آمار تلفات ملکی در افغانستان وحشتناک است
ثبت آمار وحشتناک تلفات ملکی اذیت کننده است؛ این وضعیت برخلاف منافع کشور است و تلاش ها برای خدمت را تضعیف می کند؛ هر یک از این آمار نشان دهنده از دست رفتن امید از آینده بهتر است 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۴۹    ۱۳۹۶/۱۱/۲۶ کد خبر: 146721 منبع: پرینت

گزارش سالانه سازمان ملل در خصوص تلفات افراد ملکی نشر شد؛ در این گزارش تلفات افراد ملکی در سال 2017 بیش از 10 هزار کشته و زخمی اعلام شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، تدامیچی یاماماتو نماینده سرمنشی سازمان ملل برای افغانستان صبح امروز پنجشنبه 26 دلو 96 در نشست گزارش سالانه سازمان ملل در مورد تلفات افراد ملکی در کابل گفت: اگر اقدامات لازم از سوی همه طرف های درگیر جنگ برای کاهش تلفات ملکی روی دست گرفته نشود نگران هستیم که امسال نیز شاهد آسیب بیشتر مردم ملکی باشیم.

یاماماتو بیان کرد: ملل متحد افغانستان را در مسایل مختلف از جمله پروسه صلح، حقوق بشر، انتخابات و حاکمیت قانون کمک و همکاری می کند؛ این تلاش ها بخاطر بهبود وضعیت زندگی افغانستانی ها صورت می گیرد تا اینکه مردم نسبت به آینده صلح امیدوار و خودکفا شوند.

نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل آمار تلفات ملکی را وحشتناک خوانده و اظهار کرد: ثبت آمار وحشتناک تلفات ملکی اذیت کننده است؛ این وضعیت برخلاف منافع کشور است و تلاش ها به خدمت را تضعیف می کند؛ هر یک از این آمار نشان دهنده از دست رفتن امید از آینده بهتر است.

وی تصریح کرد: وقتی می بنیم که افراد ملکی عمدا هدف قرار می گیرند به این فکر می کنیم که این وضعیت تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و عاملین آن، چطور فکر می کنند! آنها ادعا دارند که از منافع افغانستانی ها نمایندگی می کنند ام عملکردشان خلاف منافع مردم است و مردم شان را به وحشتناک ترین شکل به قتل می رسانند و باعث وحشت و مصیبت می شوند.

یاماماتو افزود: ملل متحد حملات را تقبیح می کند و از مخالفین می خواهد از هدف قرار دادن افراد ملکی و حملات بدون تفکیک و وبویژه حملات بالای ساحات ملکی متوقف شود و مخالفین به سلامت افراد ملکی در مطابقت با قوانین بشردوستانه بین المللی احترام بگذراند و همچنین از مراکز صحی، مکاتب و تاسیسات ملکی برای مقاصد نظامی استفاده نکنند.

نماینده سرمنشی سازمان ملل برای افغانستان، تلاش ها برای کاهش تلفات ملکی را ناکافی خوانده و گفت: تلاش ها صورت گرفته است اما مجموع تلفات غیرقابل قبول است و کار بیشتر باید صورت بگیرد و توقع داریم تلاش ها بیشتر شود و ارقام تلفات کاهش یابد.

وی بیان کرد: باید بخاطر توافق، روی صلح کار کنیم تا جنگ پایان یابد، تلاش های جمعی باید دو برابر شود تا جنگ خاتمه یابد. از آن عده طرف های درگیری که تصمیم بکارگیری از سلاح هایی را دارند که افراد ملکی را کشته، زخمی و معیوب می سازد می خواهیم به آوردن تغییراتی تعهد کنند که تاثیرات قوی بالای محافظت از افراد ملکی داشته باشند.

یاماماتو درخصوص گزارش سالانه سازمان ملل از تلفات افراد ملکی افزود: معلومات این گزارش را کمیشنر عالی حقوق بشر و ملل متحد تایید می کنند.

کد (26)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
یاماماتو
گزارش تلفات ملکی
نظرات بینندگان:

>>>   Arianfar
امریکاباسیاست های لغزش آمیزخود درعمل به گروگان پاکستان مبدل شده است وناگزیراست مادام العمربه پاکستان باج بپردازد. ازین روبایدراهبردخوددر قبال افغانستان راتغییربدهد.

>>>   Ayendagan
افغانستان در فهرست کشورهای دیکتاتور جهان قرار گرفت
یافته های واحد پژوهشی اکونومست از شاخص مردم سالاری نشان می‌دهد که افغانستان در میان ۵۲ کشوری که‌ حکومت‌های‌شان‌بر پایه‌های استبداد و دیکتاتوری استوار است، در جایگاه 34 قرار گرفته است.واحد پژوهشی اکونومست گزارش تازه اش را زیرنام مردم سالاری در سال ۲۰۱۷ میلادی منتشر کرده که براساس آن، ۱۹ کشور در جهان به گونه کامل مردم سالار اند که ناروی و آیسلند در جایگاه اول و دوم ایستاده اند.همچنان گزارش این نهاد نشان می‌دهد که ۵۳ کشور در جهان بشمول ایالات متحده امریکا، فرانسه و هند، نیمه‌مردم سالار اند که عملکرد حکومت در این کشورها نسبت به کشورهای‌ رده اول، ضعیف است.

اما اندک پایین تر از این، دست کم ۴۰ کشور حکومت های دارند که در آن ها انتخابات منظم برگزار نمی‌شود، مشارکت نخبه ها و مردم در‌ حکومت پایین است، میزان فساد قابل توجهی دارند و به گونه نمونه هم پاکستان و ترکیه در این فهرست استند.

در این پژوهش حکومت های ۵۲ کشور، استبدادی و دیکتاتوری توصیف شده است.

در این کشورها، کثرت‌گرایی ‌ اصلن وجود ندارد، رسانه ها در کنترول دولت است، باشندگان آن نسبت به دولت بی‌اعتماد استند و حقوق ‌و ‌حرکت های مدنی هم سرکوب و نقض می‌شود.

در میان این کشورهای استبدادی و دیکتاتور، افغانستان در جایگاه سی و چهارم قرار دارد که یک پله بالاتر از ایران و کوریای شمالی در قعر فهرست است.

حکومت افغانستان حاضر نشد در پیوند به گزارش واحد پژوهشی ایکونومست ابراز نظر کند.

این در حالیست که وکلای پارلمان، جریان‌ها و احزاب سیاسی رئیس جمهور را به انحصاگرایی قدرت و دیکتاتوری متهم کرده اند.

پیش از این سازمان ملل در گزارش سالانه اش از وضعیت حقوق بشری در افغانستان ابراز نگرانی کرده بود.

نگرانی‌های اساسیِ این سازمان، شامل افزایش کشتار غیرنظامیان، افزایش خشونت برضد زنان و تحدید آزادی بیان بوده است.

سازمان های بین‌المللیِ دیگر، مانند دیده بان جهانی حقوق بشر و عفو بین‌الملل نیز پیش از این از وضعیت کنونی حقوق بشری در افغانستان ابراز ناخوشنودی کرده اند.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است