حضور مشاوران آمریکایی برای ما فایده ندارد
به ازای مصرف هر عسکر آمریکایی تقریبا 50 افسر ما تعلیم و تربیت می شد و با یک میلیون و 50 هزار عسکر خارجی مجهز به تمام تجهیزات، بساط جنگ در کشور جمع می شد اما این اتفاق ها نیافتاد و جنگ بیشتر شد 
تاریخ انتشار:   ۱۹:۲۷    ۱۳۹۶/۱۲/۱۲ کد خبر: 147793 منبع: پرینت

درحالیکه مقام های روسی و شماری از کشورهای منطقه، آمریکا را متهم به انتقال داعش به افغانستان می کنند این کشور روند نظامیان و مشاوران بیشتر را از تاریخ 5 حوت 96 به افغانستان آغاز کرده است و حساسیت ها در رابطه با صادق نبودن آمریکا در جنگ افغانستان و پیش بردن بازی جنگی به نفع غرب در افغانستان را بار دیگر بر انگیخته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، زلمی وردک نظامی پیشین کشور در گفتگو با "محور" درخصوص ورود 800 مشاور نظامی به افغانستان گفت: 18 سال نتیجه حضور نظامیان و مشاروان خارجی برای همه معلوم است؛ یک میلیون و 50 هزار عسکر خارجی با تمام تجهیزات، سلاح و اقتصاد قوی به افغانستان آمدند و بجای اینکه امروز بساط جنگ جمع شده باشد می بینیم که جنگ در 75 درصد خاک کشور رشد کرده است.

وردک بیان کرد: آمریکا برای پیشبرد برنامه خود کسانی را به لیست افرادش درافغانستان اضافه کرده و می فهمد که وضعیت اینجا خوب نیست. اگر درست فکر کنیم می بایست به ازای مصرف هر عسکر آمریکایی تقریبا 50 افسر ما تعلیم و تربیت می شد اما این اتفاق ها نیافتاده است.

این آگاه نظامی حضور نظامیان اضافه آمریکایی در کشور را برنامه آمریکا خوانده و اظهار کرد: آمریکایی ها به لزوم دید خودشان نظامی ها و مشاورین را به افغانستان می فرستند تا هم از نزدیک نظامیان افغان را تحت نظر داشته باشند و هم برنامه های جنگی را آنطور که می خواهند پیش ببرند و به همین خاطر عسکر اضافه می کنند.

وی به سابقه حضور مشاوران خارجی در افغانستان اشاره کرده و یاد آور شد: این برنامه متاسفانه در گذشته هم وجود داشت و در زمان داکتر نجیب هم مشاوران روسی بسیاری به افغانستان آمدند اما سرانجام خوبی نداشت و روشن کرد که با کم و اضافه کردن مشاور و عسکر کاری در افغانستان پیش نمی رود.

وردک تصریح کرد: تازمانیکه یک برنامه درست برای تقویت قوت های نظامی افغانستان بوجود نیاید و آنان به قسمی عیار نشوند با آمدن و رفتن عساکر اضافه کاری نمی شود چنانچه با یک میلیون و 50 هزار عسکر خارجی کاری نشد.

این نظامی پیشین، حضور مشاورین خارجی بعد از گذشت 18 سال از جنگ در کشور را درست نمی خواند و می گوید: اینکار نشان دهنده این است که آنها مردم ما را بی استعداد فکر می کنند و الا یک جوانی که تازه از آکادمی فارغ شده باشد در 18 سال به رتبه های دگرمنی و بالاتر می رسد و خود یک معلم خوب نظامی تبدیل می شود.

وردک اضافه کرد: چون اعتماد در افغانستان نیست آمریکایی ها می خواهند خود وظیفه مشاورتی را پیش ببرند و در کنار آن برنامه های خود را نیز پیاده کنند.

وی، اصلاح بنیاد نظامی کشور را یک نیاز ضروری خوانده و گفت: تا زمانیکه مسایل نظامی از بنیاد اصلاح نشوند و چوکات نظامی از مسایل سیاسی و قومی بیرون نشود و براساس تعلیمات و قانون نظامی اجراآت پیش نرود، وضعیت امنیتی سامان نمی یابد.

این اگاه نظامی درباره وضعیت چوکات نظامی کشور اظهار کرد: من در خانه ای نظامی بدنیا آمدم و در چوکات نظامی تربیت شدم و حالتی که از نزدیک می بینم حالت خوب و خوشی نیست و ضروری است که سرقوماندان اعلای کشور از داکترین نظامی برای آوردن اصلاحات کار بگیرد.

وردک تصریح کرد: برنامه های اصلاحی تطبیق نشده است و سلسله ای که در گذشته روان بود هم اکنون هم در جریان است؛ کسانی در راس مدیریت قرار گرفتند که اصلا از بخش نظامی خبر ندارند و حتی عسکری هم نکرده اند اینها باید جمع شوند و سیستم چوکات نظامی درست شود.

این نظامی پیشین علاوه کرد: اگر اوضاع به این قسم باشد و مفکوره ها را از هر کجای هم جمع کنیم کامیاب نمی شویم و از اعلانات روشن است که سال 97 نیز یک سال مملو از چالش و بسیار خطرناک خواهد بود.

وی درخصوص راهبرد تازه جنگی امریکا برای افغانستان نیز گفت: درست است که قوت های نظامی خارجی قربانی های زیادی داده اند اما فرق میان تعداد قربانی های افغان ها در مقایسه با خارجی ها از زمین تا آسمان است ، آمریکا ترس از این دارد که مانند روسیه در افغانستان ناکام شود و کم و زیاد شدن عساکر نیز به همین مساله بر می گردد.

کد (26)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
نظامیان آمریکا
مشاوران آمریکا
افغانستان
نظرات بینندگان:


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است