متن سخنرانی داکتر عبدالله در اجلاس شانگهای
 
تاریخ انتشار:   ۱۲:۲۱    ۱۳۹۷/۷/۲۱ کد خبر: 155285 منبع: پرینت

متن سخنرانی داکتر عبدالله در اجلاس سران حکومت‌های سازمان همکاری‌ شانگهای
بسم الله الرحمن الرحیم
جلالتمآب قاهر رسول‌زاده نخست وزیر جمهوری تاجیکستان؛
جلالتمآبان سران حکومت‌ها؛
جلالمتآب دبیرکل سازمان همکاری شانگهای رشید عالموف؛
خانم‌ها و آقایان!
افتخار دارم ریاست هیات افغانستان را در این نشست سران حکومت‌های سازمان همکاری‌ شانگهای که امسال در شهر تاریخی دوشنبه برگزار گردیده است به عهده دارم.
می‌خواهم از رهبری و مردم دوست و برادر تاجیکستان به خاطر پذیرایی و میزبانی شایسته از هیئت ما تشکر و قدردانی نمایم.

جلالتمآبان!
ما به سازمان همکاری‌ شانگهای به عنوان یک سازمان موثر و فعال منطقه‌ای نگاه می‌کنیم که ملت‌های مختلف را که در بخش امنیت، اقتصاد، همگرایی،‌ فرهنگ و سرمایه انسانی از مشترکات لازم برخورداراند دورهم جمع می‌کند.
سازمان همکاری‌ شانگهای امروز پیش‌تر از هر زمان دیگر نقش مهمی در اتصال منطقه‌ای، هماهنگی در سیاست‌گذاری‌های مشترک، و مهم‌تر از همه، فراهم سازی زمینه‌ی‌ گفتگو و فهم مسایل برای تحکیم ثبات و امنیت برای کشورهای ما، برای دست یافتن به زندگی امن‌تر و بهتر و رفاه همگانی بازی می‌کند.
می‌خواهم با استفاده از این فرصت از اعضای سازمان همکاری‌ شانگهای و دارالإنشای سازمان به خاطر ایجاد گروه ارتباط سازمان با افغانستان و پذیرفتن پیشنهاد افغانستان برای ریاست نشست‌های اخیر این گروه تشکر و قدردانی نمایم. با استفاده از این نشست‌ها می‌توانیم روی تلاش‌های مشترک و اهداف مشترک خود به اساس برنامه‌های مشترک در عرصه سیاسی، امنیتی، اقتصادی صلح و آشتی ملی تمرکز نماییم.
در عین زمان تلاش می‌کنیم به بحث و تبادل نظر در مورد برنامه‌ها و توافق‌نامه‌ها میان دو طرف به شمول بحث درخواست پیوستن افغانستان به سازمان همکاری شانگهای که در جون ۲۰۱۵ در شهر یوفا تقدیم گردیده است ادامه دهیم. می‌خواهیم موقعیت طبیعی و نزدیک جغرافیایی ما زمینه را برای تحقق چشم‌انداز و طرح همگرایی و ادغام اقتصادی منطقه‌ای سازمان شانگهای فراهم سازد.

جلالتمآبان!
دهشت‌افگنیی که با افراط‌گرایی و حرکت‌هایی جدای طلب گره خورده یکی از عمده‌ترین چالش‌هایی است که ما در منطقه به آن روبرو هستیم. به عنوان کشوری که در خط اول این نبرد قرارداریم، افغانستان بیشترین دشواری جنگ علیه دهشت‌افگنی و افراط‌گرایی را به دوش می‌کشد. سازمان‌هایی دهشت‌افگن که به عنوان تهدید علیه امنیت مردم و کشور ما و کشورهایی شما عمل می‌کنند هنوزهم در نوارمرزی ما از مناطقی که تحت اداره خود دارند به فعالیت‌های دهشت‌افگنانه‌ی خود ادامه می‌دهند.
موجودیت پناه‌گاه‌ها و شبکه‌های حمایتی که توسط قاچاق مواد مخدر تمویل می‌گردند به مثابه شاه‌رگ حیات برای بیش‌تر این گروه‌ها عمل می‌کنند. همان‌طور که شما می‌دانید ما با تمام ملت‌هایی که در این قضیه دخیل اند به ویژه با پاکستان از نزدیک کار می‌کنیم تا زیرساختارها و محل تنفس و رشد این جریان‌ها را که زمینه‌ی کمک مالی، استخدام، تربیه فکری-ایدلوژیک،‌ آموزش، فراهم آوری نیروی بشری و لوژستیک را برای آنان جهت بی‌ثبات سازی کلیت منطقه فراهم می‌سازند از میان برداریم. تعداد تلفات و زخمی‌ها در افغانستان شاهد این قضیه اند. این پدیده‌ی شوم به عنوان مانع بزرگ در راه توسعه و رفاه اجتماعی و اقتصادی در داخل کشور و به عنوان مانع در مسیر اتصال منطقه‌ای عمل می‌کند.
داعش از جمله گروه‌هایی است که از آغاز ۲۰۱۴ در افغانستان به تعداد محدودی از پناه‌گاه‌ها دست یافته‌ است. ما به این گروه به عنوان یک تهدید جدی نگاه می‌کنیم و با استفاده از تمام امکانات در تلاش هستیم تا نگذاریم در کشور ما جای پایی برای خود پیدا نماید. بیش‌ترین افراد جذب شده‌ی در داعش غیر افغان‌ اند و به صورت فرصت طلبانه در تعامل و اتحاد با دیگر گروه‌های مسلح به شمول طالبان عمل می‌کنند.
ما مانند همیش از دوستان منطقه‌ای خود تقاضا می‌کنیم و تأکید می‌نماییم که جنگ علیه دهشت‌افگنی، افراط‌گرایی و جدایی طلبی نیازمند تلاش مشترک و همکاری و همآهنگی نزدیک میان ما است. در قدم نخست ما باید با تمام انواع دهشت‌افگنی یک‌سان برخورد نماییم. نباید مرتکب اشتباه تفکیک میان تروریست‌ها به بد و خوب شویم.
ما از نشست چندجانبه منطقه‌ای در سطح مسوولین امنیتی برای مقابله با دهشت‌افگنی که در ماه گذشته در تهران انقعاد یافت استقبال می‌نماییم.
می‌خواهم به شما ابلاغ نمایم که افغانستان با استفاده از مکانیزم اقدامات اعتماد سازی برای مقابله با دهشت‌فگنی موجود در قلب آسیا یا روند استانبول با کشورهای عضو برای تسوید استراتیژی مقابله با دهشت‌افگنی کار می‌کند. ما از تلاش‌ها و سهم مثبت شما از طریق برنامه قلب آسیا یا روند استانبول، ریکا و روند کابل استقبال می‌نماییم.

خانم‌ها و آقایان!
حکومت وحدت ملی به تلاش‌های خود برای دست یافتن به صلح و آشتی به رهبری و مالکیت افغان‌ها ادامه می‌دهد. در اوایل این سال ما طرح جامعی را برای مصالحه و ادغام مجدد ارایه کردیم که از سوی جامعه بین‌المللی نیز حمایت گردید. در عین زمان ما از شهروندان خود، حقوق و دستاوردهایی آنان وقتی مورد تجاوز قرارگیرند دفاع و حمایت می‌کنیم.
ما از هرتلاش در داخل یا در بیرون افغانستان برای تشویق گفتگوها یا بازکردن راه برای شکل‌گیری یک روند با اعتبار و همه شمول حمایت و استقبال می‌کنیم. اما بر مشوره‌های همه جانبه، همآهنگی و همکاری لازم میان طرف‌هایی‌که مالکیت افغان‌ها را احترام می‌گذارند تأکید می‌نماییم.


جلالتمآبان!
حکومت افغانستان از هیچ‌نوع تلاش برای فراهم سازی زمینه‌های توسعه تجارت، ترانزیت، ارتباطات، سرمایه‌گذاری و انتقال انرژی برای مقابله با فقر، بیکاری و نزدیک سازی منطقه از راه طرح‌های اتصال منطقه‌ای دریغ نکرده است.
افغانستان پل زمینی طبیعی ارتباط میان سازمان همکاری شانگهای و مناطق اطراف و حاشیه‌ی آن به شمار می‌رود. ما تلاش می‌کنیم کشور خود را به چهار راه پیوند میان مردم، کالا‌ها، خدمات، ارتباطاط، همکاری‌ها‌ و دیدگاه‌ها در منطقه تبدیل نماییم.
در پایان می‌خواهم یکبار دیگر تأکید نمایم که افغانستان به همکاری جدی، قاطع و نزدیک با سازمان همکاری شانگهای برای دست یافتن و تحقق چشم‌انداز منطقه‌ای با ثبات، با رفاه و در صلح باور کامل دارد.

فراهم سازی زمینه‌های توسعه تجارت، ترانزیت، ارتباطات، سرمایه‌گذاری و انتقال انرژی برای مقابله با فقر، بیکاری و نزدیک سازی منطقه از راه طرح‌های اتصال منطقه‌ای دریغ نکرده است.
افغانستان پل زمینی طبیعی ارتباط میان سازمان همکاری شانگهای و مناطق اطراف و حاشیه‌ی آن به شمار می‌رود. ما تلاش می‌کنیم کشور خود را به چهار راه پیوند میان مردم، کالا‌ها، خدمات، ارتباطاط، همکاری‌ها‌ و دیدگاه‌ها در منطقه تبدیل نماییم.
در پایان می‌خواهم یکبار دیگر تأکید نمایم که افغانستان به همکاری جدی، قاطع و نزدیک با سازمان همکاری شانگهای برای دست یافتن و تحقق چشم‌انداز منطقه‌ای با ثبات، با رفاه و در صلح باور کامل دارد.

تشکر از توجه‌تان
کد (10)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
عبدالله
شانگهای
نظرات بینندگان:


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است