از یک طلبه به ریاست محترم جمهور
 
تاریخ انتشار:   ۱۵:۲۱    ۱۳۹۹/۳/۲۱ کد خبر: 163762 منبع: پرینت

(در حاشیه‌ی تخصیص بودجه میلیاردی برای ساخت مسجد در سطح کشور)
درآمد؛
جناب آقای دکتر محمد اشرف غنی، ریاست محترم جمهوری! از این‌که ساخت نیایش‌گاه در دستور کارتان قرار گرفته است، فارغ از این‌که انگیزه کم‌کردن فاصله‌ی ارگ و منبر باشد یا چیز دیگر، ، سپاس‌گزاریم. لیک، پرسش این است که در اختصاص یافتن بودجه‌ها چه اندازه‌، اولویت‌ها مطمح نظر است؟ ساخت مسجد در شهرهای مختلف، شاید یکی از خواست‌های مردم باشد، اما نیازهای مردم در ساحت‌های مختلف تا چه اندازه در این میانه دیده شده و اولویت‌بندی شده است؟ از این‌که پیش‌نهادهای نگارنده، عوامانه است، پیشاپیش عذر می‌خواهم.

یکم: با توجه به شدت یافتن بی‌کاری، بهتر نیست این بودجه به اعطای قرضه به جوانان تحصیل‌یافته‌ی بی‌کار اختصاص یابد تا با کار آفرینی، نان خود و خانواده‌های دیگر را تأمین کنند و از خمس و زکات تولید آنان، طی ده‌سال آینده چند برابر نیایش‌گاه‌های مورد نظر، حتی معیاری‌تر، اعمار گردد؟

دوم: در مورد بازگردندان این بودجه به پروژه‌های نیمه‌کاره، به ویژه‌ سرک‌های مواصلاتی ولایت‌ها، که به بهانه‌ی مقابله با کرونا حذف شد، نظرتان چیست؟ رنج مردم که در رفت و آمد‌ها کم‌تر شود، نیایش در صحرا نیز برای‌شان بهجت‌آور است.

سوم: اختصاص دادن این بودجه برای شفاخانه‌ها و مقابله با کوید19 چگونه است؟ وفات فوج فوج پیر و برنا در پی آلودگی به این بیماری بی‌حیا، فرصت و حال نیایش‌را از این مردم ستانده است! عذر می‌خواهم اگر نیم این بودجه به واردات دوا و دستگاه مورد نیاز کروناییان و نیم دیگر به توسعه‌ی دانش‌ها برای مراکز علمی اختصاص می‌یافت، شایسته‌تر نبود؟

چهارم: چه طور است که این بودجه به ساخت پوسته‌های امنیتی مرزی اختصاص یابد. تا از خروج غیر قانونی جوانان جویای نان و ورود تروریست‌های خراب‌کار مورد ادعا، یک‌جا جلوگیری شود؟ هم سریال زنده زنده سوختن عزیزان‌مان در شلیک سرباز همسایه قطع می‌شد و هم هوا رفتن زیرساخت‌های‌مان با خراب‌کاری تروریست‌های کوردل، نقطه‌ی پایان می‌یافت. می‌توان با این کار، از دود شدن شوکت سرزمینی و شکوه ملی نیز جلوگیری کرد.

پنجم: راستی این‌روزها تعداد قابل توجهی از معلمان و اساتید مراکز تعلیمی و تحصیلی خصوصی، مکرر در تماس می‌شوند و نسبت به تغییر شغل مشورت می‌خواهند. اگر این بودجه به رفع مشکل این‌ نهادها اختصاص یابد، نیایش‌گران بیش‌تری را تربیت خواهند کرد. جسارت نباشد، از خطیبان زیاد شنیده‌اید که پیامبر نازنین اسلام فرموده‌اند: فقر، کفر می‌آورد. معلمان و استادان، اگر با مشکلات دست در گریبان باشند، نیایش‌گری تربیت نخواهد شد تا نیایش‌گاهی نیاز باشد.

ششم: جناب رییس جمهور! اگر این بودجه به ارتقای ظرفیت منصب‌داران ولایات اختصاص یابد تا در حکم‌رانی، سنجیده‌تر عمل کنند و جلوی آنارشیسم، ناامنی، سرقت، اختطاف، اختلاس و...را بگیرند، چه نظری دارید؟ در ولایت‌های مختلف، مردم از بی‌تدبیری به ستوه آمده‌اند. از گمرک‌ها دزدی می‌شود، آب‌ها هدر می‌رود، ظرفیت‌های زراعی بی‌استفاده مانده است و ده‌ها مشکل دیگر. این‌ها شهریاران شایسته می‌طلبند.

هفتم: جناب رییس، اگر این بودجه با دقت برای کاهش تعصب، تبعیض و خشونت هزینه شود، چه نظر دارید؟ تعصب‌های کور، حتی تاریخ معاصر را که پیش دیدگان خرد و کلان هم‌وطن رخ داده است، در نصاب تعلیمی معارف، تحریف می‌کند و در این وضعیت، درون مساجد نیز، بی‌تردید تروریستان پرورش خواهند یافت. در این حالت، هرچه حضرت‌عالی غم‌شریکی کنید و خود را عضوی از قوم زخم خورده نیز بشمارید سودی نمی‌کند.

هشتم: جناب سرقوماندان اعلی! یادم آمد که ایالات متحده تهدید به قطع بخشی از بودجه‌ی نیروهای امنیتی کرده بود. اینک که قصر سپید درگیر ماجرای جرج فلوید و خروش جنبش عدالت‌خواهانه سپید دلان است، عملی ساختن آن تهدید، حتمی‌تر می‌نماید. اگر این بودجه، صرف نیروهای نظامی و امنیتی وطن شود، چه نظر دارید؟ عزت و اقتدار ملی، تضمین و اصل "الاسلام یعلو و لایعلی علیه" نیز تأمین می‌شود.

نهم: برای جامعه این نکته روشن شده است که مشکلات جامعه، بخشی ریشه در قصر سپید دارد و برخی از امثال ساکنان قصر سپیدار مایه می‌گیرد. نظر حضرت‌عالی در مورد اختصاص دادن یک هزارم این بودجه به 20 تن از متفکران درجه یک وطن، برای تأمل در راه رهایی از مشکل‌تراشی‌های تصمیم سازان و تصمیم گیران این دو بنیاد چیست؟

دهم: جناب رییس، بی‌تردید، اگر بودجه کشور کشش ساخت مساجد را در کنار اولویت‌های یاد شده دارد، ساخت مساجد باقیات الصالحات از سوی دولت شما خواهد بود؛ لیک در صورت عدم تأمین اعتبار، به عنوان یک طلبه، سخنم این است که بودجه‌ی یاد شده به موارد فوق اختصاص یابد تا بیش از این شاهد لیلام شدن عزت و اقتدار ملی نباشیم. ضمن آن که خداوند سبحان و پیامبر نازنینش نیز راضی به این کار نخواهند بود.

فلیعبدوا رب هذا البیت الذی اطعمهم من جوع و آمنهم من خوف.
والسلام علی من‌اتبع الهدی
با تقدیم احترامات فایقه
محمد مهدی افضلی
هرات


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
طلبه
رییس جمهور
نظرات بینندگان:

>>>   محمد مهدی افضلی
اگر فرصت داشتید یک دانه کبک با قفسش خریداری کنید و در یک گوشه بگذارید تا کبک را دیدار کنید چی میکنی مسایل که مربوط به تو نمیشود کلانکاری کنید!

>>>   اقای افضلی انکه خود میدانی غنی(رییس جمبور)ظالم است ،چرا درپایان از او تشکر میکنی ؟دلیلش چیست که به ظالم ارادت میکنی؟

>>>   و یا آیا بهتر نبود تا این بودجه به ساخت کانالیزاسیون فاضلاب در یکی از شهر های بزرگ اختصاص می یافت تا از آلوده شدن آب های زیر زمینی جلوگیری می‌شد و چندین صد نفر هم به طور دایم صاحب کار می‌شد.
ولی همه ای این کار ها نمی‌شود چون هر قدر مردم مذهبی تر شوند همان قدر سوار شدن شدن شان توسط‌ دولت و روحانیون آسان تر می‌شود . چه وقت ازین حالت نجات خواهیم یافت؟ فکر میکنم هیچوقت.

>>>   انما یعمر مساجد الله من امن بالله والیوم الاخر این ایه ای قران کریم است وصدق الله العظیم بسیاری ها را باور برین است که ارگ نشینان وحامیان شان به خدا وروز اخرت ایمان ندارند نه تنها این بلکه با خدا ورسول ومسلمان ضدیت ودشمنی می ورزند وهمه تلاش وکوششان وهم وغم شان اینست که پایه های دین واساسات اسلامی را سست ومتزلزل بسازند واز ظاهر امر چنین پیداست که اینها بامکتب ازادیبخش اسلام وندای بر حق اسلامی در تضاد وستیزاند پس چطور شده که اینها ملیارد ها افغانی پولی راکه باید برای ملت گرسنه وبرهنه لقمه ای نان ولباس وپوشاک فراهم نمایند وملیون ها معتاد را مداوا و ده ها ملیون بی بضاعت ومستمند را اعاشه واباته نمایند وباز راستی با وجود این همه مساجد ومدارس دینی وتکایا ومعابد به ساخت مسجد ضرورت است ویاهمین مساجد موجود هم هنوز از نماز گذار مملو نشده در هر مسجد بیش از یک ویا دوصف نماز گذار نیست بهر صورت در اسلام دونوع مسجد تعمیر میگردد یکی مسجدی است که قران کریم ان را میگوید <لمسجد اسس علی التقوی> مسجدی است که بخاطر تقوی وخداپرستی تاسیس میگردد ودر پهلوی ان مسجدی را قران کریم مسجد ضرار تعریف نموده که بدون شک ان مسجد از ریا کاران واشخاص منافق وفاقدین عقیده میباشد امید وارم که مساجد ارگ کاملا مساجد اضرار نبوده شبه مساجد اسلامی بوده باشد گرچه نظر به ایه ای قران کریم که در صدر بیان شد هرگزبوی خدا ترسی ومعرفت خداوندی ازینها به مشام نمی رسد
ولایت خان صافی از فرانسه

>>>   خلقی ها در زمان قدرت شان شعار میدادند نان ، لباس ، خانه اما امروز شعار مردم اینست : امنیت، کار ، خانه .
عبادت خدا در هر گوشه و کنار انجام شده میتواند اما اگر امنیت و کار در وطن نباشد مردم در کشور های بیگانه سرگردان و با خطرات مختلف مواجه خواهند شد آغای رئیس جمهور از ساخت مراکز تربیه تروریست دست بردار در عوض با این پول هنگفت امنیت و رفاه را در کشور بیاور شاید خداوند از خرابکاری های دوره اول ریاست جمهوری تان در گذرد.

>>>   مسجد. معادل. پرورش گاه ترويستها نه عبادت گاه
طلبه كلمه مروج افغانها نيست متعلم. محصل از ابا واجداد بود
يقينا اين نويسنده. تليگيدي شده وخطر ناك است
بايد منهدم شود. تا از شر منافقين در امان باشيم

>>>   رای نزن!
این بودجه دزدی تنها در افغانستان نیست.در سراسر دنیا از آسیا گرفته تا اروپا و امریکا وجود دارد.
بنام کمک به بخش های مختلف اقتصادی و شرکت های بزرگ و کمپنی های بزرگ،هزاران ملیارد دلار و ایرو بودجه گرفته میشود و ده ها فیصد عواید ناخالص ملی کشور ها توسط رهبران دزدی میشود و از اعضای دولت گرفته تا پارلمان و ارگان امنیتی و ارگان های قضایی ،همه درین دزدی ها دست دارند و دهن جوال را گرفته اند.
دیگر نه سوسیالیزمی وجود دارد و نه کمونیزمی که برای جلوگیری از نارضایتی مردم.چند قیرانی در جیب غربا و فقرا نیز بیاندازند که در مقابل شان انقلاب صورت نگیرد.
حالا شاهراه برایشان خالی است و موتر های خویش را میدوانند و ثروت مندان هر روز به ثروت شان اضافه میشود و غربا بر فقر شان.
جالب اینجاست که در پارلمان بعضی کشور ها،یک تعداد احزاب دست چپی نیز وجود دارند که هر روز داد از فقر طبقه فقرا میزنند.
آنها هم دزد بر آمدند و در پارلمان حق خود را میگیرند و چپ خود را زده اند.

>>>   پولهای بیت المال همه طرف کشور لبنان میرود برای تجارت شخصی اشرف احمدزی

>>>   ای بابا این بودجه نه برای مسجد به مصرف می رسد و نه برای هیچ کار خیر و مفید دیگری بلکه بین خود شان قسمت می شود و تمام. چقدر ساده اندیشی است که ما از دولت اشرف توقع داشته باشیم بودجه ها و پولها در جای خودش به مصرف برسد. مگر در این 20 سال پول های باد آورده از سوی دولتیان به یغما و تراج نرفت که حالا ما توقع داشته که پولهای مساجد از دست آنان سالم برون رفته و درجای خود مصرف شود.

>>>   درود بربرادرطلبه توایزان ازاین کارها زیادبود ماعادت کردیم این سال ها مردم به مسجد نمیرن مسجد هم مردمی ساخته اونجاهم درست میشه

>>>   آقای محمد مهدی افضلی
ترسم نرسی به کعبه اعرابی
کاین ره که تو می روی به ترکستان است
این نوشته ها برایت آب و نان نمی شود
هر که با خدا و محراب و مسجد در افتاد بر افتاد. البته شما می خواهید معروف شوید اما راه شهرت را بد انتخاب کرده اید
سخنان شما یاد آور شعارهای خلقی و پرچمی و شعله جاوید و کانون مهاجر و دیگر گروهک های چب می باشد. به نظر آهسته تر حرکت کنید. به رئیس جمهوری که به هیچ کسی توجه ندارد شما می خواهید از این طریق توجه ایشان را به خود جلب کنید. این بودجه به مساجد اختصاص یابد یا نیابد تأثیری در مواردی که نام برده اید ندارد.
فاعتبروا یا اولی الابصار
یا بهتر بگویم: این تذهب

>>>   از یک طلبه به ریاست محترم جمهور
(در حاشیه‌ی تخصیص بودجه میلیاردی برای ساخت مسجد در سطح کشور)
درآمد؛
جناب آقای دکتر محمد اشرف غنی، ریاست محترم جمهوری! از این‌که ساخت نیایش‌گاه در دستور کارتان قرار گرفته است، فارغ از این‌که انگیزه کم‌کردن فاصله‌ی ارگ و منبر باشد یا چیز دیگر، ، سپاس‌گزاریم. لیک، پرسش این است که در اختصاص یافتن بودجه‌ها چه اندازه‌، اولویت‌ها مطمح نظر است؟ ساخت مسجد در شهرهای مختلف، شاید یکی از خواست‌های مردم باشد، اما نیازهای مردم در ساحت‌های مختلف تا چه اندازه در این میانه دیده شده و اولویت‌بندی شده است؟ از این‌که پیش‌نهادهای نگارنده، عوامانه است، پیشاپیش عذر می‌خواهم.

یکم: با توجه به شدت یافتن بی‌کاری، بهتر نیست این بودجه به اعطای قرضه به جوانان تحصیل‌یافته‌ی بی‌کار اختصاص یابد تا با کار آفرینی، نان خود و خانواده‌های دیگر را تأمین کنند و از خمس و زکات تولید آنان، طی ده‌سال آینده چند برابر نیایش‌گاه‌های مورد نظر، حتی معیاری‌تر، اعمار گردد؟

دوم: در مورد بازگردندان این بودجه به پروژه‌های نیمه‌کاره، به ویژه‌ سرک‌های مواصلاتی ولایت‌ها، که به بهانه‌ی مقابله با کرونا حذف شد، نظرتان چیست؟ رنج مردم که در رفت و آمد‌ها کم‌تر شود، نیایش در صحرا نیز برای‌شان بهجت‌آور است.

سوم: اختصاص دادن این بودجه برای شفاخانه‌ها و مقابله با کوید19 چگونه است؟ وفات فوج فوج پیر و برنا در پی آلودگی به این بیماری بی‌حیا، فرصت و حال نیایش‌را از این مردم ستانده است! عذر می‌خواهم اگر نیم این بودجه به واردات دوا و دستگاه مورد نیاز کروناییان و نیم دیگر به توسعه‌ی دانش‌ها برای مراکز علمی اختصاص می‌یافت، شایسته‌تر نبود؟

چهارم: چه طور است که این بودجه به ساخت پوسته‌های امنیتی مرزی اختصاص یابد. تا از خروج غیر قانونی جوانان جویای نان و ورود تروریست‌های خراب‌کار مورد ادعا، یک‌جا جلوگیری شود؟ هم سریال زنده زنده سوختن عزیزان‌مان در شلیک سرباز همسایه قطع می‌شد و هم هوا رفتن زیرساخت‌های‌مان با خراب‌کاری تروریست‌های کوردل، نقطه‌ی پایان می‌یافت. می‌توان با این کار، از دود شدن شوکت سرزمینی و شکوه ملی نیز جلوگیری کرد.

پنجم: راستی این‌روزها تعداد قابل توجهی از معلمان و اساتید مراکز تعلیمی و تحصیلی خصوصی، مکرر در تماس می‌شوند و نسبت به تغییر شغل مشورت می‌خواهند. اگر این بودجه به رفع مشکل این‌ نهادها اختصاص یابد، نیایش‌گران بیش‌تری را تربیت خواهند کرد. جسارت نباشد، از خطیبان زیاد شنیده‌اید که پیامبر نازنین اسلام فرموده‌اند: فقر، کفر می‌آورد. معلمان و استادان، اگر با مشکلات دست در گریبان باشند، نیایش‌گری تربیت نخواهد شد تا نیایش‌گاهی نیاز باشد.

ششم: جناب رییس جمهور! اگر این بودجه به ارتقای ظرفیت منصب‌داران ولایات اختصاص یابد تا در حکم‌رانی، سنجیده‌تر عمل کنند و جلوی آنارشیسم، ناامنی، سرقت، اختطاف، اختلاس و...را بگیرند، چه نظری دارید؟ در ولایت‌های مختلف، مردم از بی‌تدبیری به ستوه آمده‌اند. از گمرک‌ها دزدی می‌شود، آب‌ها هدر می‌رود، ظرفیت‌های زراعی بی‌استفاده مانده است و ده‌ها مشکل دیگر. این‌ها شهریاران شایسته می‌طلبند.

هفتم: جناب رییس، اگر این بودجه با دقت برای کاهش تعصب، تبعیض و خشونت هزینه شود، چه نظر دارید؟ تعصب‌های کور، حتی تاریخ معاصر را که پیش دیدگان خرد و کلان هم‌وطن رخ داده است، در نصاب تعلیمی معارف، تحریف می‌کند و در این وضعیت، درون مساجد نیز، بی‌تردید تروریستان پرورش خواهند یافت. در این حالت، هرچه حضرت‌عالی غم‌شریکی کنید و خود را عضوی از قوم زخم خورده نیز بشمارید سودی نمی‌کند.

هشتم: جناب سرقوماندان اعلی! یادم آمد که ایالات متحده تهدید به قطع بخشی از بودجه‌ی نیروهای امنیتی کرده بود. اینک که قصر سپید درگیر ماجرای جرج فلوید و خروش جنبش عدالت‌خواهانه سپید دلان است، عملی ساختن آن تهدید، حتمی‌تر می‌نماید. اگر این بودجه، صرف نیروهای نظامی و امنیتی وطن شود، چه نظر دارید؟ عزت و اقتدار ملی، تضمین و اصل "الاسلام یعلو و لایعلی علیه" نیز تأمین می‌شود.

نهم: برای جامعه این نکته روشن شده است که مشکلات جامعه، بخشی ریشه در قصر سپید دارد و برخی از امثال ساکنان قصر سپیدار مایه می‌گیرد. نظر حضرت‌عالی در مورد اختصاص دادن یک هزارم این بودجه به 20 تن از متفکران درجه یک وطن، برای تأمل در راه رهایی از مشکل‌تراشی‌های تصمیم سازان و تصمیم گیران این دو بنیاد چیست؟

دهم: جناب رییس، بی‌تردید، اگر بودجه کشور کشش ساخت مساجد را در کنار اولویت‌های یاد شده دارد، ساخت مساجد باقیات الصالحات از سوی دولت شما خواهد بود؛ لیک در صورت عدم تأمین اعتبار، به عنوان یک طلبه، سخنم این است که بودجه‌ی یاد شده به موارد فوق اختصاص یابد تا بیش از این شاهد لیلام شدن عزت و اقتدار ملی نباشیم. ضمن آن که خداوند سبحان و پیامبر نازنینش نیز راضی به این کار نخواهند بود.

فلیعبدوا رب هذا البیت الذی اطعمهم من جوع و آمنهم من خوف.
والسلام علی من‌اتبع الهدی
با تقدیم احترامات فایقه
محمد مهدی افضلی
هرات


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است