اقليت هاى خلع سلاح است نه پيروان مذاهب.

>>>     بهترین راه فقط تجزیه کشور بین اوغان و غیر اوغان است


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است