سیاست خارجی ما از ارگ فراتر نرفت
بیایید این ادعا که پاکستان بخاطر سیاست های افغانستان به انزوا رفته تغییر دهیم؛ در سیاست های منطقه ای بازی را باخته ایم و امروز روسیه، چین، ایران و کشورهای خلیج در کنار پاکستان ایستاده اند 
تاریخ انتشار:   ۱۴:۰۸    ۱۳۹۶/۱۱/۲۳ کد خبر: 146536 منبع: پرینت

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص نتیجه سفر هیات مذاکره کننده کابل به اسلام آباد گفت که این هیات بدون دستاورد از اسلام آباد بازگشت؛ قبل از این اظهار و قبل تر از سفر هیات به اسلام آباد، برای بسیاری از آگاهان سیاسی و احتمالا خود حکومت، روشن بود که گفتگوها با اسلام آباد به نتیجه نمی رسد و سفر وزیر داخله و رییس امنیت ملی به اسلام اباد، سفر هیات پاکستانی به کابل و سپس سفر هیات افغانستانی به اسلام آباد سوری و عوام فریبی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، محمد حیدری استاد دانشگاه در گفتگو با "محور" درخصوص بی نتیجه ماندن گفتگوها با طرف پاکستانی گفت: بحث بی نتیجه ماندن گفتگوها با پاکستان جدید نیست و در گذشته نیز سیاست پاکستان در برابر افغانستان روشن نبوده است.

حیدری بیان کرد: در 15 سال گذشته ، چهل و چند بار رییس جمهور کرزی و یکبار غنی به پاکستان سفر داشته اند؛ اظهار دوستی های یکجانبه از طرف حکومت قبلی و تداوم سیاست های دو پهلو در عمر حکومت وحدت ملی بیانگر این است که پاکستان در قبال مسایلش با افغانستان در روشنایی صحبت نمی کند.

وی درخصوص سفر بی دستاورد اخیر هیات مذاکره کننده کابل(جمعه 20 دلو 96) به اسلام آباد اظهار کرد: سطح این نشست بسیار پایین و مقطعی و تنها بخاطر ناامنی های اخیر پایتخت و چند ولایت بود و همچنین هیات پاکستانی که به کابل آمده بودند نیز صلاحیت های آنچنانی درباره تصمیم گیری درموارد صلح و مشارکت و اقدام علیه لانه های تروریستی را نداشتند و این سفر نیز ادامه همان سیاست های کجدار و مریض گذشته این کشور بود.

این اگاه روابط بین الملل می گوید: واقعیت امر این است که در افغانستان فکر غیر واقعبینانه در رابطه با پاکستان شکل گرفته است و آن این است که فهم دولتمردان ما از پاکستان یک فهم انتزاعی است نه واقعی.

حیدری تصریح کرد: افغانستان دستگاه دیپلماسی و استخبارات پاکستان را دست کم گرفته است و با ساده سازی قضایا می خواهد با این کشور تعامل کند در حالیکه اگر می خواهیم مشکلات بصورت بنیادین حل شود باید به این مساله واقف شویم که بحث افغانستان تنها طالبان و گروه های تروریستی نیست و بحث ما دولت پاکستان است.

این استاد دانشگاه درباره گفته ها مبنی بر اینکه سیاست های افغانستان، پاکستان را به انزوا کشانده است اظهار کرد: بیایید این ادعا که پاکستان بخاطر سیاست های افغانستان به انزوا رفته را تغییر دهیم؛ اگر در سیاست های کلان در جلب توجه قدرت های بزرگ موفق بوده ایم در سیاست های منطقه ای بنحوی بازی را باخته ایم و امروز روسیه، چین، ایران و کشورهای خلیج در کنار پاکستان ایستاده اند.

وی بیان کرد: افغانستان تا حال در عرصه سیاست خارجی خود ناکام عمل کرده است و تا این لحظه خطوط اساسی سیاست خارجی مشخص نیست، در رابطه با مسایل بین الملل بسیار مهم است که نظم حاکم بر روابط بین الملل را تحلیل کنیم

حیدری با اشاره به از هم پاشیدگی های سیاسی داخلی اظهار کرد: سیاست خارجی تداوم سیاست داخلی است و آشفتگی های داخلی، ناامنی، بد امنی، شقاق و نفاق و جبهه گیری های مختلف احزاب و سیاسیون بر سیاست داخلی که تداوم سیاست خارجی است، تاثیر دارد.

این آگاه روابط بین الملل افزود: متاسفانه که 5 حلقه سیاست خارجی که رییس جمهور در روز تحلیف خود مطرح کرد از ارگ فراتر نرفت و تا هنوز دستگاه دیپلماسی تعریف مشخصی از این 5 حلقه ندارد.

این استاد دانشگاه درباره اینکه افغاستان چگونه باید پاکستان را قانع سازد که از حمایت هراس افکنان دست بکشد اظهار کرد: در طی 14 سال گذشته از جانب افغانستان فرصت سوزی های بسیاری شده است اما هنوز فرصت های استثنایی وجود دارد و قدم اول این است که در داخل کشور رییس جمهور براساس احساسات و عواطف فردی سیاست تبیین نکند.

حیدری بیان کرد: متاسفانه که سیاست حکومت های ما چه در دوران کرزی و در دوره حکومت وحدت ملی در رابطه با پاکستان شفاف و روشن نبوده است و از اهرم های فشاری که در اختیار داریم استفاده نکردیم و حتی کسانیکه از داخل ما بلند شده و گفتند که رهبران طالبان در افغانستان هستند نه پاکستان؛ از این لحاظ باید شفافیت و قاطعیت را از داخل روی دست بگیریم.

کد (26)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
مذاکرات
اسلام آباد
افغانستان
کابل
نظرات بینندگان:

>>>   Saboor Raheel
تجربه دردآور تاجیکان پاکستان که زبان و هویت قومی خود را از دست دادندو با پذیرفتن عنوان پشتون به یکی از گروههای قومی پشتون جذب شدند پیش چشم ماست. پذیرفتن عنوان افغان به مثابه هویت ملی غیر افغانها تکرار همین مصیبت است. یک تجاوز آشکار به حقوق انسانهاست و یک جنایت ضد بشری است.

کسانی که می خواهند در شناسنامه های شان افغان گفته شوند،‌ حق شان است. باید افغان باشند. اما آنهایی که افغان نیستند،‌ هرگز نباید از خود و عزت و هویت خود بگذرند و خود را چیزی بنامند که نیستند.

مساله همانند روز روشن است که شماری از پشتونها در پارلمان بدون هیج شرمی خواهان تحمیل هویت خود بر دیگران اند. تنها شماری از نماینده های پشتون این طرفدار این تحمیل اند و این خود می رساند که افغان به غیر پشتونها پیوندی و تعلقی ندارد. این یک هویت پشتونی است.

این که هزاران خانواده تاجیک در مناطق جنوب و شرق کشور نیز در مسیر افغان ساخته شدن توسط قبایل زورگوی پشتون شده و یا مجبور به ترک مناطق شده و خانه و کاشانه و زمینهای شان با زور توسط قبایل پشتون اشغال شده است، داستان پر آب چشم دیگریست که باید به وقت و زمانش گفته و به آن پرداخته شود..

اما حالا که موضوع شناسنامه ها مطرح است، هرگز نباید گذاشت که هویت مان مسخ و یا نابود شود. تاجیک، افغان، هزاره و ازبک نامهای مشخص و هویتهای مشخص اند. اگر همه را ازبک و تاجیک و هزاره خوانده نمی توانید،‌ همه را افغان هم خوانده نمی توانید.

>>>   Hazara World
حکمتیار: حملات استشهادی (انتحاری) یک وظیفه مقدس است

گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی در گفتگوی ویژه با آریانانیوز کشته شدن انسان های بیگناه را در هر گونه حملات از طرف هر گروهی حرام خواند اما حملات استشهادی را مشابه حملات انتحاری میداند و آنرا یک وظیفه مقدس بیان کرد.

آقای حکمتیار در مورد حملاتی که منجر به کشته شدن افراد بی گناه میشود چنین گفته است: ” حملاتی که از هر راهی زیر هر پوششی که فعالیت میکند، در نتیجه آن انسان های بیگناه کشته میشود، غیرمحارب، کسیکه سلاح نداشته بر او صدمه میرسد، حرام است. اسلام رد میکند و ما با شدیدترین الفاظ محکوم میکنیم”.

اما او حملات انتحاری را شبیه حملات استشهادی دانست و افزود که این گونه حملات یک وظیفه مقدس در اسلام میباشد.

رهبر حزب اسلامی هم چنان اظهار داشت که در پشت پروژه داعش در افغانستان ایران قرار دارد و جنگجویان این گروه توسط ایران به افغانستان آورده میشود.

رهبر حزب اسلامی در این مورد تصریح کرد: ” شما میگویید انتحاری، ولی ما میگوییم استشهادی؛ حملات انتحاری حملات است که کسی از زندگی خود بیزار آمده و خودکشی میکند. انتحاری یعنی خودکشی، حملات استشهادی یعنی حملاتی که کشته شدن آن در این حملات صد در صد یقینی است، ولی بر اهداف مقدسی است. قطعاً ما از آن حمایت میکنیم.”

پیش از پیوستن حکمتیار به پروسه صلح چندین حمله انتحاری از سوی هواداران این گروه به انجام رسیده بود.

آقای حکمتیار در این مصاحبه اختصاصی به حکومت وحدت ملی نیز تاخت و ادعا کرد که حکومت و سیاست هایش “ناکام” است.

ًبه گفته آقای حکمتیار حلقات نیرومندی در داخل نظام وجود دارند که در سازمان دهی و انجام “حملات انتحاری” به مهاجمان و گروه های مخالف دولت مستقیما کمک میکنند.

رهبر حزب اسلامی در این مورد افزود:”حلقه های نیرومندی در داخل نظام وجود دارند. در داخل حکومت، اداره و نظام که موترهای شیشه سیاه شان با وسایل و افراد شان انتقال میدهند، همکاری میکنند، حمایت میکنند و با مخالفین دست دارند.”

به باور آقای حکمتیار مهاجمان انتحاری ذریعه موترهای نیروهای امنیتی انتقال و اهداف شان نیز از سوی شماری از اشخاص نفوذی در درون قوای مسلح، مشخص میشوند.

گلبدین حکمتیار پس از مذاکرات طولانی بالآخره در ماه میزان سال ۱۳۹۵ با حکومت وحدت ملی به توافق سیاسی دست یافت.

آزادسازی زندانیان حزب اسلامی، مصئونیت قضایی فرماندهان این حزب و تامین امنیت آقای حکمتیار از موارد کلیدی در این موافقت نامه گفته شده است.

>>>   يك معماي تلخ
يك ماه را در بر گرفت كه پاسپورت بگيرم، در طول اين يك ماه با وصف اينكه خيلي تلاش كردم و انرژي به خرج دادم هيچ شكايت نداشتم و خيلي هم با شوق كارم را دمبال ميكردم بلاخره موفق شدم و يك جلد پاسپورت گرفتم در طول اين يك ماه خيلي سرگردان شدم اما با خود ميگفتم ارزشش را دارد، وقت پاسپورت را گرفتم و با بسيار شوق تمام پاستپورتم را باز كردم كه در داخل نوشته است
تخلص: عبدالله
اسم: عبدالمتين
تابعيت: افغان
همي حرف آخر را كه خواندم خداوراستي همو سرگرداني هايم ده دم رويم آمد و خيلي افسوس كشيدم و با خود گفتم حتا اگر در روي پيشاني ام افغان بنويسن قبولش نميكنم اين نام ننگين را من (تاجيك ) استم
اميد به او رزيكه تابعيتم تاجيك باشد و من با شوق تمام اين پاسپورت را آتش بزنم.....

>>>   كاش در حكومت هاي گذشته و فعلي برابر نيم فهم شما را ميداشت اغاي حيدري

احمد أر كابل

>>>   .......بعد از ظهور اسلام(بعد از شر وفساد اولین دولتیست که سیاست او به جهان رسید!
....


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است