یک حرف جدی تر!
 
تاریخ انتشار:   ۰۹:۲۶    ۱۴۰۰/۴/۲۵ کد خبر: 167686 منبع: پرینت

مشکل روشنفکران افغانستان در این است (مخصوصا فارسی زبانها و خاصتا تاجیکها) در عصری که جهان هم از نگاه تکنالوژی و هم از نظر فرهنگی به یک دهکده کوچک تبدیل شده است، هویت یابی در راه غلط سوق میگردد. روشنفکران پشتون بیشتر از تاجیکها مقصر اند. اینها سرتاپا در فکر هویت زدایی دیگران اند.
دیگران در واکنش به این طرز دید پشتونهای قبیله سالار در سدد احیای تاریخ 5 هزار ساله شان شده اند. تیوری توطیه را نیز نه باید از نظر دور داشت.

به نظر من در حالیکه غرب، در مجموع، مرزهای کوچک قوم و نژاد و ملت را از میان بر میدارند و اتحادیه ی بزرگ اروپا را میسازند، و آمریکا و اروپا و آسترالیا و آفریقای جنوبی و جاپان و کوریای جنوبی و اسراییل و برازیل و ارجنتاین و... را در یک محور قرار میدهند ولی برای دیگران کوتاه تر قد اندام می برند و تنگتر خیاطی میکنند!
به نگر من، باید یک خط سومی در افغانستان به وجود آید که مردم و سیاسیون توافق کنند که همه اقوام و زبانها در سیاست و اقتصاد و فرهنگ کشور رشد حقیقی نمایند تا افغانستان از خطر تجزیه و نابودی محافظت شود!

حالا که کشور به سوی یک بحران بزرگتر توسط فاشیستان ارگ و طالبان گَرگْ کشانده میشود، به همگان لازم است تا یک طرح نو بریزند.
در این طرح ما نه باید مرتجعانه به سوی زمان ظاهر شاه و داوودخان رجعت کنیم. نه باید به سان کرزی و غنی ارزش ها و معیارات را از قانون اساسی ۶۰ سال قبل بگیریم.
نباید به ارزش های قبیلوی چنگ بزنیم بلکه با دید وسیع به حضور همه اقوام در سیاست و اقتصاد ارزش بدهیم و به نظرات همه احترام کنیم.

شکوفایی کشور در شگوفایی هر فرد این کشور نهفته است.
حالا هم سروقت است. باید از هر قومی که باشیم با جرات این مسایل را مطرح کنیم تا با ایجاد یک وحدت حقیقی و معنی دار به عناصر مرتجع و تاریک فکر مجال حضور در صحنه را نه دهیم و از شر طالبان نیز رهایی یابیم

امیر انصاری


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
روشنفکران افغانستان
هویت
نظرات بینندگان:

>>>   برادران پشتون به قومیت نسبت به دین بیشتر ارزش میدهند یعنی به نظر آنان اول قومیت بعد دین واسلام

>>>   از خان عبدالغفارخان زعیم پشتون ها که در دهه هفتاد میلادی قرن گذشته وفات کرد،پرسیدند که آیا تو پشتون هستی و یا مسلمان و یا پاکستانی؟
او در جواب گفت: پنج هرار سال میشود که پشتون هستم،سیزده صد سال میشود که مسلمان هستم و سی سال میشود که پاکستانی هستم.

>>>   ملت اسیر ، فکرش هم اسیر است.

>>>   امیر جان!
نوشته یی که : "به نظر من در حالیکه غرب، در مجموع، مرزهای کوچک قوم و نژاد و ملت را از میان بر میدارند و اتحادیه ی بزرگ اروپا را میسازند، و آمریکا و اروپا و آسترالیا و آفریقای جنوبی و جاپان و کوریای جنوبی و اسراییل و برازیل و ارجنتاین و... را در یک محور قرار میدهند ولی برای دیگران کوتاه تر قد اندام می برند و تنگتر خیاطی میکنند!" آیا خبر داری که انگلیس شیطان زی از همان روز اول در پاچه هایی اتحادیه اروپا کیک و خسک تولید میکرد تا کشور هایی اروپایی همیشه ناآرام باشندو به چوکی آرام ننشینند. واحد پولی اش‌ را هرگز تبدیل نکرد و آخر هم برآمد تا با برآمدنش اتحادیه را بشکست مواجه کند. آیا مجال آنرا یافته یی که در سرحدات کشور های اروپای یک مدتی باشی تا نفرت سرحدی ها را از یکدیگر ببینی. از سرحدات که بگذریم اگر سیستم فدرالی را در بسیاری کشور های غربی از بین ببری و یا 'دموکراسی' را رواج کنی یکدیگر را بدتر از ما میدرند، مثال زنده آن سرنوشت یوگسلاوی، جدایی چک و سلواکیا و...... نفرت جاهلانه در بین اهالی انگلیسی زبان و فرانسوی زبان کانادا (که حتی این نفرت در کله مردم ماهم درآنجا رخنه کرده است). مشکلات کاتولیکی، ارتودکسی، کلیسای انگلیسی و ...... را خو یکطرف بمان.
من در مورد امریکا آنقدر نمی دانم (چون طولانی نبوده ام) مگر سیستم فدرالی آن نشان میدهد که نفرت ها وجود دارد و حتی یگان بار در رسانه ها هم منعکس میشود. میدانی که مردم سیدنی آسترالیا چه نفرتی از دیگر ایالت ها دارند و مخصوصأ ویکتوریا.

و همچنان: " مشکل روشنفکران افغانستان در این است (مخصوصا فارسی زبانها و خاصتا تاجیکها) در عصری که جهان هم از نگاه تکنالوژی و هم از نظر فرهنگی به یک دهکده کوچک تبدیل شده است، هویت یابی در راه غلط سوق میگردد. روشنفکران پشتون بیشتر از تاجیکها مقصر اند. اینها سرتاپا در فکر هویت زدایی دیگران اند." زیاد سرت را بدرد نمی آورم که این روشنفکران فعلی ما همان تکنوکرات هایی وارداتی اند که به همان نفرت زایی غربی ها سردوچار شده اند (آنچه در دیگ است در چمچه میبراید) ویا هم داخلی ها زیر تاثیر رسانه ها قرار دارند، چندی پیش‌ خانمی از نفرت اش‌به فرانسوی هایی مونترال نوشته بود (نظریه انگلیس های کانادایی و امریکایی) و....... مگر مردم عادی در غم یک لقمه نان حیران اند و ازین وایرس ها مبرا اند.
آتش خاوری


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است