واردات سالانه هفت میلیون دالر تفنگ شکاری
 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۳۱    ۱۳۹۸/۹/۹ کد خبر: 161140 منبع: پرینت

سالانه به ارزش بیش از هفت میلیون دالر، تنفگ‌های شکاری که توسط مردم استفاده می‌شوند، به افغانستان وارد می‌شوند.
آمارهای ادارۀ ملی حصاییه و معلومات، نشان می‌دهند که در شش ماه اول سال روان هجری خورشیدی، به ارزش نزدیک به دو و نیم میلیون دالر تفنگ‌های شکاری وارد کشور شده‌اند.

به گفتۀ ادارۀ ملی احصایه و معلومات، بیشتر این تفنگ‌ها از ترکیه، روسیه، ایتالیا، سلواکیا، چین، ایران و پاکستان به افغانستان وارد می‌شوند.
به گزارش طلوع، شمروز خان مسجدی، سخن‌گوی وزارت مالیه می‌گوید که از واردات این تفنگ‌ها، مالیه گرفته می‌شود: «به اساس قوانین گمرک‌ها و رهنمود تعرفه ۱۶درصد تعرفۀ گمرکی از این تفنگ‌های مجاز وضع می‌شود.»

«سرای لطیف» در مندوی کابل، یکی از بزرگ‌ترین مرکزهای فروش تفنگ‌های شکاری در کشور شناخته می‌شود. ده‌ها شرکت واردکنندۀ تفنگ‌های شکاری در اینجا نماینده‌گی دارند.
در سرای لطیف، هریک از تفنگ‌های شکاری، از نزدیک به یک‌صد دالر تا بیش از یک‌هزار دالر به فروش می‌رسند.
این تفنگ‌ها شباهت زیاد به تفنگ‌های نظامی دارند که می‌توانند حداکثر تا بیش از ده گلوله را مسلسل شلیک کنند.
هرچند فروشندگان این مرکز، علاقه‌ای برای گفت‌وگو با رسانه‌ها دربارۀ کارو بار شان ندارند، اما روزانه ده‌ها تن برای خریداری این تفنگ‌ها و یا تجهیزات مرتبط به این تفنگ‌ها به این‌جا میایند.

در همین حال، وزارت صنعت و تجارت، می‌گوید شرکت‌هایی‌که جواز صادارت و واردات را داشته باشند، می‌توانند تفنگ‌های شکاری را وارد کشور کنند.
بربنیاد آمارهای وزارت صنعت و تجارت، در حال حاضر بیش از۸۴۸۰ جواز بازرگانی در کشور توزیع شده‌اند.
ایرج فقیری، کارشناس امور اقتصادی دراین باره گفت: «واردات سلاح و واردات کالاهای شبیه آن، نیازمند یک چارچوب دقیق و شفاف است تا در کنار این‌که منفعت شخصی بازرگانان درنظر گرفته شود، باید منفعت ملی در رأس قرار گیرد.»

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
تفنگ شکاری
واردات اسلحه
نظرات بینندگان:

>>>   این یعنی شکاربی رویه و از بین بردن ظالمانه ای حیوانات و پرنده های کمیاب و نایاب که سرمایه های ملی و‌جهانی اند. امید دولت و جامعه های مدنی و دفاع از منابع ملی کشور در مبارزه با این پدیده ای شوم شکارچیانی که هیچ رحمی به وطن و پرنده های آن ندارند دست به کار شوند. با وجودی که خیلی دیر شده اما پارلمان کشور باید هر چی زودتر در مشوره با نهادهای ذیربط، قانون منع شکار حیوان ها و پرنده های نایاب و در معرض انقراض را را تدوین وحکومت آن را عملی کند. تا آن زمان باید تلویزیون ها و دستگاه های اطلاعات جمعی به آگاهی دهی مردم در این مورد تلاش کنند تا جلو فاجعه گرفته شود.
شمشیر سنگ

>>>   شکار آدم یا شکار حیوانات
آیا قانون شکار وجود دارد
ملک بی صاحب است دگه

>>>   شکار جیوانات و پرندگان جنایت نابخشودنی است

>>>   انسان ها را خو درو کردند حال نوبت به حیوانات رسیده است. فکر میکنم مردم این سرزمین حداقل یک قرن ضرورت دارند تا دیگر صدایی دلخراش فیر گوش های شان را بیازارد.
آزاده


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است