هزاره ها هیچ نقشی در سیاست افغانستان ندارند
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۰۶    ۱۳۹۶/۱۲/۲۴ کد خبر: 148561 منبع: پرینت

من در سال های خدمت در ارگ متوجه شدم هزاره ها نمی توانند در سیاست افغانستان نقش راهبردی ایفا کنند تلاش هم کردم تا تغییر بیاید و موثر واقع نشد.

در سخنرانی کریم خلیلی و سرور دانش در ارگ و احمد بهزاد و ناصری در لندن دقت کنید. یکی در وصف غنی و دیگری در رد او. داستان تازه ای نیست. روزگاری سران جاغوری در رکاب عبد الرحمن بودند و مدال و عنوان نظامی می گرفتند در دهه ی 1990 همین سرور دانش روزانه متن در رد دربار می نوشت آن زمان در همین سلام خانه بجای وی اکبری و محسنی قرار داشتند.

اگر جامعه ی افغانستان جامعه ی فردمحور و قانونمدار بود این وضعیت زیان نداشت. لزومی ندارد افراد یک گروه قومی در یک صف سیاسی باشند اما متاسفانه افغانستان جامعه ی قوم محور است بخصوص سیاست در این کشور قوم محور است.

با تاجیک ها خیلی فاصله داریم. ازبک ها سال ها باعث دوام حاکم کابل بود این در سیاست مهم است در همین زمان هزاره ها هیچ نقشی در حفظ حکومت نداشتند ازبک ها تغییر موضع دادند و باعث سقوط رژیم گردیدند باز هزاره ها هیچ نقشی در سقوط رژیم نجیب نداشتند در انتخابات 2004 هزاره نقشی در پیروزی کرزی نداشت. در انتخابات 2014 نیز هزاره ها نقشی در پیروزی غنی نداشتند.

یک امر محرز است؛ سیاسیون در کل به دلیل رفتار غیرمسوولانه گروهی خویش باعث تضعیف جایگاه هزاره ها در سیاست می شوند البته بر خلاف دهه ی 1980 دیگر مردم هزاره از نخبگان پیروی نمی کنند. در انتخابات 2009 این را شاهد بودیم نخبگان هزاره از بشر دوست حمایت نکردند لیکن مردم هزاره به او رای دادند. این جدای معضل را کلان تر ساخته است.

کم کم افراد و گروه های سکولار وارد میدان سیاست در جامعه ی هزاره می شوند در گذشته با وجود تفکر غالب مذهبی آن همه تفرقه بود. همگرایی در آینده بیشتر نخواهد بود.

جعفر رسولی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
رسولی
هزاره
ارگ
سیاست افغانستان
نظرات بینندگان:

>>>   دقیق فرمودید! و هزاره محرومترین بوده و فقیرترین هم است! که این دو مشکل فرصت را گرفته و فعلاً هم فرصت نمیدهد! مگر اینکه نخبگانی ایثارگر و شفاف پیدا شود و بلاخره مردم را متوجه ساخته و دولت را متوجه بسازند! تا هزاره ها انسجام و سیاست را بدست گیرند.
هزاره

>>>   هزاره ها مردم مومن ازهرنگاه مردمان صادق وپاک دل اند که متاسفانه نظر به جبر و ظلم حکومات گذشته در مناطق کوهستانی مرکزی افغانستان قرار دارند. ازنظر سیاسی در تمامی ادوار تاریخ اشخاص و رجال برجسته داشتند که متاسفانه بنا به ماهیت حکومات فاشیستی گذشته این رجال های ارزشمند از مقام دولتی به دور مانده اند فقط با یک فرمان زمامدار وقت خودهارا قناعت داده اند اما تعداد محدودی ازین رجال ها به طریقی با دولت وقت درارتباط بوده اند.وسیعلمو الذین ظلمو این القلبون المنقلبون.
ع.ناصری

>>>   هزاره بشردوست دارد ، دانش دارد ، مرادعلی مراد، خلیلی و محقق دارد. ایتقدر مظلوم نمائی نکنید. اما جایش که رسید بزرگ نمائی می کنید.
قناعت کار خیر است. در غیر آن همیشه در زندگی احساس بدبختی می کنید.

>>>   ...مگر جناب دانش هزاره نيست، جناب خليلى ، خانم سرابى، سيما سحر، والى باميان كه دمار إز تاجكان و ديگر اقوام بومى آنجا كشيده ، مگر زبان رساى قبيله جناب مرتضوى هزاره نيست . آيا در زمان انتخابات اخير كه غنى رأ برنده ساختيد هزاره ها گلو نه دريدند بعضى نخبه گان با چه غرور با مردم برخورد نا درست ميكردند همين زهير حالا نامش يادم آمد در نشست ها با هر مخاطب خود چه برخورد نادرست انجام ميداد و چه زود پاداش خود رأ إز ولى نعمت خود گرفت و والى باميان شد. آيا جناب كشتمند كه نخبه مردم هزاره است تا سطح صدارت ارتقا نكرد چرا هميشه اكثر نويسنده گان هزاره حقير نمايى ميكنند اينكه يك عده محدود در دولت و درسياست رول نداريد نگوييد كه مردم هزاره إز نظر افتاده اند اينكه به موجوديت تان ارزش قائل نيستند موضوع جداست كه طرف استفاده ابزارى ميشويد بحث جداست مظلوم نمايى كه را ه به جايى نميرساند بلكه شمارا از متحدين تاريخي تان دور سأخته ميرود و آله دست قبيله. شده ميرويد.با ما نيستيم ما نيستيم مردم فريب نميخورد همه آگاهى و نسبى پيدا كرده يعنى به أين نوشته ها نميشود حقايق موجود رأ پنهان كرد.
خاركش

>>>   ... هميشه بوده أيد حالا هم استيد، اما خود نميبينيد و مظلوم نمايى ميكنيد كمى سربه گريبان ببريد براى آينده گان تان توجه كنيد.
خاركش


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است