تاریخ انتشار: ۰۸:۴۰ ۱۴۰۰/۶/۱۶ | کد خبر: 168274 | منبع: |
پرینت
![]() |
فهیم دشتی، یکی از خبرنگاران نامدار و سخنگوی جبهه مقاومت، دوشنبه شب در جریان نبردها در پنجشیر جان باخت.
جبهه مقاومت میگوید که فهیم دشتی در یک حمله هوایی نیروهای پاکستانی جان باخته است.
اما طالبان با رد این ادعا میگویند که دشتی در درگیری داخلی میان فرماندهان جبهه مقاومت کشته شده است.
فهیم دشتی حدود سه دهه در سمتهای روزنامه نگار، مشاور رسانهی، عضو فدراسیون ژورنالستان افغانستان، مسوول هفته نامه صبح کابل و رییس اتحادیه ملی خبرنگاران افغانستان ایفای وظیفه کرده است.
همکارانش میگویند آقای دشتی نسبت به انگیزهی که به سیاست داشت، چندی پیش کارش را همچون سخنگوی جبهه مقاومت در پنجشیر آغازکرده بود.
به گزارش طلوع، شعیب فنا، رییس اجرایی اتحادیه ملی خبرنگاران افغانستان، گفت: «آقای دشتی آدم خیلی پرتلاش در راستای آزادی بیان و کار رسانهی بوده و هشت سال در اتحادیه با ما کار کرده است و جان باختن او حالا همه ما را اندوهگین ساخته است.»
جبهه مقاومت میگوید که آقای دشتی دوشنبه شب در یک حمله هوایی پاکستان در ولسوالی عنابه پنجشیر جان باخت، اما طالبان این ادعا را رد میکنند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در این باره چنین گفت:«فهیم دشتی در درگیری داخلی میان فرمانده گل حیدر و جنرال جرات کشته شده است.»
مسوولان رسانهها و شماری از خبرنگاران فهیم دشتی را فرد پرتلاش در راستای آزادی بیان و دفاع از حقوق خبرنگاران میدانند.
نصیر موحد، روزنامه نگار، گفت: «دشتی شخص کار فهم و بادانش در زمینه کار خبرنگاری بود. او برای آزادی بیان تلاش زیاد میکرد.»
جواد احمدی، یکی دیگر از خبرنگاران، گفت: «فهیم دشتی یک آدرس مشخص برای خبرنگاران بود و همواره برای حقوق خبرنگاران کار میکرد.»
جان باختن فهیم دشتی در رسانههای اجتماعی نیز بازتاب گسترده داشته است. رنگین دادفر سپنتا مشاور پیشین امنیت ملی، فوزیه کوفی عضو هیات مذاکره کننده صلح، صدیق الله توحیدی رییس اجرایی کمیته مصونیت خبرنگاران و دهها کاربر دیگر این رسانهها، از فهیم دشتی همچون خبرنگار چیره دست و مبارز خستگی ناپذیر یاد کرده اند.
فهیم دشتی درسال ۱۳۵۱ خورشیدی در یک خانواده روشن فکر در قریه دشتک ولسوالی عنابه ولایت پنچشیر دیده به جهان گشود. مکتب را در لیسه عالی استقلال به پایان رسانید و در سال ۱۳۷۰ شامل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه کابل شد و پس از پایان تحصیلاتاش، به کار روزنامه نگاری آغاز کرد.
کد (9)
>>> جنگ پنجشیر قبل از گرفتن طالبان شهر کابل را در پاکستان طرح ریزی شده بود.
قرار بود که اسمعیل خان بطور نمایشی در هرات در مقابل طالبان جنگ کند و عطا محمد نور در مزار و دوستم در شبرغان.
در نتیجه آنها یا تسلیم طالبان شوند،مثل اسمعیل خان و بعداًدبه ایران برود و عطا محمد نور و دوستم نیز به ازبکستان.
در عین حال دولت پاکستان یک تعداد اعضای جمعیت و شورای نظار را به پاکستان برای ملاقات بخواهد و بسم الله محمدی و امرالله صالح را نیز به پنجشیر بفرستند.
بعداً طالبان به پنجشیر حمله کنند و موفق به تسخیر پنجشیر نشوند و از آی،اس،آی پاکستان کمک بخواهند.
رییس آی ،اس،آی پاکستان به کابل بیاید و با طیاره های بی پیلوت،مواضع پنجشیر را بمبارد کند و به طالبان نشان دهد که شما بدون کمک پاکستان،هیچ هستید.
در عین حال زمینه را برای فرار احمد مسعود،امرالله صالح و بسم الله محمدی فراهم کند و بحاطری که نگویند که این چه قسم جنگ بود که رهبران شان،هیچکدام تلف نشدند،فهیم دشتی را مثل گوسفند قربانی به قتل برسانند.
بنأ اینها همه از قبل پلان شده بود و هیچ حرکتی بدون پلان قبلی صورت نگرفته است.
در مورد اخراج کارمندان خارجی و افغان از میدان هوایی،نیز قبلاً پلان شده بود.
هرچند امریکا از ترکیه خواست که امنیت میدان هوایی را به عهده بگیرد،اما امریکا میدانست که ترکیه جرأت چنین کاری را ندارد،بنأ خود امریکا و ناتو تمام آمادگی ها را برای خروج اتباع خارجی و افغانها روی دست گرفته بود.
در پایگاه نظامی امریکا در رامشتاین آلمان،قبلاً تمام خیمه ها جابجا شده بود و به مجرد رسیدن پناهندگان،در یک روز تمام خیمه ها نصب شد و هزاران پناهجو در آنها جابجا شدند.
حتی برای اطفال قبلاً،تمام سامان های بازی و وسایل رسامی و غیره امکانات برایشان تهیه شده بود.
بنأ هیچ چیز بدون پلان قبلی و طور تصادفی صورت نگرفته است.
حتی بیرو و بارک خود میدان هوایی نیز قبلاً طراحی شده بود تا امریکا به جهانیان نشان بدهد که چگونه ده ها هزار نفر را از خطر جنگ و کشتار توسط طالبان از افغانستان بیرون کرد.
>>> روحش شاد و جنت برین جایش باد.
قاتلین اش را خداوند متعال به جزای اعمال شان برساند.
>>> از کشته شدن فهیم واقعا ناراحت شدم ، ایشان یک خبرنگار و یک انسان وطن دوست بود فهیم هرگز توسط بمباران هوایی کشته نشد ، ذبیع الله مجاهد حقیقت را بیان داشتند ، عامل قتل فهیم امرالله صالح جنایتکار و احمد مسعود قاتل است ،
حبیب الله یوسف زی
>>> فهیم دشتی در حمله پهپاد پاکستان بالای ماشینی که همیشه احمد مسعود بر ان سوار میشد کشته شد اما این بار احمد مسعود در ان نبود
>>> جناب این نوشته شما چه معنی داشت ؟ ما فکر کردیم که تو چیز تازه و واقعیت قضیه را میگوئی که کدام طرف راست است . بمب طیاره و یا درګیری داخلی ، این خبر ها را همه شنیدند که تو تکرار کردی . مضمونت با عنوانت مرتبت نبود.
>>> دشتی را از دیر زمانی میشناختم. او عضوی از جامعه خبرنگاری افغانستان بود. مرد خوشبرخورد، متواضع، بادرک و کتابخوان. منتقد مامایش عبدالله بود و از کردار بسیاری رهبرانی که در پی سیم و زر بودند و گذشتهی خود را فراموش کردهبودند، به شدت ناراضی.
روزی برایش زنگ زدم و گفتم که از هرات دوستانی آمدهاند و دوست دارند به سیر و سیاحت پنجشیر بیایند. گفت خوش آمدند، من هر چند در کابل هستم؛ اما روز جمعه خود را به پنجشیر میرسانم و تلاش میکنم از تو و مهمانهایت پذیرایی کنم. گفتم فقط چایی با تو خواهیم نوشید و بعد به گشت و گذار خواهیم رفت و غذایی چاشت را در کنار آب و رستورانی خواهیم خورد. خندید و گفت: "مرد خدا جای ما کنار آب است و دسترخوان غریبانهی ما هم فراخ."
رفتیم و روز فراموش ناشدنی رقم خورد. باورم نمیشود آن یار نازنین، متواضع و صمیمی دیگر در میان ما نباشد.
صبح وقتی سری به فضای مجازی زدم همه عکس فهیم دشتی بود و صورت دردمند و رنجیدهی او. همه میمریم، خیلیها مردند: اما خبر مرگ یکی از ستونهای جامعهی رسانهای افغانستان به معنی آوارشدن آن است. هرچند خیلی از ستونها را از دست دادهایم؛ اما اینیکی، از ستونهای اصلی و مستحکمی بود که به جنگها و حملههای زیادی نلرزیده بود و استوار ایستاده بود.
آه! امروز چه روز نحسی است!
سیامک هروی
>>> فهیم مرده ؟ کی گفته ؟
مگر ازادی مگر دارد که فهیم ها بمیرند
او تازه جاودانه شد و خونش نهال نوپای مقاومت را ابیاری خواهد کرد و فهیم کنار رود ابی در دره زیبای پنجشیر ثمره مقاومتش که همان ابادی وازادی وطنش بود را نظاره گر خواهد شد
وجود فهیم کنار مسعود خود گواه سالم بودن مسعود هست
>>> به مثل دشتی صدا ها جوان دیگری کشته شد کسی نیست که از انها یاد کند صد ها فامیل را بی سرنوشت ساختن خود شان در هلیکوپتر فرار میکنن
>>> فهیم روحت شاد. قاتلانت معذب تاابد.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است