تاریخ انتشار: ۱۱:۳۵ ۱۳۹۶/۱۱/۲ | کد خبر: 145302 | منبع: | پرینت |
مسوولان وزارت مبارزه علیه مواد مخدر با راهاندازی نشست «گفتمان ملی علیه مواد مخدر» اعلام کردند: مواد مخدر در افغانستان، پدیدهی تحمیلی است و برای گسترش آن مافیای داخلی و بین المللی دست دارند.
به گزارش روزنامه هشت صبح؛ سلامت عظیمی، وزیر مبارزه با مواد مخدر در این نشست در اول دلو گفت که سالانه مافیای مواد مخدر میلیاردها دالر از فروش و قاچاق مواد مخدر افغانستان درآمد دارند و کوشش میکنند که به تعداد معتادان در کشور بیافزایند و از این طریق سود بیشتری به دست بیاورند.
خانم عظیمی افزود که مواد مخدر یک پدیدهی تحمیلی است و افغانها از آن نفع نمیبرند.
سلامت عظیمی تصریح کرد که مرزهای باز، افزایش ناامنی، فقر، بیکاری، بیسوادی، کم توجهی به تربیت اطفال، شرایط ناگوار اقتصادی و مهاجرت باعث افزایش کشت و تولید مواد مخدر شده است. در حال حاضر حدود ۵ میلیون افغان به کشورهای همسایه به ویژه ایران و پاکستان مهاجر هستند. این تعداد افراد در کشورهای بیگانه با مشکلات گوناگونی روبرو اند. یک تعداد این افراد مهاجر به تشویق اشخاص دیگر یا برای این که بتوانند، برای لحظه ای خود را از مشکلات دور کنند از مواد مخدر استفاده میکنند.
سلامت عظیمی، وزیر مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد که به شمول مهاجرت اکثر این عوامل از طریق آگاهی عامه قابل جلوگیری است. یکی از برنامههای عمده این وزارت برای کاهش کشت و استفاده مواد مخدر، آگاهی عامه است.
سلامت عظیمی میگوید که آنها از طریق مساجد، تکایا و مکاتب به مردم از ضررهای مواد مخدر آگاهی میدهند. به قول او، استراتژیهایی که برای مبارزه با مواد مخدر ساخته شده، بدون همکاریهای مردم، نهادهای فرهنگی و اجتماعی موفق نیست.
سلامت عظیمی تاکید کرد که در طول سالهای گذشته همکاری گستردهای بین حکومت و کشورهای بین المللی برای مبارزه با مواد مخدر وجود نداشته است. مواد مخدر پدیدهی بین المللیای است که مبارزه به آن نیاز به همکاریهای منطقهای دارد. وزیر مبارزه با مواد مخدر از کشورهای منطقه و جهان خواست که همکاری شان را برای نابودی مواد مخدر در کشور افزایش دهند.
در همین حال محمدعثمان فروتن، رییس پلان و پالیسی وزارت مبارزه با مواد مخدر گفت که افغانستان در حال حاضر بزرگترین تولید کنندهی تریاک در جهان است. آقای فروتن افزود که ۱۱.۱ درصد جمعیت کشور از مواد مخدر متاثر هستند. او همچنان گفت: «کشت و تولید مواد مخدر در کشور باعث ناامنی و اقتصاد نامشروع شده است، کشورهای منطقه و جهان باید برای کاهش این مواد همکاریشان را گسترده سازند، در غیر آن مواد مخدر یک پدیده جهانی است و تنها افغانستان در برابر آن کار قابل توجه و مطلوبی نمیتواند.»
محمدعثمان فروتن یادآور شد که وزارت مبارزه با مواد مخدر سالانه ۴۰ هزار معتاد را تداوی میکند. به قول او در سراسر کشور ۱۱۰ مرکز تداوی معتادان وجود دارد. مرکز تداوی احیای امید، یکی از مکانهایی است که معتادان در آن تداوی میشوند. ماه گذشته نیز وزارت مبارزه با مواد مخدر حدود ۲۰۰ معتاد را از زیر پل سوخته، شهر کابل جمع آوری و به آن مرکز انتقال دادند. آقای فروتن در این مورد میگوید که در سال ۲۰۰۱ تنها یک مرکز مشورت دهی برای معتادان وجود داشته است.
به قول رییس پلان و پالیسی وزارت مبارزه با مواد مخدر، نبود همکاریهای وسیع منطقهای، بلند بودن تقاضای مواد مخدر، ناامنی، نبود بودجه کافی و تجهیزات عوامل اصلی افزایش مواد مخدر در کشور اند. وزارت مبارزه با مواد مخدر این نشست را با حضور استادان دانشگاه و عالمان دین راه اندازی کرده بود.
مولوی عطاءالله فیضانی، عالم دین در این نشست گفت که یک تعداد افراد که به جرم قاچاق یا کشت مواد مخدر بازداشت شده، دوباره آزاد شده اند. آقای فیضانی افزود که حکومت در مبارزه با مواد مخدر در طول ۱۷ سال گذشته ناکام مانده است. او همچنین گفت که گفتمان ملی علیه مواد مخدر، اولین نشست ضد مواد مخدر است که عالمان دین در آن سهم دارند. گفتنی است که در حال حاضر ۳.۶ میلیون نفر در کشور از مواد مخدر متاثر اند. همچنین طبق بررسی هایی که صورت گرفته سالانه از فروش مواد مخدر کشور ۷۰ میلیارد دالر به دست میآید که تنها یک میلیارد آن به جیب قاچاقبران و تولید کنندگان داخلی میماند و باقی ماندهی آن را مافیای بین المللی میگیرند.
کد(12)
>>> راست میگه.
کسانی که زبان کردی نمیفهمند و نفهمیدند که چه نوشته شده است،یا زبان کردی یاد بگیرند و یا هم نویسنده مطلب را پدر و مادر گفته ..............بدهند.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است