قراداد شرکت اماراتی را فسخ کنید
کمپانی اماراتی فقط در حد خرید اجناس است و نمی تواند امنیت استفاده از تکنالوژی را تامین کند؛ درحالیکه امکان هک و سوء استفاده افراد در مراکز ولایت ها براحتی وجود دارد و با این روند آنوقت استفاده از تکنالوژی هم در انتخابات افغانستان ناکام می ماند 
تاریخ انتشار:   ۱۷:۵۷    ۱۳۹۶/۶/۲۱ کد خبر: 138562 منبع: پرینت

روند آفرگشایی پیمان خرید افزارهای انتخاباتی و برقی برای کمیسیون انتخابات درحالی سخت انتقاد برانگیز شده است که این روند کاملا پنهانی صورت گرفت و از سوی دیگر تنها یک شرکت اماراتی داوطلب شد و سندهای خود را به کمیسیون انتخابات فرستاد. شتابزدگی در عقد قرارداد خرید و حضور تنها یک شرکت داوطلب گمانه زنی ها را درخصوص تقلب انتخاباتی بیشتر می کند. درحالیکه منطق حکم می کند اگر انتخابات با تعویق هم برگزار شود باید شفافیت و اصلاحات در آن اصل واقع شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، نعیم ایوب زاده، رییس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان در گفتگو با "محور" درخصوص نگرانی ها از خریداری افزارهای برقی از یک شرکت خارجی گفت: 5 ماه است که بحث استفاده از تکنالوژی مطرح می شود اما بازیگران جامعه جهانی، حکومت، سیاستگران و کسانی بیرون از کمیسیون انتخابات علاقمند به استفاده از آن نبودند و این دیدگاه ها باعث طولانی شدن بحث استفاده از تکنالوژی در انتخابات شد.

ایوب زاده گفت: بارها با مفکوره استفاده از تکنالوژی بازی شد و سرانجام باخبر شدیم که تصمیم در مورد آن گرفته شده و رهنمودهای ما مورد استفاده قرار نگرفته است؛ باید گفت که تمام مراحلی که برای استفاده از تکنالوژی تعریف شده است غیرشفاف و خلاف کار استقلالیت کمیسیون است.

رییس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان، درخصوص نبود استقلال در کار کمیسیون اظهار کرد: مدیریت و رهبری کمیسیون و پیشبرد امور انتخاباتی به خود کمیسیون مربوط می شود اما اینها به حدی استقلال خود را زیر سوال برده اند که تصمیم را برایشان رییس جمهور می گیرد، کارمند را کمیسیون اصلاحات انتخاباتی استخدام می کند و قضاوت را در امور کمیسیون جامعه جهانی می کند، در این شرایط پس کمیسیون چکاره است؟

وی بیان کرد: مطابق اطلاعاتی که از واگذاری پیمان خرید افزارهای کمیسیون با شرکت اماراتی داریم پروسه کاملا غیر شفاف و پنهانی بوده و خلاف معیارهای شفافیت و اصل استقلال کمیسیون است و کاری که صورت گرفته است نمی تواند نتایج خوبی در پی داشته باشد.

ایوب زاده درخصوص شرکت پذیرنده پیمان خرید افزارهای انتخاباتی تصریح کرد: متاسفانه کار با کمپانی ای صورت گرفته است که فقط سخت افزار را فراهم می کند و بخش های مهم دیگر نادیده گرفته شده است. مثل این است که در ساخت خانه فقط خشت و وسایل خرید و مهندسی برای آبادی آن نیاورد!

رییس فیفا می گوید: حکومت در این بین مقصر اصلی است چراکه رهبری کارهای انتخاباتی را خود برعهده گرفته است، استخدام کمیشنرها، تعیین رییس دارالانشا و تصویب حوزه های انتخاباتی همه تلاش حکومت را برای انحصار گرایی نشان می دهد و مشکل دوم کمیسیون است که ظرفیت و شایستگی از خود نشان نمی دهد که رهبری کار خود را برعهده بگیرد تا سر و صداها بلند نشود.

این مقام انتخاباتی، چند پارچگی میان اعضا، نبود تجربه کافی، فشارهای حکومت بر کار کمیسیون، نبود کارمندان تکنیکی، نداشتن تصویر بزرگ از انتخابات، نبود تجربه استفاده از تکنالوژی، فشارهای سیاسیون و به ارث بردن یک کمیسیون فاسد را تمام دلایلی می داند که باعث شده کمیسیون نتواند ابتکار بخرج دهد و رهبری امور را برعهده بگیرد می داند.

وی می افزاید: اگر امورات انتخابات به این وضع پیش برود و کسانیکه در ریاست جمهوری هستند صلاحیت ها را بدست بگیرند و مصلحت خود را پیاده کنند بسیار مشکل خواهد بود که انتخابات برگزار شود.

ایوب زاده بیان می کند: کمپانی ای که با آن قرارداد صورت گرفته است تنها سخت افزار را فراهم می کند و بحث مدیریت آن، آموزش دادن و شناسایی افرادی که قرار است با سخت افزارها کار کنند نادیده گرفته شده است و از سوی دیگر ظرفیت بکار گیری این وسایل در کمیسیون وجود ندارد. استفاده از تکنالوژی تنها خرید چند کامپیوتر و ابزار نیست و نحوه بکارگیری و کاربرد آن به مراتب مشکل تر از خرید آن است.

رییس بنیاد انتخابات شفاف، درخصوص سابقه استفاده از تکنالوژی در کشورهای دیگر می گوید: استفاده از تکنالوژی در دیگر کشورها به این صورت است که کمپانی مربوط مسوولیت، مدیریت و کارایی ابزار را ثابت می سازند و اگر این مسایل در خصوص انتخابات ما نیز مد نظر قرار می گرفت استفاده از آن می توانست موثر واقع شود و شفاف باشد اما امیدواریم که این قراداد هرچه زودتر فسخ شود و با این کمپانی کار ادامه پیدا نکند.

وی افزود: کمپانی مذکور فقط در حد خرید اجناس است و نمی تواند امنیت استفاده از تکنالوژی را تامین کند. درحالیکه امکان هک و سو استفاده افراد در مراکز ولایت ها به راحتی وجود دارد و با این روند آنوقت استفاده از تکنالوژی هم در انتخابات افغانستان ناکام می ماند.

کد (26)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
انتخابات
شرکت اماراتی
نظرات بینندگان:

>>>   اوغان به دموکراسی و قانون باور ندارد. غنی کوچی خودش ذریعه تقلب و خیانت به قدرت رسید حال از او توقع یک انتخابات شفاف و صادقانه چگونه ممکن است؟


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است